abonnement Unibet Coolblue
pi_199134878
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 april 2021 10:36 schreef AlwaysHappy het volgende:

[..]

Of ze halen puur die 7.50 weg. Kweken ze daar goede wil mee, terwijl de testsamenleving dan nog wel gewoon staat.
[..]

Misschien dat dat sommige mensen over de streep zou trekken. Persoonlijk gaat het mij niet zozeer om het geld, maar om de extra drempel. Als ik naar een museum ga dan wil dat gewoon zonder veel haken en ogen kunnen doen, en niet eerst een of ander testgedoe doorlopen. Die moeite staat voor mij niet in verhouding met de daardoor beschikbaar komende daad. Mogelijk geldt dat voor meer mensen.
pi_199134882
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 april 2021 10:37 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Klopt, Bioscopen, musea, theaters en godbetert bibliotheken moesten ook allemaal dicht
Dat waren OOK paniekreacties van bestuurders die graag willen laten zien hoe daadkrachtig ze zijn, ook al doet het geen bal om besmettingen te verminderen

Maar dat is geen reden om winkels ook maar te gaan sluiten, dat slaat nergens op
In de 1e golf bleven winkels inderdaad open, en landen waar de winkels dicht waren deden het echt niet beter dan Nederland hoor
Sterker nog, in vrijwel alle Europese landen moest je toen al een mondkapje dragen in winkels
Hielp geen flikker
In Nederland kwamen we door de 1e golf heen ZONDER mondkapjes, en ZONDER massaal testen, laat staan die sneltest idioterie
In Nederland werd het mondkapje verplicht omdat het kabinet dat zo graag wilde, "want dan blijven mensen zich bewust van de ernst van het virus"
Die mondkapjesplicht kwam er niet omdat RIVM/OMT dat zo nuttig vond hoor...
Van alle regeltjes vond ik de mondkapjes plicht waarschijnlijk de minst erge. Of het werkt of niet of dat het helpt een boodschap uit te dragen "we zitten in een pandemie dus doe voorzichtig/was je handen/houdt afstand" maakt me dan niet zo heel veel uit. Als je het af zet tegen avondklokken en verplichte sluitingen van bepaalde sectoren dan 100x liever die mondkapjes
pi_199134883
Maar even he: Hoe willen ze straks die vaccinatiepaspoorten gaan uitreiken. Van sommige weten ze misschien niet eens dat die vaccin hebben gehad. Of die zijn hun kaartje kwijtgeraakt? Hoe moet je dan bewijzen en dat paspoort krijgen?

In het interview geeft Van Delden ook toe dat de overheid niet precies weet hoeveel prikken er tot nu toe zijn gezet, omdat de registratie van de vaccinatie bij huisartsen en in zorginstellingen fors achterloopt. ,,Ja, dat is lastig. Er zit gewoon marge in dat getal, dat zou ik zelf natuurlijk ook liever anders zien. Schattingen zijn niet zo comfortabel. Je werkt liever met registraties.”

https://www.ed.nl/binnenl(...)l-in-zicht~a03948a0/

,,Nee, ik weet niet precies hoeveel er bij huisartsen ligt. Zo'n twee miljoen prikken van het totaal zijn inderdaad gebaseerd op schattingen. Dat zijn de inentingen die zijn toegediend bij huisartsen en instellingen. Hun registratiesystemen zijn wel gekoppeld aan ons centrale systeem, maar het doorgeven van de data loopt gewoon achter. Bij de huisartsen hebben we bijvoorbeeld maar de helft van de gegevens binnen. En bij de zorginstellingen is het ook echt niet up-to-date. We werken er hard aan om dat beter te krijgen. Het getal dat we nu hebben, is de beste inschatting die we kunnen maken, naar eer en geweten."


Klinkt lekker georganiseerd weer :')
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
  Moderator zaterdag 24 april 2021 @ 10:46:59 #54
5428 crew  miss_sly
pi_199134900
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 april 2021 10:43 schreef Wirelessmouse het volgende:

[..]

Daar gaat het mij niet om, we moesten allemaal "samen" tegen corona zijn. Scholen dicht, jongeren afbranden omdat ze bij elkaar komen was volkomen normaal, alles om de risicogroep te beschermen. Nu is het moment daar dat de uitweg er is voor de risicogroep maar moeten we maar even 2-3 weken langer wachten omdat ze op irrationele gronden AZ weigeren
Het gaat om iemands lichamelijke integriteit. En ja, wie dan ook, van welke leeftijd dan ook, die een bepaald vaccin niet wil, heeft dat recht. Altijd.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_199134907
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 april 2021 10:28 schreef saparmurat_niyazov het volgende:
Ja, dat is inderdaad niet echt hoe het gegaan leek te zijn. Rond december hoorde je Hugo af en toe het onderwerp aansnijden, terugnemen, om er vervolgens weer over te beginnen. Toen was het een hele tijd redelijk stil, en nu op het nippertje moet er nog even een testindustrietje opgetuigd worden.

Ik vind het gebrek aan interesse van zowel uitbaters als klanten een voorzichtig positief teken. Vrees er alleen wel een beetje voor dat het demissionaire kabinet het als signaal zal zien om het dan maar middels een verplichting op te dringen.
Clowntje Hugo durft nu zelfs te beweren dat hij dat miljarden kostende testcircus optuigt omdat de kamer dat zo graag wilde en daar moties voor waren ingediend
Ja, moties in November ofzo....
https://www.trouw.nl/poli(...)sneltesten~b925656a/
quote:
Dat er proeven zouden komen met commerciële coronatesten om bijvoorbeeld musea of evenementen weer mogelijkheden te geven open te gaan, zo verdedigden VVD en CDA, is een rechtstreeks gevolg van een eerder verzoek van de Tweede Kamer.
Maar bij de meeste overige partijen overheerste het ongeloof over het gemak waarmee het kabinet zo veel geld uittrekt, en het gebrek aan toezicht en controle daarop.
Dat miljarden kostende sneltesten nu nog optuigen als over een maand ofzo er veel meer gevaccineerd zijn, en de boel sowieso al open kan is onzin, en dat riekt naar corruptie en vriendjespolitiek

20 Mei 2020 ging de Efteling weer open, zonder mondkapjes, zonder sneltesten, zonder poespas die we nu hebben....
Ik heb het al vaker gezegd, als er in April/Mei/Juni net zoveel was getest als nu, dan was er nooit versoepeld
Nu blijven ze jammeren over 'besmettingen', maar dat zegt geen bal
pi_199134915
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 april 2021 10:41 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Ook niet het kabinet. Oppositie en de roep uit de samenleving.
Je kunt de oppositie ook negeren. Het is niet alsof het Malieveld vol stond met tienduizenden mensen die een mondkapjesplicht eisten (dat zou ook een beetje contraproductief zijn :+ ).

Blijft inderdaad het punt overeind dat het een puur politiek besluit is, net als de versoepelingen nu.

Het politieke risico bij het niet invoeren van een mondkapjesplicht was vrij simpel: stel je doet het niet en dan had je in de periode sinds december ook 5k-10k besmettingen per dag. Alleen dan zou je altijd de stemmetjes hebben die beweren dat dat de helft minder had kunnen zijn met mondkapjes, omdat je het alternatief niet hebt geprobeerd. Net als dat mensen nu nog altijd kunnen beweren dat het er 20k per dag waren geweest zonder mondkapjesplicht. Je kunt het niet bewijzen maar het bekt wel lekker, en op alles wordt nu toch al het voorzorgsprincipe toegepast.
pi_199134923
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 april 2021 10:46 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Het gaat om iemands lichamelijke integriteit. En ja, wie dan ook, van welke leeftijd dan ook, die een bepaald vaccin niet wil, heeft dat recht. Altijd.
Zeker, mooi staaltje eenrichtingssolidariteit.
  zaterdag 24 april 2021 @ 10:51:21 #58
273461 AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_199134939
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 april 2021 10:40 schreef miss_sly het volgende:

[..]

De maatregel waartegen hier door sommigen het hardst werd geageerd, was de avondklok, want het kon niet bestaan dat je mensen in hun eigen huis opsluit.
Ik denk dat lichamelijk integriteit toch minstens op datzelfde niveau zit. En misschien nog wel een niveautje hoger.

Als er dan iets is waar ik bijna net zo dwars van kan worden als trein2000 werd van de avondklok, is het het recht om te weigeren dat er iets met je lichaam gebeurt dat je niet wil, zoals een medicijn inspuiten.
Oh, je hebt ook zeker een punt hoor.

Maar het voelt ergens wel een beetje zuur ook. Dat we vrijwel een jaar (minus deel vorige zomer) maatregelen hebben gehad omdat er voor ons werd besloten dat we heel veel zouden gaan opofferen om de kwetsbaren te beschermen. Ongeacht wat je er van vond; je moest er wel in mee. Ook als je zelf enorm geraakt zou worden door maatregelen. Mensen die failliet gaan, depressief worden, er zijn zelfmoorden gepleegd. Vanwege die maatregelen die vanaf bovenaf werden opgelegd. Vanwege volksgezondheid en solidariteit richting de kwetsbaren. We hadden geen individuele keuze.

Tegelijkertijd is dat nu dus wél het argument wat gebruikt wordt. Terwijl we met vaccineren uit de crisis kunnen komen. Maar nu tellen individuele meningen dus wel. Iemand mag inschatten dat hij/zij niet gebaat is bij een vaccinatie (of het liefst een specifiek vaccin wil ontvangen). Terecht dat dat zo gaat, maar het is natuurlijk wel wat zuur dat we die individuele keuze niet hadden bij de lockdown. Daar moest iedereen aan mee doen vanwege the greater good. En nu is dat opeens anders met vaccins.
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox Series X: Alwayshappyz | Photographer: D750, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, His Dark Materials, Veronica Mars, Fringe, The Good Wife, The Crown & More.
  Moderator zaterdag 24 april 2021 @ 10:51:34 #59
5428 crew  miss_sly
pi_199134940
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 april 2021 10:48 schreef Wirelessmouse het volgende:

[..]

Zeker, mooi staaltje eenrichtingssolidariteit.
Dit heeft toevallig geen reet met solidariteit te maken.

Het is een van de meest basale rechten. Dat dat in dit geval niet alleen over je eigen lichamelijke integriteit gaat, maar daarnaast ook over het iets eerder uit deze crisis komen, is iets waar deze mensen zeker over na mogen denken. Maar het betekent niet dat deze crisis niet voorbij gaat. Het gaat over een paar weken. Dat is heel erg vervelend. Het zij zo.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_199134962
Ik heb dus gisteren een gesprek gehad met iemand die de testen voor toegang dus daadwerkelijk een goed idee vond om de zomer door te komen.

"Leuk dat je een leuke avond hebt gehad, maar stiekem werk je wel beetje mee aan een testmaatschappij kerel"
- "hoe moeten event organisatoren anders open in een pandemie"
" Nou gewoon prikken, <insert verhaal over ouderen en dat de ziekenhuizen leeg zijn straks>"
- "ja dat is allemaal zo maar beter dat het voor nu een tijdelijke oplossing is, een test nemen is geen ramp"

Ik ben maar gestopt ;)
wegmetdetestwet.nl / wegmetdetestmaatschappij.nl voor een gratis subdomain DM me.
  Moderator zaterdag 24 april 2021 @ 10:52:54 #61
5428 crew  miss_sly
pi_199134965
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 april 2021 10:51 schreef AlwaysHappy het volgende:

[..]

Oh, je hebt ook zeker een punt hoor.

Maar het voelt ergens wel een beetje zuur ook. Dat we vrijwel een jaar (minus deel vorige zomer) maatregelen hebben gehad omdat er voor ons werd besloten dat we heel veel zouden gaan opofferen om de kwetsbaren te beschermen. Ongeacht wat je er van vond; je moest er wel in mee. Ook als je zelf enorm geraakt zou worden door maatregelen. Mensen die failliet gaan, depressief worden, er zijn zelfmoorden gepleegd. Vanwege die maatregelen die vanaf bovenaf werden opgelegd. Vanwege volksgezondheid en solidariteit richting de kwetsbaren. We hadden geen individuele keuze.

Tegelijkertijd is dat nu dus wél het argument wat gebruikt wordt. Terwijl we met vaccineren uit de crisis kunnen komen. Maar nu tellen individuele meningen dus wel. Iemand mag inschatten dat hij/zij niet gebaat is bij een vaccinatie (of het liefst een specifiek vaccin wil ontvangen). Terecht dat dat zo gaat, maar het is natuurlijk wel wat zuur dat we die individuele keuze niet hadden bij de lockdown. Daar moest iedereen aan mee doen vanwege the greater good. En nu is dat opeens anders met vaccins.
Dit gaat over een vertraging van een week of 3. Niet dat het niet voorbijgaat. Bovendien zijn er al versoepelingen en wordt er gewoon gevaccineerd.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator zaterdag 24 april 2021 @ 10:54:17 #62
5428 crew  miss_sly
pi_199134980
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 april 2021 10:52 schreef _serial_ het volgende:
Ik heb dus gisteren een gesprek gehad met iemand die de testen voor toegang dus daadwerkelijk een goed idee vond om de zomer door te komen.

"Leuk dat je een leuke avond hebt gehad, maar stiekem werk je wel beetje mee aan een testmaatschappij kerel"
- "hoe moeten event organisatoren anders open in een pandemie"
" Nou gewoon prikken, <insert verhaal over ouderen en dat de ziekenhuizen leeg zijn straks>"
- "ja dat is allemaal zo maar beter dat het voor nu een tijdelijke oplossing is, een test nemen is geen ramp"

Ik ben maar gestopt ;)
Nou ja, ik kan die persoon in zoverre volgen, dat als het inderdaad voor een paar maandjes is om het openen iets te versnellen, zou dat moeten kunnen. Ik doe er dan niet aan mee, maar het zou voor diverse branches wel fijn zijn als ze wel open kunnen.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  zaterdag 24 april 2021 @ 10:56:10 #63
273461 AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_199134996
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 april 2021 10:52 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Dit gaat over een vertraging van een week of 3. Niet dat het niet voorbijgaat. Bovendien zijn er al versoepelingen en wordt er gewoon gevaccineerd.
Ik hoop dat het enkel bij een vertraging van 2/3 weken blijft ja :Y

En ja, er is nu een heel klein beetje versoepeld na vrijwel een jaar met beperkingen. Een lockdown waar iedereen wel akkoord mee moest gaan. Ook als je toen al zag dat je zelf enorm geraakt zou worden. Die individuele keuze hadden we toen niet.
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox Series X: Alwayshappyz | Photographer: D750, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, His Dark Materials, Veronica Mars, Fringe, The Good Wife, The Crown & More.
pi_199135003
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 april 2021 10:41 schreef miss_sly het volgende:
Ook niet het kabinet. Oppositie en de roep uit de samenleving.
Nee, OMT heeft in haar brieven zowat letterlijk gezegd dat het kabinet gewoon eens een beslissing moest nemen over die mondkapjes en er niet meer omheen moest draaien

En dat het een roep uit de samenleving was, dat is ook een dooddoener
Het was toch al een advies ?, degenen die het nodig vonden die kunnen er zelf toch 1 op doen ??
Dat de scholen dicht moesten in Maart 2020, dat was zogenaamd ook een roep uit de samenleving en van artsen
Uiteindelijk bleek dat terug te leiden naar 2 artsen die een vraag hadden gesteld op een Zoom meeting van een artsen federatie....
https://nos.nl/artikel/23(...)scholen-leidden.html
quote:
Iedereen gaat er dan van uit dat de scholen op maandag gewoon open gaan. Alles verandert als zaterdagmiddag de Federatie van Medisch Specialisten (FMS) een persbericht uitbrengt. De specialisten hebben die ochtend een online bijeenkomst gehad over de zorgelijke situatie in Brabantse ziekenhuizen, met zes sprekers en zo'n duizend artsen die meekeken via de livestream.
"Naar aanleiding van dit webinar vragen wij aan de politiek of er inderdaad voldoende onderbouwing is voor het besluit om de scholen open te houden? Vele artsen vragen ons om te pleiten voor het sluiten van de scholen. Moeten we niet het zekere voor het onzekere nemen en per direct alle scholen sluiten? Wij denken van wel", schrijft FMS-voorzitter en KNO-arts Peter Paul van Benthem in een persbericht.

De oproep van de FMS leidt tot irritatie op het ministerie en bij het RIVM.
Ook bij sommige deelnemende medisch specialisten is er verbazing. Het thema 'scholen' is namelijk helemaal niet aan bod gekomen in het webinar. 'De vele artsen' die pleiten voor een schoolsluiting blijken twee artsen te zijn die twee vragen hebben gesteld in de online Q&A.
De twee vragen kregen volgens een woordvoerder van de FMS 'meer dan 100 likes' maar werden niet besproken op het online congres.

Na afloop van de webinar wordt er door het bestuur van de federatie nog doorgepraat met een paar sprekers, waaronder arts-microbioloog Jan Kluytmans van het Amphia Ziekenhuis. Op Radio 1 suggereert FMS-voorzitter Van Benthem dat dit gesprek de inspiratie was. Kluytmans kan zich de discussie nog wel herinneren, waarin hij inderdaad zijn twijfels uitte over het openhouden van de scholen.

Toch is ook hij verbaasd over het persbericht. "Jullie zijn er fel ingegaan. Het staat er extremer in dan we besproken hadden", laat hij de federatie weten. Ook IC-voorman Diederik Gommers, een van de andere sprekers, vertelt het bestuur "onaangenaam verrast" te zijn. "Ik vind dat wij medisch specialisten over de inhoud moeten gaan." Twee andere sprekers bevestigen dat het die ochtend niet over de scholen is gegaan, maar hadden geen problemen met het persbericht.
pi_199135009
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 april 2021 10:54 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Nou ja, ik kan die persoon in zoverre volgen, dat als het inderdaad voor een paar maandjes is om het openen iets te versnellen, zou dat moeten kunnen. Ik doe er dan niet aan mee, maar het zou voor diverse branches wel fijn zijn als ze wel open kunnen.
Jawel, maar ik kan natuurlijk een verhaal gaan houden, dat het vaak natuurlijk helemaal niet rendabel is, je mag geen volle capaciteit, je moet weer voor een test, hoe meer we er gezamenlijk aan mee gaan werken, hoe sneller het tot een wet gemaakt is, waar we maanden aan vast zitten, valt de belangstelling tegen, des te sneller stort het hele kaartenhuis in elkaar.

Vorige zomer kon het ook zonder en nu met vaccinaties in achterhoofd zou ik het belachelijk vinden dat het nu wel nodig is.
wegmetdetestwet.nl / wegmetdetestmaatschappij.nl voor een gratis subdomain DM me.
pi_199135024
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 april 2021 10:47 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Clowntje Hugo durft nu zelfs te beweren dat hij dat miljarden kostende testcircus optuigt omdat de kamer dat zo graag wilde en daar moties voor waren ingediend
Ja, moties in November ofzo....
https://www.trouw.nl/poli(...)sneltesten~b925656a/
[..]

Dat miljarden kostende sneltesten nu nog optuigen als over een maand ofzo er veel meer gevaccineerd zijn, en de boel sowieso al open kan is onzin, en dat riekt naar corruptie en vriendjespolitiek

20 Mei 2020 ging de Efteling weer open, zonder mondkapjes, zonder sneltesten, zonder poespas die we nu hebben....
Ik heb het al vaker gezegd, als er in April/Mei/Juni net zoveel was getest als nu, dan was er nooit versoepeld
Nu blijven ze jammeren over 'besmettingen', maar dat zegt geen bal
De verontwaardiging van de linkse oppositie is wel voornamelijk gericht op de niet-transparante financiering en de hoogte van het kostenplaatje voor de maatschappij. En op die ¤7,50 die je in de zomer zelf moet bijleggen. Ze hebben verder weinig principiële bezwaren tegen toegang voor testen.

Zie bijvoorbeeld het standpunt van de SP als voorbeeld van dit soort propaganda: https://www.sp.nl/nieuws/(...)rijheid-zonder-dwang

Ze verkopen het alsof ze heel principieel tegen een coronapaspoort zijn en tegen drang of dwang. Maar eigenlijk is hun standpunt gewoon dat je voor niet-essentiële activiteiten (dus anders dan zorg, ov, onderwijs, of overheidsgebouwen) een negatief testbewijs moet hebben als je niet gevaccineerd kan of wil worden. Of je het nu een 'bewijs' of 'paspoort' noemt is natuurlijk lood om oud ijzer. In beide gevallen noemen ze ook geen einddatum waarop deze plicht zou moeten worden opgeheven.

Als voorbeeld van niet-essentiële activiteiten noemen ze natuurlijk steeds de grote festivals en feesten om te voorkomen dat mensen doorhebben dat ze dit eigenlijk ook voor horeca en cultuur willen invoeren.

Ik licht hier de SP uit maar bij GroenLinks of PvdA kun je waarschijnlijk hetzelfde vinden. De linkse partijen zijn keihard aan het lobbyen om tweedeling en discriminatie permanent in het systeem in te bakken, terwijl ze heel hard gillen dat ze er tegen zijn.

Misschien schrikken ze nu van het monster dat ze gecreëerd hebben, maar er is een sterke overlap tussen deze partijen en de Zero Covid-beweging, dus ik denk het niet.

[ Bericht 2% gewijzigd door Vasilevski op 24-04-2021 11:04:08 ]
pi_199135027
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 april 2021 10:51 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Dit heeft toevallig geen reet met solidariteit te maken.

Het is een van de meest basale rechten. Dat dat in dit geval niet alleen over je eigen lichamelijke integriteit gaat, maar daarnaast ook over het iets eerder uit deze crisis komen, is iets waar deze mensen zeker over na mogen denken. Maar het betekent niet dat deze crisis niet voorbij gaat. Het gaat over een paar weken. Dat is heel erg vervelend. Het zij zo.
Ja hoor we hebben alle tijd, we wachten nog wel even een paar weken totdat de risicogroep er uit is welk vaccin ze willen, zo solidair zijn we wel.
pi_199135028
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 april 2021 10:52 schreef _serial_ het volgende:
Ik heb dus gisteren een gesprek gehad met iemand die de testen voor toegang dus daadwerkelijk een goed idee vond om de zomer door te komen.

"Leuk dat je een leuke avond hebt gehad, maar stiekem werk je wel beetje mee aan een testmaatschappij kerel"
- "hoe moeten event organisatoren anders open in een pandemie"
" Nou gewoon prikken, <insert verhaal over ouderen en dat de ziekenhuizen leeg zijn straks>"
- "ja dat is allemaal zo maar beter dat het voor nu een tijdelijke oplossing is, een test nemen is geen ramp"

Ik ben maar gestopt ;)
Dat soort figuren beseffen niet dat de koppeling tussen sneltesten en open gaan een zelfgecreerde is.
Dat is een zelfbedacht iets door Hugo en zijn bandieten club van ambtenaren
Na de 1e lockdown in 2020 ging het ook gewoon open, zonder mondkapjes, zonder testen...
  Moderator zaterdag 24 april 2021 @ 10:59:17 #69
5428 crew  miss_sly
pi_199135033
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 april 2021 10:56 schreef AlwaysHappy het volgende:

[..]

Ik hoop dat het enkel bij een vertraging van 2/3 weken blijft ja :Y

En ja, er is nu een heel klein beetje versoepeld na vrijwel een jaar met beperkingen. Een lockdown waar iedereen wel akkoord mee moest gaan. Ook als je toen al zag dat je zelf enorm geraakt zou worden. Die individuele keuze hadden we toen niet.
Dat kan ook niet, iedereen in een samenleving over alles een individuele keus geven.
En als de weigering van deze mensen zou betekenen dat we nog jaren in lockdown moesten leven, zou ik in ieder geval snappen dat men een campagne opzet om mensen met een persoonlijk gesprek en goede argumenten duidelijk te maken dat de vaccinatie echt heel weinig risico's met zich meebrengt, of zelfs als je van mensen die niet gevaccineerd willen worden verwacht dat zij dan beter zichzelf isoleren zodat de rest van de maatschappij open kan op het moment dat iedereen volledig gevaccineerd zou kunnen zijn. Maar dwingen tot het nemen van een vaccin is wat mij betreft geen optie.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  zaterdag 24 april 2021 @ 10:59:21 #70
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_199135037
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 april 2021 10:05 schreef miss_sly het volgende:

[..]

[..]

[..]

We hebben het over hooguit een week of 2-3, en misschien valt dat ook wel heel erg mee.

Ik vind het toch wel bijzonder dat er zoveel mensen zijn die allerlei maatregelen vanuit de overheid niet oké vonden omdat ze mensen hun grondrechten ontnamen, maar als er dan mensen zijn die van hun grondrecht gebruik willen maken om zelf te kiezen wat ze in laten spuiten, dan is dat niet oké en moeten ze maar gewoon for the greater good wél doen wat ze neit willen.
Ze hebben het recht om te weigeren maar dat wil toch niet zeggen dat het goed is dat ze dat doen ? Dat is namelijk gewoon onverantwoordelijk. Dat het hun goed recht is om deze beslissing te nemen veranderd niks aan het feit dat je er andere mensen willens en wetens door kunt beschadigen als je covid oploopt. Tenzij je jezelf totaal afsluit van andere mensen en dat doet niemand.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  Moderator zaterdag 24 april 2021 @ 11:01:09 #71
5428 crew  miss_sly
pi_199135059
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 april 2021 10:58 schreef Wirelessmouse het volgende:

[..]

Ja hoor we hebben alle tijd, we wachten nog wel even een paar weken totdat de risicogroep er uit is welk vaccin ze willen, zo solidair zijn we wel.
Jij niet, dat is me allang duidelijk. Dat is ook prima.
Maar alsnog is gelukkig lichamelijke integriteit wel iets dat behouden lijkt te worden.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_199135081
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 april 2021 10:59 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Dat kan ook niet, iedereen in een samenleving over alles een individuele keus geven.
En als de weigering van deze mensen zou betekenen dat we nog jaren in lockdown moesten leven, zou ik in ieder geval snappen dat men een campagne opzet om mensen met een persoonlijk gesprek en goede argumenten duidelijk te maken dat de vaccinatie echt heel weinig risico's met zich meebrengt, of zelfs als je van mensen die niet gevaccineerd willen worden verwacht dat zij dan beter zichzelf isoleren zodat de rest van de maatschappij open kan op het moment dat iedereen volledig gevaccineerd zou kunnen zijn. Maar dwingen tot het nemen van een vaccin is wat mij betreft geen optie.
Wie zegt het dat het over dwingen gaat?
Het gaat mij er om dat de GGD/RVM niet de suggestie moeten wekken dat er op hele korte termijn een ander vaccin beschikbaar komt voor die doelgroep als je afwacht. Door dat soort zaken krijg ik mijn prik later, blijven de ziekenhuizen vol, en lopen de maatregelen langer door dan nodig.
wegmetdetestwet.nl / wegmetdetestmaatschappij.nl voor een gratis subdomain DM me.
pi_199135090
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 april 2021 10:58 schreef Vasilevski het volgende:
De verontwaardiging van de linkse oppositie is wel voornamelijk gericht op de niet-transparante financiering en de hoogte van het kostenplaatje voor de maatschappij. Ze hebben verder weinig principiële bezwaren tegen toegang voor testen.

Zie bijvoorbeeld het standpunt van de SP als voorbeeld van dit soort propaganda: https://www.sp.nl/nieuws/(...)rijheid-zonder-dwang

Ze verkopen het alsof ze heel principieel tegen een coronapaspoort zijn en tegen drang of dwang. Maar eigenlijk is hun standpunt gewoon dat je voor niet-essentiële activiteiten (dus anders dan zorg, ov, onderwijs, of overheidsgebouwen) een negatief testbewijs moet hebben als je niet gevaccineerd kan of wil worden. Of je het nu een 'bewijs' of 'paspoort' noemt is natuurlijk lood om oud ijzer. In beide gevallen noemen ze ook geen einddatum waarop deze plicht zou moeten worden opgeheven.

Als voorbeeld van niet-essentiële activiteiten noemen ze natuurlijk steeds de grote festivals en feesten om te voorkomen dat mensen doorhebben dat ze dit eigenlijk ook voor horeca en cultuur willen invoeren.

Ik licht hier de SP uit maar bij GroenLinks of PvdA kun je waarschijnlijk hetzelfde vinden. De linkse partijen zijn keihard aan het lobbyen om tweedeling en discriminatie permanent in het systeem in te bakken, terwijl ze heel hard gillen dat ze er tegen zijn.
Precies, ze zeggen geen dwang of drang te willen
Maar als je veel zaken niet meer kunt of mag doen zonder vaccinatie of negatieve test, dan is dat dus WEL drang....
PvdA valt mij ook enorm tegen in coronatijd
Kijk hoe Liliane Ploumen aan het gillen was dat de opening van terrassen onverantwoord was omdat er nog zoveel in het ziekenhuis liggen
Zo gaan sluipend mee in die test en vaccinatie hysterie, of ze hebben niet door wat ze creeren, of het interesseert hun niet...
Het lijkt wel of hun geheugen niet verder terug gaat dan 5 maanden, en ze zich niet weten te herinneren dat dit in lente en zomer 2020 ook niet nodig was
  Moderator zaterdag 24 april 2021 @ 11:04:38 #74
5428 crew  miss_sly
pi_199135092
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 april 2021 10:59 schreef deedeetee het volgende:

[..]

Ze hebben het recht om te weigeren maar dat wil toch niet zeggen dat het goed is dat ze dat doen ? Dat is namelijk gewoon onverantwoordelijk. Dat het hun goed recht is om deze beslissing te nemen verandert niks aan het feit dat je er andere mensen willens en wetens door kunt beschadigen als je covid oploopt. Tenzij je jezelf totaal afsluit van andere mensen en dat doet niemand.
Het ging nu met name over mensen die AZ weigeren, niet die algeheel vaccinatieweigeraar zijn.
Maar zelfs voor die tweede groep geldt dat het hun goed recht is.

Maar dat kan dus wel betekenen, zoals met de BMR prik voor kinderen, dat als je die weigert, je kind niet naar bepaalde BSO's kan. Of dat mensen je mijden omdat je niet bent gevaccineerd.

Maar de mensen die nu AZ weigeren of Janssen of Pfizer, omdat ze bij het vaccin in kwestie dat ze wordt aangeboden geen fijn gevoel hebben en liever wachten op een ander vaccin, hebben daartoe het volste recht.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_199135101
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 april 2021 11:04 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Het ging nu met name over mensen die AZ weigeren, niet die algeheel vaccinatieweigeraar zijn.
Maar zelfs voor die tweede groep geldt dat het hun goed recht is.

Maar dat kan dus wel betekenen, zoals met de BMR prik voor kinderen, dat als je die weigert, je kind niet naar bepaalde BSO's kan. Of dat mensen je mijden omdat je niet bent gevaccineerd.

Maar de mensen die nu AZ weigeren of Janssen of Pfizer, omdat ze bij het vaccin in kwestie dat ze wordt aangeboden geen fijn gevoel hebben en liever wachten op een ander vaccin, hebben daartoe het volste recht.
Dat is ook prima. maar ze krijgen wat mij betreft pas recht op het andere type vaccin zodra iedereen geweest is, en niet ergens tussendoor
wegmetdetestwet.nl / wegmetdetestmaatschappij.nl voor een gratis subdomain DM me.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')