FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / Tjeenk Willink praat koning bij over stand van zaken kabinetsformatie
Scjvbvrijdag 23 april 2021 @ 16:01
Beste lezers,

Hoe maakt u het? Binnen meest waardige Haagse, Haerlemsche :Y) en Amsterdamse kringen waar men normaliter gaarne een vorkje prikt in de betere horecagelegenheden :9~ :Y) :9 en dito andere bronnen, want ons inziens mag het best zo worden gesteld, wordt de laatste tijd druk gespeculeerd over een verdere verloop van de kabinetsformatie. :s) :s) :s)
In Haarlem heerst vooral onder meest D66 maar voornamelijk VVD gezinde bewegingen *) nu een opgetogen stemming. :Y) De rol van koning WA, in samenspraak met oud gediende Herman Tjeenk Willink op het intussen gerenoveerde Paleis Huis ten Bosch, speelt geheel tot uw dienst vandaag een significante rol. :7~

Hoewel wij *) vanuit Amsterdam Zuid hierover geen contact met de koning zullen hebben, gingen eerder vandaag geruchten dat een mogelijke formatie er prima uit zou gaan zien B:)B, waarbij Mark Rutte uiteraard opnieuw een rol zal gaan spelen waarover nadere details en mededelingen voor u pas later aan de orde zullen komen, maar geduld blijft een schone zaak.
Verreweg de meeste economische opties :s) :s) :s) die anders aardig overeenkomen het gedachtegoed van eenieder die zo'n nieuwe formatie een welgemeend warm hart toedraagt en voldoende vertrouwen in de toekomst koestert *), hebben naar ons idee best een flinke kans van slagen in uw voordeel. *) :Y)

Aangezien men op de Zuidas, ingeŽnt en coronavrij *) net als iedereen die samenwerkt in het grootschalige systeem dat waakt, vernieuwt en meest leidend is ten gunste van burgerlijke belangen ťn met oog op Corona de toekomst zonniger inziet, staat er voor eind volgende week een heuse borrel gepland. B:)B :Y) Hoewel de versoepelingen voor velen ergens omstreden zijn door het hoge aantal besmettingen, heeft men er groot vertrouwen in dat vaccinatiesnelheid snel uitkomst zal gaan bieden waardoor men en masse weer verder kan. :7~

Goed mensen, wij wensen u allen alvast 'n mooie tijd!

Scjvb

====

Tjeenk Willink praat koning bij over kabinetsformatie

quote:
Door ONZE PARLEMENTAIRE REDACTIE
1 uur geleden in BINNENLAND


Den Haag - Koning Willem-Alexander is vrijdag door informateur Herman Tjeenk Willink bijgepraat over de stand van zaken rond de kabinetsformatie. De ontmoeting vond plaats op Paleis Huis ten Bosch.

10bcc47c-a42e-11eb-9033-02c309bc01c1.jpgPaleis Huis ten Bosch in Den Haag is het woonpaleis van koning Willem-Alexander en zijn gezin.
Ⓒ ANP / HH


Over de inhoud van het gesprek zijn geen mededelingen gedaan. De informateur heeft deze week een laatste rond gesprekken gehad met alle partijleiders. Tjeenk Willink gaat nu een eindverslag maken, daar komt later een debat over in de Tweede Kamer. Daarna moet de Kamer beslissen wat de volgende stap is in de vorming van een nieuwe regering. Wanneer dat gaat gebeuren is door de jongste rel rond de toeslagenaffaire niet helemaal duidelijk.

De koning heeft sinds 2012 geen begeleidende rol meer in de formatie. Bij de eerste formatie zonder het staatshoofd kwam er nog gedoe over het tussentijds informeren van de koning. Inmiddels is er overeenstemming over het gebruik om de koning als lid van de regering tussentijds te informeren over de gang van zaken bij de kabinetsformatie.

© https://www.telegraaf.nl/(...)ver-kabinetsformatie