Mikeytt | maandag 10 mei 2021 @ 11:50 |
https://nos.nl/artikel/23(...)r-marktaandeel-kleinGoede zaak. Geen markt die zo sterk stijgt als vegan producten. De economie gaat ook steeds beter, dus helaas stijgt consumptie van dierenvlees ook, maar die stijging zal op een gegeven moment ook wel stoppen naarmate het marktaandeel van vega vlees ook blijft stijgen. Mooi om te zien dat plantaardige zuivel zelfs nog sterker stijgt. Hier in het centrum en binnenstad is plantaardige melk in de koffie wel de standaard geworden, met sommige zaken die zelfs extra belasten als je koeienmelk wil. | |
Stoorzendert | maandag 10 mei 2021 @ 11:53 |
Heb je hem ook weer met z’n plantenfetish. | |
Captain_Jack_Sparrow | maandag 10 mei 2021 @ 11:56 |
| |
sjorsie1982 | maandag 10 mei 2021 @ 11:56 |
Zijn we eindelijk eens ergens koploper in, dan is het in iets nietszeggend... | |
Marsenal | maandag 10 mei 2021 @ 11:58 |
Het is wel heel karig zeg, ik dacht dat veel meer mensen vleesvervangers aten, maar blijkbaar zijn ze gewoon onevenredig luid op social media. | |
Mikeytt | maandag 10 mei 2021 @ 11:59 |
Wel logisch. De economie stijgt sneller dan het aandeel aan vegetariers, maar procentueel zou je geen stijging meer hebben over 3-4 jaar als het aandeel vleesvervangers net zo snel stijgt als de afgelopen 3 jaar. Vrijwel ieder land met een stijgende economie ziet de vleesconsumptie stijgen. | |
Mikeytt | maandag 10 mei 2021 @ 12:01 |
2.5% is ontzettend veel voor een markt die pas een paar jaar oprukt. | |
Marsenal | maandag 10 mei 2021 @ 12:02 |
Ik dacht dat het wel meer zou zijn, ik vind het weinig | |
Hathor | maandag 10 mei 2021 @ 12:03 |
Ik weet niet eens hoe vleesvervangers smaken en wil het niet weten ook. | |
sjorsie1982 | maandag 10 mei 2021 @ 12:04 |
Vies | |
Mikeytt | maandag 10 mei 2021 @ 12:11 |
Lekker | |
Cause_Mayhem | maandag 10 mei 2021 @ 12:22 |
Dat verschilt nogal. Zelf ben ik meer van de gerechten die geen vleesvervangers nodig hebben, maar soms kan ik een lekkere kaas schnitzel ook wel waarderen. Vind persoonlijk dat er teveel gericht wordt op vlees vervanging ipv gewoon lekker eten zonder vlees. Gewoon simpel pasta met bv paddestoelen ipv vlees. Geen nepgehakt erin, maar een scala van groente ed. Dat bestaat al een paar eeuwtjes en is gewoon lekker op zichzelf. Vleesvervangers zijn een marketing ding. Alsof je niet normaal kan eten zonder nep gehakt, nepkip en ga zo maar door. Als ik een dikke en vette steak wil eten wil ik dat en niet iets dat er eigenlijk niet op lijkt. Maar er zijn 1001 gerechten die echt lekker zijn zonder vlees. Hebben geen vervangers nodig, zijn gewoon lekker en goed. Wat mij betreft wordt er meer gericht op vlees/vervanger is geen noodzaak om lekker en goed te eten. | |
Eyjafjallajoekull | maandag 10 mei 2021 @ 12:23 |
Hangt ervan af wat je waarmee vervangt De smaak en textuur van gebakken spek ga je niet makkelijk vervangen nee.. Maar soms wil je iets extra's bij je rijst of aardappelen naast de groenten, maar geen vlees. Dan kan een of andere groenteburger prima vervanging zijn. De obsessie om de textuur van vlees na te maken snap ik ook niet echt. Ik zie dat meer als een soort overgangsperiode. | |
Weltschmerz | maandag 10 mei 2021 @ 12:24 |
Historisch gezien zijn we natuurlijk ook een visserijland. | |
sjorsie1982 | maandag 10 mei 2021 @ 12:27 |
Ik dacht een handelsland... | |
kurk_droog | maandag 10 mei 2021 @ 12:32 |
Sommige zijn prima te eten (vegetarische slager) maar of alles vervangen met soja een goede zaak is vraag ik mij af. | |
Nober | maandag 10 mei 2021 @ 12:33 |
Van Europa 11 Europese landen /thread | |
MevrouwPuff | maandag 10 mei 2021 @ 12:35 |
Dit zijn alleen de ‘echte’ vleesvervangers. Als je zelf falafel maakt, tellen die kikkererwten vast niet mee. | |
AchJa | maandag 10 mei 2021 @ 12:41 |
Met maar liefst 2.5% koploper zijn... En dit:
| |
AchJa | maandag 10 mei 2021 @ 12:43 |
Ik ben dan ook meer een vis- dan een vleeseter. Maar ja, dat zal binnenkort ook wel niet meer mogen wegens allerlei redenen... | |
DeVerzamelaar | maandag 10 mei 2021 @ 12:49 |
Facking smerig man | |
Fcu030 | maandag 10 mei 2021 @ 12:51 |
Mensen maakten me altijd belachelijk als ik dat zei, maar nu dat de FOK!soldaat dit ook vindt kan ik het weer met zelfvertrouwen de wereld inslingeren! | |
Weltschmerz | maandag 10 mei 2021 @ 12:51 |
Daar zijn dan ook wel wat problemen mee. Ik eet gewoon niet zoveel vlees, maar die meuk die op vlees moet lijken maar het niet is komt er niet in. | |
LXIV | maandag 10 mei 2021 @ 12:52 |
Dan snap je percentages niet. 2.5% is 2.5%. Niet zo veel dus.. | |
Cause_Mayhem | maandag 10 mei 2021 @ 12:54 |
Lang niet elke vleesvervanger is op basis van soja. | |
sp3c | maandag 10 mei 2021 @ 12:55 |
lol lol lol
komkommergodgenot | |
Mikeytt | maandag 10 mei 2021 @ 12:55 |
Ben eigenlijk wel benieuwd naar het aandeel alleen in Amsterdam, Haarlem of Rotterdam oid | |
sp3c | maandag 10 mei 2021 @ 12:56 |
dubbele 34 euro per jaar | |
Raw85 | maandag 10 mei 2021 @ 13:00 |
Jij bent gewoon tegen om het tegen zijn dus? | |
Captain_Jack_Sparrow | maandag 10 mei 2021 @ 13:00 |
Vervang helemaal niks! | |
junkiesietze | maandag 10 mei 2021 @ 13:02 |
vanavond weer dikke hamburgers bouwen van 100% rund 20/80 ofc. | |
Pleun2011 | maandag 10 mei 2021 @ 13:04 |
Vleesvervangers zullen lekkerder moeten worden om meer mensen over de streep te trekken. Puntje bij paaltje is de vleesverwerkende industrie wel slecht voor dier en milieu natuurlijk | |
Mikeytt | maandag 10 mei 2021 @ 13:06 |
20 tot 30% per jaar is behoorlijk veel. Huidige percentage is al ontzettend veel en met deze stijgingen gaat het exponentieel omhoog... | |
sp3c | maandag 10 mei 2021 @ 13:07 |
ja 4 euro ... per jaar waarschijnlijk is die rommel gewoon duurder geworden omdat het totaal niet te nassen is | |
Mikeytt | maandag 10 mei 2021 @ 13:09 |
Dat maakt toch niets uit? Met expontentiële stijging doet het totaalbedrag er niet toe. De stijging wordt immers steeds groter. | |
luxerobots | maandag 10 mei 2021 @ 13:10 |
Geef mij maar 0,01% van het vermogen van Bezos. 0,01% is niet zo veel.... | |
sp3c | maandag 10 mei 2021 @ 13:12 |
het maakt het vooral heel oninteressant NWS als je op school gemiddeld een 0,2 kreeg dan werden je ouders ook niet vrolijker van een 0,3 daarnaast is het gewoon goor, je kunt zoveel maken zonder vlees dat ik een beetje boos begin te worden als iemand met een qipfilet ofzo aan komt zetten ... is gewoon lui ... is gewoon vies ... gewoon klote blij dat het niet aan lijkt te slaan | |
AchJa | maandag 10 mei 2021 @ 13:16 |
Ik heb het over vis he? Je ziet wat de betonblokmaffia met alle steun van europa en allerlei andere windmolen actiegroepen aan het uitspoken is. De Nederlandse visserij proberen ze de nek om te draaien zodat we straks Franse vis moeten importeren en de EU zag dat het goed was... | |
Fcu030 | maandag 10 mei 2021 @ 13:20 |
Ja ik ook, vis geniet vrijwel altijd de voorkeur boven vlees. Volgens mij is het vooral het UK wat hierin de dwarsligger is, zo worden we ook onze eigen wateren uitgejaagd. | |
MevrouwPuff | maandag 10 mei 2021 @ 13:23 |
Je kan de vega markt niet goed peilen door het aandeel kant en klare vleesvervangers. Daar heb je andere methoden voor nodig, enquêtes bijvoorbeeld. Of neem je de ingrediënten voor zelf-maak vervangers ook mee? | |
SicSicSics | maandag 10 mei 2021 @ 13:25 |
Positief nieuws. Kan nog wel iets meer bijdragen, maar ik doe mijn best. | |
Morrigan | maandag 10 mei 2021 @ 13:27 |
Genoeg mensen die geen vlees eten uit principe. En dan wil je toch voldoende eiwitten binnen krijgen. Vleesvervangers zijn soms daarvoor wel een uitkomst. Btw, falafel bijvoorbeeld zie ik ook als vleesvervanger. Ook makkelijk te maken. En ik ken iemand die een slagerij heeft een ook vleesvervangers maakt. Denk aan gevulde paddestoelen. Tegenwoordig is er zoveel meer dan die muffe vegaburgers. | |
MevrouwPuff | maandag 10 mei 2021 @ 13:31 |
Ottolenghi’s knolselderijsteak, heeft echt wel de diepgang van de vleessmaak | |
the-eye | maandag 10 mei 2021 @ 13:32 |
Een immigratieland toch? (En volgens Pronk een gidsland waarmee hij volgens mij bedoelde dat we hier nogal eens de weg kwijt zijn) | |
Hathor | maandag 10 mei 2021 @ 14:18 |
Ik vind een stukje vlees op zijn tijd veel te lekker, dus geen behoefte aan iets vervangends. Never change a winning team. | |
#ANONIEM | maandag 10 mei 2021 @ 14:21 |
Prima minder vlees eten, maar die vleesvervangers zijn volgestopt met palmolie/ palmvet. Niet doen alsof dat een gezonde keuze is. | |
JustinK | maandag 10 mei 2021 @ 14:50 |
https://nieuwspaal.nl/zee(...)svervangervervanger/ | |
RAVW | maandag 10 mei 2021 @ 15:07 |
vergeet daarbij het zout niet wat daar nog bij komt .. dat is ook veel te veel wat je daar van binnen krijgt ik persoonlijk eet ook best wel veel vegan de laatste tijd maar puur omdat dit goedkoper is dan vlees , dus doe het niet om dat ik zeg .. wow dat is lekker ... sommige dingen zijn best te doen maar andere heb je echt wel het gevoel ofje een schoonzool zit te eten maar goed er gaat niets boven een echt stukje vlees | |
Monolith | maandag 10 mei 2021 @ 16:28 |
Niet allemaal. Gewoon even op de verpakking kijken of er veel verzadigd vet in zit. Maar zelfs als er palmolie / palmvet doorheen zit, dan haalt het het procentueel gezien niet bij een vleesburger qua verzadigde vetten. | |
AchJa | maandag 10 mei 2021 @ 16:36 |
Maar op het moment dat het allemaal afgeladen is met soja en of pamolie is de milieuwinst natuurlijk weer eens minimaal... | |
Bocaj | maandag 10 mei 2021 @ 16:41 |
Ze ver zijn we dus al gekomen... Ik geef de schuld aan Linkse-D66-GL-A'dam-Utrecht-studerende-huppelkutjes! | |
Bocaj | maandag 10 mei 2021 @ 16:43 |
Help @Mikeytt aan de meelwormen! | |
Bocaj | maandag 10 mei 2021 @ 16:48 |
Heb ooit eens een groenteburger besteld bij McDonalds... werd meteen gedelegeerd naar een wachtparkeerplaats.... (Er zaten veel erwtjes in... dat weet ik nog!) | |
Bocaj | maandag 10 mei 2021 @ 16:49 |
Is het ook niet gewoon duur voor wat je krijgt? | |
Monolith | maandag 10 mei 2021 @ 16:50 |
Ook dat is weer relatief natuurlijk. Ten opzichte van iets als kikkererwten is het een stuk 'slechter voor het milieu' waarschijnlijk, ten opzichte van vlees scheelt het toch weer een slok op een borrel. | |
Maharski | maandag 10 mei 2021 @ 16:56 |
Vleeseters zijn vaker pedofiel | |
T-zooi | maandag 10 mei 2021 @ 16:58 |
Dit betekent dus dat wij helemaal geen vegetarisch volk zijn. Want dan hadden we wel groenten gegeten en geen vleesvervangers. Die zullen toch nooit en te nimmer het echte vlees vervangen. | |
Monolith | maandag 10 mei 2021 @ 17:04 |
Raar dat mensen altijd denken dat 'groenten' het alternatief zijn voor vlees. | |
Bocaj | maandag 10 mei 2021 @ 17:09 |
Haha ja, en dan stiekum vitamine b12 nemen... | |
T-zooi | maandag 10 mei 2021 @ 17:57 |
En je denkt dat een soja burcher de vervanging gaat worden? Of een ander vlees surrogaat? | |
Monolith | maandag 10 mei 2021 @ 18:05 |
Nee, vlees is primair een eiwitbron. Als je die wilt vervangen doe je dat bijvoorbeeld met peulvruchten, niet met groenten. Of je moet twee kilo spinazie gaan kauwen als alternatief voor een hamburger. | |
luxerobots | maandag 10 mei 2021 @ 18:33 |
Ik vind het toch wel wat makkelijk om vleesvervangers een marketingding te noemen. Veel mensen eten bewust geen vlees. Bijvoorbeeld omdat ze niet willen dat dieren gedood worden om op te eten. Of omdat ze niet willen dat dieren gehouden worden in kleine kooitjes en volgestopt worden met antibiotica. Of omdat vlees veel meer belasting oplevert voor de planeet dan een plantaardig alternatief. Daarbij gaat er ook erg veel geld om in de marketing om vlees aan de man te brengen. Het is prima om lekker te eten met groente, maar vleesvervangers voegen ook iets toe met de eiwitten en vitamine B12 die er in zitten. | |
Tanatos | dinsdag 11 mei 2021 @ 19:43 |
Aangezien we in hoog tempo de oceanen aan het leegvisssen zijn is daar wel reden toe. En omdat we vaak roofvissen eten is kweekvis gevoerd met vismeel (van wildvang) ook een nogal matige oplossing. | |
Tanatos | dinsdag 11 mei 2021 @ 19:49 |
Ik eet regelmatig vegetarisch, maar nooit vleesvervangers. Meer dan genoeg prima recepten uit India (vaak peulvruchten). | |
elcastel | dinsdag 11 mei 2021 @ 20:30 |
Er zit dan wel weer een stuk minder antibiotica en andere meuk in. Maar verder heb je gelijk, het kan gezonder. | |
bianconeri | dinsdag 11 mei 2021 @ 21:17 |
Of gwn geen vis eten maar een lekkere kip of stuk rund yummmmm | |
bianconeri | dinsdag 11 mei 2021 @ 21:19 |
Echt iets waar je geen koploper in wil zijn. Vlees eten yummm. Heerlijk dat stukje vleea elke dag! Hoort gewoon bij de maaltijd. Prima om een recept met extra groente te hebben, doe ik ook wel. Maar er moet altijd iets van vlees bij. | |
Monolith | dinsdag 11 mei 2021 @ 22:03 |
Ja, veel Aziatische keukens hebben genoeg prima gerechten zonder vlees of vis. | |
Cause_Mayhem | dinsdag 11 mei 2021 @ 22:09 |
Domme vleeseters met zelf ook b12 tekorten terwijl ze al supplementen binnen krijgen via die dieren. | |
Cause_Mayhem | dinsdag 11 mei 2021 @ 22:21 |
Ik eet vrij weinig vlees. Het is idd een mening, maar de meeste vleesvervangers vind ik matig op z’n best. Als je iets lekker vindt op z’n tijd (zoals mijn kaas schnitzel) ga dan lekker je gang. Niet alles hoeft hoogstaand te zijn, lekker is voldoende. Maar het is niet nodig. Met of zonder vlees(vervanger) kan je en lekker en goed hebben. Er hoeft geen nepgehakt in je pasta (simpel vb), zeker niet als dat niets toevoegt voor je, het minder is voor je. Er hoeft geen kipfilet of nepversie in je curry. Het voegt op zichzelf bar weinig toe. Die lekkere dikke steak. Die is echt amper te vervangen. Die heerlijk langzaam gegaarde spareribs zijn lastig te vervangen. Spekjes, ik heb nog niets gevonden dat het echt doet voor me, beter zonder/anders dan zou het moeten vervangen. Maar voor verdomd veel zaken is geen vervanging nodig, geen zou op vlees moeten lijken. Als je het lekker, prima, makkelijk vindt, geen enkel probleem, ga je gang. Jouw smaak is niet de mijne. Maar ik blijf denken dat er minder vlees in het algemeen gegeten zou worden als er meer gericht wordt op ook zonder vlees(vervanger) kan je lekker eten. Ook gewoon simpel, zonder gedoe. Voor mijzelf geld dat ik liever een pasta eet met paddestoelen dan boerenkool met nepspek. En ik hou echt verdomd veel van boerenkool. [ Bericht 3% gewijzigd door Cause_Mayhem op 11-05-2021 22:26:15 ] | |
Morrigan | dinsdag 11 mei 2021 @ 23:31 |
Maar snap je dan niet dat vegetariërs en veganisten ook gewoon eiwitten nodig. Paddenstoelen zijn wel lekker in de pasta, maar lang niet voldoende. | |
michaelmoore | dinsdag 11 mei 2021 @ 23:36 |
Soja heeft enorm veel eiwitten Dat is ook de reden dat men de soja afval graag aan koeien geeft, het is een soort powerfood https://www.foodspring.nl/magazine/soja-proteine | |
Cause_Mayhem | woensdag 12 mei 2021 @ 08:48 |
Een curry met kikkererwten kan ook, mais kan, of eet een bord havermout in de ochtend. Eet noten en zelfs in spruitjes en broccoli zitten ook wel degelijk eiwitten. Ik ken best veel vegetariërs die amper tot geen vleesvervangers eten. Sterker nog, tot een jaar of 10 geleden waren die er amper zelfs. Dan moest je als vegetariër wel anders. [ Bericht 11% gewijzigd door Cause_Mayhem op 12-05-2021 08:54:44 ] | |
Farenji | woensdag 12 mei 2021 @ 09:11 |
Bonen, noten en linzen (en eieren en zuivel) bevatten meer dan genoeg eiwitten, en sowieso wordt de hoeveelheid eiwitten die een mens nodig heeft vaak nogal overschat. Van die fanatieke krachtsporters en bodybuilders die "kilo's vlees en 18 eieren per dag moeten eten for teh gains", die zijn natuurlijk totaal niet representatief. Met een gevarieerd plantaardig / vega dieet is het voor een normaal mens echt niet moeilijk om je eiwitten binnen te krijgen, ook zonder "vleesvervangers". | |
Mexicanobakker | woensdag 12 mei 2021 @ 09:15 |
Een goed vegetarisch dieet is gezonder dan elke dag een biefstukje, maar goed, dat wil de vleesliefhebber toch niet horen. | |
Cause_Mayhem | woensdag 12 mei 2021 @ 09:21 |
Zelfs bodybuilding kan prima op een vegetarisch dieet. | |
Durmada | woensdag 12 mei 2021 @ 09:30 |
Lekker | |
#ANONIEM | woensdag 12 mei 2021 @ 09:43 |
Ik heb vele vegaproducten geprobeerd. Op de 'hamburgers' van de Jumbo na was het allemaal niet weg te werken en ging het na een paar hapjes in de groene container. Qua smerigheid stak de vegetarische slager er met kop en schouders bovenuit. [ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 12-05-2021 09:45:45 ] | |
MissButterflyy | woensdag 12 mei 2021 @ 09:58 |
Er zijn al hele goede vleesvervangers... Ik proef nauwelijks verschil dan. | |
superniger | woensdag 12 mei 2021 @ 10:12 |
Gemalen bonen eten. | |
RealistAtheist | woensdag 12 mei 2021 @ 10:27 |
Wij eten regelmatig vegetarisch toch gauw zo'n 2 à 3 keer per week. Soms gewoon een gerecht zonder vleesvervangers en soms met een vleesvervanger. Ik vind dat bepaalde vleesvervangers prima smaken (lang niet allemaal). Nadeel vind ik echter vaak de prijs. Zo zijn de spekjes van de vegetarische slager best lekker, door de pasta of bij wraps. Maar als je dan kijkt dat je voor iets van 125gram ofzo ¤4,15 betaald (en ja ik weet dat er goedkopere varianten zijn maar die vind ik veel minder smaken) en voor 250gram huismerk spekjes van de AH ¤3,69 betaald (ja ook dit kan goedkoper). Dan betaal je dus meer dan 2keer zoveel voor de Vega variant. Gelukkig hebben ze wel steeds vaker aanbiedingen in het vleesvervangers assortie bij diverse supermarkten. Overigens vind ik ook dat we niet overal soja plantages moeten krijgen op de plekken van het regenwoud. Maar naar mijn weten wordt soja nog altijd voornamelijk gebruikt als veevoer. Maw de veestapel verminderen en meer soja producten aan de man brengen hoeft het totale soja areaal natuurlijk niet omhoog te brengen, eerder omlaag omdat soja als veevoer veel minder efficiënt is (opbrengst vlees per kilo). Ik ben absoluut geen extremistische veganist die naar mijn mening juist het tegenovergestelde bereiken door mensen/boeren te bedreigen. Ook ik hou op zijn tijd wel van een bbq of een gourmetje Maar ik ben zeker van mening dat iedereen wel wat minder vlees kan eten. Ik vind ook dat de overheid dit meer zou moeten stimuleren. Ook bijvoorbeeld het eten van groente en fruit. Want voor mensen met een kleine portemonnee is het bijna ondoenlijk om mee te gaan in de trend. Maar ja zolang het CDA in de regering zit zal de boeren toch geen strobreed in de weg worden gezeten. | |
SjoukjeHooynaayer | woensdag 12 mei 2021 @ 10:31 |
Ik moet de eerste shoarmatent met vegetarische kebab en shoarma nog tegenkomen. | |
MevrouwPuff | woensdag 12 mei 2021 @ 10:34 |
Falafel is prima vegetarisch snackvoer | |
SjoukjeHooynaayer | woensdag 12 mei 2021 @ 10:36 |
Ik zie ook nog weinig gelovigen die voor het offerfeest een pompoen onverdoofd slachten. | |
Hathor | woensdag 12 mei 2021 @ 10:52 |
En zelfs als ik er al een tegen kom, dan loop ik er met een wijde boog omheen. | |
Farenji | woensdag 12 mei 2021 @ 11:03 |
Ik ken ook best (noord)afrikaanse vegetarische restaurants en snackbars, idd met falafel, haloumi, humus, tahin, baba ganoush etc. Superlekker. | |
#ANONIEM | woensdag 12 mei 2021 @ 11:11 |
Ik heb bij de Griek ook nog geen vegetarische mixed grill op de menukaart gezien. | |
Farenji | woensdag 12 mei 2021 @ 11:21 |
Die hompen vlees die je hier in "Griekse" restaurants krijgt, dat heeft echt heel weinig te maken met het eten dat men in Griekenland zelf eet. De Griekse keuken is voor een groot deel vegetarisch. "Mixed grill" is net zo Grieks als "babi pangang" chinees is. | |
#ANONIEM | woensdag 12 mei 2021 @ 11:37 |
Ik ben vaak genoeg in Griekenland geweest om te weten dat het weliswaar niet helemaal overeen komt maar wel prima vergelijkbaar is. | |
Hathor | woensdag 12 mei 2021 @ 12:00 |
Maakt dat verder nog wat uit dan? | |
Iblardi | woensdag 12 mei 2021 @ 12:05 |
Mwah, in de snackbars op Kreta wordt ook gewoon gyros gegeten. Maar misschien is het in het binnenland anders. | |
luxerobots | woensdag 12 mei 2021 @ 12:54 |
Jij hebt het gewoon over smaak. Maar ook los van de smaak zal je zien dat vleesvervangers nuttig zijn door de eiwitten, vitamine (B12) en ijzer die er in zitten. Dat is nog niet altijd zo makkelijk te vervangen met groenten. Maar goed, die smaak dus. Ik eet al jaren geen vlees meer. Geen bitterballen, slavinken, burgers etc. Soms zit vlees nog ergens in, zoals taart of snoep, dus ik ontloop ook weer niet alles. Als je geen vlees meer eet, verandert je smaak ook. En dat merkte ik toen ze op mijn werk in de kantine allemaal schalen met frituursnacks neergezet hadden. Ik nam naast de vegetarische ook een vleeshap. En dat vond ik niet bepaald lekker, het was zout, weeïg en vet. Over smaak valt dus te twisten. | |
SicSicSics | woensdag 12 mei 2021 @ 14:26 |
Ik vind het ook altijd grappig hoe zelfverklaarde 'stoere mannen' opeens beginnen te piepen als een kleuter wanneer ze denken dat ze iets 'niet lusten'. Maar dat terzijde. Je kunt heel veel met smaak. Je moet gewoon goed leren koken. | |
stalybridge | woensdag 12 mei 2021 @ 16:28 |
Ik erger mij 80% tot 90% van de tijd aan jouw posts, Dat is best veel. #fokfokkertijdgenot | |
tfors | woensdag 12 mei 2021 @ 19:11 |
Kan ik bevestigen. Ik kan adviseren om een paar echt goede (als in praktisch traditioneel) kookboeken/youtube videos op te zoeken, en je mist je kiloknaller nooit meer. | |
AchJa | woensdag 12 mei 2021 @ 19:44 |
Grappig, voor anderen gaan bepalen wat "lekker" gevonden moet worden... | |
Captain_Jack_Sparrow | woensdag 12 mei 2021 @ 21:21 |
Het zullen wel hoofdzakelijk vrouwen zijn die vleesvervangers gebruiken. | |
Stepperoller | donderdag 13 mei 2021 @ 07:30 |
https://www.vice.com/amp/(...)tter_impression=true | |
michaelmoore | donderdag 13 mei 2021 @ 07:53 |
Het is in massa al een fors business en wel waard om verder uit te bouwen door de Beyond meat en Unilevers om een merknaam op te plakken Dat kan met kiloknallers niet net als nylons bedoel je | |
Kapitein_Scheurbuik | donderdag 13 mei 2021 @ 08:19 |
Dat het zout weeig en vet smaakt heeft niks met wel en of geen vlees eten te maken maar met kleffe smaakloze frituurmeuk waar bergen zout doorheen moeten om het überhaupt naar iets te laten smaken. Slachtafval met een kruidenmix dat door de paneermeel wordt gehaald en in een frituurpan wordt geflikkerd, gek he dat het slecht smaakt... | |
XXMLGBR4SHOTSNIPEPOWNAGEx | vrijdag 14 mei 2021 @ 14:46 |
Zelfs na perfect gebakken kobe steaks en Jamon de Bellota vind ik dit nog steeds prima te eten. |