abonnement Unibet Coolblue
pi_199644647
Om te beginnen wil ik de mods vragen om mij te laten weten of de kleinere stukjes tekst onderaan ook vertaald moeten worden naar het Nederlands. Ik heb moeite gedaan om dit een goed topic te maken, dus a.u.b. niet zomaar dichtgooien omdat er wat Engelse tekst in staat.

De huidige vaccins zijn te danken aan Trump's Operation Warpspeed. In 2020 zeiden velen dat de ontwikkeling van een succesvol vaccin nog jaren zou duren. Hier een interessant artikel van de NY Times over hoe lang de ontwikkeling van een vaccin normaal gesproken duurt:

Hoe lang duurt de ontwikkeling van een vaccin echt?



Een vaccin zou het ultieme wapen zijn tegen het coronavirus en de beste route terug naar het normale leven. Ambtenaren zoals Dr. Anthony S. Fauci, de beste infectieziekte-expert op de coronavirus-taskforce van de Trump-regering, schatten dat een vaccin binnen minstens 12 tot 18 maanden kan worden ontwikkeld.

De grimmige waarheid achter deze rooskleurige voorspelling is dat een vaccin waarschijnlijk niet snel zal kunnen worden ontwikkeld. Klinische proeven slagen bijna nooit. We hebben nog nooit een coronavirusvaccin voor mensen vrijgegeven. Ons record voor de ontwikkeling van een geheel nieuw vaccin is ten minste vier jaar - meer tijd dan het publiek of de economie kan tolereren m.b.t. bijv. social-distancing regels.

Maar als er een moment was om een vaccin te versnellen, dan is het dat nu wel. Daarom vroeg de NY Times vaccinexperts hoe we de tijdlijn kunnen verkorten en in de komende maanden een vaccin kunnen krijgen in plaats van jaren.

Dit is hoe we het onmogelijke kunnen bereiken.

Stel dat we het coronavirus al begrijpen

Normaal gesproken hebben onderzoekers jaren nodig om financiering te verkrijgen, goedkeuringen te krijgen en resultaten stuk voor stuk te bestuderen. Maar dit zijn geen normale tijden.

Er zijn al minstens 254 therapieën en 95 vaccins gerelateerd aan Covid-19 die worden onderzocht.

"Als je dat tijdsbestek van 18 maanden wilt halen, is een manier om dat te doen zoveel mogelijk verschillende vaccins te ontwikkelen als je kunt," zei Dr. Peter Hotez, decaan van de National School of Tropical Medicine aan de Baylor College of Medicine.

Ondanks de ongekende druk op de ontwikkeling van een vaccin, waarschuwen onderzoekers dat minder dan 10 procent van de geneesmiddelen die in klinische proeven komen ooit worden goedgekeurd door de Food and Drug Administration.

De rest faalt op de een of andere manier: ze zijn niet effectief, presteren niet beter dan bestaande medicijnen of hebben te veel bijwerkingen.

Minder dan 10 procent van de drugsproeven wordt uiteindelijk goedgekeurd
Kans op succes in elke fase van het onderzoek


In de regel beginnen onderzoekers pas na strenge veiligheidscontroles mensen met experimentele vaccins te prikken.

Ze testen het vaccin eerst op kleine partijen mensen - een paar dozijn tijdens fase 1, dan een paar honderd in fase 2, dan duizenden in fase 3. Normaal gesproken gaan er maanden tussen fasen door, zodat onderzoekers de bevindingen kunnen beoordelen en goedkeuringen kunnen krijgen voor volgende fasen.

Maar "als we het op de conventionele manier doen, bereiken we op geen enkele manier die tijdlijn van 18 maanden", zegt Akiko Iwasaki, een hoogleraar immunobiologie aan de Yale University School of Medicine en onderzoeker aan het Howard Hughes Medical Institute.

Er zijn manieren om de tijd van dit proces te verminderen door verschillende fasen te combineren en vaccins op meer mensen te testen zonder net zolang te wachten.

Vorige week toonde de National Academy of Sciences een overlappende tijdlijn, die het beschreef als bewegen met "pandemiesnelheid ".

Maar wat als een veelbelovend vaccin het eerst gemakkelijker lijkt te maken om het virus in te perken, maar dan toch de ziekte verergert nadat iemand is geïnfecteerd?

Dat is het geval geweest voor een paar H.I.V. medicijnen en vaccins tegen knokkelkoorts, vanwege een proces dat vaccin-geïnduceerde verbetering wordt genoemd, waarbij het lichaam onverwacht reageert en de ziekte gevaarlijker maakt.

Onderzoekers kunnen gevaccineerde deelnemers niet gemakkelijk infecteren met het coronavirus om te zien hoe het lichaam zich gedraagt. Ze wachten normaal gesproken tot sommige vrijwilligers het virus op natuurlijke wijze oplopen. Dat betekent dat mensen in regio's die het hardst door het virus zijn getroffen, zoals New York, moeten worden gevaccineerd of familieleden van een geïnfecteerde persoon moeten worden gevaccineerd om te zien of ze het virus als volgende krijgen. Als de pandemie afneemt, kan deze stap worden vertraagd.

"Daarom duren vaccins zo lang," zei Dr. Iwasaki. "Maar we maken alles heel kort. Hopelijk kunnen we deze risico's zo snel mogelijk evalueren."

Dit is waar de tijdlijnen van het vaccin beginnen te divergeren, afhankelijk van wie je bent en waar sommige mensen achter kunnen blijven.

Als een vaccin succesvol blijkt in vroege proeven, kunnen regelgevers een noodvoorziening voor noodgebruik uitvaardigen, zodat artsen, verpleegkundigen en andere essentiële werknemers zich meteen kunnen laten vaccineren - zelfs voor het einde van het jaar. Onderzoekers van Oxford kondigden deze week aan dat hun coronavirusvaccin in september klaar zou kunnen zijn voor noodgebruik als proeven succesvol blijken.

Dus onderzoekers kunnen een levensvatbaar vaccin produceren in slechts 12 tot 18 maanden, maar dat betekent niet dat je het krijgt. Miljoenen mensen kunnen voor je in de rij staan. En dat is alleen als de Verenigde Staten eerst een vaccin vinden. Als een ander land, zoals China, ons verslaat, kunnen we nog langer wachten terwijl het eerst haar eigen burgers voorrang geeft.

Je zou daar echter blij mee zijn als bleek dat het versnelde vaccin onverwachte problemen veroorzaakte. Pas nadat honderden of duizenden zijn gevaccineerd, zouden onderzoekers kunnen zien of een versneld vaccin heeft geleid tot nieuwe problemen.

"Het is waar dat elke nieuwe technologie een leercurve heeft", zegt Dr. Paul Offit, de directeur van het Vaccine Education Center van het Children's Hospital of Philadelphia. "En soms heeft die leercurve een menselijke prijs."

Artikel gaat verder:

https://archive.is/RymcA

Operation Warpspeed

Normaal duurt het dus erg lang om een vaccin te ontwikkelen en daarom is door Trump "Operation Warpspeed" in het leven geroepen:

https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Warp_Speed

Hier nog wat meer over de tijdslijn:

Timeline
The goals of the project – to develop, manufacture, and distribute hundreds of millions of COVID-19 vaccine doses by the end of 2020 – were initially criticized as being unrealistic, based on decades of experience in developing viral infection vaccines which normally require years or decades for assuring the chosen vaccine will not be toxic and have adequate efficacy.[5][72][73]

Most viral infections do not have vaccines because the vaccine technology failed in early-stage clinical trials.[5][72] Because many vaccines cause side effects, such as pain at the injection site, headaches, and influenza symptoms, safety testing requires years of observation in thousands of clinical trial participants.[72][73] Similarly, sufficient time – a year or multiple years – is usually needed to be certain a vaccine has durable efficacy while the virus remains pandemic.[23][72][73]

Despite extensive previous research attempts to produce safe, effective vaccines against coronaviruses, such as SARS and MERS, all vaccine candidates for coronavirus infections have failed during clinical research, and no vaccine existed to prevent any coronavirus infection.[72] To prepare for manufacturing and distribution, Operation Warp Speed expended resources and financing before the safety and efficacy results of vaccine candidates were known.

In the case of Operation Warp Speed, effective vaccines made by BioNTech in Germany and Pfizer (a partnership not funded by Operation Warp Speed) and Moderna were given an emergency use authorization by the FDA in December 2020, established an exceptionally fast development and approval timeline for vaccines granted emergency marketing.

Hoeveel mensen overlijden na het vaccin?

Op het internet zijn artikelen te vinden die zeggen dat er nu meer mensen zijn overleden aan het Covid-19 vaccin, dan aan alle vaccins samen over de afgelopen 20 jaar. Er zijn vragen over de betrouwbaarheid van deze data, maar ook is het raar dat hier niet echt over gesproken mag worden. Tucker Carlson geeft hier een goede evenwichtige analyse van:

twitter


Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat mensen niet bij bosjes omvallen na het nemen van het vaccin en uit onder andere het NY Times artikel in dit topic, is het duidelijk dat het heel ongebruikelijk is dat een vaccin in een tiende van de tijd wordt ontwikkeld en ook nog succesvol is.

Hier nog een artikel van CNN uit 2020:

Scientists worry 'Operation Warp Speed' is missing tried and true vaccines

(CNN)In the search to find a vaccine to put an end to the coronavirus pandemic, some scientists worry that President Trump's "Operation Warp Speed" is missing out on tried and true vaccine technologies that have over and over again resulted in proven winners.

The Trump administration is not funding vaccine approaches that have been used for more than 50 years, including for current vaccines against hepatitis, flu, polio, and rabies.

Instead, the United States is investing up to more than $2 billion in newer approaches that are promising, but for the most part, have not resulted in approved vaccines, much less vaccines with long track records.

Saad Omer, a Yale University infectious disease expert, said Operation Warp Speed needs to widen its portfolio to include the older technologies.

"New technologies are good, and they could perform well, but we should really be hedging our bets," said Omer, who has helped develop several vaccines.

Dr. Paul Offit, a University of Pennsylvania professor who developed a vaccine against rotavirus, agrees.
"Just because it's new doesn't mean it's better," he said.

https://edition.cnn.com/2(...)arp-speed/index.html

Politico over Operation Warpspeed, waarbij ze lof en kritiek geven:

The crash landing of 'Operation Warp Speed'

Born as a second Manhattan Project, the Trump administration vaccine program actually achieved most of its goals – until distribution problems marred its success.

https://www.politico.com/(...)on-warp-speed-459892

Lof voor Trump?

Moeten we nu Trump niet bedanken dat hij dit voor elkaar heeft gekregen? Mensen (ook hier) lachen hem vaak uit omdat hij bijv. Hydroxychloroquine heeft gepromoot, maar deze mensen zijn dan wel weer dolblij met de Operation Warpspeed vaccins.

Ere wie ere toekomt toch?

[ Bericht 0% gewijzigd door Probably_on_pcp op 27-05-2021 18:01:07 ]
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_199645177
TLDR

Alle vaccins in de USA zijn zonder overheidsbemoeienis ontwikkeld. Trump bemoeide zich er pas mee toen hij het te warm onder de schoenen kreeg. Hij brulde van alles, o.a. over bleekwater injecteren.

Dus ja, tussen al de onzin die hij overtuigend bracht zat ook een idee wat wel zinnig was maar om hem daarvoor de credits te geven gaat dan een beetje te ver omdat hij ook van alles heeft ondernomen wat de crisis heel erg vergroot heeft.

Denk ook even aan zijn botweg weigeren van medische apparatuur voor NY terwijl daar de nood wel zo hoog was dat de lijken in koelwagens opgeslagen moesten worden.

Nee, die man deugd echt voor geen kant, een enkele losse flodder in open doel gaat dat beeld niet veranderen.
  donderdag 27 mei 2021 @ 18:23:06 #3
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_199645204
Nee. Veel te veel eer voor die man die Biden niet eens een vaccinatieplan achterliet.
  donderdag 27 mei 2021 @ 18:34:26 #4
451005 Grems
Clown World
pi_199645330
quote:
0s.gif Op donderdag 27 mei 2021 18:20 schreef qajariaq het volgende:
TLDR

Alle vaccins in de USA zijn zonder overheidsbemoeienis ontwikkeld. Trump bemoeide zich er pas mee toen hij het te warm onder de schoenen kreeg. Hij brulde van alles, o.a. over bleekwater injecteren.

Dus ja, tussen al de onzin die hij overtuigend bracht zat ook een idee wat wel zinnig was maar om hem daarvoor de credits te geven gaat dan een beetje te ver omdat hij ook van alles heeft ondernomen wat de crisis heel erg vergroot heeft.

Denk ook even aan zijn botweg weigeren van medische apparatuur voor NY terwijl daar de nood wel zo hoog was dat de lijken in koelwagens opgeslagen moesten worden.

Nee, die man deugd echt voor geen kant, een enkele losse flodder in open doel gaat dat beeld niet veranderen.
https://covid19.healthdat(...)source=all_resources

Bedoel je toen hij volledig gelijk had betreffende het hysterische gejank van Cuomo?
pi_199645457
quote:
Maar als er een moment was om een vaccin te versnellen, dan is het dat nu wel. Daarom vroeg de NY Times vaccinexperts hoe we de tijdlijn kunnen verkorten en in de komende maanden een vaccin kunnen krijgen in plaats van jaren.
Dus het is eigenlijk geen Trump-vaccin, maar een NY Times-vaccin.

Daar. Je hebt je antwoord zelf al gegeven. Het is: Nee.
  donderdag 27 mei 2021 @ 19:01:19 #6
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_199645704
Trump was tegen vaccineren en zag meer nut in anti malaria middelen en bleekmiddel drinken als oplossing vanwaar je lange post TS?
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_199645710
quote:
0s.gif Op donderdag 27 mei 2021 18:34 schreef Grems het volgende:

[..]

https://covid19.healthdat(...)source=all_resources

Bedoel je toen hij volledig gelijk had betreffende het hysterische gejank van Cuomo?
Ik weet niet wat je wil bewijzen maar al die lijntjes zakken pas als Trump al niet meer in dienst is.

Wat ik wil zeggen is dat er wereldwijd en dus zeker ook in de US diverse vaccins zijn ontwikkeld. Maar dat eerder ondanks dan dankzij Trump.

Die man is domweg verantwoordelijk voor heel veel meer doden dan nodig was geweest.
- Bagatelliseren voor het grootste deel van de tijd
- Achterhouden medische apparatuur
- Anti mondkapjes
- Promoten bleekwater injecties
- Promoten anti malaria middel
- Bewust bij tegenstanders in de buurt komen terwijl besmet.
En zo zal het rijtje ongetwijfeld nog wel veel langer zijn.

Die man verdient geen compliment maar levenslange opsluiting.
pi_199645736
quote:
2s.gif Op donderdag 27 mei 2021 18:23 schreef Gunner het volgende:
Nee. Veel te veel eer voor die man die Biden niet eens een vaccinatieplan achterliet.
Ja, en ook nog eens tot het laatste moment vol hield dat er wel een vaccinatieplan was. :+
  donderdag 27 mei 2021 @ 19:10:26 #9
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_199645826
quote:
0s.gif Op donderdag 27 mei 2021 19:01 schreef qajariaq het volgende:
Die man verdient geen compliment maar levenslange opsluiting.
Los van een vaccin heeft deze man opgeroepen om de staat en democratie van de VS omver te werpen. Ik zou zeggen dat dit landveraad is. En daar staat zelfs in de VS nog de doodstraf op voor zover ik weet? Maar dat is aan de politiek/rechter.

[ Bericht 3% gewijzigd door Megumi op 27-05-2021 19:17:26 ]
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_199645910
quote:
0s.gif Op donderdag 27 mei 2021 19:10 schreef Megumi het volgende:

[..]

Los van een vaccin heeft deze man opgeroepen om de staat en democratie van de VS omver te werpen. Ik zou zeggen dat dit landveraad is. En daar staat zelfs in de VS nog de doodstraf op voor zover ik weet? Maar dat is aan de rechter.
Yep, maar om het OT te houden moeten we hem hier alleen aanrekenen dat hij heeft opgeroepen om te rellen en daarmee hoe dan ook de anderhalve meter zes voet regel te laten ondermijnen. Dat zal ongetwijfeld ook tot vele besmettingen hebben geleid.

Die poging tot staatsgreep staat hier buiten maar is inderdaad ook wel levenslang waardig.
pi_199645932
quote:
0s.gif Op donderdag 27 mei 2021 18:20 schreef qajariaq het volgende:
TLDR

Alle vaccins in de USA zijn zonder overheidsbemoeienis ontwikkeld. Trump bemoeide zich er pas mee toen hij het te warm onder de schoenen kreeg. Hij brulde van alles, o.a. over bleekwater injecteren.

Dus ja, tussen al de onzin die hij overtuigend bracht zat ook een idee wat wel zinnig was maar om hem daarvoor de credits te geven gaat dan een beetje te ver omdat hij ook van alles heeft ondernomen wat de crisis heel erg vergroot heeft.

Denk ook even aan zijn botweg weigeren van medische apparatuur voor NY terwijl daar de nood wel zo hoog was dat de lijken in koelwagens opgeslagen moesten worden.

Nee, die man deugd echt voor geen kant, een enkele losse flodder in open doel gaat dat beeld niet veranderen.
Operation Warpspeed heeft nooit bestaan?

[ Bericht 7% gewijzigd door miss_sly op 27-05-2021 20:03:37 ]
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  donderdag 27 mei 2021 @ 19:20:43 #12
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_199645936
quote:
0s.gif Op donderdag 27 mei 2021 19:17 schreef qajariaq het volgende:
Die poging tot staatsgreep staat hier buiten maar is inderdaad ook wel levenslang waardig.
Ik zelf ben in elk geval geen voorstander van de doodstraf.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_199645940
quote:
2s.gif Op donderdag 27 mei 2021 18:23 schreef Gunner het volgende:
Nee. Veel te veel eer voor die man die Biden niet eens een vaccinatieplan achterliet.
Normaal duurt de ontwikkeling van een vaccin heel erg lang. Operation Warpspeed was misschien niet perfect, maar heeft de ontwikkeling aanzienlijk verkort.

Heeft hij gewoon goed gedaan.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_199645950
quote:
0s.gif Op donderdag 27 mei 2021 19:01 schreef Megumi het volgende:
Trump was tegen vaccineren en zag meer nut in anti malaria middelen en bleekmiddel drinken als oplossing vanwaar je lange post TS?
Waarom heeft hij dan Operation Warpspeed gelanceerd? Wat je zegt klopt niet.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  donderdag 27 mei 2021 @ 19:22:46 #15
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_199645970
quote:
0s.gif Op donderdag 27 mei 2021 19:20 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Operation Warpspeed heeft nooit bestaan?

Je klinkt een beetje boos.

Vind je het vervelend dat je eigenlijk gewoon moet toegeven dat je de afgelopen maanden eigenlijk hier de Trump-vaccins hebt lopen promoten?
Welke vaccins heeft Trump dan precies lopen promoten volgens mij maar kan het fout hebben? Geen enkele.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_199646207
Hebben dit soort topics eigenlijk wel zin met een TS die geen tegenspraak duldt?
Ik ben een kl ⭕⭕n van deze user
  donderdag 27 mei 2021 @ 19:38:20 #17
8369 speknek
Another day another slay
pi_199646228
Nee Pfizer heeft niet meegedaan met Operation Warpspeed. BioNTech, Oxford/AstraZeneca ook niet (die wel, alhoewel het voortborduurt op Oxford onderzoek). Het medicijn van Johnson&Johnson is ontwikkeld in België en Nederland. Noch hebben de andere vaccins die op de markt zijn meegedaan, Sinovac en Sputnik. Operation Warpspeed heeft alleen Moderna echt geholpen, en dat is half natuurlijk geopolitiek, want de Republikeinen bleven voor het eigen volk voorhouden dat de vaccins troep waren. Bizar dat de Trump kongsi zichzelf lekker ingeënt heeft en hun slaafse volgers nog massaal dood aan het gaan zijn van hun desinformatie.
Ze hebben natuurlijk wel enorm snel gevaccineerd. Voornamelijk door de onethische exportstop van Biden.

[ Bericht 5% gewijzigd door speknek op 28-05-2021 10:49:26 ]
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  donderdag 27 mei 2021 @ 19:38:30 #18
451005 Grems
Clown World
pi_199646232
quote:
0s.gif Op donderdag 27 mei 2021 19:01 schreef qajariaq het volgende:

[..]

Ik weet niet wat je wil bewijzen maar al die lijntjes zakken pas als Trump al niet meer in dienst is.

Wat ik wil zeggen is dat er wereldwijd en dus zeker ook in de US diverse vaccins zijn ontwikkeld. Maar dat eerder ondanks dan dankzij Trump.

Die man is domweg verantwoordelijk voor heel veel meer doden dan nodig was geweest.
- Bagatelliseren voor het grootste deel van de tijd
- Achterhouden medische apparatuur
- Anti mondkapjes
- Promoten bleekwater injecties
- Promoten anti malaria middel
- Bewust bij tegenstanders in de buurt komen terwijl besmet.
En zo zal het rijtje ongetwijfeld nog wel veel langer zijn.

Die man verdient geen compliment maar levenslange opsluiting.
Als je even clicky clicky doet kun je de tijdlijn vergroten



Zoals je kunt zien heeft hysterische keukenmeid Cuomo nooit ook maar bijna 30.000 eenheden nodig gehad, precies zoals Cheeto Benito zei.
  donderdag 27 mei 2021 @ 19:39:15 #19
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_199646242
quote:
1s.gif Op donderdag 27 mei 2021 19:37 schreef recursief het volgende:
Hebben dit soort topics eigenlijk wel zin met een TS die geen tegenspraak duldt?
Op zich is vaccineren de enige optie denk ik. Dus wat posten tegen de TS is dan denk ik best belangrijk?

[ Bericht 0% gewijzigd door miss_sly op 27-05-2021 20:04:38 ]
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
  Moderator donderdag 27 mei 2021 @ 20:02:50 #20
5428 crew  miss_sly
pi_199646678
Er wordt gestopt met elkaar voor van alles uitmaken. Geen sneren, een gewone discussie zonder op de persoon te spelen. Als dat niet lukt, gaat het topic dicht.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_199646795
quote:
0s.gif Op donderdag 27 mei 2021 19:38 schreef speknek het volgende:
Nee Pfizer heeft niet meegedaan met Operation Warpspeed. BioNTech, Oxford/AstraZeneca ook niet. Het medicijn van Johnson&Johnson is ontwikkeld in België en Nederland. Noch hebben de andere vaccins die op de markt zijn meegedaan, Sinovac en Sputnik. Operation Warpspeed heeft alleen Moderna echt geholpen, en dat is half natuurlijk geopolitiek, want de Republikeinen bleven voor het eigen volk voorhouden dat de vaccins troep waren. Bizar dat de Trump kongsi zichzelf lekker ingeënt heeft en hun slaafse volgers nog massaal dood aan het gaan zijn van hun desinformatie.
Ze hebben natuurlijk wel enorm snel gevaccineerd. Voornamelijk door de onethische exportstop van Biden.
Er zijn meerdere bedrijven die geld hebben gekregen. Volgens wikipedia ook AstraZeneca/Oxford en Johnson&Johnson, maar dat klopt niet volgens jou?

En dit is ook niet onbelangrijk (van de wikipedia pagina):

The program promoted mass production of multiple vaccines, and different types of vaccine technologies, based on preliminary evidence, allowing for faster distribution if clinical trials confirm one of the vaccines is safe and effective. The plan anticipated that some of these vaccines will not prove safe or effective, making the program more costly than typical vaccine development, but potentially leading to the availability of a viable vaccine several months earlier than typical timelines.[8]

Operation Warp Speed, initially funded with about $10 billion from the CARES Act (Coronavirus Aid, Relief, and Economic Security) passed by the United States Congress on March 27,[1] was an interagency program that includes components of the Department of Health and Human Services, including the Centers for Disease Control and Prevention, Food and Drug Administration, the National Institutes of Health, and the Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA); the Department of Defense; private firms; and other federal agencies, including the Department of Agriculture, the Department of Energy, and the Department of Veterans Affairs.[1]


En:

According to the Department of Health and Human Services' fact sheet, the main stated goal of Operation Warp Speed was to "produce and deliver 300 million doses of safe and effective vaccines with the initial doses available by January 2021, as part of a broader strategy to accelerate the development, manufacturing, and distribution of COVID-19 vaccines, therapeutics, and diagnostics".[2]

Specific targets, as outlined in various media, included:

-support pharmaceutical companies for R&D of seven different vaccine candidates simultaneously and certain therapeutic compounds[2]

-support several vaccine manufacturers for rapid scale-up of manufacturing capacity[2]

-support organization and facilitate simultaneous FDA review of Phase I-III clinical trials on several of the most promising vaccine candidates[2]

-facilitate manufacturing vaccine candidates while they remain pre-approved during prefinal clinical research to prepare for rapid deployment, if proven to be safe and effective[2][17]

-coordinate with the Department of Defense for vaccine supply, production, and deployment around the United States, and track every vaccine vial and the injection schedule for each American receiving a vaccination[2][18]
While coordination was expected with the FDA on technical matters, Commissioner Stephen Hahn noted that the FDA would "provide technical and development assistance to Operation Warp Speed, but the manufacturers decide if they're going to go forward or not" and clarified that the agency had "drawn a very bright line at FDA between us and Operation Warp Speed because we're the independent regulator".[19]


En de FDA moest gewoon nog steeds goedkeuring geven en de FDA kon dat sneller doen door Operation Warpspeed:

The Food and Drug Administration announced on 30 June 2020 that a vaccine would need to be at least 50% effective for diminishing the severity of COVID-19 symptoms to obtain regulatory and marketing approval.[12]

Het is beter om je mening omtrent Operation Warpspeed niet te laten beinvloeden door je haat voor Trump, Speknek.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  donderdag 27 mei 2021 @ 20:22:46 #22
8369 speknek
Another day another slay
pi_199647025
quote:
0s.gif Op donderdag 27 mei 2021 20:09 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Er zijn meerdere bedrijven die geld hebben gekregen. Volgens wikipedia ook AstraZeneca/Oxford en Johnson&Johnson, maar dat klopt niet volgens jou?

En dit is ook niet onbelangrijk (van de wikipedia pagina):

The program promoted mass production of multiple vaccines, and different types of vaccine technologies, based on preliminary evidence, allowing for faster distribution if clinical trials confirm one of the vaccines is safe and effective. The plan anticipated that some of these vaccines will not prove safe or effective, making the program more costly than typical vaccine development, but potentially leading to the availability of a viable vaccine several months earlier than typical timelines.[8]

Operation Warp Speed, initially funded with about $10 billion from the CARES Act (Coronavirus Aid, Relief, and Economic Security) passed by the United States Congress on March 27,[1] was an interagency program that includes components of the Department of Health and Human Services, including the Centers for Disease Control and Prevention, Food and Drug Administration, the National Institutes of Health, and the Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA); the Department of Defense; private firms; and other federal agencies, including the Department of Agriculture, the Department of Energy, and the Department of Veterans Affairs.[1]


En:

According to the Department of Health and Human Services' fact sheet, the main stated goal of Operation Warp Speed was to "produce and deliver 300 million doses of safe and effective vaccines with the initial doses available by January 2021, as part of a broader strategy to accelerate the development, manufacturing, and distribution of COVID-19 vaccines, therapeutics, and diagnostics".[2]

Specific targets, as outlined in various media, included:

-support pharmaceutical companies for R&D of seven different vaccine candidates simultaneously and certain therapeutic compounds[2]

-support several vaccine manufacturers for rapid scale-up of manufacturing capacity[2]

-support organization and facilitate simultaneous FDA review of Phase I-III clinical trials on several of the most promising vaccine candidates[2]

-facilitate manufacturing vaccine candidates while they remain pre-approved during prefinal clinical research to prepare for rapid deployment, if proven to be safe and effective[2][17]

-coordinate with the Department of Defense for vaccine supply, production, and deployment around the United States, and track every vaccine vial and the injection schedule for each American receiving a vaccination[2][18]
While coordination was expected with the FDA on technical matters, Commissioner Stephen Hahn noted that the FDA would "provide technical and development assistance to Operation Warp Speed, but the manufacturers decide if they're going to go forward or not" and clarified that the agency had "drawn a very bright line at FDA between us and Operation Warp Speed because we're the independent regulator".[19]


En de FDA moest gewoon nog steeds goedkeuring geven en de FDA kon dat sneller doen door Operation Warpspeed:

The Food and Drug Administration announced on 30 June 2020 that a vaccine would need to be at least 50% effective for diminishing the severity of COVID-19 symptoms to obtain regulatory and marketing approval.[12]

Het is beter om je mening omtrent Operation Warpspeed niet te laten beinvloeden door je haat voor Trump, Speknek.
Nee in die zin heb je eigenlijk wel gelijk. Ik struikelde over je opmerking "zijn ze te danken aan", omdat de meeste van de vaccins niet ontwikkeld zijn in de VS, en de VS bij lange na niet de enige was die processen voor testen heeft laten versnellen. Maar ik dacht dat ze van de andere vaccins vooral vooruit betaald op de productie hadden, maar er is ook wel redelijk wat R&D geld geleverd. Toch, de overgrote hoofdmoot van de Europese vaccinatiecampagne, Pfizer/BioNTech, deed inderdaad niet mee.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  vrijdag 28 mei 2021 @ 05:20:52 #23
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_199650803
quote:
0s.gif Op donderdag 27 mei 2021 19:21 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Waarom heeft hij dan Operation Warpspeed gelanceerd? Wat je zegt klopt niet.
Warpspeed is onmogelijk volgens Albert Einstein wat maar weer aantoont hoe dom Trump is SF. En het vaccineren in de VS is pas goed op gang gekomen onder het huidige regime van Biden.

[ Bericht 4% gewijzigd door Megumi op 28-05-2021 05:47:56 ]
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_199651720
Als je bleekmiddel zuipen als vaccin ziet dan heeft hij inderdaad een bijdrage geleverd.

Verder heeft Trump uitsluitend onzin uitgekraamd.
pi_199652110
Damn, deze TS grossiert wel in onleesbare en lange ctrl-c ctrl-v posts.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')