Ik had via een snelle google actie gevonden dat de gemiddelde inflatie 1,1% over 2020. Dan is 2,5% tot 3,9% veel hoger dan gemiddeld. Dus ja, is hoog.quote:Op vrijdag 23 april 2021 20:40 schreef Lospedrosa het volgende:
Een indexatie van 2,5-3,9% hoog vinden.
Dit, en idem met de directe leveranciers zoals van verse kreeft zeekraal en lamsoren.quote:Op zaterdag 24 april 2021 10:51 schreef snabbi het volgende:
[..]
Ik had via een snelle google actie gevonden dat de gemiddelde inflatie 1,1% over 2020. Dan is 2,5% tot 3,9% veel hoger dan gemiddeld. Dus ja, is hoog.
En ik heb zeker ook bereidheid om meer te betalen. Ik bestel nu ook regelmatig een afhaalmaaltijd, die je vervolgens zelf moet opwarmen. Als je het heel eerlijk bekijkt slaat dat ook nergens op en kan je het net zo goed zelf bereiden. Ik doe het vooral om wat restaurantjes te ondersteunen waar ik vroeger ook graag kwam.
Dat dus.quote:Op zaterdag 24 april 2021 11:38 schreef superniger het volgende:
11 euro voor een broodje kroket en een glaasje sinas.
Ze doen hun best maar, des te meer reden om die plekken te mijden als de pest.quote:Op zaterdag 24 april 2021 12:34 schreef Enawh het volgende:
[..]
Dat dus.
Ken genoeg terrassen waar ze bittergarnituren of uitsmijters voor 7 euro vragen en frisdrank voor 4 euro
Broodje kroket 40 centquote:Op vrijdag 23 april 2021 23:14 schreef AchJa het volgende:
[..]
30 Jaar geleden nog 35 pfennig in de onderdeelsbar...
Ik was helemaal gek op die Goulash in blik, heb ze zelfs later nog bij een legerdump gekochtquote:
En hoeveel tijd krijgen de klanten om dat bestelde op te eten en te drinken?quote:Op zaterdag 24 april 2021 12:34 schreef Enawh het volgende:
[..]
Dat dus.
Ken genoeg terrassen waar ze bittergarnituren of uitsmijters voor 7 euro vragen en frisdrank voor 4 euro
Onbeperkt, maar als je glas half leeg is dan hijgen ze in je nek om iets te bestellenquote:Op zaterdag 24 april 2021 14:08 schreef torentje het volgende:
[..]
En hoeveel tijd krijgen de klanten om dat bestelde op te eten en te drinken?
Dat kan men toch het beste de liederlijke personen naar de terrassen sturen, zodat de terraseigenaren niet meer kunnen haasten?quote:Op zaterdag 24 april 2021 14:10 schreef Enawh het volgende:
[..]
Onbeperkt, maar als je glas half leeg is dan hijgen ze in je nek om iets te bestellen
In een vuil studentenhok misschien.quote:Op vrijdag 23 april 2021 22:49 schreef DX11 het volgende:
10 jaar geleden was 1 biertje nog gewoon 1 euro
Ondernemers die niet werken.. Dat klinkt ongeveer net zo logisch als een werkende werkloze.quote:Op vrijdag 23 april 2021 20:17 schreef torentje het volgende:
[..]
Juist, ondernemers werken niet. Of vind jij het praatjes maken met geīnteresseerden werken? Daarbij ondernemers laten hun tent niet ongezien bewaken en hoeven geen verraders.
Hoe komt hij daarbij? Ik vermoed namelijk dat heel veel mensen helemaal niets extra willen betalen.quote:Volgens horeca-econoom Stef Driessen zou de horeca daarom best wat extra’s mogen rekenen. Een tijdelijke coronatoeslag van 2,50 euro bijvoorbeeld, zoals ze in Duitsland afgelopen zomer al hadden. "Ik denk dat de bereidheid om dat te betalen heel groot is. En ik denk ook dat het goed valt uit te leggen."
Dat is wensdenken en als je het noemt dan wordt de acceptatie ook altijd groter onder sommige bevolkingstypes.quote:Op zaterdag 24 april 2021 19:40 schreef rutger05 het volgende:
[..]
Hoe komt hij daarbij? Ik vermoed namelijk dat heel veel mensen helemaal niets extra willen betalen.
Het genot van service. Maar als je daar niks om geeft, is het niet voor jou.quote:Op zaterdag 24 april 2021 19:32 schreef kibo het volgende:
Ik begrijp die hele terrassen hype sowieso niet.
Beetje triest in de kou zitten, met een overpriced biertje , van kijk mij eens lekker hip doen.
Lekker met vrienden in de tuin zitten en bier wegklappen , of gewoon thuis, nootjes en frituur erbij
En die kroegbazen pakken je na de crisis dubbel zo hard terug. Flikker op met je kut terras .
Ik vind de service op terrassen vaak vrij beroerd eigenlijk, doe dan maar een goed restaurant waar personeel werkt dat er plezier en passie aan beleeft.quote:Op zaterdag 24 april 2021 20:45 schreef babylon het volgende:
[..]
Het genot van service. Maar als je daar niks om geeft, is het niet voor jou.
Service is niet alleen de serveerster die tegen je praat. Het is ook het niet zelf in de keuken staan. Niet de afwas doen. Niet druk maken over alles wat nog moet in huis.quote:Op zaterdag 24 april 2021 21:22 schreef GS-Raw het volgende:
[..]
Ik vind de service op terrassen vaak vrij beroerd eigenlijk, doe dan maar een goed restaurant waar personeel werkt dat er plezier en passie aan beleeft.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |