Ze ver zijn we dus al gekomen... Ik geef de schuld aan Linkse-D66-GL-A'dam-Utrecht-studerende-huppelkutjes!quote:Op maandag 10 mei 2021 11:50 schreef Mikeytt het volgende:
Goede zaak. Geen markt die zo sterk stijgt als vegan producten.
Heb ooit eens een groenteburger besteld bij McDonalds... werd meteen gedelegeerd naar een wachtparkeerplaats.... (Er zaten veel erwtjes in... dat weet ik nog!)quote:Op maandag 10 mei 2021 12:03 schreef Hathor het volgende:
Ik weet niet eens hoe vleesvervangers smaken en wil het niet weten ook.
Ook dat is weer relatief natuurlijk. Ten opzichte van iets als kikkererwten is het een stuk 'slechter voor het milieu' waarschijnlijk, ten opzichte van vlees scheelt het toch weer een slok op een borrel.quote:Op maandag 10 mei 2021 16:36 schreef AchJa het volgende:
[..]
Maar op het moment dat het allemaal afgeladen is met soja en of pamolie is de milieuwinst natuurlijk weer eens minimaal...
Raar dat mensen altijd denken dat 'groenten' het alternatief zijn voor vlees.quote:Op maandag 10 mei 2021 16:58 schreef T-zooi het volgende:
Dit betekent dus dat wij helemaal geen vegetarisch volk zijn. Want dan hadden we wel groenten gegeten en geen vleesvervangers. Die zullen toch nooit en te nimmer het echte vlees vervangen.
Haha ja, en dan stiekum vitamine b12 nemen...quote:Op maandag 10 mei 2021 17:04 schreef Monolith het volgende:
[..]
Raar dat mensen altijd denken dat 'groenten' het alternatief zijn voor vlees.
En je denkt dat een soja burcher de vervanging gaat worden? Of een ander vlees surrogaat?quote:Op maandag 10 mei 2021 17:04 schreef Monolith het volgende:
[..]
Raar dat mensen altijd denken dat 'groenten' het alternatief zijn voor vlees.
Nee, vlees is primair een eiwitbron. Als je die wilt vervangen doe je dat bijvoorbeeld met peulvruchten, niet met groenten. Of je moet twee kilo spinazie gaan kauwen als alternatief voor een hamburger.quote:Op maandag 10 mei 2021 17:57 schreef T-zooi het volgende:
[..]
En je denkt dat een soja burcher de vervanging gaat worden? Of een ander vlees surrogaat?
Ik vind het toch wel wat makkelijk om vleesvervangers een marketingding te noemen. Veel mensen eten bewust geen vlees. Bijvoorbeeld omdat ze niet willen dat dieren gedood worden om op te eten. Of omdat ze niet willen dat dieren gehouden worden in kleine kooitjes en volgestopt worden met antibiotica. Of omdat vlees veel meer belasting oplevert voor de planeet dan een plantaardig alternatief. Daarbij gaat er ook erg veel geld om in de marketing om vlees aan de man te brengen.quote:Op maandag 10 mei 2021 12:22 schreef Cause_Mayhem het volgende:
Vleesvervangers zijn een marketing ding. Alsof je niet normaal kan eten zonder nep gehakt, nepkip en ga zo maar door.
Als ik een dikke en vette steak wil eten wil ik dat en niet iets dat er eigenlijk niet op lijkt. Maar er zijn 1001 gerechten die echt lekker zijn zonder vlees. Hebben geen vervangers nodig, zijn gewoon lekker en goed.
Wat mij betreft wordt er meer gericht op vlees/vervanger is geen noodzaak om lekker en goed te eten.
Aangezien we in hoog tempo de oceanen aan het leegvisssen zijn is daar wel reden toe.quote:Op maandag 10 mei 2021 12:43 schreef AchJa het volgende:
[..]
Ik ben dan ook meer een vis- dan een vleeseter. Maar ja, dat zal binnenkort ook wel niet meer mogen wegens allerlei redenen...
Er zit dan wel weer een stuk minder antibiotica en andere meuk in. Maar verder heb je gelijk, het kan gezonder.quote:Op maandag 10 mei 2021 14:21 schreef Selenophilia het volgende:
Prima minder vlees eten, maar die vleesvervangers zijn volgestopt met palmolie/ palmvet. Niet doen alsof dat een gezonde keuze is.
Of gwn geen vis eten maar een lekkere kip of stuk rund yummmmmquote:Op dinsdag 11 mei 2021 19:43 schreef Tanatos het volgende:
[..]
Aangezien we in hoog tempo de oceanen aan het leegvisssen zijn is daar wel reden toe.
En omdat we vaak roofvissen eten is kweekvis gevoerd met vismeel (van wildvang) ook een nogal matige oplossing.
Ja, veel Aziatische keukens hebben genoeg prima gerechten zonder vlees of vis.quote:Op dinsdag 11 mei 2021 19:49 schreef Tanatos het volgende:
Ik eet regelmatig vegetarisch, maar nooit vleesvervangers.
Meer dan genoeg prima recepten uit India (vaak peulvruchten).
Domme vleeseters met zelf ook b12 tekorten terwijl ze al supplementen binnen krijgen via die dieren.quote:Op maandag 10 mei 2021 17:09 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Haha ja, en dan stiekum vitamine b12 nemen...
Ik eet vrij weinig vlees. Het is idd een mening, maar de meeste vleesvervangers vind ik matig op z’n best.quote:Op maandag 10 mei 2021 18:33 schreef luxerobots het volgende:
[..]
Ik vind het toch wel wat makkelijk om vleesvervangers een marketingding te noemen. Veel mensen eten bewust geen vlees. Bijvoorbeeld omdat ze niet willen dat dieren gedood worden om op te eten. Of omdat ze niet willen dat dieren gehouden worden in kleine kooitjes en volgestopt worden met antibiotica. Of omdat vlees veel meer belasting oplevert voor de planeet dan een plantaardig alternatief. Daarbij gaat er ook erg veel geld om in de marketing om vlees aan de man te brengen.
Het is prima om lekker te eten met groente, maar vleesvervangers voegen ook iets toe met de eiwitten en vitamine B12 die er in zitten.
Maar snap je dan niet dat vegetariërs en veganisten ook gewoon eiwitten nodig. Paddenstoelen zijn wel lekker in de pasta, maar lang niet voldoende.quote:Op dinsdag 11 mei 2021 22:21 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Ik eet vrij weinig vlees. Het is idd een mening, maar de meeste vleesvervangers vind ik matig op z’n best.
Als je iets lekker vindt op z’n tijd (zoals mijn kaas schnitzel) ga dan lekker je gang. Niet alles hoeft hoogstaand te zijn, lekker is voldoende.
Maar het is niet nodig. Met of zonder vlees(vervanger) kan je en lekker en goed hebben.
Er hoeft geen nepgehakt in je pasta (simpel vb), zeker niet als dat niets toevoegt voor je, het minder is voor je. Er hoeft geen kipfilet of nepversie in je curry. Het voegt op zichzelf bar weinig toe.
Die lekkere dikke steak. Die is echt amper te vervangen. Die heerlijk langzaam gegaarde spareribs zijn lastig te vervangen. Spekjes, ik heb nog niets gevonden dat het echt doet voor me, beter zonder/anders dan zou het moeten vervangen.
Maar voor verdomd veel zaken is geen vervanging nodig, geen zou op vlees moeten lijken.
Als je het lekker, prima, makkelijk vindt, geen enkel probleem, ga je gang. Jouw smaak is niet de mijne.
Maar ik blijf denken dat er minder vlees in het algemeen gegeten zou worden als er meer gericht wordt op ook zonder vlees(vervanger) kan je lekker eten. Ook gewoon simpel, zonder gedoe.
Voor mijzelf geld dat ik liever een pasta eet met paddestoelen dan boerenkool met nepspek. En ik hou echt verdomd veel van boerenkool.
Soja heeft enorm veel eiwittenquote:Op dinsdag 11 mei 2021 23:31 schreef Morrigan het volgende:
[..]
Maar snap je dan niet dat vegetariërs en veganisten ook gewoon eiwitten nodig. Paddenstoelen zijn wel lekker in de pasta, maar lang niet voldoende.
Een curry met kikkererwten kan ook, mais kan, of eet een bord havermout in de ochtend. Eet noten en zelfs in spruitjes en broccoli zitten ook wel degelijk eiwitten.quote:Op dinsdag 11 mei 2021 23:31 schreef Morrigan het volgende:
[..]
Maar snap je dan niet dat vegetariërs en veganisten ook gewoon eiwitten nodig. Paddenstoelen zijn wel lekker in de pasta, maar lang niet voldoende.
Bonen, noten en linzen (en eieren en zuivel) bevatten meer dan genoeg eiwitten, en sowieso wordt de hoeveelheid eiwitten die een mens nodig heeft vaak nogal overschat. Van die fanatieke krachtsporters en bodybuilders die "kilo's vlees en 18 eieren per dag moeten eten for teh gains", die zijn natuurlijk totaal niet representatief. Met een gevarieerd plantaardig / vega dieet is het voor een normaal mens echt niet moeilijk om je eiwitten binnen te krijgen, ook zonder "vleesvervangers".quote:Op dinsdag 11 mei 2021 23:31 schreef Morrigan het volgende:
[..]
Maar snap je dan niet dat vegetariërs en veganisten ook gewoon eiwitten nodig. Paddenstoelen zijn wel lekker in de pasta, maar lang niet voldoende.
Zelfs bodybuilding kan prima op een vegetarisch dieet.quote:Op woensdag 12 mei 2021 09:11 schreef Farenji het volgende:
[..]
Bonen, noten en linzen (en eieren en zuivel) bevatten meer dan genoeg eiwitten, en sowieso wordt de hoeveelheid eiwitten die een mens nodig heeft vaak nogal overschat. Van die fanatieke krachtsporters en bodybuilders die "kilo's vlees en 18 eieren per dag moeten eten for teh gains", die zijn natuurlijk totaal niet representatief. Met een gevarieerd plantaardig / vega dieet is het voor een normaal mens echt niet moeilijk om je eiwitten binnen te krijgen, ook zonder "vleesvervangers".
Lekkerquote:Op maandag 10 mei 2021 12:03 schreef Hathor het volgende:
Ik weet niet eens hoe vleesvervangers smaken en wil het niet weten ook.
Ik heb vele vegaproducten geprobeerd. Op de 'hamburgers' van de Jumbo na was het allemaal niet weg te werken en ging het na een paar hapjes in de groene container. Qua smerigheid stak de vegetarische slager er met kop en schouders bovenuit.quote:
Er zijn al hele goede vleesvervangers... Ik proef nauwelijks verschil dan.quote:Op maandag 10 mei 2021 13:04 schreef Pleun2011 het volgende:
Vleesvervangers zullen lekkerder moeten worden om meer mensen over de streep te trekken. Puntje bij paaltje is de vleesverwerkende industrie wel slecht voor dier en milieu natuurlijk
Falafel is prima vegetarisch snackvoerquote:Op woensdag 12 mei 2021 10:31 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
Ik moet de eerste shoarmatent met vegetarische kebab en shoarma nog tegenkomen.
En zelfs als ik er al een tegen kom, dan loop ik er met een wijde boog omheen.quote:Op woensdag 12 mei 2021 10:31 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
Ik moet de eerste shoarmatent met vegetarische kebab en shoarma nog tegenkomen.
Ik ken ook best (noord)afrikaanse vegetarische restaurants en snackbars, idd met falafel, haloumi, humus, tahin, baba ganoush etc. Superlekker.quote:Op woensdag 12 mei 2021 10:34 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Falafel is prima vegetarisch snackvoer
Ik heb bij de Griek ook nog geen vegetarische mixed grill op de menukaart gezien.quote:Op woensdag 12 mei 2021 10:31 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
Ik moet de eerste shoarmatent met vegetarische kebab en shoarma nog tegenkomen.
Die hompen vlees die je hier in "Griekse" restaurants krijgt, dat heeft echt heel weinig te maken met het eten dat men in Griekenland zelf eet. De Griekse keuken is voor een groot deel vegetarisch. "Mixed grill" is net zo Grieks als "babi pangang" chinees is.quote:Op woensdag 12 mei 2021 11:11 schreef DarkwingDuck het volgende:
[..]
Ik heb bij de Griek ook nog geen vegetarische mixed grill op de menukaart gezien.
Ik ben vaak genoeg in Griekenland geweest om te weten dat het weliswaar niet helemaal overeen komt maar wel prima vergelijkbaar is.quote:Op woensdag 12 mei 2021 11:21 schreef Farenji het volgende:
[..]
Die hompen vlees die je hier in "Griekse" restaurants krijgt, dat heeft echt heel weinig te maken met het eten dat men in Griekenland zelf eet. De Griekse keuken is voor een groot deel vegetarisch. "Mixed grill" is net zo Grieks als "babi pangang" chinees is.
Maakt dat verder nog wat uit dan?quote:Op woensdag 12 mei 2021 11:21 schreef Farenji het volgende:
[..]
Die hompen vlees die je hier in "Griekse" restaurants krijgt, dat heeft echt heel weinig te maken met het eten dat men in Griekenland zelf eet. De Griekse keuken is voor een groot deel vegetarisch. "Mixed grill" is net zo Grieks als "babi pangang" chinees is.
Mwah, in de snackbars op Kreta wordt ook gewoon gyros gegeten. Maar misschien is het in het binnenland anders.quote:Op woensdag 12 mei 2021 11:21 schreef Farenji het volgende:
[..]
Die hompen vlees die je hier in "Griekse" restaurants krijgt, dat heeft echt heel weinig te maken met het eten dat men in Griekenland zelf eet. De Griekse keuken is voor een groot deel vegetarisch. "Mixed grill" is net zo Grieks als "babi pangang" chinees is.
Jij hebt het gewoon over smaak. Maar ook los van de smaak zal je zien dat vleesvervangers nuttig zijn door de eiwitten, vitamine (B12) en ijzer die er in zitten. Dat is nog niet altijd zo makkelijk te vervangen met groenten.quote:Op dinsdag 11 mei 2021 22:21 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Ik eet vrij weinig vlees. Het is idd een mening, maar de meeste vleesvervangers vind ik matig op z’n best.
Als je iets lekker vindt op z’n tijd (zoals mijn kaas schnitzel) ga dan lekker je gang. Niet alles hoeft hoogstaand te zijn, lekker is voldoende.
Maar het is niet nodig. Met of zonder vlees(vervanger) kan je en lekker en goed hebben.
Er hoeft geen nepgehakt in je pasta (simpel vb), zeker niet als dat niets toevoegt voor je, het minder is voor je. Er hoeft geen kipfilet of nepversie in je curry. Het voegt op zichzelf bar weinig toe.
Die lekkere dikke steak. Die is echt amper te vervangen. Die heerlijk langzaam gegaarde spareribs zijn lastig te vervangen. Spekjes, ik heb nog niets gevonden dat het echt doet voor me, beter zonder/anders dan zou het moeten vervangen.
Maar voor verdomd veel zaken is geen vervanging nodig, geen zou op vlees moeten lijken.
Als je het lekker, prima, makkelijk vindt, geen enkel probleem, ga je gang. Jouw smaak is niet de mijne.
Maar ik blijf denken dat er minder vlees in het algemeen gegeten zou worden als er meer gericht wordt op ook zonder vlees(vervanger) kan je lekker eten. Ook gewoon simpel, zonder gedoe.
Voor mijzelf geld dat ik liever een pasta eet met paddestoelen dan boerenkool met nepspek. En ik hou echt verdomd veel van boerenkool.
Ik vind het ook altijd grappig hoe zelfverklaarde 'stoere mannen' opeens beginnen te piepen als een kleuter wanneer ze denken dat ze iets 'niet lusten'. Maar dat terzijde.quote:
Ik erger mij 80% tot 90% van de tijd aan jouw posts, Dat is best veel.quote:Op maandag 10 mei 2021 13:06 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
20 tot 30% per jaar is behoorlijk veel. Huidige percentage is al ontzettend veel en met deze stijgingen gaat het exponentieel omhoog...
Kan ik bevestigen. Ik kan adviseren om een paar echt goede (als in praktisch traditioneel) kookboeken/youtube videos op te zoeken, en je mist je kiloknaller nooit meer.quote:Op woensdag 12 mei 2021 12:54 schreef luxerobots het volgende:
[..]
Jij hebt het gewoon over smaak. Maar ook los van de smaak zal je zien dat vleesvervangers nuttig zijn door de eiwitten, vitamine (B12) en ijzer die er in zitten. Dat is nog niet altijd zo makkelijk te vervangen met groenten.
Maar goed, die smaak dus. Ik eet al jaren geen vlees meer. Geen bitterballen, slavinken, burgers etc. Soms zit vlees nog ergens in, zoals taart of snoep, dus ik ontloop ook weer niet alles. Als je geen vlees meer eet, verandert je smaak ook. En dat merkte ik toen ze op mijn werk in de kantine allemaal schalen met frituursnacks neergezet hadden. Ik nam naast de vegetarische ook een vleeshap. En dat vond ik niet bepaald lekker, het was zout, weeïg en vet. Over smaak valt dus te twisten.
Het is in massa al een fors businessquote:Op maandag 10 mei 2021 12:52 schreef LXIV het volgende:
[..]
Dan snap je percentages niet. 2.5% is 2.5%. Niet zo veel dus..
net als nylons bedoel jequote:Op woensdag 12 mei 2021 21:21 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
Het zullen wel hoofdzakelijk vrouwen zijn die vleesvervangers gebruiken.
Dat het zout weeig en vet smaakt heeft niks met wel en of geen vlees eten te maken maar met kleffe smaakloze frituurmeuk waar bergen zout doorheen moeten om het überhaupt naar iets te laten smaken.quote:Op woensdag 12 mei 2021 12:54 schreef luxerobots het volgende:
[..]
Jij hebt het gewoon over smaak. Maar ook los van de smaak zal je zien dat vleesvervangers nuttig zijn door de eiwitten, vitamine (B12) en ijzer die er in zitten. Dat is nog niet altijd zo makkelijk te vervangen met groenten.
Maar goed, die smaak dus. Ik eet al jaren geen vlees meer. Geen bitterballen, slavinken, burgers etc. Soms zit vlees nog ergens in, zoals taart of snoep, dus ik ontloop ook weer niet alles. Als je geen vlees meer eet, verandert je smaak ook. En dat merkte ik toen ze op mijn werk in de kantine allemaal schalen met frituursnacks neergezet hadden. Ik nam naast de vegetarische ook een vleeshap. En dat vond ik niet bepaald lekker, het was zout, weeïg en vet. Over smaak valt dus te twisten.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |