abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 9 juni 2021 @ 22:58:05 #1
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_199812923
We ontsnappen er nog niet aan. Corona blijft een hot item ook tijdens het EK. Zo heeft Drank de Boer natuurlijk op een zeer nette wijze Jasper Cillessen noodgedwongen uit selectie gezet. Maar de andere landen kampen met grotere problemen zoals Spanje en in mindere mate Zweden.

quote:
Bondscoach Luis Enrique heeft een schaduwselectie van maar liefst zeventien spelers samengesteld, die voornamelijk bestaat uit jeugdinternationals. Die groep mag onder geen beding contact hebben met de 'echte' EK-selectie, die woensdag uit voorzorg geen groepstraining afwerkte.
Busquets heeft immers corona opgelopen net als Diego Llorente. Bij Zweden is hun sterspeler Dejan Kulusevski en middenvelder Mattias Svanberg afgevallen voor eerste wedstrijd. Bij Kulusevski is het wel tikje dom, lees: heel dom;
quote:
De speler van Juventus zou vorige week, op een vrije dag van de ploeg, met zijn vriendin bij familie zijn uitgenodigd om te komen eten. Ook een aantal van zijn vrienden zouden daar "als verrassing", zo zei Andersson, bij zijn aangesloten.

Kulusevski was in de veronderstelling dat hij eerder al corona heeft gehad en de ziekte daardoor niet meer kon oplopen.
Bij Spanje verwacht voorzitter Luis Rubiales overigens dat er wellicht nog meer gevallen gaan opduiken.

De vraag is natuurlijk; blijft iedereen coronavrij tijdens gehele EK of zal er nog wat gebeuren?

Reglementen zijn duidelijk:
quote:
De UEFA heeft nu bepaald dat een land in actie moet komen op het EK als het dertien fitte en gezonde spelers tot zijn beschikking heeft voor een wedstrijd, inclusief een fitte keeper. De Europese voetbalbond is tijdens het toernooi bang voor een corona-uitbraak in een spelersgroep en stelt daarom een minimum aantal aan beschikbare spelers.

Het tweede nieuwe punt gaat over wat er gebeurt als een land niet aan die dertien spelers komt. In dat geval moet een wedstrijd binnen 48 uur alsnog afgewerkt worden. De UEFA behoudt daarbij het recht om de speellocatie te veranderen. Het derde punt geeft uitsluitsel over wat er gebeurt als een land door een corona-uitbraak niet in actie kan komen binnen de gestelde 48 uur. In dat geval wordt er een reglementaire 0-3 nederlaag toegewezen. Er wordt in deze regel geen onderscheid gemaakt tussen groeps- en knock-outfase.
Tijdens EK mag je trouwens wel een keeper vervangen als ie corona heeft maar geen veldspeler.
pi_199813006
Je zou bijna hopen dat het met die Fransozen voorvalt!


Kunnen ze achteraf weer Parijs kort en klein slaan
Cindy De Vuyst
pi_199813239
Iedereen moet zelf weten of 'ie een prik haalt of niet, maar wat betreft topsport in teamverband is het toch eigenlijk van de zotte?

Stel dat Wappie Waut besmet raakt en hij ook Depaay en Frenkie besmet, wat dan? Hebben we dan ineens wel spijt dat we het niet verplicht hebben?
pi_199813856
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juni 2021 23:29 schreef SpaceOdyssey het volgende:
Iedereen moet zelf weten of 'ie een prik haalt of niet, maar wat betreft topsport in teamverband is het toch eigenlijk van de zotte?

Stel dat Wappie Waut besmet raakt en hij ook Depaay en Frenkie besmet, wat dan? Hebben we dan ineens wel spijt dat we het niet verplicht hebben?
Het enige verschil is dat we dan snotterend er uitvliegen
pi_199813879
Vind het persoonlijk wat overdreven om een 3-0 te krijgen als je teveel coronabesmettingen hebt in je team. De kans om op IC terecht te komen is klein de kans om te sterven is nog kleiner! Wat doe je dan met de traditionele verkoudheid, gaat dit ook voor uitschakeling zorgen in de toekomst? Of waar trek je de grens?

Ik heb liever corona dan dat ik op het EK een blessure zou oplopen!

Maar goed, als dat een dingetje is...
Cindy De Vuyst
  maandag 21 juni 2021 @ 11:32:23 #6
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_199987690
twitter


Ojee
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')