abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_199833706
quote:
Nieuws uit eigen huis: Sporza zal in 2022 behoorlijk anders klinken. Michel Wuyts gaat na meer dan 30 jaar als wielercommentator met pensioen. Hij neemt deze winter afscheid na het veldritseizoen. Bij Extra Time geeft Frank Raes het stokje door aan Aster Nzeyimana.

"Dergelijke vervangingen zijn natuurlijk niet vanzelfsprekend", schrijft VRT/Sporza in een persbericht. "Sporza laat Michel Wuyts daarom niet door n maar door drie cracks op het vlak van wielrennen opvolgen."



"Karl Vannieuwkerke zal de grote eendagswedstrijden, waaronder de klassiekers, voor zijn rekening nemen. Renaat Schotte wordt de man van de grote ronden en de rittenkoersen. En Ruben Van Gucht zal als stem bij het veldrijden en het vrouwenwielrennen klinken."



"Michel Wuyts neemt deze winter afscheid na het cyclocrossseizoen. Uiteraard hoor je zijn herkenbare stem deze zomer nog bij de Ronde van Frankrijk en bij de najaarswedstrijden."

"We zullen zijn fantastische talent heel erg missen"
"Het is met zeer gemengde gevoelens dat we dit nieuws bekendmaken", verduidelijkt Pieter De Windt, hoofdredacteur van Sporza.



"Met Michel Wuyts nemen we deze winter afscheid van een monument. Michel vervangen is niet evident: voor vele generaties is hij d stem van de koers."



"Ik ben dan ook zeer trots dat we vanaf 2022 met een driekoppig topteam het commentaar bij de koers kunnen verzorgen. Ik sta erop om Michel te bedanken voor al die jaren toewijding voor de koers. We zullen zijn fantastische talent heel erg missen."



"Ik kijk ernaar uit om hem deze zomer bij de Tour en daarna bij de najaarskoersen, de Vuelta, het veldrijden en – als kroon op het werk – het wereldkampioenschap wielrennen in ons eigen land te horen."

Met Michel Wuyts nemen we deze winter afscheid van een monument. Michel vervangen is niet evident: voor vele generaties is hij d stem van de koers.

Pieter De Windt, hoofdredacteur Sporza
Karl Vannieuwkerke, Renaat Schotte en Ruben Van Gucht
Karl Vannieuwkerke neemt de grote eendagswedstrijden, de klassiekers op kop, voor zijn rekening.



"Karl ademt koers: hij is de gastheer van Vive le vlo, de gespreksleider van de analyses voor en na de koers. Hij heeft zelf ooit semiprofessioneel gekoerst, de geknipte man dus."

Wielerdier Renaat Schotte kent u als man op de motor en interviewer voor de allereerste reacties vlak na de finish.



"Hij reist vaak mee met het wielercircus tijdens rittenwedstrijden en zal deze meerdaagse koersen en de grote ronden dan ook van commentaar voorzien."

Ruben Van Gucht focust zich op het veldrijden en het vrouwenwielrennen. "Dat vrouwenwielrennen is op een paar jaar tijd erg populair geworden. En Ruben was er als de eerste bij om deze wedstrijden te voorzien van vakkundig commentaar."

"We maken ons klaar voor de toekomst"
Hoofdredacteur Pieter De Windt: "Onze drie commentatoren zullen zich laten bijstaan door experts en cocommentatoren als Jos De Cauwer, Sven Nys, Lieselot Decroix, Ine Beyen en Paul Herygers."

"Daarnaast kunnen ze rekenen op een superteam van sportjournalisten die mee het wielrennen zullen verslaan, langs het parcours, vanop de motor, op de radio en bij elke wedstrijdwending online."

"We hebben de afgelopen weken en maanden aan de reacties van de Sporza-fans kunnen merken hoe zeer zij ons wieleraanbod waarderen. Met de aankondiging van deze wissel maken we ons klaar voor de toekomst."

Aster Nzeyimana volgt Frank Raes op bij Extra Time
Deze winter neemt met Frank Raes nog een ander monument afscheid van de VRT.



"Frank ging in 2019 al met pensioen maar bleef het voetbalmagazine Extra Time met Filip Joos op Canvas presenteren. Die fakkel geeft hij deze winter door aan Aster Nzeyimana", meldt de openbare omroep.

"Het zal wennen worden zonder Frank, die al sinds 1980 deel uitmaakte van onze sportredactie," zegt Pieter De Windt. "Het is daarom fijn dat Frank afscheid neemt met een extra pittige zomer."

"Hij zal tijdens de sportzomer inspringen als sportanker bij Het Journaal en als presentator van Sportweekend. Bovendien presenteert hij het ochtendprogramma rond de Olympische Spelen en tot eind 2021 Extra Time."
https://sporza.be/nl/2021(...)-door~1623417929593/

Denk niet dat hij er zelf blij mee is, zijn grootste wens was om nog eens een TdF te verslaan met een Belgische winnaar.....net nu de kans daarop steeds groter wordt (R.E.) moet hij weg.
Meerdere generaties wielerliefhebbers zijn met hem opgegroeid, zal wel wennen worden na het veldritseizoen 2021 / 2022.
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
pi_199833995
-O-
Hier schreef Hooidraad het volgende:
Justin spreekt altijd de waarheid.
pi_199834220
Wuyts weg is erg goed nieuws. Renaat op de grote rondes is bijna een rondvaart waardig, dit had jaren geleden al moeten gebeuren. Karl met z’n losse handjes en haarimplantaten bij de klassiekers is echt een ramp van ongekende proporties.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 11 juni 2021 @ 18:22:14 #5
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_199834783
Boh en dan moet het weekend nog beginnen _O_
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  vrijdag 11 juni 2021 @ 18:46:49 #6
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_199835091
We zullen hem nooit, nooit vergeten…

twitter
Op woensdag 9 juni 2010 09:38 schreef n3z het volgende: Nee. Ik vindt immigranten niet erg, maar aub alleen hoogopgeleide.
pi_199846688
:'(

Karl van Nieuwkerke die de Ronde van Vlaanderen zal commentaar geven :')

Ik zap wel naar Eurosport (hopelijk gouden duo Jeroen & Karsten

Renaat die de grote rondes zal doen is dan weer een verademing zeker als het met Jose de cauwer zal zijn

Met Sven Nys, zap ik opnieuw naar Eurosport
Trek aan mijn capuchon en ik word helemaal geil
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')