Goed gevonsten. Ik zag het ook meteen.quote:
Ik kan wel zeggen dat het aan de auto correct op de tablet ligt, maar dat doe ik dan ook. Goede vonst.quote:
Net als in roze koeken.quote:Op zaterdag 15 mei 2021 19:20 schreef Id_do_her het volgende:
Tja ach, in Coca-Cola zitten insecten verwerkt voor de kleurstof.
Ja dat is volgens mij ook de cochenilleluis.quote:
De kleurstof in coca cola is karamel.quote:Op zaterdag 15 mei 2021 19:20 schreef Id_do_her het volgende:
Tja ach, in Coca-Cola zitten insecten verwerkt voor de kleurstof.
https://en.wikipedia.org/wiki/Carminequote:Op zaterdag 15 mei 2021 19:43 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
De kleurstof in coca cola is karamel.
Ben je in de war met M&M's?
Maar dat zit toch niet in Coca-Cola?quote:Op zaterdag 15 mei 2021 19:47 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
https://en.wikipedia.org/wiki/Carmine
Jawel, daardoor is Coca-Cola eigenlijk haram voor moslims.quote:Op zaterdag 15 mei 2021 20:07 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Maar dat zit toch niet in Coca-Cola?
Bron?quote:Op zaterdag 15 mei 2021 20:14 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Jawel, daardoor is Coca-Cola eigenlijk haram voor moslims.
Inderdaad, in het bijzonder: sulfiet-ammoniakkaramel.quote:Op zaterdag 15 mei 2021 20:25 schreef Kreator het volgende:
[..]
Bron?
Ingrediënten
Ingrediënten: Sprankelend water; suiker; kleurstof: E150d; voedingszuur: E338; natuurlijke aroma's (plantenextracten), waaronder cafeïne.
E150d is caramel. Nu ja. 'caramel'.
Ja als je het anders noemt hebben bepaalde groepen er minder moeite mee. Ik bedoel overigens E-nummer 120.quote:Op zaterdag 15 mei 2021 20:25 schreef Kreator het volgende:
[..]
Bron?
Ingrediënten
Ingrediënten: Sprankelend water; suiker; kleurstof: E150d; voedingszuur: E338; natuurlijke aroma's (plantenextracten), waaronder cafeïne.
E150d is caramel. Nu ja. 'caramel'.
Coca-Cola wordt gekleurd met E150d en niet met E120. Dat is echt onzin.quote:Op zaterdag 15 mei 2021 20:32 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Ja als je het anders noemt hebben bepaalde groepen er minder moeite mee. Ik bedoel overigens E-nummer 120.
Misschien niet meer, maar zo werd er weleens cocaïne in Coca-Cola verwerkt. Ik ben niet helemaal up to date met de samenstelling van frisdranken, moet ik toegeven.quote:Op zaterdag 15 mei 2021 20:32 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Inderdaad, in het bijzonder: sulfiet-ammoniakkaramel.
Carmine/karmijnzuur is E120 en wordt redelijk veel gebruikt in snoep en frisdranken, maar niet in Coca-Cola.
Ik lees vooral historische teksten, en ja, daarin werd het wel echt vermeldt, maar dat zal nu waarschijnlijk niet meer zo zijn.quote:Op zaterdag 15 mei 2021 20:34 schreef Salina het volgende:
Karmijnrood in Coca-Cola? Nee hoor. Kan niets vinden ook op internet. Je bent in de war met E150d.
Coca-Cola schijnt trouwens wel vaker "doelwit" te zijn van dit soort Broodje Aap-verhalen van b.v. mensen uit de anticonsumentisme-hoek of iets dergelijks.
Nee, dat blijkt.quote:Op zaterdag 15 mei 2021 20:34 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Misschien niet meer, maar zo werd er weleens cocaïne in Coca-Cola verwerkt. Ik ben niet helemaal up to date met de samenstelling van frisdranken, moet ik toegeven.
https://www.thoughtco.com/history-of-coca-cola-1991477quote:While the Coca-Cola Company denies this claim, historical evidence shows that it is likely that, until 1905, the soft drink, which was marketed as a tonic, contained extracts of cocaine as well as the caffeine-rich kola nut. While cocaine wasn't considered illegal until 1914, according to Live Science, Candler began removing cocaine from the recipe in the early 1900s, and traces of cocaine may have been present in the famous beverage until 1929 when scientists were able to perfect the removal of all psychoactive elements from the coca-leaf extract.
quote:Op zaterdag 15 mei 2021 20:38 schreef Tourniquet het volgende:
Cocaine in de cola is ook al een "tijdje" niet meer het geval.
Ja, diequote:Op zaterdag 15 mei 2021 20:37 schreef Salina het volgende:
Er is ooit een bekende Keuringsdienst van Waarde-aflevering over gemaakt.
Producten met vanillesmaak (en parfum) doel je denk ik op? Is/was in Canada en de USA vooral een ding wat voedsel betreft, in Europa niet meer zozeer tenzij misschien heel uitzonderlijk begreep ik? Meeste vanille-aroma wordt synthetisch geproduceerd zover ik weet.quote:Op zaterdag 15 mei 2021 18:17 schreef Salina het volgende:
Ik ken wel bevergeil (castoreum).
Wil iemand weten waar dat allemaal in zit?
Bon appetit.
Geen idee of het veel in Europese producten zit. Het zou in b.v. vanilleijs en andere voeding zitten, in parfum/lippenstick en in sigaretten ook.quote:Op zondag 16 mei 2021 10:54 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Producten met vanillesmaak (en parfum) doel je denk ik op? Is/was in Canada en de USA vooral een ding wat voedsel betreft, in Europa niet meer zozeer tenzij misschien heel uitzonderlijk begreep ik? Meeste vanille-aroma wordt synthetisch geproduceerd zover ik weet.
Ik word zelf vooral gestoord van melkpoeder dat heel wisselend gebruikt wordt in bijvoorbeeld chips. Het wordt gebruikt als conserveermiddel, maar niet elke fabrikant gebruikt het, en ook binnen één merk wisselt het sterk. Het idee van melk in je chips vind ik gewoon een beetje maf (en onwenselijk).
Verder weinig vreemde zaken. Ja, ik word soms wel wat droef van die verse vruchtensappen. Met opeens 20% banaan of 99% sinaasappelsap in je "Passievrucht-Mango-Ananas-sapje'.
Ah ok, helder!quote:Op zondag 16 mei 2021 13:01 schreef Salina het volgende:
[..]
Geen idee of het veel in Europese producten zit. Het zou in b.v. vanilleijs en andere voeding zitten, in parfum/lippenstick en in sigaretten ook.
Je moet het schijnbaar vermelden onder de noemer "aroma" of "parfum". Bron. Dus het staat niet als E-nummer of "castoreum" op de producten.
Castoreum of bevergeil heeft geen E-nummer. Volgens de Europese wetgeving moet Castoreum op het etiket worden aangeduid als 'aroma'. Als er sprake is van minimaal 95% natuurlijke bestanddelen mag het aangeduid worden als 'Natuurlijk aroma'. Indien Castoreum in cosmetica gebruikt wordt dan moet er wel 'Castoreum' op het etiket staan. In het geval van parfum is vermelding van 'parfum' als ingrediënt voldoende.
Hier de originele afleveringen trouwens van de Keuringsdienst van Waarde (uit 2013 alweer, tijd gaat snel):
KvW 14-3-2013, Seizoen 10, Afl 1
KvW 21-3-2013, Seizoen 10, Afl 2
Grappig dat ik via Google nu lees dat destijds, meteen na de uitzending van KvW de Partij voor de Dieren kamervragen stelde over de aanwezigheid van castoreum/bevergeil in onze producten.
Nogal logischquote:Op zaterdag 15 mei 2021 17:56 schreef Kreator het volgende:
Ik begin wel.
Ik was benieuwd of er whisky in whisky-cocktaiksaus zat. Dit was het geval.
Maar wat er nu volgt zal je geest laten ontploffen. Er zit ook ansjovis in. . Bovendien zit er ook worcestersaus in je cocktailsaus.
Merkwaardig. Ik kon verder in geen enkel recept vinden als je het zelf maakt waarin staat dat je ansjovis of worcestersaus moet toevoegen.
Bron: https://www.ah.nl/product(...)whisky-cocktail-saus
[ afbeelding ]
Komt u maar door met uw vonst.
Groetjes,
K.
En waarom zit dit in mijn cocktailsaus? Ik vind dat niet bepaald normaal.quote:Op zondag 16 mei 2021 13:40 schreef Beathoven het volgende:
[..]
Nogal logisch
Ansjovis zit in Worcestershiresaus
Voor de smaak. Scheutje door je zelfgemaakte mayonaise is ook heerlijk. Ieder zo zijn recepten toch?quote:Op zondag 16 mei 2021 13:51 schreef Kreator het volgende:
[..]
En waarom zit dit in mijn cocktailsaus? Ik vind dat niet bepaald normaal.
Klopt, het zit o. a. in al die zuurstokken die fluoriserend roze zijn.quote:Op zaterdag 15 mei 2021 20:32 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Inderdaad, in het bijzonder: sulfiet-ammoniakkaramel.
Carmine/karmijnzuur is E120 en wordt redelijk veel gebruikt in snoep en frisdranken, maar niet in Coca-Cola.
Niet juistquote:Op zaterdag 15 mei 2021 20:14 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Jawel, daardoor is Coca-Cola eigenlijk haram voor moslims.
Las in het artikel dat eerder is gedeeld dat het vooral in de VS een hulpstof is, sluit niet uit dat het hier ook wordt gebruikt maar dat zou je ff kunnen zoeken op de naam.quote:Op zaterdag 15 mei 2021 18:17 schreef Salina het volgende:
Ik ken wel bevergeil (castoreum).
Wil iemand weten waar dat allemaal in zit?
Bon appetit.
Sauzen als Garum en Worchestershire en de vele aziatische varianten zijn letterlijk zo oud als de weg naar rome.quote:Op zondag 16 mei 2021 13:51 schreef Kreator het volgende:
[..]
En waarom zit dit in mijn cocktailsaus? Ik vind dat niet bepaald normaal.
Ansjovis bevat net als oude kaas en soyasaus,vissaus, en veel gefermenteerde producten een flinke hoeveelheid glutamaat oftewel smaakversterker van natuurlijke oorsprong, glutamaat zit ook in tomaten dus bv tomatenpuree uit zo'n blikje doet het ook als smaakversterker.quote:Op zondag 16 mei 2021 13:51 schreef Kreator het volgende:
[..]
En waarom zit dit in mijn cocktailsaus? Ik vind dat niet bepaald normaal.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |