abonnement Unibet Coolblue
pi_200111588
quote:
0s.gif Op maandag 28 juni 2021 17:17 schreef Repentless het volgende:

[..]

Hierboven staat het e.e.a. over Zlatan en Ronaldo. Ik neem aan dat ze dat niet helemaal zelf hebben verzonnen, maar ook advies inwinnen van specialisten. Wanneer je het over miljoeneninvesteringen en miljoenensalarissen hebt, lijkt me dat het voor clubs verder gaat dan "goed bezig man!"

Daarnaast zijn lichaamsbouw en spiermassa en het effect van training daarop ook verschillend per persoon. De een heeft van nature al meer spiermassa en bouwt veel sneller en meer op dan de ander.

Bij wielrenners zie je op basis van hun specialisme ook het verschil in fysiek: klimmers zijn vaak lichter en gestroomlijnder omdat ze het moeten hebben van langdurig een constant tempo en vermogen bergop fietsen, sprinters zijn vaak wat gespierder omdat ze het moeten hebben van korte explosiviteit. Deels natuurlijke aanleg, deels specifieke training.
Uiteraard zijn er verschillende lichaamstypes en wat niet al.

Het lijkt me dat Memphis' sterke punten diens wendbaarheid, snelheid van handelen en techniek zijn.
Moet je daarvoor een bodybuilder worden?

Of wil je in de spelerstunnel vooral je tegenstanders imponeren?
Of op insta/tiktok/whatever je bundels laten rollen?

Dat laatste klinkt misschien lachwekkend en overdreven, maar het zou me geen steek verbazen als er tegenwoordig meer dan genoeg zwaar betaalde idioten in de 'begeleiding' zitten die zulke gasten wijsmaken "je hebt al voor de helft gewonnen als de tegenstander in de spelerstunnel al bang voor je is".

Nogmaals, ik heb nogal eens mijn twijfels bij al die 'professionele medische en mentale begeleiding'.
Het is steeds meer 'mannetjesmakerij' geworden volgens mij. Overdreven flauwekul. Zorg gewoon voor een beregoeie conditie en laat je als 'mannetje' gewoon op het veld zien, door goed te voetballen. Al die spierbundels zijn nergens voor nodig... dat is echt iets van de laatste jaren geworden.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_200112264
quote:
0s.gif Op maandag 28 juni 2021 15:40 schreef Repentless het volgende:

[..]

Ik neem toch aan dat ze bij hun clubs volgens traingsschema's werken waarmee ze maximaal renderen, onder toeziend oog van specialisten? Dus de juiste combinatie van veldtraining, krachttraining, conditietraining e.d.? Waarin bijgestuurd wordt wanneer het effect op je lichaam niet optimaal is?

Dit is een serieuze vraag. :) Ik kan me voorstellen dat clubs spelers niet gewoon hun gang laten gaan qua eigen training bovenop de clubtraining om bijvoorbeeld heel breed te worden, als dat hun prestaties in de weg gaat zitten.
Is voor clubs nog veel te winnen, deze bijvoorbeeld van Real Madrid :X

twitter
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')