abonnement Unibet Coolblue
pi_201467596
De moordenaar van de pompbediende in Idar-Obensten is radicaliserend rechts.
idd extremistisch-rechtse Jurgen Conings in Belgie kent elders zijn gelijken.

quote:
De 49-jarige softwareontwikkelaar Mario N. heeft de moord op de 20-jarige Alexander opgebiecht. Hij voelde zich naar eigen zeggen in een hoek gedrukt en ‘zag geen andere uitweg’ dan om ‘een voorbeeld te stellen’. N. hield de pompbediende verantwoordelijk voor de situatie omdat hij hem nadrukkelijk wees op de coronaregels, meldt Der Spiegel op basis van justitiebronnen. Uit een analyse van zijn profielen op Twitter en LinkedIn blijkt dat N. groot fan is van de rechts-populistische partij Alternative für Deutschland. Deze partij wordt door de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst beschouwd als een potentieel gevaar voor de democratie. De dienst zei in maart van dit jaar duidelijke aanwijzingen te hebben gevonden voor extremisme bij sleutelfiguren in de partij.
https://www.ad.nl/buitenl(...)aar-oorlog~a9f5f65e/
pi_201677512
wappieterreur, zou hij ook een trumpfan zijn ?

quote:
A Maryland man charged in the deaths of his brother, sister-in-law and another woman may have killed his brother, a pharmacist, because the brother was administering COVID-19 vaccines, charging documents show, according to CBS Washington, D.C. affiliate WUSA-TV.
https://www.cbsnews.com/n(...)ine-shots-poisoning/

[ Bericht 0% gewijzigd door Bluesdude op 08-10-2021 00:24:46 ]
pi_201740220
Wappieterreur is op dit moment bedreiging nr 1 . De gevaarlijkste.
quote:
De Amsterdammer Yavuz O. wordt verdacht van bedreiging en het voorbereiden van een aanslag op politici, onder wie demissionair premier Mark Rutte. Ook wordt O. verdacht van opruiing met terroristisch oogmerk in een groep op messenger-app Telegram, waar veel complottheorieën verspreid worden. Yavuz O. plaatste het afgelopen jaar opruiende berichten in onder andere het openbare Telegram-kanaal ‘De Bataafse Republiek’. Dit kanaal werd begin deze week gesloten door justitie wegens de opruiende en bedreigende berichten die daar gedeeld werden
.
https://www.parool.nl/ams(...)nallen-maar~bccb3db6
pi_201742372
quote:
0s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 12:43 schreef Bluesdude het volgende:
Wappieterreur is op dit moment bedreiging nr 1 . De gevaarlijkste.
[..]
.
https://www.parool.nl/ams(...)nallen-maar~bccb3db6
Of gewoon bullshit
  Moderator woensdag 13 oktober 2021 @ 18:46:00 #255
54278 crew  Tijger_m
42
pi_201744220
quote:
0s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 15:50 schreef PSVCL het volgende:

[..]
Of gewoon bullshit
Hier wordt er verwacht dat je dan inhoudelijk aangeeft waarom jij denkt dat dit bullshit is, dit is niet BNW maar POL. Dus als je een argument hebt om dat artikel in het Parool te weerleggen of tegen te spreken dan ben je welkom, one liners zoals de vorige post is dus niet de bedoeling.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_201744633
De man die gisteren voor de rechter stond wegens bedreigen van de Jong en Kaag. De man waar het in dit paroolartikel omgaat, die hebben bullshitplannen . Je kunt het ook terreur noemen.
Onderstaande omschrijving is toepasbaar op hen

quote:
Terrorisme in het kort
Wat Formeel: het uit ideologische motieven dreigen met, voorbereiden of plegen van op mensen gericht ernstig geweld, dan wel daden gericht op het aanrichten van maatschappij-ontwrichtende schade, met als doel maatschappelijke veranderingen te bewerkstelligen, de bevolking ernstige vrees aan te jagen of politieke besluitvorming te beïnvloeden.
https://www.aivd.nl/onderwerpen/terrorisme/

In de haatclub Bataafse republiek zou dit geschreven zijn
quote:
In een omstreden Telegram-groep is donderdag een heksenjacht ontstaan op enkele vaccinatiemedewerkers van de GGD
Complotdenkers delen de namen van vaccineerders met elkaar, met oproepen als ‘ruim deze moordenaars van de straat’, ‘jagen maar’, ‘laat deze engnek de kerst niet halen’ en ‘alles kan kapot’
https://www.parool.nl/ned(...)-aangifte~bc57c347f/
Er hangen dus meer mensen op dat cyberspacedeel met terreuropvattingen.
Je kunt zeggen.......... achh... dat is cybergelul, ze doen het toch niet echt. Ze grappen dit, even de gal kwijt op het internet.. Maar hoe meer van dit soort "ze doen het niet echt" hoe groter de kans dat een lonewolf de held wilt uithangen en gaat doen wat zijn peergroep hem toe 'opriep'.

Overigens wat men beschrijft van de Bataafse republiek, dat is Q-Anongedoe en dus verwant aan extreemrechts

[ Bericht 20% gewijzigd door Bluesdude op 13-10-2021 19:33:08 ]
pi_201909888
quote:
Dreigingsbeeld NCTV: Geen concrete aanwijzing voor aanslag, wel voorstelbaar
Nieuwsbericht | 26-10-2021 | 15:00

Er zijn op dit moment in Nederland personen die radicaliseren of sterk geradicaliseerd zijn en een dreiging (kunnen) vormen voor de nationale veiligheid. De jihadistische beweging in Nederland blijft hierin een belangrijk element. Verscheidene rechtszaken en arrestaties in deze DTN-periode, zoals die in Eindhoven van 23 september, tonen dit aan. Momenteel zijn er geen concrete aanwijzingen dat personen in Nederland een aanslag voorbereiden, maar dit is wel voorstelbaar. Ook vanuit rechts-extremistische hoek is een aanslag voorstelbaar. Toch leidt de huidige dreiging vanuit jihadistische en rechts-extremistische hoek niet tot een hoger dreigingsniveau. Daarom blijft het dreigingsniveau op 3 van de 5 staan. Dat blijkt uit het 55ste Dreigingsbeeld van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

Rechts-terrorisme
De voorstelbaarheid van een terroristische aanslag in Nederland uit rechts-extremistische hoek is vooral gebaseerd op de betrokkenheid van jonge Nederlandse mannen bij internationale, online accelerationistische netwerken. Het accelerationisme is een rechts-extremistische ideologie die via diverse – voornamelijk besloten – socialemediaplatformen wordt verspreid. De aanhangers verheerlijken en rechtvaardigen terroristisch geweld om versneld een rassenoorlog te ontketenen. Hierdoor willen zij chaos creëren in de samenleving waarin het huidige politieke bestel kan worden vervangen door een witte (nationaalsocialistische) etnostaat. Vanuit dit gedachtegoed zijn de afgelopen drie jaar in westerse landen enkele terroristische aanslagen gepleegd. In Nederland gaat het om ten minste een paar honderd Nederlanders van tussen de 12 en 20 jaar die veel tijd online doorbrengen op internationale fluïde netwerken waar zich wereldwijd enkele duizenden deelnemers manifesteren. Nederlandse deelnemers lijken relatief vaak te kampen met psychosociale problematiek en een gebrekkig sociaal vangnet hebben.
https://www.rijksoverheid(...)lag-wel-voorstelbaar

Jochies op de zolderkamer, die geweld verheerlijken in cyberspace.
Je weet nooit of 1 disfunctioneel figuur daadwerkelijk de stoere dromen wil uitvoeren.
Het idee zo een witte etnostaat te bereiken is sowieso smerig, maar tegelijk erg zielig
pi_202500607
quote:
Molotovcocktail gegooid naar huis van Duitstalig Europarlementslid: "Mij lijkt dit het werk van anti-vaccinatieactivisten"
Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een brandbom gegooid naar het huis van Pascal Arimont, een Duitstalig Europarlementslid. De gevel van zijn huis werd ook beklad met graffiti. Volgens Arimont gaat het wellicht om een reactie op zijn pro-vaccinatiestandpunt.
https://www.vrt.be/vrtnws(...)lig-europarlementsl/
Zijn antivaxxers het meest terreurdreigende op dit moment ?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')