Het zal wel met de schaalgrootte en de gebruikte technieken te maken hebben. Dat was met vegaburgers ook lang een probleem. Zodra je in veel grotere volumes en efficiënter kan produceren, wordt ook de kostprijs veel lager.quote:Op dinsdag 4 mei 2021 18:27 schreef K21 het volgende:
Vraag me af waarom het zo duur is. Ik heb o.a. gekko's die insecten eten en hou er een kleine krekelkolonie op na. Als er iets zich makkelijk voortplant...
Zal wel de prijs voor de hipfactor zijn.
https://www.foodlog.nl/ar(...)eer-van-insecten-af/quote:Op dinsdag 4 mei 2021 18:23 schreef jogy het volgende:
Het doet wel een beetje gek aan maar denk stiekem dat het wel zaak is om die dingen aan te blijven bieden zodat het genormaliseerd wordt, en als een meelwormburger net zo smaakt en aanvoelt qua structuur als een hamburger boeit het me vrij weinig. Misschien is het net als dat drama met de biefstukken die stiekem van paarden af kwamen, niemand merkt het maar oh wee als het duidelijk wordt. Poeh nou,hè.
quote:Volgens Mellet kost het maar 5 seconden om over de afkeer heen te komen en het insect tóch in je mond te stoppen.
De vraag waar niemand het echt met elkaar over eens was: laat je op je de verpakking duidelijk met een afbeelding zien dat er insecten in zitten? En mogen de insecten te herkennen zijn in het product zelf?
Katja Gruiters, fooddesigner, is hier helemaal voor. Ze ontwikkelde een ‘insectenmolen’ waarmee je in plaats van zout, insecten over je salade of soep kunt malen. Zo zie je tenminste nog wel dat het insecten zijn, maar dan mooi gecombineerd met wat kleurrijke kruiden. Max Kramer en Baris Ozel van Bugfoundation hebben hier heel andere ideeën over: verstop ze gewoon. Hun visie lijkt te werken, want ze hebben de eerste insectenburger van Duitsland geïntroduceerd en zijn de afgelopen jaren flink gegroeid.
De kinderen moeten eraan geloven... Jong geleerd Oud gedaan blijkaar... wat een IDIOTEN!!quote:Het liefst zou Mellet insecten eten ook politiek op de agenda zetten. “Verplicht één keer per week insecten eten als maaltijd op school”.
Er is een hele agenda om het veganisme en het eten van wormen te normaliseren onder het motto van klimaatverandering . Het zou onhoudbaar zijn en daarom moeten we met zijn allen op zoek naar alternatieven. Dus vandaar dat het goedgekeurd wordtquote:Op dinsdag 4 mei 2021 18:23 schreef jogy het volgende:
Het doet wel een beetje gek aan maar denk stiekem dat het wel zaak is om die dingen aan te blijven bieden zodat het genormaliseerd wordt, en als een meelwormburger net zo smaakt en aanvoelt qua structuur als een hamburger boeit het me vrij weinig. Misschien is het net als dat drama met de biefstukken die stiekem van paarden af kwamen, niemand merkt het maar oh wee als het duidelijk wordt. Poeh nou,hè.
Heb je weleens een kind een roze koek zien eten?quote:Op dinsdag 4 mei 2021 18:35 schreef Bocaj het volgende:
[..]
https://www.foodlog.nl/ar(...)eer-van-insecten-af/
[..]
[..]
De kinderen moeten eraan geloven... Jong geleerd Oud gedaan blijkaar... wat een IDIOTEN!!
Ook al zou het 3x zo goedkoop zijn als een normale burger dan moet ik er steeds niets van hebbenquote:Op dinsdag 4 mei 2021 18:22 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Ik heb vaak insectenburgers in het schap zien liggen maar dan waren ze 3x zo duur als de 'gewone' burger die daarnaast lag. Zelfde geld voor dit idee: als ze meelwormen als voedingsmiddel gebruiken om te mengen door andere producten dan vind ik dat prima, maar ik ga niet ineens astronomische bedragen betalen daarvoor.
Of M&M'squote:Op dinsdag 4 mei 2021 18:40 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Heb je weleens een kind een roze koek zien eten?
En als je het nou tegen 90% korting zou kunnen krijgen , zou je het dan wel met regelmaat eten ?quote:Op dinsdag 4 mei 2021 18:32 schreef Lokasenna het volgende:
Heb het wel eens gekocht jaren geleden, maar echt waar voor je geld is het niet.
Precies. Dan ga je toch ook niet uitleggen aan zo'n kind wat er nu eigenlijk inzit?quote:
Je gaat het toch niet over karmijn hebben of wel?quote:Op dinsdag 4 mei 2021 18:40 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Heb je weleens een kind een roze koek zien eten?
Fuck off met je vegabrugersquote:Op dinsdag 4 mei 2021 18:17 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Daar kunnen ze ongetwijfeld heerlijke vegaburgers van maken.
[..]
Het was hartstikke duur en het smaakt niet echt ergens naar. Dus ik denk dat de klant de prijs eng vond en de smaak niet bemoedigend, eerder dan dat ze het product zelf 'eng' vonden.
Als delicatesse jaquote:Op dinsdag 4 mei 2021 18:31 schreef TLC het volgende:
Driekwart van de wereld eet insecten, maar ik geef mn portie aan fikkie
Het is net zo raar of normaal om gedroogde en verpulverde schilden van schildluis te eten als tot poeder vermaalde meelwormen. En zolang jij zorgt dat je je kinderen gezond eten voorschotelt, hoeft je kind echt niet van elk ingrediënt op de hoogte te zijn.quote:Op dinsdag 4 mei 2021 18:43 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Je gaat het toch niet over karmijn hebben of wel?
''Week Zonder Vleesquote:Op dinsdag 4 mei 2021 18:44 schreef Bocaj het volgende:
Kinderen koken (en eten!) insecten op school.
Als meelwormbitterballen goedkoper waren dan normale, zeker wel.quote:Op dinsdag 4 mei 2021 18:42 schreef Ali_boo het volgende:
[..]
En als je het nou tegen 90% korting zou kunnen krijgen , zou je het dan wel met regelmaat eten ?
Meer en meer merken stappen af van karmijn... vooral ook voor de veganisten!quote:Op dinsdag 4 mei 2021 18:47 schreef voetbalmanager2 het volgende:
En zolang jij zorgt dat je je kinderen gezond eten voorschotelt, hoeft je kind echt niet van elk ingrediënt op de hoogte te zijn.
Producenten maken precies datgene waar de consument behoefte aan heeft. Indien er opeens heel veel vraag is naar zeehondenvlees dat minstens 2 uur geknuppeld is voordat het uiteindelijk bezweek, dan zal je volgende week heel veel van dergelijk vlees in de supermarkt zien liggen.quote:Op dinsdag 4 mei 2021 18:54 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Meer en meer merken stappen af van karmijn... vooral ook voor de veganisten!
Ik heb zelf ooit ook eens een vraag gesteld aan een fabrikant en zie daar... ze zijn ervan afgestapt! (Zal wel niet helemaal door mij zijn gekomen... maar als je maar genoeg klaagt dan komt er wel beweging in!)
Veelal vervangen ze Karmijn dan door (zwarte) bessenconcentraat... zie je vooral bij framboos-smaken!
Dat zou kunnen inderdaad... maar ik denk dat het prijsverschil niet zoveel is.... maar ik snap, 'Die masse, machts!'quote:Op dinsdag 4 mei 2021 19:08 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Maar als er daarna weer teveel klanten hun product laten liggen omdat de roze koeken met karmijn van de concurrent net zo lekker smaken en goedkoper zijn, dan draait zo'n producent hun keuze net zo makkelijk terug.
Het wordt ook als veevoer ingezet, kan me niet voorstellen dat een kippenboer bereid is om de hoofdprijs te betalen voor zijn voer.quote:Op dinsdag 4 mei 2021 18:30 schreef jogy het volgende:
[..]
Ze kunnen nog niet echt een goede schaalvergroting toepassen gok ik. Dus is het nog relatief duur om het zo te maken dat het ook nog de moeite waard is voor de producent.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |