abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_199151907
Ik zou - zeker als de wandtegels gelijk zijn aan de vloer- de voegen van de vloer door laten lopen in de wanden.. Dit sluit slordig op elkaar aan.
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
#Haags
pi_199151933
quote:
0s.gif Op zondag 25 april 2021 15:36 schreef Noisiv het volgende:
E
[..]

Het kan inderdaad opgelost worden met een dikke kit rand. Maar de muur lijkt erg scheef geplaats te zijn. Daar kan de tegelzetten niet veel aan doen. Toch had dit wel netter opgelost kunnen worden door de laatste tegels in dezelfde hoek te snijden. Hopelijk valt het minder op als het kozijn en de dorpel geplaatst zijn. Het lijkt mij ook handiger dat je eerst zorgt dat de kozijnen en dorpel erin ligt zodat je een kader hebt en precies weet tot waar de tegels komen.
Dik valt toch wel mee? Er komt ook nog een stenen plint te staan he.
pi_199151992
quote:
0s.gif Op zondag 25 april 2021 15:31 schreef toyecos het volgende:
Eerlijk gezegd zijn wij zelf van mening dat een tegelzetter bij nieuwbouw ook na moet denken hoe het eindplaatje er uit komt te zien. Zeker als je zoals in ons geval een meerwerk badkamer uitzoekt via het project tegen niet geringe meerkosten.
Wat staat er precies op papier van die badkamer?

Heb je daar mooie 3D plaatjes enzo van gekregen?

Als het daar wel mooi getekend is kun je ze daar misschien mee om de oren slaan. ;)
pi_199152018
quote:
0s.gif Op zondag 25 april 2021 15:47 schreef XanderH het volgende:

[..]

Dik valt toch wel mee? Er komt ook nog een stenen plint te staan he.
In dat geval zal het niet opvallen inderdaad. Ik deed de aanname dat het tegelwerk al klaar was op het moment dat de foto's werden genomen. Ik denk alleen niet dat de tegelzetter het nog gaat herstellen tenzij er hele specifieke afspraken zijn gemaakt op papier over de legrichting e.d. Bij ons werd er nog wel het e.e.a. hersteld maar dat kwam omdat op de bouwtekeningen stond dat het lichtpunt lager hoorde te zitten zodat het achter de spiegel zou verdwijnen. Hier konden ze niet omheen.
pi_199152140
Ik weet niet wat er is afgesproken. Maar als je op de wand en de vloer dezelfde tegels hebt zou ik op zijn minst verwachten dat alle voegen aansluiten. Met dit resultaat had je daar niemand voor hoeven inhuren.
  zondag 25 april 2021 @ 16:53:21 #31
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_199153000
quote:
0s.gif Op zondag 25 april 2021 13:03 schreef toyecos het volgende:
Het gaat ons zeker niet om geld ter compensatie of iets dergelijks. Wij vinden het belangrijk een mooie badkamer opgeleverd te krijgen. En we vragen ons af of het gerechtvaardigd is om te vragen om de tegels er (deels) uit te laten halen omdat men niet heeft op zitten letten.
Dat ligt eraan wat je met de bouwer hebt afgesproken over hoe de tegels in de badkamer geplaats worden. Vorig jaar heb ik ook via een nieuwbouwproject een badkamer uitgezocht. Daar zat een heel boekwerk bij met uitleg het ze eea aan gingen pakken. Heb je dat niet gekregen van het project?

Met alleen "We hadden andere verwachtingen." ga je het niet redden, ik verwacht dat je dan hooguit een financiėle compensatie krijgt.
So we just called him Fred
pi_199154626
Sommige dingen zijn nog wel uit te leggen. Alleen de voeg wand tegel naar de vloer is echt geen gezicht, zo iets versprongen. Ik laat ze zelf altijd of doorlopen, of een halve tegel versprongen. Dit is echt niet mooi.

Zelf doe ik het altijd van links naar rechts symmetrisch verdelen. En als ik dan ergens net niet mee uit kom leg ik het iets uit t midden. Overal mooi uitkomen lukt in de meeste gevallen gewoon niet.
pi_199155232
quote:
0s.gif Op zondag 25 april 2021 15:46 schreef Peter het volgende:
Ik zou - zeker als de wandtegels gelijk zijn aan de vloer- de voegen van de vloer door laten lopen in de wanden.. Dit sluit slordig op elkaar aan.
Eens.
  zondag 25 april 2021 @ 22:23:40 #34
382904 Gieliovd
Klustijger
pi_199158237
Die kan beter thuis niet vertellen over zijn werkdag, die tegelzetter.
Laat die handjes wapperen!
pi_199158684
Je foto's lijken redelijk ingezoomd te zijn. De voegen op de wandtegels die niet overeenkomen met de vloer klopt voor geen meter, en vanwege je ingezoomde foto's kan ik zo gauw niet zien waarom ze hiervoor gekozen hebben.

Want zo ongeveer elke tegelzetter en klusser zou dit toch bij de allereerste tegel al in de smiezen gehad moeten hebben en hebben aangepast.

Zijn de wandtegels eerst gedaan ofzo? De vloer lijkt wel oke te zijn.

Inderdaad goede tips hierboven om positie dorpel, douchegoot en douchekop dusdanig uit te meten dat het uitkomt met je gekozen tegelformaat.

Mijn moeder heeft recentelijk een nieuwbouw huis gekregen. Daar werd de badkamer door een badkamer firma gedaan(baderie) maar het tegelwerk door een tegelzetters bedrijf.

Kan mij voorstellen dat 2 aparte bedrijven niet in dit soort detail communiceren en als consument denk je hier wellicht helemaal niet aan als dit niet je dagelijkse ding is.

ik zou proberen de wandtegels aan te laten passen. hier ga je je elke dag toch aan ergeren.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')