FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / "Nederland koploper Europa in eten van vleesvervangers"
Mikeyttmaandag 10 mei 2021 @ 11:50
https://nos.nl/artikel/23(...)r-marktaandeel-klein

quote:
Nederlanders eten per persoon de meeste vleesvervangers van Europa. Ook geven Nederlanders van alle Europeanen het meeste geld uit aan vleesvervangers. Dat blijkt uit onderzoek onder de elf Europese landen met de grootste markten voor vleesvervangers van marktonderzoeksbureau Nielsen, in opdracht van non-profit organisatie ProVeg.

"De uitkomsten zijn verrassend. We wisten al wel dat Nederland een van de koplopers is, maar niet dat we ook per persoon de meeste vleesvervangers eten van Europa", zegt Pablo Moleman, milieu-econoom en mede-oprichter van ProVeg.

Ook maakt de plantaardige kaas zijn intrede. De verkoop daarvan is met 400 procent toegenomen in de afgelopen twee jaar.

Kleine markt, maar steeds groter
Het aandeel vleesvervangers ten opzichte van de totale vleeswarenmarkt is nog slechts 2,5 procent. Voor de plantaardige zuivel ligt het marktaandeel wel wat hoger. Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders gemiddeld 17 euro per persoon per jaar aan vleesvervangers uitgeven en zo'n 870 gram aan vleesvervangers eten per jaar. Dat staat gelijk aan ongeveer negen burgers.

Ook Remko Vogelenzang, directeur van Bobeldijk Food Group, ziet de opmars van vleesvervangers. Het bedrijf begon als slagerij, maar is uitgegroeid tot producent van vleesvervangers voor (huis)merken.

"We hebben de afgelopen jaren een toename van de productie van vleesvervangers gezien van 20 tot 30 procent per jaar", zegt Vogelenzang. Volgens hem zijn het met name jongeren die nu bewuster hun voedsel kiezen.

Ook denkt Vogelenzang dat corona tot meer verkoop van vleesvervangers heeft geleid. "Sommige mensen zijn zich zorgen gaan maken over de bio-industrie en komen tot de conclusie dat een pandemie door mensen wordt veroorzaakt, in de manier hoe wij omgaan met dieren."

Duitsland heeft in Europa de grootste afzetmarkt voor plantaardige vlees en zuivel, zoals kaas. Dat biedt volgens Moleman van ProVeg ook kansen voor ons land. "Nederland is van oudsher een grote exporteur van vlees en heeft veel kennis over de vleesverwerking. Die kennis en ons uitgebreide distributienetwerk kunnen ook worden gebruikt voor vleesvervangers. Daarnaast is onze plantaardige kaasmarkt nog maar pas opgestart, maar de populariteit neemt snel toe."

Ook meer echt vlees
Toch is ondanks de opkomst van vleesvervangers in 2018 en 2019 ook de vleesconsumptie in Nederland gestegen. Gemiddeld werd er in die jaren zo'n 39 kilo vlees per Nederlander gegeten.

De cijfers van 2020 zijn nog niet bekend, maar Wageningen University & Research verwacht dat er in 2020 minder vlees gegeten is omdat de horeca, waar men vaker voor vlees kiest, lange tijd gesloten was. Wel werd er meer vlees bij de slager en de supermarkt verkocht.
Goede zaak. Geen markt die zo sterk stijgt als vegan producten.

De economie gaat ook steeds beter, dus helaas stijgt consumptie van dierenvlees ook, maar die stijging zal op een gegeven moment ook wel stoppen naarmate het marktaandeel van vega vlees ook blijft stijgen. :)

Mooi om te zien dat plantaardige zuivel zelfs nog sterker stijgt.
Hier in het centrum en binnenstad is plantaardige melk in de koffie wel de standaard geworden, met sommige zaken die zelfs extra belasten als je koeienmelk wil. _O_
Stoorzendertmaandag 10 mei 2021 @ 11:53
Heb je hem ook weer met z’n plantenfetish. :')
Captain_Jack_Sparrowmaandag 10 mei 2021 @ 11:56
quote:
Ook meer echt vlees
Toch is ondanks de opkomst van vleesvervangers in 2018 en 2019 ook de vleesconsumptie in Nederland gestegen. Gemiddeld werd er in die jaren zo'n 39 kilo vlees per Nederlander gegeten.
_O-
sjorsie1982maandag 10 mei 2021 @ 11:56
Zijn we eindelijk eens ergens koploper in, dan is het in iets nietszeggend...
Marsenalmaandag 10 mei 2021 @ 11:58
Het is wel heel karig zeg, ik dacht dat veel meer mensen vleesvervangers aten, maar blijkbaar zijn ze gewoon onevenredig luid op social media.
Mikeyttmaandag 10 mei 2021 @ 11:59
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 11:56 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

_O-
Wel logisch. De economie stijgt sneller dan het aandeel aan vegetariers, maar procentueel zou je geen stijging meer hebben over 3-4 jaar als het aandeel vleesvervangers net zo snel stijgt als de afgelopen 3 jaar.

Vrijwel ieder land met een stijgende economie ziet de vleesconsumptie stijgen.
Mikeyttmaandag 10 mei 2021 @ 12:01
quote:
14s.gif Op maandag 10 mei 2021 11:58 schreef Marsenal het volgende:
Het is wel heel karig zeg, ik dacht dat veel meer mensen vleesvervangers aten, maar blijkbaar zijn ze gewoon onevenredig luid op social media.
2.5% is ontzettend veel voor een markt die pas een paar jaar oprukt.
Marsenalmaandag 10 mei 2021 @ 12:02
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 12:01 schreef Mikeytt het volgende:

[..]

2.5% is ontzettend veel voor een markt die pas een paar jaar oprukt.
Ik dacht dat het wel meer zou zijn, ik vind het weinig
Hathormaandag 10 mei 2021 @ 12:03
Ik weet niet eens hoe vleesvervangers smaken en wil het niet weten ook.
sjorsie1982maandag 10 mei 2021 @ 12:04
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 12:03 schreef Hathor het volgende:
Ik weet niet eens hoe vleesvervangers smaken en wil het niet weten ook.
Vies
Mikeyttmaandag 10 mei 2021 @ 12:11
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 12:03 schreef Hathor het volgende:
Ik weet niet eens hoe vleesvervangers smaken en wil het niet weten ook.
Lekker
Cause_Mayhemmaandag 10 mei 2021 @ 12:22
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 12:04 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Vies
Dat verschilt nogal.

Zelf ben ik meer van de gerechten die geen vleesvervangers nodig hebben, maar soms kan ik een lekkere kaas schnitzel ook wel waarderen.

Vind persoonlijk dat er teveel gericht wordt op vlees vervanging ipv gewoon lekker eten zonder vlees.
Gewoon simpel pasta met bv paddestoelen ipv vlees. Geen nepgehakt erin, maar een scala van groente ed. Dat bestaat al een paar eeuwtjes en is gewoon lekker op zichzelf.

Vleesvervangers zijn een marketing ding. Alsof je niet normaal kan eten zonder nep gehakt, nepkip en ga zo maar door.
Als ik een dikke en vette steak wil eten wil ik dat en niet iets dat er eigenlijk niet op lijkt. Maar er zijn 1001 gerechten die echt lekker zijn zonder vlees. Hebben geen vervangers nodig, zijn gewoon lekker en goed.
Wat mij betreft wordt er meer gericht op vlees/vervanger is geen noodzaak om lekker en goed te eten.
Eyjafjallajoekullmaandag 10 mei 2021 @ 12:23
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 12:03 schreef Hathor het volgende:
Ik weet niet eens hoe vleesvervangers smaken en wil het niet weten ook.
Hangt ervan af wat je waarmee vervangt :P

De smaak en textuur van gebakken spek ga je niet makkelijk vervangen nee..

Maar soms wil je iets extra's bij je rijst of aardappelen naast de groenten, maar geen vlees. Dan kan een of andere groenteburger prima vervanging zijn.

De obsessie om de textuur van vlees na te maken snap ik ook niet echt. Ik zie dat meer als een soort overgangsperiode.
Weltschmerzmaandag 10 mei 2021 @ 12:24
Historisch gezien zijn we natuurlijk ook een visserijland.
sjorsie1982maandag 10 mei 2021 @ 12:27
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 12:24 schreef Weltschmerz het volgende:
Historisch gezien zijn we natuurlijk ook een visserijland.
Ik dacht een handelsland...
kurk_droogmaandag 10 mei 2021 @ 12:32
Sommige zijn prima te eten (vegetarische slager) maar of alles vervangen met soja een goede zaak is vraag ik mij af.
Nobermaandag 10 mei 2021 @ 12:33
Van Europa
11 Europese landen

/thread
MevrouwPuffmaandag 10 mei 2021 @ 12:35
Dit zijn alleen de ‘echte’ vleesvervangers. Als je zelf falafel maakt, tellen die kikkererwten vast niet mee.
AchJamaandag 10 mei 2021 @ 12:41
Met maar liefst 2.5% koploper zijn... :') _O-

En dit:
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 12:33 schreef Nober het volgende:
Van Europa
11 Europese landen

/thread
AchJamaandag 10 mei 2021 @ 12:43
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 12:24 schreef Weltschmerz het volgende:
Historisch gezien zijn we natuurlijk ook een visserijland.
Ik ben dan ook meer een vis- dan een vleeseter. Maar ja, dat zal binnenkort ook wel niet meer mogen wegens allerlei redenen... :')
DeVerzamelaarmaandag 10 mei 2021 @ 12:49
Facking smerig man :r
Fcu030maandag 10 mei 2021 @ 12:51
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 12:43 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ik ben dan ook meer een vis- dan een vleeseter. Maar ja, dat zal binnenkort ook wel niet meer mogen wegens allerlei redenen... :')
Mensen maakten me altijd belachelijk als ik dat zei, maar nu dat de FOK!soldaat dit ook vindt kan ik het weer met zelfvertrouwen de wereld inslingeren!
Weltschmerzmaandag 10 mei 2021 @ 12:51
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 12:43 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ik ben dan ook meer een vis- dan een vleeseter. Maar ja, dat zal binnenkort ook wel niet meer mogen wegens allerlei redenen... :')
Daar zijn dan ook wel wat problemen mee. Ik eet gewoon niet zoveel vlees, maar die meuk die op vlees moet lijken maar het niet is komt er niet in.
LXIVmaandag 10 mei 2021 @ 12:52
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 12:01 schreef Mikeytt het volgende:

[..]

2.5% is ontzettend veel voor een markt die pas een paar jaar oprukt.
Dan snap je percentages niet. 2.5% is 2.5%. Niet zo veel dus..
Cause_Mayhemmaandag 10 mei 2021 @ 12:54
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 12:32 schreef kurk_droog het volgende:
Sommige zijn prima te eten (vegetarische slager) maar of alles vervangen met soja een goede zaak is vraag ik mij af.
Lang niet elke vleesvervanger is op basis van soja.
sp3cmaandag 10 mei 2021 @ 12:55
quote:
84s.gif Op maandag 10 mei 2021 11:50 schreef Mikeytt het volgende:
Het aandeel vleesvervangers ten opzichte van de totale vleeswarenmarkt is nog slechts 2,5 procent
lol
quote:
84s.gif Op maandag 10 mei 2021 11:50 schreef Mikeytt het volgende:
We hebben de afgelopen jaren een toename van de productie van vleesvervangers gezien van 20 tot 30 procent per jaar"
lol
quote:
84s.gif Op maandag 10 mei 2021 11:50 schreef Mikeytt het volgende:
Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders gemiddeld 17 euro per persoon per jaar
lol
quote:
84s.gif Op maandag 10 mei 2021 11:50 schreef Mikeytt het volgende:
Gemiddeld werd er in die jaren zo'n 39 kilo vlees per Nederlander gegeten
_O-

komkommergodgenot
Mikeyttmaandag 10 mei 2021 @ 12:55
Ben eigenlijk wel benieuwd naar het aandeel alleen in Amsterdam, Haarlem of Rotterdam oid :@
sp3cmaandag 10 mei 2021 @ 12:56
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 12:55 schreef Mikeytt het volgende:
Ben eigenlijk wel benieuwd naar het aandeel alleen in Amsterdam, Haarlem of Rotterdam oid :@
dubbele

34 euro per jaar _O-
Raw85maandag 10 mei 2021 @ 13:00
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 12:03 schreef Hathor het volgende:
Ik weet niet eens hoe vleesvervangers smaken en wil het niet weten ook.
Jij bent gewoon tegen om het tegen zijn dus? :')
Captain_Jack_Sparrowmaandag 10 mei 2021 @ 13:00
OIP.PtAS7fUvLl9gLA6GgB0bcwHaE8?pid=ImgDet&rs=1

Vervang helemaal niks! ^O^
junkiesietzemaandag 10 mei 2021 @ 13:02
vanavond weer dikke hamburgers bouwen van 100% rund 20/80 ofc.

:9~
Pleun2011maandag 10 mei 2021 @ 13:04
Vleesvervangers zullen lekkerder moeten worden om meer mensen over de streep te trekken. Puntje bij paaltje is de vleesverwerkende industrie wel slecht voor dier en milieu natuurlijk
Mikeyttmaandag 10 mei 2021 @ 13:06
quote:
83s.gif Op maandag 10 mei 2021 12:55 schreef sp3c het volgende:

[..]

lol
[..]

lol
[..]

lol
[..]

_O-

komkommergodgenot
20 tot 30% per jaar is behoorlijk veel. Huidige percentage is al ontzettend veel en met deze stijgingen gaat het exponentieel omhoog...
sp3cmaandag 10 mei 2021 @ 13:07
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 13:06 schreef Mikeytt het volgende:

[..]

20 tot 30% per jaar is behoorlijk veel. Huidige percentage is al ontzettend veel en met deze stijgingen gaat het exponentieel omhoog...
ja 4 euro ... per jaar

waarschijnlijk is die rommel gewoon duurder geworden omdat het totaal niet te nassen is
Mikeyttmaandag 10 mei 2021 @ 13:09
quote:
83s.gif Op maandag 10 mei 2021 13:07 schreef sp3c het volgende:

[..]

ja 4 euro ... per jaar

waarschijnlijk is die rommel gewoon duurder geworden omdat totaal niet te nassen is
Dat maakt toch niets uit? Met expontentiële stijging doet het totaalbedrag er niet toe. De stijging wordt immers steeds groter.
luxerobotsmaandag 10 mei 2021 @ 13:10
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 12:52 schreef LXIV het volgende:

[..]

Dan snap je percentages niet. 2.5% is 2.5%. Niet zo veel dus..
Geef mij maar 0,01% van het vermogen van Bezos.

0,01% is niet zo veel....
sp3cmaandag 10 mei 2021 @ 13:12
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 13:09 schreef Mikeytt het volgende:

[..]

Dat maakt toch niets uit? Met expontentiële stijging doet het totaalbedrag er niet toe. De stijging wordt immers steeds groter.
het maakt het vooral heel oninteressant NWS
als je op school gemiddeld een 0,2 kreeg dan werden je ouders ook niet vrolijker van een 0,3 _O-

daarnaast is het gewoon goor, je kunt zoveel maken zonder vlees dat ik een beetje boos begin te worden als iemand met een qipfilet ofzo aan komt zetten ... is gewoon lui ... is gewoon vies ... gewoon klote

blij dat het niet aan lijkt te slaan
AchJamaandag 10 mei 2021 @ 13:16
quote:
1s.gif Op maandag 10 mei 2021 12:51 schreef Fcu030 het volgende:
Mensen maakten me altijd belachelijk als ik dat zei, maar nu dat de FOK!soldaat dit ook vindt kan ik het weer met zelfvertrouwen de wereld inslingeren!
Ik heb het over vis he? Je ziet wat de betonblokmaffia met alle steun van europa en allerlei andere windmolen actiegroepen aan het uitspoken is. De Nederlandse visserij proberen ze de nek om te draaien zodat we straks Franse vis moeten importeren en de EU zag dat het goed was...
Fcu030maandag 10 mei 2021 @ 13:20
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 13:16 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ik heb het over vis he? Je ziet wat de betonblokmaffia met alle steun van europa en allerlei andere windmolen actiegroepen aan het uitspoken is. De Nederlandse visserij proberen ze de nek om te draaien zodat we straks Franse vis moeten importeren en de EU zag dat het goed was...
Ja ik ook, vis geniet vrijwel altijd de voorkeur boven vlees. Volgens mij is het vooral het UK wat hierin de dwarsligger is, zo worden we ook onze eigen wateren uitgejaagd.
MevrouwPuffmaandag 10 mei 2021 @ 13:23
Je kan de vega markt niet goed peilen door het aandeel kant en klare vleesvervangers. Daar heb je andere methoden voor nodig, enquêtes bijvoorbeeld. Of neem je de ingrediënten voor zelf-maak vervangers ook mee?
SicSicSicsmaandag 10 mei 2021 @ 13:25
Positief nieuws. Kan nog wel iets meer bijdragen, maar ik doe mijn best. :D
Morriganmaandag 10 mei 2021 @ 13:27
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 12:22 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Dat verschilt nogal.

Zelf ben ik meer van de gerechten die geen vleesvervangers nodig hebben, maar soms kan ik een lekkere kaas schnitzel ook wel waarderen.

Vind persoonlijk dat er teveel gericht wordt op vlees vervanging ipv gewoon lekker eten zonder vlees.
Gewoon simpel pasta met bv paddestoelen ipv vlees. Geen nepgehakt erin, maar een scala van groente ed. Dat bestaat al een paar eeuwtjes en is gewoon lekker op zichzelf.

Vleesvervangers zijn een marketing ding. Alsof je niet normaal kan eten zonder nep gehakt, nepkip en ga zo maar door.
Als ik een dikke en vette steak wil eten wil ik dat en niet iets dat er eigenlijk niet op lijkt. Maar er zijn 1001 gerechten die echt lekker zijn zonder vlees. Hebben geen vervangers nodig, zijn gewoon lekker en goed.
Wat mij betreft wordt er meer gericht op vlees/vervanger is geen noodzaak om lekker en goed te eten.
Genoeg mensen die geen vlees eten uit principe. En dan wil je toch voldoende eiwitten binnen krijgen. Vleesvervangers zijn soms daarvoor wel een uitkomst.
Btw, falafel bijvoorbeeld zie ik ook als vleesvervanger. Ook makkelijk te maken. En ik ken iemand die een slagerij heeft een ook vleesvervangers maakt. Denk aan gevulde paddestoelen. Tegenwoordig is er zoveel meer dan die muffe vegaburgers.
MevrouwPuffmaandag 10 mei 2021 @ 13:31
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 12:22 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Dat verschilt nogal.

Zelf ben ik meer van de gerechten die geen vleesvervangers nodig hebben, maar soms kan ik een lekkere kaas schnitzel ook wel waarderen.

Vind persoonlijk dat er teveel gericht wordt op vlees vervanging ipv gewoon lekker eten zonder vlees.
Gewoon simpel pasta met bv paddestoelen ipv vlees. Geen nepgehakt erin, maar een scala van groente ed. Dat bestaat al een paar eeuwtjes en is gewoon lekker op zichzelf.

Vleesvervangers zijn een marketing ding. Alsof je niet normaal kan eten zonder nep gehakt, nepkip en ga zo maar door.
Als ik een dikke en vette steak wil eten wil ik dat en niet iets dat er eigenlijk niet op lijkt. Maar er zijn 1001 gerechten die echt lekker zijn zonder vlees. Hebben geen vervangers nodig, zijn gewoon lekker en goed.
Wat mij betreft wordt er meer gericht op vlees/vervanger is geen noodzaak om lekker en goed te eten.
Ottolenghi’s knolselderijsteak, heeft echt wel de diepgang van de vleessmaak :)
the-eyemaandag 10 mei 2021 @ 13:32
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 12:24 schreef Weltschmerz het volgende:
Historisch gezien zijn we natuurlijk ook een visserijland.
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 12:27 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Ik dacht een handelsland...
Een immigratieland toch?
(En volgens Pronk een gidsland waarmee hij volgens mij bedoelde dat we hier nogal eens de weg kwijt zijn)
Hathormaandag 10 mei 2021 @ 14:18
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 13:00 schreef Raw85 het volgende:

[..]

Jij bent gewoon tegen om het tegen zijn dus? :')
Ik vind een stukje vlees op zijn tijd veel te lekker, dus geen behoefte aan iets vervangends. Never change a winning team.
#ANONIEMmaandag 10 mei 2021 @ 14:21
Prima minder vlees eten, maar die vleesvervangers zijn volgestopt met palmolie/ palmvet. Niet doen alsof dat een gezonde keuze is.
JustinKmaandag 10 mei 2021 @ 14:50
https://nieuwspaal.nl/zee(...)svervangervervanger/ ^O^
RAVWmaandag 10 mei 2021 @ 15:07
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 14:21 schreef Selenophilia het volgende:
palmolie
vergeet daarbij het zout niet wat daar nog bij komt ..
dat is ook veel te veel wat je daar van binnen krijgt

ik persoonlijk eet ook best wel veel vegan de laatste tijd maar puur omdat dit goedkoper is dan vlees , dus doe het niet om dat ik zeg .. wow dat is lekker ...
sommige dingen zijn best te doen maar andere heb je echt wel het gevoel ofje een schoonzool zit te eten
maar goed er gaat niets boven een echt stukje vlees
Monolithmaandag 10 mei 2021 @ 16:28
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 14:21 schreef Selenophilia het volgende:
Prima minder vlees eten, maar die vleesvervangers zijn volgestopt met palmolie/ palmvet. Niet doen alsof dat een gezonde keuze is.
Niet allemaal. Gewoon even op de verpakking kijken of er veel verzadigd vet in zit. Maar zelfs als er palmolie / palmvet doorheen zit, dan haalt het het procentueel gezien niet bij een vleesburger qua verzadigde vetten.
AchJamaandag 10 mei 2021 @ 16:36
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 16:28 schreef Monolith het volgende:
Niet allemaal. Gewoon even op de verpakking kijken of er veel verzadigd vet in zit. Maar zelfs als er palmolie / palmvet doorheen zit, dan haalt het het procentueel gezien niet bij een vleesburger qua verzadigde vetten.
Maar op het moment dat het allemaal afgeladen is met soja en of pamolie is de milieuwinst natuurlijk weer eens minimaal...
Bocajmaandag 10 mei 2021 @ 16:41
quote:
84s.gif Op maandag 10 mei 2021 11:50 schreef Mikeytt het volgende:
Goede zaak. Geen markt die zo sterk stijgt als vegan producten.
Ze ver zijn we dus al gekomen... Ik geef de schuld aan Linkse-D66-GL-A'dam-Utrecht-studerende-huppelkutjes! :Y
Bocajmaandag 10 mei 2021 @ 16:43
Help @Mikeytt aan de meelwormen!
Bocajmaandag 10 mei 2021 @ 16:48
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 12:03 schreef Hathor het volgende:
Ik weet niet eens hoe vleesvervangers smaken en wil het niet weten ook.
Heb ooit eens een groenteburger besteld bij McDonalds... werd meteen gedelegeerd naar een wachtparkeerplaats.... :') (Er zaten veel erwtjes in... dat weet ik nog!)
Bocajmaandag 10 mei 2021 @ 16:49
Is het ook niet gewoon duur voor wat je krijgt?
Monolithmaandag 10 mei 2021 @ 16:50
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 16:36 schreef AchJa het volgende:

[..]

Maar op het moment dat het allemaal afgeladen is met soja en of pamolie is de milieuwinst natuurlijk weer eens minimaal...
Ook dat is weer relatief natuurlijk. Ten opzichte van iets als kikkererwten is het een stuk 'slechter voor het milieu' waarschijnlijk, ten opzichte van vlees scheelt het toch weer een slok op een borrel.
Maharskimaandag 10 mei 2021 @ 16:56
Vleeseters zijn vaker pedofiel
T-zooimaandag 10 mei 2021 @ 16:58
Dit betekent dus dat wij helemaal geen vegetarisch volk zijn. Want dan hadden we wel groenten gegeten en geen vleesvervangers. Die zullen toch nooit en te nimmer het echte vlees vervangen.
Monolithmaandag 10 mei 2021 @ 17:04
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 16:58 schreef T-zooi het volgende:
Dit betekent dus dat wij helemaal geen vegetarisch volk zijn. Want dan hadden we wel groenten gegeten en geen vleesvervangers. Die zullen toch nooit en te nimmer het echte vlees vervangen.
Raar dat mensen altijd denken dat 'groenten' het alternatief zijn voor vlees.
Bocajmaandag 10 mei 2021 @ 17:09
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 17:04 schreef Monolith het volgende:

[..]

Raar dat mensen altijd denken dat 'groenten' het alternatief zijn voor vlees.
Haha ja, en dan stiekum vitamine b12 nemen...
T-zooimaandag 10 mei 2021 @ 17:57
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 17:04 schreef Monolith het volgende:

[..]

Raar dat mensen altijd denken dat 'groenten' het alternatief zijn voor vlees.
En je denkt dat een soja burcher de vervanging gaat worden? Of een ander vlees surrogaat?
Monolithmaandag 10 mei 2021 @ 18:05
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 17:57 schreef T-zooi het volgende:

[..]

En je denkt dat een soja burcher de vervanging gaat worden? Of een ander vlees surrogaat?
Nee, vlees is primair een eiwitbron. Als je die wilt vervangen doe je dat bijvoorbeeld met peulvruchten, niet met groenten. Of je moet twee kilo spinazie gaan kauwen als alternatief voor een hamburger.
luxerobotsmaandag 10 mei 2021 @ 18:33
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 12:22 schreef Cause_Mayhem het volgende:
Vleesvervangers zijn een marketing ding. Alsof je niet normaal kan eten zonder nep gehakt, nepkip en ga zo maar door.
Als ik een dikke en vette steak wil eten wil ik dat en niet iets dat er eigenlijk niet op lijkt. Maar er zijn 1001 gerechten die echt lekker zijn zonder vlees. Hebben geen vervangers nodig, zijn gewoon lekker en goed.
Wat mij betreft wordt er meer gericht op vlees/vervanger is geen noodzaak om lekker en goed te eten.
Ik vind het toch wel wat makkelijk om vleesvervangers een marketingding te noemen. Veel mensen eten bewust geen vlees. Bijvoorbeeld omdat ze niet willen dat dieren gedood worden om op te eten. Of omdat ze niet willen dat dieren gehouden worden in kleine kooitjes en volgestopt worden met antibiotica. Of omdat vlees veel meer belasting oplevert voor de planeet dan een plantaardig alternatief. Daarbij gaat er ook erg veel geld om in de marketing om vlees aan de man te brengen.

Het is prima om lekker te eten met groente, maar vleesvervangers voegen ook iets toe met de eiwitten en vitamine B12 die er in zitten.
Tanatosdinsdag 11 mei 2021 @ 19:43
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 12:43 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ik ben dan ook meer een vis- dan een vleeseter. Maar ja, dat zal binnenkort ook wel niet meer mogen wegens allerlei redenen... :')
Aangezien we in hoog tempo de oceanen aan het leegvisssen zijn is daar wel reden toe.
En omdat we vaak roofvissen eten is kweekvis gevoerd met vismeel (van wildvang) ook een nogal matige oplossing.
Tanatosdinsdag 11 mei 2021 @ 19:49
Ik eet regelmatig vegetarisch, maar nooit vleesvervangers.
Meer dan genoeg prima recepten uit India (vaak peulvruchten).
elcasteldinsdag 11 mei 2021 @ 20:30
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 14:21 schreef Selenophilia het volgende:
Prima minder vlees eten, maar die vleesvervangers zijn volgestopt met palmolie/ palmvet. Niet doen alsof dat een gezonde keuze is.
Er zit dan wel weer een stuk minder antibiotica en andere meuk in. Maar verder heb je gelijk, het kan gezonder.
bianconeridinsdag 11 mei 2021 @ 21:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 mei 2021 19:43 schreef Tanatos het volgende:

[..]

Aangezien we in hoog tempo de oceanen aan het leegvisssen zijn is daar wel reden toe.
En omdat we vaak roofvissen eten is kweekvis gevoerd met vismeel (van wildvang) ook een nogal matige oplossing.
Of gwn geen vis eten maar een lekkere kip of stuk rund yummmmm
bianconeridinsdag 11 mei 2021 @ 21:19
Echt iets waar je geen koploper in wil zijn.
Vlees eten yummm.

Heerlijk dat stukje vleea elke dag! Hoort gewoon bij de maaltijd.
Prima om een recept met extra groente te hebben, doe ik ook wel. Maar er moet altijd iets van vlees bij.
Monolithdinsdag 11 mei 2021 @ 22:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 mei 2021 19:49 schreef Tanatos het volgende:
Ik eet regelmatig vegetarisch, maar nooit vleesvervangers.
Meer dan genoeg prima recepten uit India (vaak peulvruchten).
Ja, veel Aziatische keukens hebben genoeg prima gerechten zonder vlees of vis.
Cause_Mayhemdinsdag 11 mei 2021 @ 22:09
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 17:09 schreef Bocaj het volgende:

[..]

Haha ja, en dan stiekum vitamine b12 nemen...
Domme vleeseters met zelf ook b12 tekorten terwijl ze al supplementen binnen krijgen via die dieren.
Cause_Mayhemdinsdag 11 mei 2021 @ 22:21
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 18:33 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Ik vind het toch wel wat makkelijk om vleesvervangers een marketingding te noemen. Veel mensen eten bewust geen vlees. Bijvoorbeeld omdat ze niet willen dat dieren gedood worden om op te eten. Of omdat ze niet willen dat dieren gehouden worden in kleine kooitjes en volgestopt worden met antibiotica. Of omdat vlees veel meer belasting oplevert voor de planeet dan een plantaardig alternatief. Daarbij gaat er ook erg veel geld om in de marketing om vlees aan de man te brengen.

Het is prima om lekker te eten met groente, maar vleesvervangers voegen ook iets toe met de eiwitten en vitamine B12 die er in zitten.
Ik eet vrij weinig vlees. Het is idd een mening, maar de meeste vleesvervangers vind ik matig op z’n best.
Als je iets lekker vindt op z’n tijd (zoals mijn kaas schnitzel) ga dan lekker je gang. Niet alles hoeft hoogstaand te zijn, lekker is voldoende.
Maar het is niet nodig. Met of zonder vlees(vervanger) kan je en lekker en goed hebben.

Er hoeft geen nepgehakt in je pasta (simpel vb), zeker niet als dat niets toevoegt voor je, het minder is voor je. Er hoeft geen kipfilet of nepversie in je curry. Het voegt op zichzelf bar weinig toe.

Die lekkere dikke steak. Die is echt amper te vervangen. Die heerlijk langzaam gegaarde spareribs zijn lastig te vervangen. Spekjes, ik heb nog niets gevonden dat het echt doet voor me, beter zonder/anders dan zou het moeten vervangen.
Maar voor verdomd veel zaken is geen vervanging nodig, geen zou op vlees moeten lijken.

Als je het lekker, prima, makkelijk vindt, geen enkel probleem, ga je gang. Jouw smaak is niet de mijne.
Maar ik blijf denken dat er minder vlees in het algemeen gegeten zou worden als er meer gericht wordt op ook zonder vlees(vervanger) kan je lekker eten. Ook gewoon simpel, zonder gedoe.

Voor mijzelf geld dat ik liever een pasta eet met paddestoelen dan boerenkool met nepspek. En ik hou echt verdomd veel van boerenkool.

[ Bericht 3% gewijzigd door Cause_Mayhem op 11-05-2021 22:26:15 ]
Morrigandinsdag 11 mei 2021 @ 23:31
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 mei 2021 22:21 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Ik eet vrij weinig vlees. Het is idd een mening, maar de meeste vleesvervangers vind ik matig op z’n best.
Als je iets lekker vindt op z’n tijd (zoals mijn kaas schnitzel) ga dan lekker je gang. Niet alles hoeft hoogstaand te zijn, lekker is voldoende.
Maar het is niet nodig. Met of zonder vlees(vervanger) kan je en lekker en goed hebben.

Er hoeft geen nepgehakt in je pasta (simpel vb), zeker niet als dat niets toevoegt voor je, het minder is voor je. Er hoeft geen kipfilet of nepversie in je curry. Het voegt op zichzelf bar weinig toe.

Die lekkere dikke steak. Die is echt amper te vervangen. Die heerlijk langzaam gegaarde spareribs zijn lastig te vervangen. Spekjes, ik heb nog niets gevonden dat het echt doet voor me, beter zonder/anders dan zou het moeten vervangen.
Maar voor verdomd veel zaken is geen vervanging nodig, geen zou op vlees moeten lijken.

Als je het lekker, prima, makkelijk vindt, geen enkel probleem, ga je gang. Jouw smaak is niet de mijne.
Maar ik blijf denken dat er minder vlees in het algemeen gegeten zou worden als er meer gericht wordt op ook zonder vlees(vervanger) kan je lekker eten. Ook gewoon simpel, zonder gedoe.

Voor mijzelf geld dat ik liever een pasta eet met paddestoelen dan boerenkool met nepspek. En ik hou echt verdomd veel van boerenkool.
Maar snap je dan niet dat vegetariërs en veganisten ook gewoon eiwitten nodig. Paddenstoelen zijn wel lekker in de pasta, maar lang niet voldoende.
michaelmooredinsdag 11 mei 2021 @ 23:36
quote:
18s.gif Op dinsdag 11 mei 2021 23:31 schreef Morrigan het volgende:

[..]

Maar snap je dan niet dat vegetariërs en veganisten ook gewoon eiwitten nodig. Paddenstoelen zijn wel lekker in de pasta, maar lang niet voldoende.
Soja heeft enorm veel eiwitten
Dat is ook de reden dat men de soja afval graag aan koeien geeft, het is een soort powerfood
https://www.foodspring.nl/magazine/soja-proteine
Cause_Mayhemwoensdag 12 mei 2021 @ 08:48
quote:
18s.gif Op dinsdag 11 mei 2021 23:31 schreef Morrigan het volgende:

[..]

Maar snap je dan niet dat vegetariërs en veganisten ook gewoon eiwitten nodig. Paddenstoelen zijn wel lekker in de pasta, maar lang niet voldoende.
Een curry met kikkererwten kan ook, mais kan, of eet een bord havermout in de ochtend. Eet noten en zelfs in spruitjes en broccoli zitten ook wel degelijk eiwitten.

Ik ken best veel vegetariërs die amper tot geen vleesvervangers eten. Sterker nog, tot een jaar of 10 geleden waren die er amper zelfs. Dan moest je als vegetariër wel anders.

[ Bericht 11% gewijzigd door Cause_Mayhem op 12-05-2021 08:54:44 ]
Farenjiwoensdag 12 mei 2021 @ 09:11
quote:
18s.gif Op dinsdag 11 mei 2021 23:31 schreef Morrigan het volgende:

[..]

Maar snap je dan niet dat vegetariërs en veganisten ook gewoon eiwitten nodig. Paddenstoelen zijn wel lekker in de pasta, maar lang niet voldoende.
Bonen, noten en linzen (en eieren en zuivel) bevatten meer dan genoeg eiwitten, en sowieso wordt de hoeveelheid eiwitten die een mens nodig heeft vaak nogal overschat. Van die fanatieke krachtsporters en bodybuilders die "kilo's vlees en 18 eieren per dag moeten eten for teh gains", die zijn natuurlijk totaal niet representatief. Met een gevarieerd plantaardig / vega dieet is het voor een normaal mens echt niet moeilijk om je eiwitten binnen te krijgen, ook zonder "vleesvervangers".
Mexicanobakkerwoensdag 12 mei 2021 @ 09:15
Een goed vegetarisch dieet is gezonder dan elke dag een biefstukje, maar goed, dat wil de vleesliefhebber toch niet horen.
Cause_Mayhemwoensdag 12 mei 2021 @ 09:21
quote:
0s.gif Op woensdag 12 mei 2021 09:11 schreef Farenji het volgende:

[..]

Bonen, noten en linzen (en eieren en zuivel) bevatten meer dan genoeg eiwitten, en sowieso wordt de hoeveelheid eiwitten die een mens nodig heeft vaak nogal overschat. Van die fanatieke krachtsporters en bodybuilders die "kilo's vlees en 18 eieren per dag moeten eten for teh gains", die zijn natuurlijk totaal niet representatief. Met een gevarieerd plantaardig / vega dieet is het voor een normaal mens echt niet moeilijk om je eiwitten binnen te krijgen, ook zonder "vleesvervangers".
Zelfs bodybuilding kan prima op een vegetarisch dieet.

Torre-Washington-Fruit_mini.jpg
Durmadawoensdag 12 mei 2021 @ 09:30
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 12:03 schreef Hathor het volgende:
Ik weet niet eens hoe vleesvervangers smaken en wil het niet weten ook.
Lekker
#ANONIEMwoensdag 12 mei 2021 @ 09:43
quote:
1s.gif Op woensdag 12 mei 2021 09:30 schreef Durmada het volgende:

[..]

Lekker
Ik heb vele vegaproducten geprobeerd. Op de 'hamburgers' van de Jumbo na was het allemaal niet weg te werken en ging het na een paar hapjes in de groene container. Qua smerigheid stak de vegetarische slager er met kop en schouders bovenuit.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 12-05-2021 09:45:45 ]
MissButterflyywoensdag 12 mei 2021 @ 09:58
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 13:04 schreef Pleun2011 het volgende:
Vleesvervangers zullen lekkerder moeten worden om meer mensen over de streep te trekken. Puntje bij paaltje is de vleesverwerkende industrie wel slecht voor dier en milieu natuurlijk
Er zijn al hele goede vleesvervangers... Ik proef nauwelijks verschil dan.
supernigerwoensdag 12 mei 2021 @ 10:12
Gemalen bonen eten. :r
RealistAtheistwoensdag 12 mei 2021 @ 10:27
Wij eten regelmatig vegetarisch toch gauw zo'n 2 à 3 keer per week. Soms gewoon een gerecht zonder vleesvervangers en soms met een vleesvervanger. Ik vind dat bepaalde vleesvervangers prima smaken (lang niet allemaal). Nadeel vind ik echter vaak de prijs. Zo zijn de spekjes van de vegetarische slager best lekker, door de pasta of bij wraps. Maar als je dan kijkt dat je voor iets van 125gram ofzo ¤4,15 betaald (en ja ik weet dat er goedkopere varianten zijn maar die vind ik veel minder smaken) en voor 250gram huismerk spekjes van de AH ¤3,69 betaald (ja ook dit kan goedkoper). Dan betaal je dus meer dan 2keer zoveel voor de Vega variant. Gelukkig hebben ze wel steeds vaker aanbiedingen in het vleesvervangers assortie bij diverse supermarkten.

Overigens vind ik ook dat we niet overal soja plantages moeten krijgen op de plekken van het regenwoud. Maar naar mijn weten wordt soja nog altijd voornamelijk gebruikt als veevoer. Maw de veestapel verminderen en meer soja producten aan de man brengen hoeft het totale soja areaal natuurlijk niet omhoog te brengen, eerder omlaag omdat soja als veevoer veel minder efficiënt is (opbrengst vlees per kilo).

Ik ben absoluut geen extremistische veganist die naar mijn mening juist het tegenovergestelde bereiken door mensen/boeren te bedreigen. Ook ik hou op zijn tijd wel van een bbq of een gourmetje Maar ik ben zeker van mening dat iedereen wel wat minder vlees kan eten.

Ik vind ook dat de overheid dit meer zou moeten stimuleren. Ook bijvoorbeeld het eten van groente en fruit. Want voor mensen met een kleine portemonnee is het bijna ondoenlijk om mee te gaan in de trend. Maar ja zolang het CDA in de regering zit zal de boeren toch geen strobreed in de weg worden gezeten.
SjoukjeHooynaayerwoensdag 12 mei 2021 @ 10:31
Ik moet de eerste shoarmatent met vegetarische kebab en shoarma nog tegenkomen.
MevrouwPuffwoensdag 12 mei 2021 @ 10:34
quote:
0s.gif Op woensdag 12 mei 2021 10:31 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
Ik moet de eerste shoarmatent met vegetarische kebab en shoarma nog tegenkomen.
Falafel is prima vegetarisch snackvoer :)
SjoukjeHooynaayerwoensdag 12 mei 2021 @ 10:36
Ik zie ook nog weinig gelovigen die voor het offerfeest een pompoen onverdoofd slachten.
Hathorwoensdag 12 mei 2021 @ 10:52
quote:
0s.gif Op woensdag 12 mei 2021 10:31 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
Ik moet de eerste shoarmatent met vegetarische kebab en shoarma nog tegenkomen.
En zelfs als ik er al een tegen kom, dan loop ik er met een wijde boog omheen.
Farenjiwoensdag 12 mei 2021 @ 11:03
quote:
0s.gif Op woensdag 12 mei 2021 10:34 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Falafel is prima vegetarisch snackvoer :)
Ik ken ook best (noord)afrikaanse vegetarische restaurants en snackbars, idd met falafel, haloumi, humus, tahin, baba ganoush etc. Superlekker. :9
#ANONIEMwoensdag 12 mei 2021 @ 11:11
quote:
0s.gif Op woensdag 12 mei 2021 10:31 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
Ik moet de eerste shoarmatent met vegetarische kebab en shoarma nog tegenkomen.
Ik heb bij de Griek ook nog geen vegetarische mixed grill op de menukaart gezien.
Farenjiwoensdag 12 mei 2021 @ 11:21
quote:
0s.gif Op woensdag 12 mei 2021 11:11 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]

Ik heb bij de Griek ook nog geen vegetarische mixed grill op de menukaart gezien.
Die hompen vlees die je hier in "Griekse" restaurants krijgt, dat heeft echt heel weinig te maken met het eten dat men in Griekenland zelf eet. De Griekse keuken is voor een groot deel vegetarisch. "Mixed grill" is net zo Grieks als "babi pangang" chinees is.
#ANONIEMwoensdag 12 mei 2021 @ 11:37
quote:
0s.gif Op woensdag 12 mei 2021 11:21 schreef Farenji het volgende:

[..]

Die hompen vlees die je hier in "Griekse" restaurants krijgt, dat heeft echt heel weinig te maken met het eten dat men in Griekenland zelf eet. De Griekse keuken is voor een groot deel vegetarisch. "Mixed grill" is net zo Grieks als "babi pangang" chinees is.

Ik ben vaak genoeg in Griekenland geweest om te weten dat het weliswaar niet helemaal overeen komt maar wel prima vergelijkbaar is.
Hathorwoensdag 12 mei 2021 @ 12:00
quote:
0s.gif Op woensdag 12 mei 2021 11:21 schreef Farenji het volgende:

[..]

Die hompen vlees die je hier in "Griekse" restaurants krijgt, dat heeft echt heel weinig te maken met het eten dat men in Griekenland zelf eet. De Griekse keuken is voor een groot deel vegetarisch. "Mixed grill" is net zo Grieks als "babi pangang" chinees is.

Maakt dat verder nog wat uit dan?
Iblardiwoensdag 12 mei 2021 @ 12:05
quote:
0s.gif Op woensdag 12 mei 2021 11:21 schreef Farenji het volgende:

[..]

Die hompen vlees die je hier in "Griekse" restaurants krijgt, dat heeft echt heel weinig te maken met het eten dat men in Griekenland zelf eet. De Griekse keuken is voor een groot deel vegetarisch. "Mixed grill" is net zo Grieks als "babi pangang" chinees is.

Mwah, in de snackbars op Kreta wordt ook gewoon gyros gegeten. Maar misschien is het in het binnenland anders.
luxerobotswoensdag 12 mei 2021 @ 12:54
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 mei 2021 22:21 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Ik eet vrij weinig vlees. Het is idd een mening, maar de meeste vleesvervangers vind ik matig op z’n best.
Als je iets lekker vindt op z’n tijd (zoals mijn kaas schnitzel) ga dan lekker je gang. Niet alles hoeft hoogstaand te zijn, lekker is voldoende.
Maar het is niet nodig. Met of zonder vlees(vervanger) kan je en lekker en goed hebben.

Er hoeft geen nepgehakt in je pasta (simpel vb), zeker niet als dat niets toevoegt voor je, het minder is voor je. Er hoeft geen kipfilet of nepversie in je curry. Het voegt op zichzelf bar weinig toe.

Die lekkere dikke steak. Die is echt amper te vervangen. Die heerlijk langzaam gegaarde spareribs zijn lastig te vervangen. Spekjes, ik heb nog niets gevonden dat het echt doet voor me, beter zonder/anders dan zou het moeten vervangen.
Maar voor verdomd veel zaken is geen vervanging nodig, geen zou op vlees moeten lijken.

Als je het lekker, prima, makkelijk vindt, geen enkel probleem, ga je gang. Jouw smaak is niet de mijne.
Maar ik blijf denken dat er minder vlees in het algemeen gegeten zou worden als er meer gericht wordt op ook zonder vlees(vervanger) kan je lekker eten. Ook gewoon simpel, zonder gedoe.

Voor mijzelf geld dat ik liever een pasta eet met paddestoelen dan boerenkool met nepspek. En ik hou echt verdomd veel van boerenkool.
Jij hebt het gewoon over smaak. Maar ook los van de smaak zal je zien dat vleesvervangers nuttig zijn door de eiwitten, vitamine (B12) en ijzer die er in zitten. Dat is nog niet altijd zo makkelijk te vervangen met groenten.

Maar goed, die smaak dus. Ik eet al jaren geen vlees meer. Geen bitterballen, slavinken, burgers etc. Soms zit vlees nog ergens in, zoals taart of snoep, dus ik ontloop ook weer niet alles. Als je geen vlees meer eet, verandert je smaak ook. En dat merkte ik toen ze op mijn werk in de kantine allemaal schalen met frituursnacks neergezet hadden. Ik nam naast de vegetarische ook een vleeshap. En dat vond ik niet bepaald lekker, het was zout, weeïg en vet. Over smaak valt dus te twisten.
SicSicSicswoensdag 12 mei 2021 @ 14:26
quote:
0s.gif Op woensdag 12 mei 2021 12:54 schreef luxerobots het volgende:
Over smaak valt dus te twisten.
Ik vind het ook altijd grappig hoe zelfverklaarde 'stoere mannen' opeens beginnen te piepen als een kleuter wanneer ze denken dat ze iets 'niet lusten'. :D Maar dat terzijde.

Je kunt heel veel met smaak. Je moet gewoon goed leren koken. :Y)
stalybridgewoensdag 12 mei 2021 @ 16:28
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 13:06 schreef Mikeytt het volgende:

[..]

20 tot 30% per jaar is behoorlijk veel. Huidige percentage is al ontzettend veel en met deze stijgingen gaat het exponentieel omhoog...
Ik erger mij 80% tot 90% van de tijd aan jouw posts, Dat is best veel.

#fokfokkertijdgenot
tforswoensdag 12 mei 2021 @ 19:11
quote:
0s.gif Op woensdag 12 mei 2021 12:54 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Jij hebt het gewoon over smaak. Maar ook los van de smaak zal je zien dat vleesvervangers nuttig zijn door de eiwitten, vitamine (B12) en ijzer die er in zitten. Dat is nog niet altijd zo makkelijk te vervangen met groenten.

Maar goed, die smaak dus. Ik eet al jaren geen vlees meer. Geen bitterballen, slavinken, burgers etc. Soms zit vlees nog ergens in, zoals taart of snoep, dus ik ontloop ook weer niet alles. Als je geen vlees meer eet, verandert je smaak ook. En dat merkte ik toen ze op mijn werk in de kantine allemaal schalen met frituursnacks neergezet hadden. Ik nam naast de vegetarische ook een vleeshap. En dat vond ik niet bepaald lekker, het was zout, weeïg en vet. Over smaak valt dus te twisten.
Kan ik bevestigen. Ik kan adviseren om een paar echt goede (als in praktisch traditioneel) kookboeken/youtube videos op te zoeken, en je mist je kiloknaller nooit meer.
AchJawoensdag 12 mei 2021 @ 19:44
Grappig, voor anderen gaan bepalen wat "lekker" gevonden moet worden... :')
Captain_Jack_Sparrowwoensdag 12 mei 2021 @ 21:21
Het zullen wel hoofdzakelijk vrouwen zijn die vleesvervangers gebruiken. 8-)
Stepperollerdonderdag 13 mei 2021 @ 07:30
https://www.vice.com/amp/(...)tter_impression=true
michaelmooredonderdag 13 mei 2021 @ 07:53
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 12:52 schreef LXIV het volgende:

[..]

Dan snap je percentages niet. 2.5% is 2.5%. Niet zo veel dus..
Het is in massa al een fors business
en wel waard om verder uit te bouwen door de Beyond meat en Unilevers om een merknaam op te plakken

Dat kan met kiloknallers niet

quote:
0s.gif Op woensdag 12 mei 2021 21:21 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
Het zullen wel hoofdzakelijk vrouwen zijn die vleesvervangers gebruiken. 8-)
net als nylons bedoel je
Kapitein_Scheurbuikdonderdag 13 mei 2021 @ 08:19
quote:
0s.gif Op woensdag 12 mei 2021 12:54 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Jij hebt het gewoon over smaak. Maar ook los van de smaak zal je zien dat vleesvervangers nuttig zijn door de eiwitten, vitamine (B12) en ijzer die er in zitten. Dat is nog niet altijd zo makkelijk te vervangen met groenten.

Maar goed, die smaak dus. Ik eet al jaren geen vlees meer. Geen bitterballen, slavinken, burgers etc. Soms zit vlees nog ergens in, zoals taart of snoep, dus ik ontloop ook weer niet alles. Als je geen vlees meer eet, verandert je smaak ook. En dat merkte ik toen ze op mijn werk in de kantine allemaal schalen met frituursnacks neergezet hadden. Ik nam naast de vegetarische ook een vleeshap. En dat vond ik niet bepaald lekker, het was zout, weeïg en vet. Over smaak valt dus te twisten.
Dat het zout weeig en vet smaakt heeft niks met wel en of geen vlees eten te maken maar met kleffe smaakloze frituurmeuk waar bergen zout doorheen moeten om het überhaupt naar iets te laten smaken.

Slachtafval met een kruidenmix dat door de paneermeel wordt gehaald en in een frituurpan wordt geflikkerd, gek he dat het slecht smaakt... :')
XXMLGBR4SHOTSNIPEPOWNAGExvrijdag 14 mei 2021 @ 14:46
quote:
1s.gif Op donderdag 13 mei 2021 08:19 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
Slachtafval met een kruidenmix dat door de paneermeel wordt gehaald en in een frituurpan wordt geflikkerd, gek he dat het slecht smaakt...
Zelfs na perfect gebakken kobe steaks en Jamon de Bellota vind ik dit nog steeds prima te eten. :P