abonnement Unibet Coolblue
  maandag 26 april 2021 @ 16:50:28 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_199166083
Lintjesregen opnieuw anders: 'Burgemeesters zijn heel creatief geweest'

Allereerst groet ik u,

Ook dit jaar is het voor sommigen al feest voorafgaand aan Koningsdag zelf! w/ In bepaalde Nederlandse gemeenten vond vandaag namelijk opnieuw een plechtigheid plaats en heeft men daar met volle teugen van mogen genieten, ondanks het gegeven dat Corona u :) en talloze anderen wereldwijd + ;( :{ nog steeds genadeloos in de greep houdt. :o

Bezien vanuit de betere posities blijft er vooralsnog veel om het virus te doen. Dat is alweer pijnlijk duidelijk geworden nu India wordt overspoeld door een gevaarlijke mutatie. Hoewel ik en vele anderen die rondgaan in het betere milieu en dito functies bekleden :Y) :9 reeds ingeënt zijn tegen het coronavirus met Pfizer *), hopen wij van ganser harte dat mooiere recensies voor u alle misère rond het virus even doet vergeten. :7~

Burgemeester Arends van de gemeente Westland in een 'Lintjesregen-bus' Twitter Gemeente Westland

Wat kan ik zeggen? :s) :s) :s) Zuid Holland telde naar verluidt de grootste lintjesregen en het Caribische deel van NL werd ook in het zonnetje gezet, waar de oudste maar liefst 110 lentes telt. Ook in Haarlem *) :Y), Heemstede Bloemendaal en het wat verderop gelegen Hillegom werden dit jaar opnieuw lintjes uitgereikt en met plezier en terechte trots in ontvangst genomen. *) En heel misschien heeft u ze toch ook gezien :s) :s) :s), ik weet het niet. Maar verrast worden met een Koninklijke onderscheiding als Lid of Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en Leeuw, is een niet alledaagse gebeurtenis. B:)B w/

Het moet gezegd dat onder de trotse lintjesontvangers zich ook dit jaar wederom enkele personen bevinden uit onze dito goedgeluimde en hoogwaardige kringen en familie te Bloemendaal en Haarlem. :Y)
Mensen in functie zoals ik *), waaronder verschillende anderen die werkzaam zijn binnen aan ons gelieerde organisaties of op andere wijze de samenleving een waardige dienst bewezen o.a. als vrijwilliger, hebben in de loop der jaren reeds vaker vol trots verschillende andere onderscheidingen in ontvangst mogen nemen te Wassenaar, Bloemendaal en Haarlem. :7~

Maar de vandaag onderscheiden personen hebben hun lintje vandaag drie dubbel en dwars verdiend, mij dunkt, waarvoor van onze kant uiteraard passende en welgemeende felicitaties zijn overgebracht. *) Wij geven morgenmiddag te Aerdenhout een heuse BBQ :9~ :Y) om in betere kringen en dito gevaccineerde contacten de meest heuglijke recensies te vieren. Achter de coulissen gaan al geruchten dat een nieuwe rechtse coalitie mogelijk het daglicht zal gaan aanschouwen. :Y)

Tot slot is het dat Corona }) de wereld nog lang niet uit is :N en menigeen nog op zijn/ haar vaccinatie zit te wachten, anders zouden er meerdere feesten worden gegeven binnen mij *) bekende dito gulle organisaties en elders. :7~

Goed, ik wens u allen nog 'n mooie dag verder, geniet ervan!

Scjvb

++++

quote:
AANGEPAST, VANDAAG 13:52

Wie vandaag een versierde fiets, een Volkswagenbusje vol ballonnen of een versierde oldtimer ziet rijden, moet niet vreemd opkijken. Het is de werkdag voor Koningsdag en dat is traditiegetrouw de dag van de lintjesregen. Dit jaar krijgen 2828 mensen een koninklijke onderscheiding vanwege hun inzet voor de maatschappij.

Normaal gesproken worden de gelauwerden met een smoes naar het gemeentehuis gelokt, waar de burgemeester hun vertelt dat het "Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd" een onderscheiding uit te reiken. Dat zijn vaak feestelijke bijeenkomsten, met familie en vrienden erbij.

Maar dit jaar moest het anders, voor de tweede keer op rij. "Burgemeesters zijn heel creatief geweest", zei Martine van Grieken vanmorgen in het NOS Radio 1 Journaal. Van Grieken is directeur van het Kapittel voor de Civiele Orden en de Kanselarij der Nederlandse Orden, dat de regering adviseert over voorstellen voor koninklijke onderscheidingen.

"Sommige burgemeesters komen als verrassing bij de mensen thuis", zegt ze. "Of ze organiseren niet één grote bijeenkomst, maar meerdere kleine achter elkaar. Het gebeurt vaak op originele en ludieke wijze."

Vandaar ook die versierde fiets en het busje met ballonnen, vandaag te zien in respectievelijk de gemeenten Doesburg en Westland:

Wij zijn er klaar voor!

We zijn vertrokken! Vandaag ga ik 21 bijzondere Westlanders thuis verrassen met een Koninklijke onderscheiding. Wat een mooie dag!

Vanwege de coronamaatregelen hoeven niet alle lintjes vandaag te worden uitgereikt: burgemeesters hebben er nog de hele week de tijd voor. Wel hebben zij vandaag vóór 13.00 uur iedereen op de hoogte gebracht die een koninklijke onderscheiding kan verwachten.

Dat zijn dus bijna 3000 mensen. Net als eerdere jaren worden meer mannen dan vrouwen gedecoreerd: 998 vrouwen krijgen een onderscheiding, tegen 1830 mannen.

Hoe dat komt, vindt Van Grieken moeilijk te zeggen. "Er worden meer mannen dan vrouwen voorgedragen. Misschien heel traditioneel, maar vrouwen zitten toch iets meer in de zorg, het jeugdwerk, school. Mannen zitten vaker in bijvoorbeeld een bestuur, en dat soort besturen weten de weg naar een lintje goed te vinden."

Wanneer kom je in aanmerking voor een lintje?
De meeste mensen krijgen een koninklijke onderscheiding omdat ze bijvoorbeeld al jarenlang vrijwilligerswerk doen. Ze moeten wel door iemand anders worden voorgedragen. Alle aanvragen worden beoordeeld door de Kanselarij der Nederlandse Orden.

Dit jaar zijn 3113 voorstellen ingediend, waarvan er 2828 zijn goedgekeurd: 2810 mensen worden onderscheiden in een van de zes graden van de Orde van Oranje-Nassau (veelal vrijwilligers of anderen die "bijzondere prestaties" hebben geleverd) en 18 mensen worden benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw (vanwege "exceptionele verdiensten voor de samenleving").


Dit jaar worden de meeste lintjes uitgedeeld in Zuid-Holland (504). In het Caribische deel van het koninkrijk worden 80 mensen gedecoreerd.

Om een lintje te verdienen, moet iemand zich al meer dan vijftien jaar inzetten voor de samenleving. Een van hen is Marleen Mulders, die zich dit jaar met haar 35 jaar de jongste gedecoreerde mag noemen. De Tilburgse zet zich al sinds 2002 als ervaringsdeskundige in voor kinderen met kanker en is vrijwilliger bij diverse organisaties. Ze wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Mulders scheelt 75 jaar met de oudste persoon die dit jaar een lintje krijgt: de 110-jarige Mary Benjamin uit Aruba wordt vandaag onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau en is daarmee de oudste geridderde persoon ooit. De Kanselarij der Nederlandse Orden noemt haar een "toegewijd vrijwilliger" die altijd klaarstaat voor de medemens. Benjamin was onder meer actief voor de Women's League van de Methodist Church.

Ook cabaretier Claudia de Breij krijgt een koninklijke onderscheiding:



De Breij wordt benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De Utrechtse is ambassadeur (geweest) voor meerdere non-profitorganisaties, zoals het Ronald McDonald Huis, Unicef Nederland en de KNVB Oranjevrouwen.

"Haar grote sociaal-maatschappelijke betrokkenheid komt ook tot uitdrukking door haar betrokkenheid bij de lhbt-gemeenschap in Nederland", zegt de Kanselarij der Nederlandse Orden.

© https://nos.nl/artikel/23(...)reatief-geweest.html
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_199166214
Ok bedankt ouwe zuipschuit.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  maandag 26 april 2021 @ 17:12:53 #3
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_199166324
quote:
0s.gif Op maandag 26 april 2021 17:02 schreef Hathor het volgende:
Ok bedankt ouwe zuipschuit.
Behalve wat alcoholische versnaperingen et cetera, wordt er voornamelijk gegeten. :Y)
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_199166738
En meteen weer even het verschil tussen mannen en vrouwen aankaarten :D
Om aan te geven hoe hoog Erdogan het moederschap acht, gaf hij een voorbeeld uit de praktijk. ''Ik kuste wel eens de voeten van mijn moeder omdat ze naar het paradijs roken. Zij wierp me dan een zedige blik toe en huilde soms.''
pi_199169813
Weer geen lintje gekregen dit jaar :'( o|O
"You can call me Susan if it makes you happy"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')