Welkom in het topic waarin we alles bespreken rond de volgende opdracht van
Kook mee met CUL!In de week van 31 mei tot en met 6 juni koken we gerechten uit
Canada!
De enige regel:
• Kook in de aangegeven week een gerecht dat binnen het thema past.
Canada:Het enige Canadese dat ik kan bedenken is ahornsiroop. De Canadezen hebben geloof ik ook wel een beetje een barbecuecultuur. Verder heb ik geen idee. Het is een groot land, opgedeeld in een Frans- en een Engelstalig deel. Wellicht heeft dat ook invloed op de gerechten die gemaakt worden.
De Canadezen lijken niet op een calorietje meer of minder te letten. Overal zitten ruime hoeveelheden boter, siroop, deeg en bacon in.
Volgens Google is hét traditionele gerecht uit Canada poutine. Een gerecht uit Quebec dat bestaat uit friet, kaas en jus. Eventueel met toppings als worst, pulled pork of bacon. What's not to like?
Aan de kusten van Canada wordt natuurlijk veel vis, krab en kreeft gegeten. Vooral zalm is populair, ook op de barbecue.
Buiten de steden lopen de kariboes, rendieren en herten vrij rond. Uiteraard staan deze ook regelmatig op het menu in traditionele en minder traditionele gerechten (rendiertaco anyone?). De Canadezen drogen hun vlees vaak. Dat is vrij logisch, drogen is een uitstekende manier om te conserveren. Wel zo makkelijk als je ingesneeuwd bent. In Montreal kan je op elke straathoek een sandwich met gedroogd vlees en pickles kopen.
In desserts vindt men vaak bessen en uiteraard ahornsiroop. De Nanaimo reep is ook een beroemde Canadese klassieker. Dit bestaat uit koekkruimels, custard en een laag chocolade.
Als laatste wil ik jullie de beaver tail niet onthouden: Gefrituurd deeg met zoet. Welk zoet maakt weinig uit. Banaan, nutella, you name it.
Leuke linkjes:
https://www.hostelworld.com/blog/best-traditional-canadian-food/https://www.tasteofhome.c(...)from-canadian-cooks/https://www.exoticca.com/(...)ca/canada/gastronomyhttps://www.foodnetwork.c(...)rs-with-donair-sauce[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 30-05-2021 11:34:38 ]