abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_199387317
quote:
0s.gif Op zondag 9 mei 2021 07:04 schreef Subw00fer het volgende:
Pieter Omtzigt staat op het punt te breken met CDA

https://www.ewmagazine.nl(...)eken-met-cda-822760/

Goed nieuws. Dit betekent dat het CDA nu zijn handen vrij heeft om mee te regeren onder leiding van de beste en eerlijkste MP die Nederland ooit heeft gehad, Rutte.

Omtzigt zal wel een eigen partij beginnen en we weten allemaal wat er met nieuwe partijen gebeurt: ze verdwijnen in de vergetelheid.
Jij hebt niet opgelet de afgelopen verkiezingen?

Volt, B1, BBB, Ja21 zitten niet in de kamer ofzo?

Daarvoor Fvd/Denk/PVV/PvdD. Er is redelijk wat vernieuwingen geweest de laatste 20 jaar.
  woensdag 12 mei 2021 @ 15:49:21 #152
492341 Subw00fer
Levert lekker veel slagkracht
pi_199389458
...
  zondag 16 mei 2021 @ 16:18:18 #153
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_199452944
CDA-prominent Veerman bepleit afkoelingsperiode en zakenkabinet ^O^

CDA-prominent en oud-landbouwminister Cees Veerman pleit voor een zakenkabinet dat grote vraagstukken kan oppakken en kan zorgen voor een afkoelingsperiode op het Binnenhof. Volgens hem kan alleen dat leiden tot een noodzakelijke cultuurverandering, die iedereen wenst.

quote:
In dat kabinet moeten vakmensen komen te zitten die „bewezen kwaliteiten hebben in het bestuur”, zei Veerman in het tv-programma Buitenhof. Het gaat in zo'n kabinet dan „niet primair om de politieke lijnen maar om de bestuurlijke beslissingen.”
^O^

Veerman denkt niet dat de cultuur kan veranderen door een premier die zegt dat hij het anders gaat doen of anderen die het licht zeggen te hebben gezien. Een echte cultuurverandering is altijd het moeilijkste en kost tijd, stelt de CDA'er.

Zo'n extraparlementair kabinet is niet direct aan de politiek gebonden, maar kan wel de grote kwesties agenderen en aanpakken, zoals klimaat, arbeidsmarkt, woningbouw en infrastructuur, aldus Veerman. Met een zakenkabinet, bijvoorbeeld voor maximaal twee jaar, kan de Tweede Kamer ook wennen aan de nieuwe verhoudingen. Dan gaat het volgens hem echt om het debat in de Kamer en niet om de afspraken die al dan niet in achterkamertjes vooraf zijn vastgelegd door coalitiepartijen.

Verstand van zaken
Veerman vindt dat in zo'n kabinet mensen moeten zitten met verstand van zaken op hun terrein, al een maatschappelijke carrière achter de rug hebben en niet bang zijn om te worden weggestuurd of geen meerderheid zouden halen voor hun voorstellen. ^O^

Als kandidaten noemt hij Marcel Levi, internist en voormalig ziekenhuisbestuurder in Londen, die tijdens de coronacrisis op de voorgrond trad. Ook denkt hij aan oud-minister Martin van Rijn of senator Alexander Rinnooy Kan. Ze hoeven niet gebonden te zijn aan een politieke partij, maar kunnen wel een politieke achtergrond hebben.

https://www.telegraaf.nl/(...)iode-en-zakenkabinet

Een verstandig woord van een CDA er en het is niet Omtzigt :o
Mensen met verstand van zaken benoemen, en dan Hugo en Wopke niet noemen ^O^
Het gezond verstand lijkt terug te keren w/
pi_199462703
alleen jammer dat er niet zoiets bestaat als een zakenkabinet. al is het maar omdat de perfecte oplossing voor maatschappelijk problemen niet bestaan en heel afhankelijk is van de politieke kijk op de wereld van iemand.
Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.
- Rudyard Kipling
  maandag 17 mei 2021 @ 09:27:42 #155
110057 AgLarrr
Rara Temporum Felicitas
pi_199463432
quote:
0s.gif Op maandag 17 mei 2021 08:35 schreef DestroyerPiet het volgende:
alleen jammer dat er niet zoiets bestaat als een zakenkabinet. al is het maar omdat de perfecte oplossing voor maatschappelijk problemen niet bestaan en heel afhankelijk is van de politieke kijk op de wereld van iemand.
Precies. Het hele idee van bestuurlijke beslissingen los koppelen van politieke lijnen kan niet. Bestuurlijke beslissingen zijn per definitie politiek. Een zakenkabinet is een contradictie. Je kunt een land niet runnen als een supermarkt. De grote politieke kwesties gaan over waarden en ethiek, daar kom je niet uit met enkel zakelijke afwegingen.

Ik vind het nogal een beperkte blik. Alsof de afgelopen jaren alleen het bestuur gefaald heeft. Dat is onzin. De Kamer is daar net zo goed debet aan. Het gaat niet alleen om de bestuurscultuur maar ook om de cultuur in de kamer. Ik durf zelfs te beweren dat daar het grootste euvel zit.

Wat ik wel goed vind is de loskoppeling van bestuur en kamer. Geforceerd dualisme organiseren. Maar dan moeten alle banden met de kamer ook duidelijk gebroken zijn en kan zo'n "zakenkabinet" enkel politiek richtingen presenteren waar de kamer over mag stemmen.

We kunnen dit structureel oplossen door ons kiesstelsel aan te passen. Een stem op een partij + een stem op iemand die je in de regering wilt. Want dat is feitelijk waar het nu misgaat.Je stemt op een partij/persoon die misschien wel of niet bestuurder wordt. Beiden zijn ook nog eens totaal verschillende 'beroepen'.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  maandag 17 mei 2021 @ 15:20:08 #156
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_199469052


Tot zover de partijen die feest kunnen vieren. Want als er partijen op winst staan, dan zijn er natuurlijk ook clubs die (flink) verliezen. Virtueel dan. Nou, zoals bekend is het CDA met name een grote daler. De partij zou nu genoegen moeten nemen met 11 zetels.
quote:
Voor een oude machtspartij, voor dé volkspartij van het land eigenlijk, is dat natuurlijk een macaber slechte score.
Het is eigenlijk dan ook verbazingwekkend dat er daar nog geen kaping plaatsgevonden heeft. Met name de vleugel die Pieter Omtzigt steunt had al lang in actie kunnen komen. Maar, wie weet, misschien dat de interne vijanden van Wopke Hoekstra wachten op het onderhandelingsresultaat. Dat zou het kunnen zijn. Natuurlijk is dat niet eens zo’n slechte gedachte; een coup plegen terwijl je helemaal niet weet wat Hoekstra precies van plan is, is ook wat merkwaardig. :D

https://www.dagelijksesta(...)-fvd-juist-onderuit/
  dinsdag 18 mei 2021 @ 13:58:03 #157
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_199484407
Hard ‘nee’ tegen VVD en D66 is van tafel bij Hoekstra en Segers :')

8 weken na de Tweede Kamerverkiezingen proberen fractieleiders zich nog op de vlakte te houden over hun coalitievoorkeuren, maar gestaag worden wel politieke blokkades weggeruimd en wensen op tafel gelegd. Zelfs CDA en de ChristenUnie zeggen géén hard ‘nee’ meer tegen de tandem VVD-D66. ‘Vooruit met de geit'.

quote:
CDA-leider Wopke Hoekstra deed na zijn gesprek met Hamer zijn best om zich op de vlakte te houden, maar het pantser van afwachtend politicus vertoont toch wat scheurtjes. Tot nu hield het CDA kabinetsdeelname verre van zich, al was het maar omdat CDA’er Pieter Omtzigt zijn zegen nog niet gaf. Toch maakte Hoekstra vandaag - acht weken na de verkiezingen - voor het eerst duidelijk dat hij coalitiedeelname niet uitsluit. ,,Ik kan mij zeer wel voorstellen dat wij als CDA in de oppositie gaan, maar ik kan mij ook zeer wel voorstellen dat we deel worden van een volgend kabinet”, aldus Hoekstra.

Of Omtzigt toch geen sta-in-de-weg is voor een kabinet mét CDA, zolang hij nog overspannen thuis zit? ,,Ik zit hier namens de hele CDA-fractie. Pieter wil nog wel rust, er is goed contact, maar dat moet ik niet met u bespreken.”
Hoekstra stelde bij Hamer wel voor met een groep van acht à negen partijen te praten over het corona- en herstelbeleid, omdat dit niet op de formatie kan wachten. Behalve de huidige coalitiepartijen doelt de CDA-leider ook op PvdA, GroenLinks, SGP en JA21. Hoekstra wil vaart maken, stelt dat de partijen op het Binnenhof te lang ‘met zichzelf’ bezig zijn geweest: ,,Vooruit met de geit.”

https://www.ad.nl/politie(...)-en-segers~a84e48b9/

Het contact met Pieter is goed :r ; ja lul dat moet ook wel naders kan je hem geen mes in zijn rug steken
Weleens gedacht aan zijn gezondheid :? Jullie staan toch als CDA om hem heen :')
Samenvatting: CDA kan niet van zijn machstverslaving af en steekt weer een mes in de rug van Pieter
Bom is dus gebarsten en Pieter kan het heen en weer krijgen en sensibiliseren is weer mislukt
Wat een :r partij is het toch ook,en Wopke een hele grote lul met vingers })
pi_199484535
quote:
6s.gif Op dinsdag 18 mei 2021 13:58 schreef ikweethetookniet het volgende:
Hard nee tegen VVD en D66 is van tafel bij Hoekstra en Segers :')
En vervolgens noem je alleen iets over Hoekstra, (niets over Segers) en zelfs dat valt wel mee.

Je hebt echt issues he? En je hebt een keertje een blauwtje gelopen bij Wopke ofzo
  dinsdag 18 mei 2021 @ 14:11:24 #159
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_199484645
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 mei 2021 14:05 schreef Jantje2k het volgende:
En vervolgens noem je alleen iets over Hoekstra, (niets over Segers) en zelfs dat valt wel mee.
Je hebt echt issues he? En je hebt een keertje een blauwtje gelopen bij Wopke ofzo
:') Man. Hij is verdachte van een ambstmisdrijf waar 6 jaar gevangenisstraf op staat en dat sujet loopt nog steeds vrij rond
Hoort al lang uit zijn functie gezet te zijn en in voorarrest, maar door dekking van partijgenoot Grapperhaus :')
is hij nog vrij man
10.000 en slachtoffers en jij vraagt of ik een blauwtje gelopen hebt :|W
pi_199489228
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 mei 2021 14:05 schreef Jantje2k het volgende:

[..]

En vervolgens noem je alleen iets over Hoekstra, (niets over Segers) en zelfs dat valt wel mee.

Je hebt echt issues he? En je hebt een keertje een blauwtje gelopen bij Wopke ofzo
Ikweethetookniet durft het zelf niet te erkennen maar hij is stapelverliefd op Wopke, al maanden / jarenlang kan hij aan niemand anders denken.
Best frustrerend als je niet uit de kast durft te komen lijkt me
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
  maandag 31 mei 2021 @ 17:07:02 #161
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_199696460
Het Wopke Hoekstra-effect bij het CDA bedraagt nu al een verlies van acht zetels

Jan Dijkgraaf

Meneer Hoekstra,

Ik neem u even mee terug naar 22 november 2006.

Die dag waren er Tweede Kamerverkiezingen.

Het CDA behaalde 41 zetels.

Fast forward naar 9 mei 2021.

Die dag peilde Maurice de Hond de Tweede Kamerzetels.

Het CDA komt tot 11 zetels.

Het Wopke Hoekstra-effect bij het CDA bedraagt nu al een verlies van acht zetels. Vier bij de Tweede Kamerverkiezingen (toen u ondanks het stemmenkanon uit Enschede van 19 naar 15 terugviel) en alweer vier erna.

Dat is net zo’n groot verlies als na de desastreus verlopen samenwerking met de PVV. Maar toen deed de toenmalige CDA-leider Maxime Verhagen er tenminste nog ruim twee jaar over om die zetels te verliezen. U presteert het in een tijdsbestek van vier maanden.

Het ligt natuurlijk niet alleen aan u.

Dat de gepatenteerde ijdeltuit Clowntje Clusterfuck, die gisteren zijn moeder Lenie weer misbruikte om zijn imago op te poetsen, nog altijd namens het CDA vice-premier is, helpt niet.

Zelfde geldt voor de morbide obees Hubert Bruls, de CDA-burgemeester van Nijmegen die als chef van het Veiligheidsberaad het beleid om paarden, waterkanonnen en knuppels met knuppels op vredelievende koffiedrinkers af te sturen steunt.

En most of all heeft u last van Pieter Omtzigt.

Zo veel dat de partijtop van het CDA de hulp van Elsevier Weekblad heeft ingeroepen om, uiteraard op basis van louter anonieme bronnen, het beeld te creëren dat Omtzigt alleen maar “njet!” roept op alle práchtige voorstellen voor nieuwe banen die hem worden gedaan en hij zo welbewust de formatie saboteert.

Nog een paar maandjes zo doorgaan en de Christenunie is de grootste partij met een ‘C’ in de naam.

Eén ding moet ik u nageven.

U heeft wel zelfkennis.

U zei zelf, toen u zich níet kandidaat stelde voor het lijsttrekkerschap van het CDA, dat u meer bestuurder bent dan beroepspoliticus.

Daar was geen woord aan gelogen.

U bent veel beter in het aantasten van de rechtsstaat dan in het vertegenwoordigen van het volk.

Waar een politiek dier als Mark Rutte voor zulk gedrag belóónd wordt, prikken de kiezers er bij u genadeloos doorheen.

Groet,

JanD

https://tpo.nl/2021/05/10/briefje-van-jan-aan-wopke-hoekstra-6/

En gewoon mee regeren omdat het kan :')
pi_199696533
Jan Dijkgraaf is voor geen enkel onderwerp een nuttige toevoeging. Het CDA moet je aanpakken waar het steekt, namelijk dat de partij al een halve eeuw wordt overspoeld door oplichters en praatjesmakers (Camiel Eurlings, hallo hallo), met als jongste voorbeeld natuurlijk campagneschrijver Sywert van Lienden, die door sommigen tot voor kort nog wel gezien werd als potentiële politieke speler (minister zelfs, hahaha, alsof hij niet al 10 jaar lang een totale inhoudsloze nono is) voor het CDA. Columns van de slechtste columnist van de Benelux hoeven dus niet, er zijn al zoveel echte problemen met het CDA waar je je leedvermaak op kan richten.
  maandag 31 mei 2021 @ 17:46:37 #163
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_199696769
Sywert van Lienden :r
Wat een stuk stront is dat zeg

Sywert van Lienden hield 9 miljoen euro over aan mondkapjeshandel
Sywert van Lienden heeft eind vorig jaar 9 miljoen euro ondergebracht in een bedrijf waarvan hij via een stichting bestuurder is.

Ex-gemeenteambtenaar Van Lienden, die altijd zei dat hij tijdens de coronacrisis ‘om niet’ mondkapjes veiligstelde, blijkt daarmee toch fors te hebben verdiend aan de handel in beschermingsmiddelen. Van Lienden weigerde daar wekenlang duidelijkheid over te verschaffen.

https://www.volkskrant.nl(...)pjeshandel~b112ca69/

Lekker betrouwbaar :|W
  donderdag 3 juni 2021 @ 13:45:04 #164
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_199730027
Ploumen haalt uit naar Hoekstra: ‘Kom praten’

PvdA-leider Lilianne Ploumen vindt dat CDA-leider Wopke Hoekstra de vorming van een nieuw kabinet traineert door te weigeren met haar partij en met GroenLinks te willen praten. ,,Hou op met al die schijnbewegingen en hou op met alleen maar ‘nee’ zeggen.’’

De formatie zit muurvast. Elf weken naar de verkiezingen zijn de gesprekken over een nieuw kabinet nog niet van de grond gekomen. Elke combinatie van partijen die samen een meerderheidskabinet zouden kunnen vormen, stuit op verzet van minimaal één van die partijen.

https://www.ad.nl/politie(...)om-praten~a878a518f/

Goh ze komt er nu achter dat Wopke een machtswellusteling is en schijt heeft aan iedereen en ook het landsbelang :7
  donderdag 3 juni 2021 @ 13:47:45 #165
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_199730048
Sywert ‘bedankt’ Nederlanders voor omstreden mondkapjesdeal van 9 miljoen9.000.000!! Bedankt. Sywert. Met die tekst vlogen vanmorgen twee vliegtuigjes boven de grote steden in de randstad. Daarmee werd de indruk gewekt dat Sywert van Lienden alle Nederlanders bedankt voor zijn omstreden mondkapjesdeal.

De actie leidt tot grote hilariteit op sociale media. ‘We hebben een grote fan van Sywert boven ons stadsie vliegen’, twittert Matthijs Kleij die het vliegtuigje spotte boven Utrecht. Ook in Amsterdam werd een vliegtuigje gespot met dezelfde tekst en in Den Haag.

Onduidelijk is nog wie achter de tekst zit. Maar ‘dit vat het sentiment wel goed samen’, schrijft de bekende Utrechtse tekenaar Kees Wennekendonk op Twitter.

De twee vliegtuigjes zijn eigendom van Dutch Air Advertising. Volgens Bert van de Bunte van het bedrijf heeft iemand ze vijf uur lang boven de randstad laten vliegen. Hij wil niet bekend maken wie opdracht heeft gegeven voor de tekst. Ook niet of Sywert het wellicht zelf is geweest. ,,Dat laten we in het midden. Maar ik vond het een hele leuke tekst.”

https://www.ad.nl/binnenl(...)-9-miljoen~ac93bc36/

Op naar de nul zetels _O- _O-
pi_199796208
Sywert wilde graag in de Kamer voor het CDA, 'maar hij werd afgewezen'

Mondkap-importeur Sywert van Lienden ís vorig jaar in gesprek geweest met het CDA over een prominente plek op de CDA-lijst. Maar die kandidatuur ging niet door na een blokkade vanuit het bestuur, vertellen ingewijden. Over deze beslissing heerst nu een enorme opluchting in de partijtop. Zo meldt de Gelderlander.

Een bronnen bij het CDA meldt: "Hij heeft gesolliciteerd als Kamerlid, maar hij is afgewezen”, Een andere bron meldt: "Hij was in de race, maar uiteindelijk ging iemand in het bestuur ervoor liggen.” Dat is achteraf gezien ‘helemaal een juiste inschatting’. "Hij was vrij overtuigd van zijn eigen kunnen”, zegt een andere partijprominent. Sywert van Lienden zelf ‘wil er niks over zeggen’, maar zegt alleen dat dit een ‘onjuiste versie’ van de feiten is.
Dit is dan toch wel aardig gezien door die ene CDA'er.
  dinsdag 8 juni 2021 @ 18:34:20 #167
491000 KareldeStoute
KareldeStoute
pi_199798241
Mazzeltje voor het CDA.
  dinsdag 8 juni 2021 @ 18:46:58 #168
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_199798356
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 juni 2021 18:34 schreef KareldeStoute het volgende:
Mazzeltje voor het CDA.
Die hebben al hun handen vol aan Wopke, Hugo _O-
Minstens net zo erg geblunderd, en Wopke in geld zelfs beduidend meer })
pi_199798360
Pas als ook mensen massaal weglopen bij het VVD en D66 en Pvda kun je pas juichen. Na elke verkiezing klitten die namelijk bijelkaar.
  woensdag 9 juni 2021 @ 00:40:04 #170
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_199801876
Vandaag weer een fijn dagje voor het CDA en hun topman :') Wopke :')


Hij heeft er nu al zin zo te zien :+ _O- _O-

Tijdens het verantwoordingsdebat, moeten de verantwoordelijk ministers en premier aan de Tweede Kamer uitleggen waar het kabinet afgelopen jaar geld aan uitgaf. Politiek verslaggever Marloes Lemsom legt uit wat er op het spel staat.

1. Het verantwoordingsdebat, wat is dat eigenlijk?
"Dat is het debat over verantwoordingsdag, ook wel 'gehaktdag' genoemd. De traditie is nog maar 20 jaar geleden ingevoerd. Het is de tegenhanger van Prinsjesdag - de dag waarop de begroting wordt gepresenteerd.

Op gehaktdag wordt gekeken of het kabinet het geld wel heeft uitgegeven aan de juiste zaken en of er geen geld over de balk gesmeten is. Dat staat allemaal in het verslag van de Rekenkamer waar de Tweede Kamer morgen over debatteert met demissionair minister van Financiën Wopke Hoekstra, met demissionair minister-president Mark Rutte en met Kajsa Ollongren als demissionair minister van Binnenlandse Zaken ."

2. Wat stond er dit jaar in de stukken?
"Dat het financieel beheer 'ernstig tekortgeschoten' is. Harde woorden van de Rekenkamer. Het kabinet heeft geld uitgegeven waar van tevoren geen toestemming voor is gegeven door de Tweede Kamer, terwijl dat wel zo hoort.

Het ging vaak om geld dat met de coronacrisis te maken had: bijvoorbeeld de inkoop van beschermingsmiddelen of het invoeren van steunpakketten. De Tweede Kamer heeft het zogeheten 'budgetrecht', en hoort als vertegenwoordiging van ons allemaal de uitgaven goed te keuren voordat het geld uitgegeven wordt. En dan is er ook nog geld dat weliswaar uitgegeven is met toestemming van de Kamer, maar waarvan niet duidelijk is of het wel op de goede plek terechtgekomen is."

3. Maar is dat niet logisch in crisistijd?
"Niet iedereen vindt dat logisch. President Arno Visser van de Rekenkamer vindt dat in crisistijd dezelfde regels moeten gelden als altijd. Juist als er zoveel geld uitgegeven wordt, is het belangrijk dat wij allemaal - de belastingbetalers - kunnen controleren of ons geld uitgegeven is aan de juiste dingen en of het op de goede plek terecht gekomen is.

Zo is bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport niet duidelijk of de ingekochte beademingsapparatuur wel terechtgekomen is bij ziekenhuizen, en ook zijn niet alle bonnetjes van de aankoop van beschermingsmiddelen bewaard. Daardoor valt niet te controleren hoeveel er precies is uitgegeven."

4. Om hoeveel geld gaat het?
"Van 9,1 miljard euro is niet duidelijk of het geld volgens de wettelijke normen is uitgegeven. Normaal gesproken krijgt het kabinet een marge van 1 procent van de begroting, waarvan niet duidelijk hoeft te zijn of het geld goed terecht gekomen is. Of waar geen toestemming voor gegeven hoeft te worden door de Kamer.

Nu gaat het om 2,5 procent van de begroting, een flinke overschrijding. Het is zelfs 12 jaar niet voorgekomen. De laatste keer was tijdens de financiële crisis in 2008, toen toenmalig minister van Financiën Wouter Bos de ABN AMRO Bank kocht.

Je zou zelf toch ook niet willen dat er ineens 2,5 procent van je spaarrekening verdwijnt, zonder dat je daar toestemming voor hebt gegeven? Dat is eigenlijk precies wat er nu gebeurt maar dan met geld van ons allemaal."

https://eenvandaag.avrotr(...)erantwoordingsdebat/

Boven op de Sywert ellende gaat Wopke nog eens nat met 9 miljard waar hij geen verantwoording over kan afleggen :B

Aftreden dus en opsluiten en kaalplukken met die lul })
  donderdag 10 juni 2021 @ 17:53:33 #171
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_199820923
Omtzigt legt bom onder CDA met vernietigend document

„Psychopaat, zieke man, teringhond, eikel, gestoord, labiel.” Het zijn zomaar enkele termen die CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt over zichzelf terug las in communicatie tussen CDA-fractiemedewerkers en -leden. Dat schrijft Omtzigt in een vertrouwelijk memo dat is bedoeld voor de commissie Spies die de interne lijsttrekkersverkiezing onderzoekt.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://www.telegraaf.nl/(...)ernietigend-document

Op naar de nul zetels *O* *O* *O* *O*
  donderdag 10 juni 2021 @ 17:58:39 #172
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_199820984
https://www.telegraaf.nl/(...)ernietigend-document

Asociale CDA mensen

Christelijk ?? / Ratten en graaiers zijn hetquote:
Omtzigt legt bom onder CDA met vernietigend document
Door PAUL BOTS EN HANS GOOSSEN
Updated 14 min geleden
17 min geleden in BINNENLAND
,,Psychopaat, zieke man, teringhond, eikel, gestoord, labiel."
Het zijn zomaar enkele termen die CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt over zichzelf terug las in communicatie tussen CDA-fractiemedewerkers en -leden.


Dat schrijft Omtzigt in een vertrouwelijk memo dat is bedoeld voor de commissie Spies die de interne lijsttrekkersverkiezing onderzoekt.
Omtzigt haalt in het 76 pagina's tellende vertrouwelijke document, dat in handen is van De Limburger, keihard uit naar zijn eigen partij.
Zo citeert hij meerdere partijgenoten die een plek op de kandidatenlijst voor de Kamerverkiezingen wilden.
Zij zouden tijdens hun sollicitatiegesprek expliciet de vraag hebben gekregen of ze Omtzigt steunden.
Zeker een van hen, die de vraag met 'ja' beantwoordde, kreeg uiteindelijk een lage plek op de lijst.

Omtzigt werd tijdens de campagne voor de Kamerverkiezingen fors tegengewerkt, blijkt uit zijn stuk.
Partijgenoten die hem openlijk steunden, kregen vervelende reacties of werden intern genegeerd. In whatsappberichten van CDA'ers wordt Omtzigt uitgemaakt voor 'klootzak' en 'teringhond'.

Als bij het programma Op1 posters van Omtzigt in beeld verschijnen, appt iemand: 'Focking Eikel met die Nazi posters'.
quote:
Hitlersnorren
Als na de verkiezingen de uitslag voor het CDA fors tegenvalt, hoort Omtzigt van ooggetuigen dat in de 'warroom' van het CDA Hitlersnorren zijn getekend op zijn billboards.
Die borden zouden vervolgens zijn verbrand, zo kreeg hij te horen.
Het verlies zou door partijgenoten worden toegeschreven aan de houding van de kritische Omtzigt.

In het vertrouwelijke stuk meldt Omtzigt dat hij zich 'niet altijd gewaardeerd' en 'op een aantal momenten zelfs ronduit onveilig' voelt binnen zijn eigen partij. ,,
Bij de situatie waarin ik me onveilig voel, herken ik de onderliggende waarden en normen van het CDA onvoldoende in het eigen interne handelen", schrijft hij.

Ook stelt hij dat hij ondanks het feit dat hij veertien jaar Kamerlid is, onvoldoende ruimte heeft gekregen om deel te nemen aan 'relevante discussies en besluitvorming'.

Zo werd hij onder Sybrand van Haersma Buma lid van het fractiebestuur, maar mocht hij bij belangrijke bijeenkomsten niet aanschuiven omdat alleen fractievoorzitter, secretaris en vicevoorzitter daar welkom waren. Het geeft het gevoel 'er niet echt bij te horen', aldus Omtzigt.

Omtzigt wil niet reageren op het uitgelekte stuk.


[ Bericht 43% gewijzigd door michaelmoore op 10-06-2021 21:29:38 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 10 juni 2021 @ 19:28:01 #173
110057 AgLarrr
Rara Temporum Felicitas
pi_199821917
Oh boy... Ik denk dat bij de volgende verkiezingen Omzicht een eigen club heeft.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_199822542
:W formatie ,Wopke en CDA
"mooie mensen" zijn zeldzaam. Je herkent ze niet aan het uiterlijk,maar aan de ziel.
  donderdag 10 juni 2021 @ 20:11:38 #175
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_199822567
quote:
0s.gif Op donderdag 10 juni 2021 19:28 schreef AgLarrr het volgende:
Oh boy... Ik denk dat bij de volgende verkiezingen Omzicht een eigen club heeft.
Criminele Ratten Partij
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')