abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 18 mei 2021 @ 00:11:49 #151
395101 pokkerdepok
bla bla bla
pi_199478952
quote:
0s.gif Op maandag 17 mei 2021 22:58 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Waar was ik niet over geïnformeerd volgens jou? Over jouw beeld van Soros? Dat vind ik allerminst fraai omdat het gericht is op zijn afkomst in plaats van zijn gedragingen en ik wens eigenlijk liever van deze informatie verschoond te blijven.
ik ook liever. maar het speelt, en hoe.
  dinsdag 18 mei 2021 @ 00:15:13 #152
395101 pokkerdepok
bla bla bla
pi_199478984
quote:
0s.gif Op maandag 17 mei 2021 22:59 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Ja, volgens mij valt dat onder wat ik hierboven al zei. Ik weet niet of het zoveel nut heeft om op specifieke gevallen in te gaan. Tijdens de Republiek was Utrecht een van de steden die Joodse immigranten weerden. Een stad als Amsterdam was dan weer een internationaal baken van tolerantie met zijn zichtbare synagogen. Hoe dan ook is het bij mijn weten nooit een ongewoon verschijnsel geweest dat etnische minderheden / immigrantengroepen in grote steden een eigen wijk(je) hadden. Dat kwam bijvoorbeeld ook in de Arabische wereld voor, en elders in Azië. Daarbij waren de Oosteuropese Joden (het merendeel van de immigranten) een grote, armlastige groep die men over het algemeen liever kwijt dan rijk was. In hoeverre de armoede het gevolg was van marginalisatie op basis van religie; nou ja, dat laatste zal het voortduren ervan wel in de hand gewerkt hebben, maar in die tijd speelden groepsidentiteiten in de meeste samenlevingen een grotere rol dan tegenwoordig, ook bij de Joodse gemeenschappen zelf. Die hielden zich van hun kant ook bewust afzijdig en bleven hun zaakjes het liefst intern regelen omdat de leiders niet graag leden verloren aan "de andere zijde".
ja, maar dat was overleven. hun eenheid als groep in een redelijk vijandige wereld was het enige wat ze hadden, als houvast.

maar goed, individuele gevallen, maar bedoeld om een beeld te schetsen. anti semitisme is europese cultuur, helaas. nu nog zie je het toch steeds weer terug komen. en dan heb ik het niet over de moslims.
  dinsdag 18 mei 2021 @ 00:18:59 #153
395101 pokkerdepok
bla bla bla
pi_199479010
quote:
0s.gif Op maandag 17 mei 2021 23:01 schreef KreKkeR het volgende:

[..]

Mwoa, ken die vent verder niet echt behalve dan wat ik hier op FOK! lees aan conspiracy theorieën, maar even generaliserend gezegd geloof ik niet zo in multimiljardairs die aan filantropie doen. Zelfs dat doen ze volgens mij om zichzelf te verrijken. Hetzij als marketing, hetzij als invloed vergroting hetzij op andere shady manieren.
misschien, ik vind dit soort mensen een mysterie. bij hem krijg ik de indruk dat ie er niks vreemds in ziet. een gewoon mens met gevoel en idealen, maar die zet hij gewoon uit als ie werkt. watnt dan gaat het om maximaal binnehalen. en ook dat zegt ie dan zo, en weer als waarschuwing voor diegenen die er het slachtoffer van zijn.
pi_199479856
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 mei 2021 00:11 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

ik ook liever. maar het speelt, en hoe.
In obscure krochten van het internet en bij "fatsoenlijk links" dat er als de kippen bij is bij ieder spoor van kritiek op Soros zijn joodse afkomst te benadrukken.

Gedemonstreerd in dit topic. Het sarcasme uit de OP ontgaat jullie gewoon, jullie bevestigen het.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  dinsdag 18 mei 2021 @ 08:15:22 #155
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_199480197
quote:
0s.gif Op maandag 17 mei 2021 17:36 schreef Weltschmerz het volgende:
Dat lijkt me een heel goed idee. Productief zijn mensen die met hun arbeid/inspanning bijdragen aan de welvaart in brede zin van het woord. Speculanten doen dat als zodanig niet, hun winst komt uit andermans zak en doet daar vaak nog schade bovenop. Eerzaam houdt onder meer in dat bepaalde dingen nalaat, zoals al het geld pakken dat je kunt, omdat het je eer te na is. Een burger is een staatsburgerschaphoudende en als zodanig heeft Soros geen rechten in Nederland totdat hij er zich bevindt.
^O^ Mooie meetlat.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
Wellicht omdat mensen denken dat hij een weldoener is die het beste met iedereen voor heeft, terwijl hij hier gewoon pakt wat hij pakken kan ten koste van mensen die het niet breed hebben. Er blijven zelfs minder huizen over om voorrang te geven aan die vluchtelingenstroom van hem.
Zou kunnen en die laaste opmerking is weer niet nodig. :D Net als die van mij in de spoilertags hierboven.
quote:
Volgens mij is dat traditioneel van je eigen geld. Campagne voeren om de burgers met veel minder geld voor jouw droompjes te laten opdraaien is volgens mij niet de manier om goede dingen voor de mensheid te doen.
Ik ken 'tradiotioneel filantroop' en 'vooruitstrevend filantroop' niet als aparte categorien.
Die tweede zin is natuurlijk weer. :')
quote:
Het is nogal een werkje om dat allemaal uit te vinden. Als je nou zo trots bent op wat je doet zet dan overal waar geld of inspanning heengaat een dikke OSF stempel op. Maar ze doen waarschijnlijk niet zoveel behalve meningen versterken.
Jouw mening versterken. Het is inderdaad nooit goed of het deugt niet. Mooi dat je dat van jezelf kunt zien. Zelfreflectie gaat nog best.
quote:
Nee hoor, we hebben gewoon met een buitenlandse miljardair te maken die bedoelingen heeft met Nederland. Dat daar uit rechtse hoek kritiek op moet komen en de media het taboe heeft verklaard is omdat die verstrengeld is met Soros.
Zie je zelf hoe dicht je bij het randje loopt? Ik denk het niet namelijk. Maar ongefundeerd uithalen naar een rijke jood die 'de media' in zijn zak heeft, komt serieus weer dicht bij die antisemitische stereotypen.
Als je dat er nou gewoon eens af laat? Want het slaat ook nog eens nergens op.

Soros de miljardair heeft 'de media' in zijn zak! Behalve NRC, AD, Trouw, Telegraarf, De Gelderlander en iedereen die kritisch over dit voorval schrijft of bericht... :')
quote:
Het is een mondsnoermechanisme en daar bezondig jij je ook aan
Het is antisemitisme en daar bezondig jij je ook aan. Al dan niet uit onwetendheid. :*
quote:
De Gelderlander antisemitisch?
Nee.
quote:
Volgens mij zijn de Koch bros hier niet actief. Ik wist ook niet dat ze niet joods waren.
Dat zijn ze niet, voor zover ik weet. Bovendien geven zij hun miljarden uit aan de andere kant van het politieke spectrum. Daar laat rechts religieus conservatief Amerika de heren met rust. Don't bite the hand that feeds. Terwijl dat juist de verspreiders zijn van de 'Joodse miljardair, bestuurt het nieuws en de wereldpolitiek en heeft zijn tentakels over in'-retoriek.

En denken dat de gesponsonder NGO's, de private equity funds en de klimaat ontkennende denktanks hier geen invloed hebben is natuurlijk ook lachwekkend.
quote:
Behoorlijk wat. In Amerika heb je natuurlijk de klassieke rechts-christelijke racist en antisemiet die tegen immigranten is. In Nederland is rechts totaal niet antisemitisch [..]
I'll just stop you there.

[ Bericht 0% gewijzigd door SicSicSics op 18-05-2021 08:37:50 ]
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
  Beste debater 2022 dinsdag 18 mei 2021 @ 08:18:22 #156
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_199480225
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 mei 2021 07:04 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

In obscure krochten van het internet en bij "fatsoenlijk links" dat er als de kippen bij is bij ieder spoor van kritiek op Soros zijn joodse afkomst te benadrukken.

Gedemonstreerd in dit topic. Het sarcasme uit de OP ontgaat jullie gewoon, jullie bevestigen het.
Alleen als je onder een zware steen geleefd hebt - of uitermate selectief bent - heb je niet door dat Soros al jaren de dogwhistle bij uitstek is in rechtse en extreem-rechtse hoek.

Wat dan om meer dan een reden hilarisch is, omdat de reden dat Soros aldaar verguisd wordt is omdat hij kennelijk de poorten van Europa open zet voor allerlei niet-Westers, getint volk... afkomst en zo.

Maak van Hitler ondertussen nog een proto-PvdA'er met socialistische neigingen en van de Democrats de partij van de eeuwige plantation, en je historisch revisionisme (en op-pimp campagne) is compleet.

Wel smakelijk gelachen verder, merci daarvoor. En je riedel dat er vooral gekeken wordt naar 'daden en gedrag' en niet 'afkomst' houden we erin, de volgende 'k*t-Marokkanen/lichtgetint vermoeden/dobbernegers/IQ-loze Afrikanen' posts uit rechtse hoek.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_199480391
Nooit verdiept in deze man.
Heeft iemand een redelijk neutraal overzicht van wie de man is en wat hij doet?
  Moderator dinsdag 18 mei 2021 @ 08:50:31 #158
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_199480468
Zitten jullie nu ruzie te maken over wie er het vaakst aan deze stropop zit te trekken?????
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  dinsdag 18 mei 2021 @ 09:10:16 #159
395101 pokkerdepok
bla bla bla
pi_199480673
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 mei 2021 07:04 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

In obscure krochten van het internet en bij "fatsoenlijk links" dat er als de kippen bij is bij ieder spoor van kritiek op Soros zijn joodse afkomst te benadrukken.

Gedemonstreerd in dit topic. Het sarcasme uit de OP ontgaat jullie gewoon, jullie bevestigen het.
ja hoor, tuurlijk. want als je links de schuld geeft dat extreem rechts deze man demonoiseerd, en er dan nog even bij zegt dat links er wel weer anti semitisme in zal zien, dan is het allemaal geneutraliseerd...

in mn eerste reactie beschrijf ik hem als een psychopaat.

[ Bericht 0% gewijzigd door pokkerdepok op 18-05-2021 11:54:24 ]
  dinsdag 18 mei 2021 @ 09:10:52 #160
395101 pokkerdepok
bla bla bla
pi_199480680
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 mei 2021 08:42 schreef DarkwingDuck het volgende:
Nooit verdiept in deze man.
Heeft iemand een redelijk neutraal overzicht van wie de man is en wat hij doet?
https://en.wikipedia.org/wiki/George_Soros
  dinsdag 18 mei 2021 @ 10:26:03 #161
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_199481537
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 mei 2021 08:18 schreef EttovanBelgie het volgende:
En je riedel dat er vooral gekeken wordt naar 'daden en gedrag' en niet 'afkomst' houden we erin, de volgende 'k*t-Marokkanen/lichtgetint vermoeden/dobbernegers/IQ-loze Afrikanen' posts uit rechtse hoek.
Het een sluit het ander natuurlijk niet uit.
pi_199481779
quote:
6s.gif Op dinsdag 18 mei 2021 08:15 schreef SicSicSics het volgende:

Zie je zelf hoe dicht je bij het randje loopt? Ik denk het niet namelijk.
Het is jouw randje, dat heb jij daar getekend, ik niet.

quote:
Maar ongefundeerd uithalen naar een rijke jood die 'de media' in zijn zak heeft, komt serieus weer dicht bij die antisemitische stereotypen.
Als je dat er nou gewoon eens af laat? Want het slaat ook nog eens nergens op.

Soros de miljardair heeft 'de media' in zijn zak! Behalve NRC, AD, Trouw, Telegraarf, De Gelderlander en iedereen die kritisch over dit voorval schrijft of bericht... :')
Het is een miljardair die politieke invloed probeert te kopen, niet zoals de meeste miljardairs via de hoogste politici en niet voor zijn platte onmiddellijke eigenbelang waarschijnlijk, maar via een ideeenoffensief door allerlei organisaties, en daartoe de verstrengeling met de media ook zoekt.

Het verwijt treft natuurlijk de media, die laten zich verstrengelen en laten zich kopen, terwijl ze pluriformiteit en onafhankelijkheid veinzen. Dat beperkt zich echt niet alleen tot OSF maar valt het onder hetzelfde taboe. En daarom gaat het alleen over Soros binnen de context van doelwit van rechts, dat dan meteen antisemitisch is.

quote:
Het is antisemitisme en daar bezondig jij je ook aan. Al dan niet uit onwetendheid. :*
Nee hoor, hij wordt gelijkelijk beoordeeld aan alle andere miljardairs die hier de publieke opinie beinvloedne met hun miljarden. Ik hoef niet door je politiek correct hoepeltje te springen voordat ik kritiek mag uitoefenen op het kopen van politieke invloed. Hoezo moet ik me daartegen verdedigen, hoezo moet ik uberhaupt aandacht besteden aan zijn joodse achtergrond? Het interesseert me helemaal niks. Wat jij doet is antisemitisme misbruiken om mensen de mond te snoeren.

quote:
Dat zijn ze niet, voor zover ik weet. Bovendien geven zij hun miljarden uit aan de andere kant van het politieke spectrum. Daar laat rechts religieus conservatief Amerika de heren met rust. Don't bite the hand that feeds. Terwijl dat juist de verspreiders zijn van de 'Joodse miljardair, bestuurt het nieuws en de wereldpolitiek en heeft zijn tentakels over in'-retoriek.

En denken dat de gesponsonder NGO's, de private equity funds en de klimaat ontkennende denktanks hier geen invloed hebben is natuurlijk ook lachwekkend.
[..]

I'll just stop you there.
Leg het allemaal bloot. Ben ik helemaal voor. Ik ben het nog steeds eens met Jesse Ventura, iedereen van en bij de media een race-overall aan met al zijn sponsors daarop. Verplicht alle media maar tot een disclaimer waarin alle belangen en geldstromen vermeld staan. Als bedrijven een 'journalistiek' artikel kopen moet dat er ook bijstaan, hoe belachelijk die praktijk ook is. Informatie over de voorhuid van de geldschieters hoeft er echt niet bij.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_199482386
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 mei 2021 10:46 schreef Weltschmerz het volgende:

Nee hoor, hij wordt gelijkelijk beoordeeld aan alle andere miljardairs die hier de publieke opinie beinvloedne met hun miljarden. Ik hoef niet door je politiek correct hoepeltje te springen voordat ik kritiek mag uitoefenen op het kopen van politieke invloed. Hoezo moet ik me daartegen verdedigen, hoezo moet ik uberhaupt aandacht besteden aan zijn joodse achtergrond? Het interesseert me helemaal niks. Wat jij doet is antisemitisme misbruiken om mensen de mond te snoeren.
[..]

QFT O+
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  Beste debater 2022 dinsdag 18 mei 2021 @ 14:21:25 #165
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_199484815
quote:
14s.gif Op dinsdag 18 mei 2021 11:35 schreef Ali_boo het volgende:

[..]

QFT O+
Bjerknes mag z'n vergif nog gewoon uitbaggeren hoor.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  dinsdag 18 mei 2021 @ 15:43:52 #166
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_199485875
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 mei 2021 10:46 schreef Weltschmerz het volgende:
Het is jouw randje, dat heb jij daar getekend, ik niet.
Nee hoor. Dat is niet mijn randje. :)
quote:
Het is een miljardair die politieke invloed probeert te kopen, niet zoals de meeste miljardairs via de hoogste politici en niet voor zijn platte onmiddellijke eigenbelang waarschijnlijk, maar via een ideeenoffensief door allerlei organisaties, en daartoe de verstrengeling met de media ook zoekt.
Het is een miljardair die geld geeft aan zaken die hij belanrijk vindt. Open overheid, vrijheid, gelijke kansen, etc.

Hier wordt een complot achter gezocht, door rechtse mensen, met gebruik van antisemitische stereotypen. :D Of complotten met hun oorsprong in extreemrechtse kringen.
quote:
Het verwijt treft natuurlijk de media, die laten zich verstrengelen en laten zich kopen, terwijl ze pluriformiteit en onafhankelijkheid veinzen. Dat beperkt zich echt niet alleen tot OSF maar valt het onder hetzelfde taboe. En daarom gaat het alleen over Soros binnen de context van doelwit van rechts, dat dan meteen antisemitisch is.
If it walks like a duck...
quote:
14s.gif Op dinsdag 18 mei 2021 11:35 schreef Ali_boo het volgende:
QFT O+
En als Ali het met je eens is, dan zit je in de complotten wel goed. ;)
quote:
Nee hoor, hij wordt gelijkelijk beoordeeld aan alle andere miljardairs die hier de publieke opinie beinvloedne met hun miljarden. Ik hoef niet door je politiek correct hoepeltje te springen voordat ik kritiek mag uitoefenen op het kopen van politieke invloed. Hoezo moet ik me daartegen verdedigen, hoezo moet ik uberhaupt aandacht besteden aan zijn joodse achtergrond? Het interesseert me helemaal niks. Wat jij doet is antisemitisme misbruiken om mensen de mond te snoeren.
Niet dus. :)
quote:
Leg het allemaal bloot. Ben ik helemaal voor. Ik ben het nog steeds eens met Jesse Ventura, iedereen van en bij de media een race-overall aan met al zijn sponsors daarop. Verplicht alle media maar tot een disclaimer waarin alle belangen en geldstromen vermeld staan. Als bedrijven een 'journalistiek' artikel kopen moet dat er ook bijstaan, hoe belachelijk die praktijk ook is. Informatie over de voorhuid van de geldschieters hoeft er echt niet bij.
Aardig idee.
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_199486194
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 mei 2021 09:10 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

ja hoor, tuurlijk. want als je links de schuld geeft dat extreem rechts deze man demonoiseerd, en er dan nog even bij zegt dat links er wel weer anti semitisme in zal zien, dan is het allemaal geneutraliseerd...

in mn eerste reactie beschrijf ik hem als een psychopaat.
Ik geef links helemaal niet de schuld dat rechts hem demoniseert. Ik constateer dat "fatsoenlijk" links, waar ik jou ook toe reken, steeds deze man zijn afkomst er bij haalt terwijl dat helemaal niet ter zake doet.

Jullie zijn geobsedeerd door zijn joodse afkomst en in die obsessie ga je andere mensen beschuldigen dat ze antisemiet zijn.

Sorry, dan ben je gewoon van het padje.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  dinsdag 18 mei 2021 @ 16:08:36 #168
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_199486200
quote:
Baron Rothschild, an 18th-century British nobleman and member of the Rothschild banking family, is credited with saying that "the time to buy is when there's blood in the streets." He should know. Rothschild made a fortune buying in the panic that followed the Battle of Waterloo against Napoleon.
Om zaken die Soros stimuleert hangt doorgaans een zweem van destabilisatie van de samenleving. Ik kan dat niet los zien van bovenstaande uitspraak. Die man is zo'n psychopaat dat hij nog liever Europa in bloed en vlammen ten onder ziet gaan dan dat hij een miljardje mis zou lopen.
Life is what you make it.
  dinsdag 18 mei 2021 @ 16:25:39 #169
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_199486481
quote:
15s.gif Op dinsdag 18 mei 2021 16:08 schreef Schanulleke het volgende:

[..]

Om zaken die Soros stimuleert hangt doorgaans een zweem van destabilisatie van de samenleving. Ik kan dat niet los zien van bovenstaande uitspraak. Die man is zo'n psychopaat dat hij nog liever Europa in bloed en vlammen ten onder ziet gaan dan dat hij een miljardje mis zou lopen.
Niet dat ik met hem sympathiseer, maar waarom kan een miljardair als Soros niet ook een idealist zijn? Ik wil best geloven dat zijn etniciteit een rol heeft gespeeld bij de totstandkoming van die idealen. Zoveel blijkt ook uit het citaat van zijn zoon op de Wikipediapagina. Maar juist dat beeld van de inhalige opportunist dat in jouw post naar voren komt doet me denken aan het vooroorlogse stereotype van de geniepige Jood die zich in de handen wrijft terwijl de wereld ten onder gaat. Zal wel niet bewust zijn, maar ik vraag me af waar dat idee dan vandaan komt.
  dinsdag 18 mei 2021 @ 16:29:11 #170
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_199486539
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 mei 2021 16:25 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Niet dat ik met hem sympathiseer, maar waarom kan een miljardair als Soros niet ook een idealist zijn? Ik wil best geloven dat zijn etniciteit een rol heeft gespeeld bij de totstandkoming van die idealen. Zoveel blijkt ook uit het citaat van zijn zoon op de Wikipediapagina. Maar juist dat beeld van de inhalige opportunist dat in jouw post naar voren komt doet me denken aan het vooroorlogse stereotype van de geniepige Jood die zich in de handen wrijft terwijl de wereld ten onder gaat. Zal wel niet bewust zijn, maar ik vraag me af waar dat idee dan vandaan komt.
Het idee komt voort uit zijn gedrag, niet uit zijn etniciteit. Die etniciteit doet totaal niet ter zake. Het zijn persoonlijke kenmerken van hem. Kenmerken die wel meer miljardairs hebben. Dit soort extreme rijkdom willen vergaren zou eigenlijk afgedaan moeten worden als geestesziekte.
Life is what you make it.
  dinsdag 18 mei 2021 @ 16:31:51 #171
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_199486577
quote:
2s.gif Op dinsdag 18 mei 2021 16:29 schreef Schanulleke het volgende:

[..]

Het idee komt voort uit zijn gedrag, niet uit zijn etniciteit. Die etniciteit doet totaal niet ter zake. Het zijn persoonlijke kenmerken van hem. Kenmerken die wel meer miljardairs hebben. Dit soort extreme rijkdom willen vergaren zou eigenlijk afgedaan moeten worden als geestesziekte.
Maar dan haal je ter illustratie wel een stukje over Rothschild aan?
  dinsdag 18 mei 2021 @ 16:33:54 #172
395101 pokkerdepok
bla bla bla
pi_199486601
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 mei 2021 16:08 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Ik geef links helemaal niet de schuld dat rechts hem demoniseert. Ik constateer dat "fatsoenlijk" links, waar ik jou ook toe reken, steeds deze man zijn afkomst er bij haalt terwijl dat helemaal niet ter zake doet.

Jullie zijn geobsedeerd door zijn joodse afkomst en in die obsessie ga je andere mensen beschuldigen dat ze antisemiet zijn.

Sorry, dan ben je gewoon van het padje.
je constatering klopt, je verklaring niet.
als ik zie dat soros weer eens het doelwit is van een tirade, dan meldt ik dat dit soort dingenheel vaak worden ingevgeven door consperacy gedoe en extreem rechtse jodehaat.
dat klopt gewoon, en is relevant om te melden. dan kunnen we daarna door met hem beoordelen op wat ie doet.
  dinsdag 18 mei 2021 @ 16:53:36 #173
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_199486862
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 mei 2021 16:31 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Maar dan haal je ter illustratie wel een stukje over Rothschild aan?
Waarom niet? Heeft die ook Joodse roots?
Life is what you make it.
  dinsdag 18 mei 2021 @ 16:59:47 #174
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_199486947
quote:
2s.gif Op dinsdag 18 mei 2021 16:53 schreef Schanulleke het volgende:

[..]

Waarom niet? Heeft die ook Joodse roots?
Nogal.
quote:
"Ever since the nineteenth century, the Rothchilds, who combined Jewishness, financial wealth and international connections, have been the epitome of the international Jewish conspiracy"
https://en.wikipedia.org/wiki/Rothschild_family (citaat uit Byford 2011)
pi_199487236
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 mei 2021 16:33 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

je constatering klopt, je verklaring niet.
als ik zie dat soros weer eens het doelwit is van een tirade, dan meldt ik dat dit soort dingenheel vaak worden ingevgeven door consperacy gedoe en extreem rechtse jodehaat.
dat klopt gewoon, en is relevant om te melden. dan kunnen we daarna door met hem beoordelen op wat ie doet.
Soros is niet doelwit van een tirade, soros krijgt inhoudelijke kritiek op zijn zakelijk handelen. Heel normaal voor prominente zakenlieden. Er wordt met geen woord gerept over zijn afkomst. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat dit artikel is gestoeld op antisemitisme bij het ad. Want daar komt het verhaal vandaan?

Of wil je nu hier serieus gaan betogen dat dit artikel is ingegeven door antisemitische sympathieen bij het AD? Welke argumenten kun je hier voor geven behalve verwijzen naar obscure complottheorieën in nog obscuurdere hoeken van het internet.

Het probleem van deugend links is dat ze mensen reduceren tot 1 element van hun persoon. Mensen worden in de ogen van links ingedeeld in vakjes: wit, zwart, queer, transgender, moslim, jood etc. En iemand is niet meer dan dat. Jullie kunnen gewoon niet verder kijken dan Soros de Jood en dat projecteer je vervolgens op anderen die kritiek hebben. Kritiek op Soros is in jullie ogen altijd semitisme omdat de persoon van soros niet meer is dan jood in jouw ogen. De louche zakenman zie je niet,soros is een jood en kritiek op joden is antisemitisme. Veel ingewikkelder zitten deze denksprongen echt niet im elkaar.

[ Bericht 0% gewijzigd door Kapitein_Scheurbuik op 18-05-2021 17:39:50 ]
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')