Beathoven | zondag 9 mei 2021 @ 06:43 |
Ik at eens een stuk Emmentaler kaas tussendoor. Moet zeggen dat het niet m'n favoriet was maar toen ik een slok koffie nam leek het de pure smaak van de anders vrij reguliere koffie wel een flinke boost te geven. Dus het was toch nog wel ergens goed voor. Meer soortgelijke ervaringen? | |
Chinless | zondag 9 mei 2021 @ 09:28 |
maily | zondag 9 mei 2021 @ 09:30 |
Sambal Brandal 🔥 | |
Doedezemaar | zondag 9 mei 2021 @ 09:34 |
Een beetje zwarte peper of een drupje balsamicoazijn op je aardbeien versterkt de smaak ervan, probeer het maar eens | |
bijdehand | zondag 9 mei 2021 @ 09:44 |
De smaak van sinaasappelsap nadat je je tanden hebt gepoetst | |
derLudolf | zondag 9 mei 2021 @ 10:11 |
Ik heb nog geen behoefte om gecremeerd te worden... | |
Jordy-B | zondag 9 mei 2021 @ 10:28 |
Zout is gewoon de bekendste smaakversterker. Vermoedelijk zal een klein snufje zout in de koffie hetzelfde effect hebben als de kaas. Probeer van de zomer een keer watermeloen met een klein beetje zout. | |
Azula | zondag 9 mei 2021 @ 10:44 |
Watermeloen met olijf is ook lekker. Of met van die gevulde pepertjes. Franse kaasjes met zoute popcorn. Paprika chips op wit brood met boter. | |
TheWhiteCowboy | zondag 9 mei 2021 @ 11:11 |
As geeft een verassend effect. | |
borbit | zondag 9 mei 2021 @ 11:26 |
Ja zeker een lauw biertje met lekker wat as en een filter erin. | |
Whiskers2009 | zondag 9 mei 2021 @ 11:26 |
Watermeloen met feta ook. Heb ik van horen zeggen. Ben zelf geen fan van de combinatie zoet en hartig. | |
maily | zondag 9 mei 2021 @ 11:27 |
Morbier is ook lekker | |
Azula | zondag 9 mei 2021 @ 11:42 |
Oh ja klopt dat hadden we er ook nog bij gegeten. Was inderdaad heel lekker! | |
derLudolf | zondag 9 mei 2021 @ 13:32 |
Ook lekker als je een dikke plak even op een gloeiend hete grill legt. | |
Salina | zondag 9 mei 2021 @ 13:36 |
Rokerige smaak en geur doen het sowieso altijd goed. Wat is morbier eigenlijk? | |
maily | zondag 9 mei 2021 @ 13:37 |
Kaas met een aslaagje erin. Echt heel lekker! | |
Salina | zondag 9 mei 2021 @ 13:39 |
Serieus? Dat bestaat echt? Klinkt wel bijzonder. Weer wat geleerd. | |
Lucky_Strike | zondag 9 mei 2021 @ 15:03 |
Ik wist niet dat dat as was. Ik vind het wel erg lekker. Ik heb hier een kruidenrub op basis van as/houtskool staan. Ik heb hem nog niet geprobeerd. | |
Beathoven | maandag 10 mei 2021 @ 00:05 |
Heb weleens zout in de koffie gedaan en hoewel het de smaak iets versterkt was het hier niet echt het zout maar meer het weeige aroma van de Emmertal. Had bij een doodgewone senseo even het idee dat ik iets met vol aroma dronk. Wat de senseo beslist niet geeft. | |
Salina | maandag 10 mei 2021 @ 10:51 |
Is die Morbier alleen bij kaasboeren te kopen of bijvoorbeeld ook in een supermarkt als AH of Jumbo? Ben wel eens benieuwd. De combinatie koffie en kaas, kan ik me niet zoveel bij voorstellen. Maar goed, de combi kaas en chocolademelk ook niet. En toch wordt dat gedronken/genuttigd, en wel in Colombia, waar het in een bepaalde streek een gebruik/delicatesse is. Achter gekomen in mijn laatste grote vakantie. Hier wat leesvoer daar over: Recept (in NLs) Ik zie nu dat de naam van de Colombiaanse chocolade Corona is. Grappig. In Engels En van de BNN Vara. Ze noemen het chocolate santafereņo. Ik heb het zelf gedronken/genuttigd (de kaasblokjes dip je een tijdje in de chocolademelk en eet je daarna op nadat je ze uit de choco hebt gelepeld, of je laat ze helemaal smelten in de chocomelk) op een van de mooiste dagen op reis in Colombia eind 2019, in een van de mooiste streken van het land, de Valle de Cocora. Eerst uren lang naar boven lopen (de vallei staat bekend om de hoogste palmbomen ter wereld) en dan, bijna helemaal boven na uren wandelen door schitterend natuurschoon, in een klein eet- en drinkhuisje (meer een krakkemikkig houten kantine, maar wel charmant) de chocolademelk met kaas genuttigd. Mooie dag was dat. Ik moet zeggen, de combi was wel bijzonder om eens te proberen maar ik weet niet of ik het vaker zou doen. Zo speciaal smaakte het nu ook weer niet. Het was meer de hele beleving en sfeer die het wel bijzonder maakte. | |
Rewimo | maandag 10 mei 2021 @ 10:55 |
Verse ananas met een snufje zout | |
golfer | maandag 10 mei 2021 @ 12:30 |
Alles met een snufje zout! | |
MevrouwPuff | maandag 10 mei 2021 @ 12:33 |
Ansjovis kan ook zo lekker smaken ophalen Gefermenteerde citroen | |
Weltschmerz | maandag 7 juni 2021 @ 11:41 |
Ik kreeg bij de Sardijnse delicatessenwinkel een keer een plakje Parmezaanse kaas met balsamico azijn, en die kaas haalde de wijn in de azijn weer helemaal terug. | |
Farenji | maandag 7 juni 2021 @ 12:19 |
Zuur is een vaak vergeten smaakmaker. Soms maak je een maaltijd en dan proef je en dan mist het nog iets, maar dat is dan niet altijd zout of peper, maar een beetje zuur maakt het vaak echt af. Bijv in de vorm van citroensap, azijn, of mijn favoriet: tamarinde. Je kan in de supermarkt potjes tamarinde-pasta kopen maar die is vaak niet echt lekker, smaakt kunstmatig. Ik koop liever in de toko van die blokken tamarinde-pulp, een stukje daarvan fijnsnijden en 20 min laten wellen in kokend heet water en dan zeven. Het sap is dan lekker zuur, maar heel anders dan citroen of azijn. Doet het goed in veel curries maar kan ook door de chili. | |
Watuntrik | maandag 7 juni 2021 @ 14:38 |
Deze naar bijna niets smakende pastiles moet je dan op kauwen en daarna een citroen eten of iets anders dat erg zuur of bitter is en het smaakt mierenzoet... Is een extract van de Miracle Berry https://nl.wikipedia.org/wiki/Mirakelbes Per toeval ontdekt bij bepaalde Afrikaanse stammen die het gebruiken om alles wat gezond is maar smerig smaakt lekker te maken. En het werkt... Maar het maakt het product niet lekker het doet iets met je smaakpapillen die zuur dan als zoet registreren. | |
Nielojram75 | maandag 7 juni 2021 @ 19:46 |
Jaaaaaaaaa! Dat maakt die zgn aardbeien die ze nu verkopen ook echt onwijs lekker! | |
maily | maandag 7 juni 2021 @ 20:47 |
Niet meer toepasselijk #TT .... | |
Soury | maandag 7 juni 2021 @ 21:36 |
Als ik een flinke pan chili con carne maak gaat er pure choclade door 4 blokjes van een reep. Dat maakt het helemaal af. | |
Rickocum | maandag 7 juni 2021 @ 21:39 |
Slagroom, daarna haring. Schijnt de smaak goed te doen. Lijkt mij heel naar, dat terzijde. | |
Weltschmerz | dinsdag 8 juni 2021 @ 16:44 |
Corrigeer me maar als ik fout zit, maar ik heb weleens opgevangen dat Ananas hartstikke zuur is en citroen hartstikke zoet, maar als de balans net even wat anders ligt dan bepaalt dat de ervaring. | |
sirdanilot | vrijdag 11 juni 2021 @ 14:27 |
In ierland eten wij de Tayto sandwich. Dat is ALTIJD cheese onion CRISPS (zeg alsjeblieft geen chips, godallemachtig) van het merk Tayto, met kerrygold boter, op gewoon normaal wit fabrieksbrood. Eventueel brown sauce of ketchup maar ik eet het zonder. |