quote:Nouw nee, dat geloven doe ik niet.
Op maandag 27 januari 2003 22:21 schreef Tiel het volgende:
Ik geloof er geen fuck van namelijk en wil hem een topic kunnen tonen waarin iedereen hetzelfde denkt
Anders zou er vast wel eens iets van vermeld zijn in de media.
quote:Bel voor meer informatie met
Op maandag 27 januari 2003 22:21 schreef Tiel het volgende:
Iemand bij mij bij basketball beweert dat er kinderschijt in Yakult verwerkt zit, omdat er flink gezonde stofjes inzitten.
Is er iemand die dit kan beamen en het kan onderbouwen met een bron?
Ik geloof er geen fuck van namelijk en wil hem een topic kunnen tonen waarin iedereen hetzelfde denkt
quote:Een korte inspectie in de zwarte bakken rond creches levert een verrassend resultaat op.
Op maandag 27 januari 2003 22:23 schreef Jojogirl het volgende:
(Bovendien; waar zouden ze al die kinderpoep vandaan moeten halen?)
quote:Maar het gaat dus om de bron van die minimaal 6,5 miljaard LcS.
Op maandag 27 januari 2003 22:29 schreef Storge het volgende:
Ingrediënten Yakult:
Water, magere melk, glucosestroop, suiker, aroma en minimaal 6,5 miljard actieve LcS.
quote:
DE PRODUCTENProductieproces
De eerste Europese fabriek van Yakult is in 1994 gebouwd in Almere. Hier wordt geproduceerd voor Nederland, België, Luxemburg, Engeland, Duitsland en Frankrijk. Bij de start in 1994 lag de productiecapaciteit op 720.000 flesjes Yakult per week. Inmiddels is de productiecapaciteit ruim 7.5 miljoen flesjes per week. Het productieproces begint met het cultiveren van de goede melkzuurbacterie Lactobacillus casei Shirota. Vervolgens start het productieproces:
1. Fermentatie
Magere melkpoeder en glucosestroop worden met water samengevoegd in een oplostank. Na het oplossen van deze ingrediënten wordt de vloeistof gesteriliseerd en daarna getransporteerd naar één van de fermentatietanks. In de fermentatietank wordt bij een temperatuur van 37º Celsius de Lactobacillus casei Shirota aan de oplossing toegevoegd. Tijdens het fermentatieproces worden de melksuikers omgezet in melkzuren en vermenigvuldigen de melkzuurbacteriën zich. Om de hoge concentratie actieve Lactobacillus casei Shirota te kunnen garanderen, ook ná de houdbaarheidstermijn van 30 dagen, duurt het fermentatieproces een week.2. Mengen
Na de fermentatie is Yakult nog niet klaar. Aan de oplossing van Yakult worden glucosestroop, aroma en gesteriliseerd water toegevoegd. Aan de oplossing van Yakult Light worden glucosestroop, aroma en zoetstoffen en gesteriliseerd water toegevoegd. Yakult en Yakult Light voldoen nu aan de kwaliteitseisen en kunnen afgevuld worden!
3. Het flesje
De Yakult flesjes worden gemaakt van recyclebare polystyreenkorrels.4. Afvullen
De Yakult flesjes worden bij de flesjesprinter bedrukt. Daarna worden ze afgevuld en afgesloten met een aluminium dopje.5. Verpakken
De flesjes worden per 7 verpakt in krimpfolie. Vervolgens worden grootverpakkingen (10x7-pack) gemaakt. Vanuit de koeling worden de pallets vervoerd naar de distributiepunten in Nederland, Engeland, Duitsland, België, Luxemburg en Frankrijk. Yakult staat in de winkel altijd in het gekoelde zuivelschap!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |