abonnement bol.com Unibet Coolblue
  donderdag 13 mei 2021 @ 11:22:44 #126
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_199401499
quote:
1s.gif Op donderdag 13 mei 2021 11:11 schreef Caland het volgende:

[..]

Als zelfs rasdemagoog en politiek lichtgewicht als Eerdmans dat al lukt sluit ik het niet uit.
Samen met Annabel, komend uit FVD.
Van Haga was gewoon weggeweest als hij zich niet bij FVD had aangesloten vorig jaar.
En ik denk dat hij het erom gedaan heeft, hij wist ook wel dat alleen campagne voeren of het werkelijk optuigen van een nieuwe partij en kandidaten zoeken veel meer moeite zou kosten en minder effectief zou zijn dan op de FVD-karavaan springen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_199401507
https://www.ad.nl/politie(...)an-fractie~afaa3c02/

Forum scheurt in tweeën: Van Haga, Smolders en Ephraim scheiden zich af van fractie

Forum voor Democratie scheurt in tweeën: de Tweede Kamerleden Wybren van Haga, Hans Smolders en Olaf Ephraim scheiden zich af van fractie. De breuk is ingegeven door de ophef rond de bekritiseerde ‘bevrijdingsposter’, Baudet zegt het vertrek ‘te betreuren’. ,,Juist in deze tijd.” De partij behoudt nu vijf van de acht zetels.

Het is een forse klap voor leider Thierry Baudet, waar het gaat om de nummers 2, 3 en 4 van de fractie. Het drietal gaat zelfstandig verder in de Tweede Kamer.

In een verklaring schrijft Van Haga dat er ‘binnen de fractie’ een ‘verschil van inzicht is ontstaan over de manier waarop politiek bedreven wordt'.

Volgens Hans Smolders heeft dat te maken met de veelbesproken ‘bevrijdingsposter’ die de partij laatst propageerde, met diverse verwijzingen naar de Tweede Wereldoorlog. Baudet riep op om van 5 mei (Bevrijdingsdag) een demonstratie tegen het coronabeleid te maken. ,,Dat heeft geen enkel nut", zegt Smolders in een toelichting tegen het Brabants Dagblad.

Van Haga liet eerder ook al weten dat hij de poster niets vond, Baudet zette daarop juist de hakken in het zand: ,,Ik ben de kapitein van dit schip", zei hij. Dat laatste is blijkbaar verkeerd gevallen bij het trio dat zich nu afsplitst.

De vertrekkers verwijten Baudet ‘solistisch’ optreden. Smolders noemt de ontstane situatie ‘onwerkbaar’. ,,Omdat we iets opgelegd krijgen. Wij willen niet langer verrast worden door zaken als die posters. We hebben geprobeerd het binnenskamers op te lossen. Maar er is geen vertrouwen meer dat we hem (Baudet, red.) kunnen beteugelen. Hij doet veel goed, maar hij luistert niet. Dit speelt al weken. Gisteravond hebben we besloten dat het onmogelijk was om hier nog uit te komen.”

Een essay dat Baudet enkele dagen geleden schreef, was de druppel. Dat ging onder andere over ‘het nut van ophef’. De partijleider sloot af met de zinnen: ‘Dus FVD zal ophef zijn - of zal niet zijn. Enjoy the ride’. Dat laatste willen de drie vertrekkers dus niet. Smolders: ,,Ophef is goed, dat willen wij ook, maar wél ver de inhoud. Over de toeslagenaffaire, de huizen in Groningen, noem maar op. Ophef mag geen doel op zich zijn. Dat leidt alleen maar af van waar we mee bezig willen zijn.”

Smolders, die naar eigen zeggen de breuk niet zag aankomen, benadrukt diverse malen dat er ‘geen sprake is van ruzie’ met Baudet. ,,Het is in onderling overleg gegaan. Hij doet het op zijn manier, wij op de onze.” Hoe? Het Forum-partijprogramma blijft voor de nieuwe fractie (die nog geen naam heeft) leidend, stelt de voormalig chauffeur van Pim Fortuyn.

Forum voor Democratie laat weten het vertrek van de drie te betreuren. ,,Juist in deze tijd", schrijft de partij in een verklaring. ,,Waarin Forum de enige echte oppositiepartij in de Tweede Kamer is en de enige brede stem tegen het huidige verwoestende kabinetsbeleid.”

Forum-senator Theo Hiddema zegt niets te begrijpen van de splitsing. ,,Ik vond die poster ook niet smakelijk, wat ondoordacht ook. Maar om je nou om die reden af te splitsen? Ik heb niets met splitsers! Al die mensen zijn in het kielzog van Thierry in de Tweede Kamer gekomen.’’

Jongerenorganisatie Forum voor Democratie (JFVD), waarvan nummer 7 Freek Jansen de voorzitter is, blijft achter de partij staan. ,,JFVD betreurt het nieuws dat een deel van de FVD-fractie heeft besloten zich af te splitsen. JFVD is de jongerenorganisatie van Forum voor Democratie en blijft vanzelfsprekend achter FVD en Thierry Baudet staan”, laat een woordvoerder weten.
pi_199401522
Definitieve einde voor de FVD
  Moderator / Redactie Sport donderdag 13 mei 2021 @ 11:27:19 #129
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_199401548
quote:
0s.gif Op donderdag 13 mei 2021 11:24 schreef Houtenbeen het volgende:
Definitieve einde voor de FVD
Tuurlijk niet, er zal altijd een keiharde kern zijn goed voor 2-3 zetels die Baudet als de Jessias zien.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_199401640
quote:
0s.gif Op donderdag 13 mei 2021 11:27 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Tuurlijk niet, er zal altijd een keiharde kern zijn goed voor 2-3 zetels die Baudet als de Jessias zien.
En een narcist ziet zichzelf altijd als winnaar.
  donderdag 13 mei 2021 @ 11:34:59 #131
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_199401674
quote:
84s.gif Op donderdag 13 mei 2021 11:03 schreef Starhopper het volgende:

[..]

Ze informeren de kiezers toch via Twitter. Wat janken ze nou? :')
Zijn gewoon boos ze er zo achter komen dat een partij met asociale idealen blijkt te bestaan uit een stel asocialen die geen rekening met anderen kunnen en willen houden.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  donderdag 13 mei 2021 @ 11:43:39 #132
344884 monkyyy
Myers-Briggs: INTJ
pi_199401772
Op /r/Forum_Democratie krijgt Rutte de schuld van dit alles.
You can learn anything, the secret lies in discipline.
"What the mind can conceive and believe, it can achieve"
You will make mistakes. Forgive yourself. Move on. Start rebuilding.
  Jaap van Dissel-award 2022 donderdag 13 mei 2021 @ 11:45:13 #133
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_199401794
twitter
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_199401834
_O- _O- _O- Als je die partij nog serieus neemt, dan ben je aantoonbaar zwakzinnig.
pi_199401851
quote:
0s.gif Op donderdag 13 mei 2021 11:13 schreef Vasilevski het volgende:

[..]

Ja dat laatste wat je zegt viel mij ook op, al denk ik dat dat niet met een verandering van inzicht te maken heeft maar met tactische overwegingen. Meer van: hoe gaan we onze visie de komende periode uitdragen? Hoe gaan we dat doen om mensen te overtuigen die het nog niet zo zien? Gaan we de kant op van zeg maar Herstel-NL en co.? Of gaan we achter Robert Jensen en Willem Engel aanhuppelen?
Ik denk dat het probleem in de persoonlijkheden zit. En vooral in de persoonlijkheid van Baudet. Het is namelijk nogal vreemd dat Thierry goed leiding zou geven, terwijl mensen continu bij hem vertrekken.

Dit stukje uit het AD artikel, gepost door -river- is ook wel opvallend:
quote:
De vertrekkers verwijten Baudet ‘solistisch’ optreden. Smolders noemt de ontstane situatie ‘onwerkbaar’. ,,Omdat we iets opgelegd krijgen. Wij willen niet langer verrast worden door zaken als die posters. We hebben geprobeerd het binnenskamers op te lossen. Maar er is geen vertrouwen meer dat we hem (Baudet, red.) kunnen beteugelen. Hij doet veel goed, maar hij luistert niet. Dit speelt al weken. Gisteravond hebben we besloten dat het onmogelijk was om hier nog uit te komen.”
Het probleem lijkt dus niet primair over de poster te gaan. Maar over de werkwijze binnen FVD. Baudet verrast de anderen, hij overlegt en luistert niet, en anderen hebben niet het idee dat Baudet te beteugelen is. Wat natuurlijk ook al wat aangeeft, dat Baudet kennelijk beteugeld moet worden.

Dat Baudet vervolgens zegt dat hij de kapitein op het schip is en een essay schrijft over de noodzaak van ophef, laat ook maar zien hoe de hakken in het zand gezet zijn. In principe stelde deze discussie niet eens zoveel voor, Van Haga week van het geluid af, dat is onhandig binnen een fractie, maar het is geen groot nieuws, en men is dit soort akkefietjes ook weer snel vergeten.

De patronen zijn goed zichtbaar. Bij de vorige discussie (het racisme en antisemitisme binnen de jongerenorganisatie) was het de oplossing om Freek Jansen laten vallen. En nu, met de poster, was het nog simpeler, dit had men gewoon dood kunnen zwijgen.

Overigens zegt het ook wel wat over Baudet dat hij oud-collega's voor 'dief' (Otten) en 'judas' (Eerdmans) uit moet maken. Dat soort uitlatingen beschadigen anderen en het laat goed zien hoe Baudet met mensen omgaat.
pi_199401857
Dit zag je natuurlijk aankomen. Maar dat het zo snel zou gaan had ik ook niet verwacht.

En verder: :')
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  donderdag 13 mei 2021 @ 11:50:35 #137
308523 the-eye
I'm a Live Wire
pi_199401867
quote:
0s.gif Op donderdag 13 mei 2021 10:59 schreef Bocaj het volgende:
Baudet had nooit die vergelijking met de 2e wereldoorlog mogen maken.... (Avondklok vrijheden)
Je weet dan bijna voor 100% zeker dat je daar op afgerekend wordt...
Mwoah..... Rutte noemt dit de grootste crisis sinds wo2 (terwijl een vergelijking met de Spaanse griep logischer is) en er is niemand die over die vergelijking valt maar in een tekentje op een poster meent dan ineens Jan en alleman de plattegrond van Auschwitz te zien.
pi_199401925
quote:
0s.gif Op donderdag 13 mei 2021 11:22 schreef Nattekat het volgende:

[..]

FvD stond al buiten spel op elke mogelijke manier, dit maakt geen enkel verschil voor rechts. Zodra er nieuwe verkiezingen komen, zullen die stemmen waarschijnlijk richting JA21 en PVV gaan.
Ik vraag het me af. Ik dacht eerst ook dat JA21 weinig potentieel zou hebben, maar je ziet nu dat ze groeien. BBB met 1 zetel, 50Plus dat 1 zetel houdt terwijl ze vechtend over straat rollen, dat zijn weliswaar niet echt rechtse partijen maar wel diezelfde trend van versplintering. En dan valt het nog mee dat Code Oranje niet in de Kamer is gekomen. Ik zou ook niet verwachten dat Haga zelfstandig zetels zou kunnen halen, maar als je zijn voorkeursstemmen ziet, dan vraag je het je toch af. Het was alleen een stuk makkelijker om bij FvD te blijven, de hele infrastructuur te gebruiken, enthousiaste menigten op de been brengen.

Ik zie wel hetzelfde fenomeen gebeuren als als op links, dat je allemaal clubjes hebt met hetzelfde aantal zetels.. Waarbij het bij links nog gaat om partijen die ooit groter waren, maar nu gewoon aan maatschappelijke kracht verliezen. Terwijl er op rechts juist veel potentie zit maar ze zichzelf totaal in de voet schieten.

Er is op dit moment gewoon een (centrum)rechtse/conservatieve meerderheid van 77 à 87 zetels in de Tweede Kamer en 38 à 45 zetels in de Eerste Kamer, afhankelijk van welke partijen je meetelt, en toch lijken we op een links-liberaal kabinet af te stevenen. Dat komt natuurlijk deels doordat 34 van die zetels aan de VVD toebehoren die wel deels van liberaal-conservatief naar progressief-liberaal is opgeschoven, maar toch. Rechts kan in ieder geval bepaald geen vuist maken, niks afdwingen, er is geen rechtse premierskandidaat voorhanden.

quote:
1s.gif Op donderdag 13 mei 2021 11:34 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Zijn gewoon boos ze er zo achter komen dat een partij met asociale idealen blijkt te bestaan uit een stel asocialen die geen rekening met anderen kunnen en willen houden.
Je moest natuurlijk ook wel een beetje dom zijn om specifiek je voorkeursstem aan Van Haga te geven. Al die mensen hebben Van Haga alleen maar zuurstof gegeven om dit soort ambities ten uitvoer te brengen, al hadden ze het met de helft van de voorkeursstemmen misschien ook wel gewoon gedaan.

Echt, hoe naïef om te denken dat die man echt gelooft wat hij er de afgelopen periode allemaal heeft uitgekraamd. Vastgoedbezitter van VVD-huize, ook wel een beetje een vrije jongen die graag mag provoceren, maar toch uiteindelijk niet iemand die je op lange termijn zo door ziet gaan. Spreken op demonstraties van dwaze moeders, de menigte bewegen om te gaan dansen en hossen. En dat die mensen zo'n figuur zien en denken: "Hij is er echt één van ons, maar dan salonfähig." :') Dan had je nog beter gewoon op de lijsttrekker kunnen stemmen, waar je duizend dingen over kunt zeggen maar niet dat hij niet in dit verhaal gelooft.
pi_199401948
quote:
0s.gif Op donderdag 13 mei 2021 11:50 schreef the-eye het volgende:

[..]

Mwoah..... Rutte noemt dit de grootste crisis sinds wo2 (terwijl een vergelijking met de Spaanse griep logischer is) en er is niemand die over die vergelijking valt maar in een tekentje op een poster meent dan ineens Jan en alleman de plattegrond van Auschwitz te zien.
Die poster maakte een vergelijking met de dodenherdenking. En daarbij had Van Houwelingen al een vergelijking gemaakt met de Jodenvervolging door over bankjes te beginnen waar men niet op mocht zitten.
pi_199402025
Als politici om dit soort meningsverschillen zich afsplitsen zouden er in de TK alleen maar eenmansfracties overblijven. Denk dat er toch meer speelde dan wat hij aangeeft.
  donderdag 13 mei 2021 @ 12:02:02 #141
308523 the-eye
I'm a Live Wire
pi_199402048
quote:
0s.gif Op donderdag 13 mei 2021 11:55 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Die poster maakte een vergelijking met de dodenherdenking. En daarbij had Van Houwelingen al een vergelijking gemaakt met de Jodenvervolging door over bankjes te beginnen waar men niet op mocht zitten.
Oh op die fiets. De oorlog met al z'n verschrikkingen is vrij voor gebruik maar dodenherdenking is een no go :')
Ik heb sowieso niets met al die vergelijkingen met wo2 maar van die selectieve verontwaardiging zakt m'n broek af
pi_199402064
quote:
0s.gif Op donderdag 13 mei 2021 11:50 schreef the-eye het volgende:

[..]

Mwoah..... Rutte noemt dit de grootste crisis sinds wo2 (terwijl een vergelijking met de Spaanse griep logischer is) en er is niemand die over die vergelijking valt maar in een tekentje op een poster meent dan ineens Jan en alleman de plattegrond van Auschwitz te zien.
Die opmerking van Rutte is dan ook geen vergelijking met WOII. Hij stelt slechts dat het de grootste crisis die sinds (dus na) WOII heeft plaatsgevonden. En dat klopt als een bus.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_199402073
quote:
0s.gif Op donderdag 13 mei 2021 12:02 schreef the-eye het volgende:

[..]

Oh op die fiets. De oorlog met al z'n verschrikkingen is vrij voor gebruik maar dodenherdenking is een no go :')
Rutte zei dat deze crisis de grootste crisis is sinds de Tweede Wereldoorlog. Hij zei niet dat deze crisis net zo groot is. Maar wel dat dit de grootste is na de Tweede Wereldoorlog.

Nuances, nuances.
  donderdag 13 mei 2021 @ 12:05:47 #144
308523 the-eye
I'm a Live Wire
pi_199402090
quote:
0s.gif Op donderdag 13 mei 2021 12:03 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Die opmerking van Rutte is geen vergelijking met WOII. Hij stelt slechts dat het de grootste crisis die sinds (dus na) WOII heeft plaatsgevonden. En dat klopt als een bus.
quote:
0s.gif Op donderdag 13 mei 2021 12:04 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Rutte zei dat deze crisis de grootste crisis is sinds de Tweede Wereldoorlog. Hij zei niet dat deze crisis net zo groot is. Maar wel dat dit de grootste is na de Tweede Wereldoorlog.

Nuances, nuances.
We moeten ook stellen dat er nooit meer zo aan onze vrijheden is getoornd als sinds de Duitse bezetting
En dat klopt ook als een bus
En laten we nuance niet verwarren met willekeur
pi_199402091
quote:
99s.gif Op donderdag 13 mei 2021 10:09 schreef bijdehand het volgende:
Wat een kleuters in de kamer overal, godver.
Maar ga vooral braaf stemmen... :') Doek gewoon de representatieve democratie op en vervang deze door een directe.
“[i]Waat ein waer, waat ein waer[/i]” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_199402104
quote:
10s.gif Op donderdag 13 mei 2021 10:44 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

De vraag is natuurlijk hoelang het duurt voordat hij zich hier weer van afsplitst.
Straks heb je partij Van Haga 1 en partij Van Haga 2 :o
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_199402136
quote:
0s.gif Op donderdag 13 mei 2021 11:53 schreef Vasilevski het volgende:
Ik vraag het me af. Ik dacht eerst ook dat JA21 weinig potentieel zou hebben, maar je ziet nu dat ze groeien. BBB met 1 zetel, 50Plus dat 1 zetel houdt terwijl ze vechtend over straat rollen, dat zijn weliswaar niet echt rechtse partijen maar wel diezelfde trend van versplintering. En dan valt het nog mee dat Code Oranje niet in de Kamer is gekomen. Ik zou ook niet verwachten dat Haga zelfstandig zetels zou kunnen halen, maar als je zijn voorkeursstemmen ziet, dan vraag je het je toch af. Het was alleen een stuk makkelijker om bij FvD te blijven, de hele infrastructuur te gebruiken, enthousiaste menigten op de been brengen.
Op zo'n bijeenkomst riep Baudet nog dat hij op Freek Jansen zou stemmen.
https://wos.nl/nieuws/art(...)stem-op-freek-jansen

En later herhaalde hij dat nog eens door te zeggen dat hij op Freek Jansen had gestemd.
https://www.gids.tv/video(...)lastercampagne-video

Het meest logische is om als lijsttrekker op de nummer twee te stemmen. Het is dan ook niet zo gek dat Van Haga dit negatief opgepakt heeft. Hij zal ook wel denken, ik heb bijna even veel stemmen als jij, maar je luistert niet en blijft maar dwepen met Freek Jansen.
pi_199402146
quote:
0s.gif Op donderdag 13 mei 2021 12:05 schreef the-eye het volgende:

[..]

[..]

We moeten ook stellen dat er nooit meer zo aan onze vrijheden is getoornd als sinds de Duitse bezetting
En dat klopt ook als een bus
En laten we nuance niet verwarren met willekeur
Juist, en de Duitsers deden dat om de orde te bewaken, terwijl het nu is gedaan om het aantal zieken omlaag te brengen en de zorg niet te laten overstromen.
pi_199402174
quote:
0s.gif Op donderdag 13 mei 2021 11:50 schreef the-eye het volgende:

[..]

Mwoah..... Rutte noemt dit de grootste crisis sinds wo2 (terwijl een vergelijking met de Spaanse griep logischer is) en er is niemand die over die vergelijking valt maar in een tekentje op een poster meent dan ineens Jan en alleman de plattegrond van Auschwitz te zien.
Als Rutte het de grootste crisis sinds de Spaanse griep had genoemd, zou hij daarmee WO2 nogal gebagatelliseerd hebben...
pi_199402176
quote:
0s.gif Op donderdag 13 mei 2021 12:10 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Juist, en de Duitsers deden dat om de orde te bewaken, terwijl het nu is gedaan om het aantal zieken omlaag te brengen en de zorg niet te laten overstromen.
Bijzonder dat je dat na meer dan een jaar nog altijd uit moet leggen.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')