abonnement Unibet Coolblue
pi_199435462
Frankfurt :')

Speel je nog om CL ticket. Sta je gewoon achter tegen Schalke.

Als Dortmund morgen wint dan is het gespeeld
pi_199435797
Lewandowski heeft het record van Gerd Müller kunnen evenaren. Nu nog 1 goal (nog 1 wedstrijd voor) om alleen aan de top te komen.
  zaterdag 15 mei 2021 @ 17:39:21 #78
343486 KingRoland
#TEAMJOHANNES
pi_199435853
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 mei 2021 17:35 schreef Oriente het volgende:
Lewandowski heeft het record van Gerd Müller kunnen evenaren. Nu nog 1 goal (nog 1 wedstrijd voor) om alleen aan de top te komen.
Augsburg.. gaat hij wel halen
pi_199436062
We beginnen dit keer met de "Kellerduelle" want het werd inderdaad spannend

- Arminia Bielefeld nam het thuis op tegen Hoffenheim. Het clubrecord dat Lewandowski bij Bayern geëvenaard heeft staat natuurlijk groot in de schijnwerpers, maar ook Hoffenheim spits Andre Kramaric zat nog achter een record aan. In 2008 scoorde Vedad Ibisevic namelijk 18 keer voor de Kraichgau. De Kroaat kreeg al vlug een kans toen Bielefeld met 11 man op de helft van Hoffenheim stond bij een corner en de bal verspeelde. Na een snelle counter had Kramaric zijn 19e goal te pakken. Men liet het er echter niet bij zitten in Bielefeld en een kwartier later schoot Andreas Voglsammer een vrije trap in één keer binnen. Na de rust kreeg Hoffenheim's tweede keeper Phillip Pentke het heel druk, want Bielefeld creërde een boel kansen die of door Pentke werden gestopt of door zijn verdedigers werden opgeruimd. Ook Ortega moest twee keer hard ingrijpen om een goal te voorkomen en deed dat prima. Het bleef 1-1, een kostbaar punt voor Arminia Bielefeld. Vd Hoorn en Vlap bleven op de bank en speelden geen rol van betekenis.
- Augsburg nam het thuis op tegen Werder Bremen. Er waren wat harde woorden gevallen (zo beschuldigde Gikièwiçz er zijn teamgenoten van "zonder ballen" te spelen). Ruben Vargas ging een beetje te ver om het tegendeel te bewijzen en kreeg in de 15e minuut direct rood voor natrappen naar Selassie. Edit: een bijna eigen goal van Selke (commentator Karlheinz Kas zag het verkeerd) werd geen penalty (Augsburg protesteerde dat Selke er met zijn hand aangezeten had, maar Hahn stond buitenspel en hief dat op). Na rust keerde de kansen toen Gross er met twee keer geel ook vanaf moest en Bremen maar kansen bleef missen. Rhani Kedhira scoorde uiteindelijk toch de 1-0 uit de kluts (grappig momentje in Berlijn toen zijn broer Sami dat op de reservebank van Hertha meekreeg) en na een domme overtreding van Rashiça in de allerlaatste minuut werd het 2-0. Dit keer geen kanonskogel van Finnbogasson de ruimte in achter die Chinese marssonde aan, maar gewoon Dani Caligiuri die wel scoorde. Augsburg daarmee veilig en zowel TD Klaus Hoffmann (net zo explosief als de heren Baumgart of Streich) als commentator Kas zeer tevreden. Bremen wederom in zeer zware zee.
- FC Köln moest dus naar de hoofdstad voor de wedstrijd tegen Hertha, waar Pal Dardai zijn voormalige trainer Friedhelm Funkel dus tegenkwam. De ene ploeg had geen spitsen meer over op Jessic Ngankam na, de andere ploeg mistte zijn captain Jonas Hector. Het was eerst niet te merken, want Elvis Rexhbecaj kreeg twee goede kansen, de eerste ging over, de tweede werd door Schwolow opgeruimd. Timo Horn kan nog handbalkeeper worden als hij zin heeft want hij redde twee keer met zijn voeten, eerst tegen Radonjic, daarna tegen Ngankam. Aan de andere kant testten ook Shkiri, Kainz en Ismael Jacobs Schwolow nog een keer, maar het mocht niet baten. 0-0 en Hertha lijkt daarmee safe. Köln MOET winnen van Schalke volgende zondag ...
- ... en zoals Schalke vandaag speelde tegen Frankfurt, gaan die geen cadeau's geven. Je begint je bijna af te vragen waarom dit niet eerder kon. Frankfurt joeg nog op een CL ticket, maar hun verdediging had zeker een paar coronafeestjes gehad de afgelopen dagen, want ze keken af en toe slaperig uit hun ogen. Tuta kon een goal van Harit alleen voorkomen door hem omver te lopen, de penalty van Huntelaar werd eerst nog door Trapp gestopt, maar die liep de rebound binnen. Middenveld en voorhoede waren wel wakker bij de Hessen, die via Younes en Silva de 1-1 fabriceerden. Na rust kwam Matthew Hoppe in het veld om meer gevaar te stichten, maar het was Frankfurt dat via N'Dicka de leiding pakte. Ipv in te storten was Schalke daarna los. Huntelaar had geen minuut later een slim hakje op Idrizi in huis, 2-2. Hoppe zette voor op Florian Flick (geen familie) voor de 3-2 en de Amerikaan scoorde zelf 4-2 uit een vrije trap. Silva deed nog wat terug met de 4-3 (de 27ste goal van het seizoen), maar Frankfurt kon geen vuist meer maken en zoals al gezegd, BVB kan morgen alles duidelijk maken als het van Mainz wint.

[ Bericht 0% gewijzigd door Sabata op 15-05-2021 21:52:42 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_199436411
- Bayern moest voor de wedstrijd waarin Lewandowski op recordjacht ging naar het Zwarte Woud om tegen de stugge Freiburgers aan treden. De eerste kans voor de Pool ging nog naast, maar omdat Kübler een overtreding maakte op Müller kon hij alsnog zijn 40e goal langs Mark Flekken schieten. De spelers van Bayern vormden een erehaag en Lewandowski toonde een 4Ever Gerd t-shirt voor de ernstige zieke Gerd Müller. Na die goal ging het tempo bij de gasten omlaag en stond Manuel Gulde ineens vrij om een corner van Grifo binnen te koppen achter 2e doelman Alexander Nübel. Bayern ging dus weer een tandje harder na rust en Leroy Sané kreeg twee kansen achter elkaar, de eerste was een pass op Gnabry maar de goal werd afgekeurd, maar de tweede was raak op een pass van Müller. Demirovic hád een minuut later al de 2-2 kunnen maken, maar werd gestopt door Nübel, evenals Haberer. Lewandowski deed een poging voor nummer 41 maar vond Flekken twee keer op zijn weg. Het was uiteindelijk Christian Günter die met een afstandsschot de 2-2 scoorde en Flekken hield die 2-2 door Lewandowski nóg een keer te blokken in de slotfase.
- Leverkusen in de CL? Mochten ze willen, ze moesten tegen Union Berlin minstens een punt pakken om de Europa League nog te halen. Die Eisernen hadden het beste van het spel voor rust, creëerden ook het meeste, maar ze scoorden niet. En dan kan je zoals Holger Dahl zegt "ein bockloses spiel" afleveren, als je scoort is het niet zo erg. En dat deed Florian Wirtz na een half mislukte pass van Wendell. Urs Fischer wisselde na rust drie keer en bracht onder andere snelheidsduivel Sheraldo Becker en joker Joel Pohjanpalo (nota bene gehuurd van Bayer04) om de Werkself uit elkaar te spelen. Dat lukte niet echt, maar Pohjanpalo scoorde toch toen hij een vrije trap van Becker twee keer inkopte. Hradeçki stopte de eerste poging van zijn landgenoot nog, maar de rebound niet 1-1 de eindstand, waardoor beide clubs voor Europees voetbal afhankelijk werden van de laatste wedstrijd
- Gladbach speelde thuis tegen Vfb Stuttgart. Beide clubs hebben nog een theoretische kans op Europees voetbal, maar dat zag je niet volgens Armin Lehman die de spelers vooral in de eerste helft "over het veld zag bewegen als twee voetbalcommentators die om 8u 's morgens door Keulen joggen om de coronakilo's in toom te houden". Net voor rust kreeg Christoph Kramer iedereen wakker met een pass op Stindl die zijn 13e goal van het seizoen maakte, waarmee hij nu ook de meest scorende Duitser in de Bundesliga is. Na rust kwam Stuttgart veel aggressiever uit de kleedkamer (Materazzo had een beetje gemopperd) en nadat Endo een schot voorlangs krulde was het Phillip Förster die de gelijkmaker binnenschoot en Stenzel die een bal tegen Kalezic op knalde, waardoor de bal buiten bereik van Sommer in het doel dwarrelde 1-2 de eindstand. Wat betekent dat als Bielefeld en Werder op een cadeautje hopen op de laatste speeldag, ze die hoop maar beter vlug op kunnen bergen. Want hoewel de Conference League (soort Europacup 3 als ik het goed heb) door de diverse commentatoren als Europa Dorp Toernee is weggezet, strijden zowel Stuttgart (thuis tegen Bielefeld) als Gladbach (uit naar Werder) nog om dat Europa Dorp toernooi. Bij gekke uitslagen hebben ook Union (thuis tegen Rasenball) en Freiburg (uit naar Frankfurt) nog een kans.

[ Bericht 0% gewijzigd door Sabata op 15-05-2021 21:58:44 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_199440477
Vedad Ibisevic is niet TD bij Bayern, die 'vriend' van Flick is natuurlijk Salihamidzic.

Ibisevic speelde nog bij Schalke dit seizoen, maar zijn contract is halverwege het seizoen ontbonden.
"The best thing about the internet is that you can just say anything, put it in quotes, and attribute it to anyone you like." -Abraham Lincoln.
pi_199441017
Yep, weer teveel bier gedronken voor ik ging typen. Slecht voor de gezondheid, thnx voor de correctie
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_199456702
Vandaag kón in de 2. Bundesliga de beslissing al vallen wie er promoveerde naar de Bundesliga, maar ook wie er zeker niet meer promoveert.
- Koploper Bochum kwam in Nurnberg tegen de plaatselijke FC op achterstand door Margreiter en kon pas na rust door Anderlecht huurling Robert Zulj gelijkmaken. Meer zat er niet in voor Bochum, dat op 64pt komt.
- Holstein Kiel had kunnen profiteren tegen Karlsruhe, kwam ook 0-1 voor via Serra, maar Batmaz en twee keer Phillip Hoffmann draaiden de match voor de thuisploeg. Mühling scoorde nog een penalty maar het bleef 3-2. Kiel blijft daardoor staan op 62pt
- Greuther Fürth kwam in Paderborn achter door een eigen goal van Jaekel, maar men herpakte zich door een snelle gelijkmaker van Nielsen. Bij rust was het 2-2 doordat Hrgota en Führich scoorden. Na rust werd het 2-3 via Seguin en Abiama gooide de deur dicht: 2-4. Fürth komt op 61pt
- HSV moest op bezoek bij Osnabrück en kwam snel op achterstand door ex-NEC'er Christian Santos. Meisner maakte snel de 1-1, maar HSV kwam overal net een stap te laat in de duels. Multhaup maakte 2-1 en hoewel Leibold in de 82e minuut nog gelijkmaakte, velde Marc Heider het vonnis met de 3-2 twee minuten later.

Door de nederlaag blijft HSV achter Fortuna (dat wel won bij Aue) op vijf met 58pt en kan zich opmaken voor leuke wedstrijden met Schalke,misschien Werder Bremen of FC Köln en zeer waarschijnlijk Dynamo Dresden en Hansa Rostock. Wie rechtstreeks promoveert hangt van de laatste speelronde af. Bochum krijgt Sandhausen op bezoek, Holstein krijgt Darmstadt over de vloer en Fürth speelt tegen Fortuna. Fürth kan nog rechtstreeks promotie afdwingen als ze winnen van Fortuna en een van de andere twee een misstap maakt.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_199459351
BVB moest vandaag winnen van Mainz om de CL te halen, Mainz is inmiddels safe na de wedstrijden van gisteren. De gastheren leken eerder aangemoedigd door de DFB pokal winst dan dat ze er door vermoeid werden. Een eerste kans van Bellingham werd door St Juste opgeruimd, maar uiteindelijk scoorde Guerreiro uit een pass van Sancho. Reus maakte er nog voor rust 0-2 van nadat Guerreiro en Sancho de verdediging van de Basterds uiteen speelden.
Na rust begon het keihard te regenen en probeerde Mainz op het glibberige veld nog iets terug te doen. Niakathe, Latza en Quaison kregen hun kansen, maar typisch als je niet maakt, dan gaan ze er aan de andere kant in, in dit geval via Brandt: 0-3. In de laatste minuut mocht Quaison nog een penalty nemen voor een ere-treffer en ook een record, de Zweed is alltime topscorer van Mainz. BVB in de CL, Mainz blijft in de 1. Liga, iedereen tevreden (ongeveer dan toch)
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_199460373
Nadat BVB zich al in de CL had gespeeld, hadden zowel Rasenball als Wolfsburg eigenlijk aan een gelijkspel genoeg, maar het werd geen salonremise. De gasten kregen een aantal kansen via Weghorst en Maximilian Phillip, en die laatste scoorde ook in de twaalfde minuut. De huurling van Dinamo Moskou deed het nog een keer vlak voor rust op aangeven van Baku. Na rust ein-de-lijk een goal van Justin Kluivert, hallelujah hij kan het nog, in de 51e minuut. Een 2e poging plukte Koen Casteels er wel uit. Coach Nagelsmann vuurde zijn team aan om de gelijkmaker te scoren, maar het was een penalty die Rasenball die kans gaf nadat Haidara door Otavio was neergelegd. Captain Sabitzer scoorde 2-2 en daar leken beide teams tevreden mee, allebei de Champions League in. Daarmee blijft er volgende week nog twee dingen over, wie de Conference League gaat halen (Union, Gladbach, Stuttgart of Freiburg), wie de geluksvogel is die ontsnapt aan degradatie en wie de pechvogels zijn die degraderen of relegation moeten gaan spelen (Arminia, Fc Köln of Werder)
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_199462683
Jammer dat Düsseldorf het in de eerste seizoenshelft zo vergald heeft, ze stonden 11e na de eerste 17 wedstrijden...
pi_199464103
Overigens staat er nog een leuke kraker op het programma in de Dritte Liga. Laatste speeldag Ingolstadt - 1860 München, winnaar haalt op z'n minst play-offs voor promotie en de verliezer wordt vierde.
pi_199469083
Het echec van Werder in Augsburg is het Waterloo geworden van coach Florian Kohlfeldt. De aufsichtsrat heeft Thomas Schaaf ingevlogen voor de laatste wedstrijd tegen Gladbach en eventueel de volgende relegation wedstrijden. Nou heeft Schaaf het eerder geflikt om Werder voor de poorten van de hel weg te slepen, maar in 1999 had het ontslag van Magath hem vier wedstrijden tijd gegeven. We wachten af.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_199475076
Van Bommel en Hofland schijnen naar Wolfsburg te gaan. Waarom zou je als Wolfsburg in hemelsnaam voor deze twee trainers kiezen, wat een zelfdestructieve keuze _O-
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_199475951
Misschien hoopt men dat de wijze van coachen die in NL zo misging in Duitsland beter werkt omdat men daar beter luistert als General von B(r)ommel und Feldwebel Hofland langs de lijn staan te bulderen. Je moet je alleen afvragen hoe lang het goed gaat als de spelers mondiger worden (weghorst, brekalo, baku, casteels zijn geen van allen ja-meneer-nee-meneer-voetballers)
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  maandag 17 mei 2021 @ 22:46:01 #91
466281 WismutVeilchen83
Gelderlander is ook schuld!
pi_199477818
VfB Lübeck degradeert helaas na 1 jaar weer uit de 3. Liga.
Rini dankjewel.
pi_199479905
Conference League... is dat niet wat jaren geleden ooit de Intertoto Cup was ? wat bijna iedereen al vergeten is trouwens :')
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_199482341
Volgens Chris Woerts ( :') ) heeft de Nordic Entertainment Group de tv-rechten voor de Bundesliga.

'Ziggo Sport raakt uitzendrechten Formule 1 kwijt aan Nordic Entertainment Group'
pi_199484560
Voor mezelf niet interessant, WDR radio en de uitgebreide samenvattingen ARD en ZDF zijn op dit moment voldoende.

Guus Til is na een mislukt seizoen huurling bij Freiburg onderweg naar NL. Arne Slot haalt hem als huurling naar Feyenoord
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  dinsdag 18 mei 2021 @ 16:11:12 #95
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_199486252
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 mei 2021 11:32 schreef TargaFlorio het volgende:
Volgens Chris Woerts ( :') ) heeft de Nordic Entertainment Group de tv-rechten voor de Bundesliga.

'Ziggo Sport raakt uitzendrechten Formule 1 kwijt aan Nordic Entertainment Group'
Volledig onduidelijk voor welke markt ze de Duitse rechten hebben. In Zweden sowieso, maar viaplay mag die Zweedse beelden niet in Duitsland gebruiken. Of ze de Bundesliga in NL al mogen uitzenden is voor mij onduidelijk.

Ik heb nu Sky, vooral vanwege F1. Ga echter formule 1 via VPN kijken, want het duitse commentaar is kut. Dan val ik voor Bundesliga ook weer terug op de publieke Duitse omroepen
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_199486554
quote:
99s.gif Op dinsdag 18 mei 2021 16:11 schreef XL het volgende:

[..]

Volledig onduidelijk voor welke markt ze de Duitse rechten hebben. In Zweden sowieso, maar viaplay mag die Zweedse beelden niet in Duitsland gebruiken. Of ze de Bundesliga in NL al mogen uitzenden is voor mij onduidelijk.

Ik heb nu Sky, vooral vanwege F1. Ga echter formule 1 via VPN kijken, want het duitse commentaar is kut. Dan val ik voor Bundesliga ook weer terug op de publieke Duitse omroepen
Gaat natuurlijk over de Nederlandse rechten.
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 18 mei 2021 @ 19:48:59 #97
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_199489368
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 mei 2021 11:32 schreef TargaFlorio het volgende:
Volgens Chris Woerts ( :') ) heeft de Nordic Entertainment Group de tv-rechten voor de Bundesliga.

'Ziggo Sport raakt uitzendrechten Formule 1 kwijt aan Nordic Entertainment Group'
Ze hebben de rechten al voor de Bundesliga voor Scandinavië t/m 2029. Kan nog wel wat landjes bij. :+
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_199489676
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 mei 2021 19:48 schreef borisz het volgende:

[..]

Ze hebben de rechten al voor de Bundesliga voor Scandinavië t/m 2029. Kan nog wel wat landjes bij. :+
Ik ken de markt daar niet maar kan me voorstellen dat daar minder concurrentie is dan in Nederland (Ziggo, ESPN).
pi_199506097
Opnieuw haalt een Bundesliga team zijn nieuwe coach op bij Young Boys Bern. Gerardo Seoane wordt de nieuwe trainer van Bayer04
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  Moderator / Redactie Sport donderdag 20 mei 2021 @ 08:55:35 #100
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_199515030
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 mei 2021 19:48 schreef borisz het volgende:

[..]

Ze hebben de rechten al voor de Bundesliga voor Scandinavië t/m 2029. Kan nog wel wat landjes bij. :+
Bundesliga dus volgend seizoen bij Viacom.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')