abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  Eurovisie Songfestival Queen / Moderator donderdag 22 april 2021 @ 16:39:37 #1
163650 crew  Greys
Nee.
pi_199112194
Ruim (hl ruim...) op tijd kwamen Cee en ik allebei aan op P2 van AHOY Rotterdam. Aldaar werden we al keurig de weg gewezen waar we konden parkeren. Buiten kwamen we al diverse bekenden tegen, zoals GJ van de Ding-a-Dong podcast, Jeroen van Songfestivalweblog en Richard van de Telegraaf. Iedereen had er zin in!Eerst naar het Accreditation Centre, daar moest je inchecken bij vriendelijke medewerkers en kreeg je je pas voor om je nek. Daarna door naar de teststraat. We hadden ons geestelijk (enigszins) voorbereid op #OPENUP je neus voor de stok, maar in het testcentrum bleken twee enorme lange rijen met aparte hokjes te zijn met daarin in elk hokje een blaastest-apparaat. (Als je goed luisterde kon je in het testcentrum zuchten van opluchting horen bij velen.)
Na een zeer uitgebreide uitleg over het blazen - vijf keer in en uit ademen in het apparaat, daarna heel diep inademen, je adem vijf tellen vasthouden en weer langzaam uitblazen terwijl je een knijper op je neus hebt - las men meteen op de computer het resultaat. Fantastisch! Ook kreeg je direct een sms met "uw uitslag is binnen, deze vindt u in uw e-mail" en daar kon je dan nogmaals de bevestiging lezen dat je negatief was getest. Bij twijfel moest je na het blazen door naar de neusstokken, maar dat was in ons geval niet nodig. PFIEUW.

Op dit punt waren we in totaal al een uur aanwezig en moest het hele gebeuren nog beginnen, maar zelfs dit was al indrukwekkend om mee te maken. Toen op naar de ingang, alwaar we binnen veiligheidshelmen en -vestjes kregen uitgereikt.Daarna ging de pers-stoet achter de enthousiaste leuke Danny aan richting de trappen en zagen we op verdieping 1 al een goede indruk van de zaal. Maar we gingen direct nog een verdieping hoger, alwaar de pers op een deel van de tribune mocht plaatsnemen, waarna het klikfestijn begon en er honderden foto's en filmpjes zijn gemaakt door iedereen! Hl snel alvast twee foto's en een filmpje op Twitter gezet en al snel konden we de mentions daarvan niet meer bijhouden, zo leuk als mensen via tweets en forum echt met het bezoek kunnen meegenieten!

We kregen een korte introductie door Erwin Rintjema, Head of Production (zo'n aardige enthousiaste vrolijke man!). Hierna werd er gemeld "Het loopt allemaal even anders dan gepland, blijft u hier zitten op de tribune, want er komt zo hoog bezoek!". Wij riepen meteen "LEE TOWERS!" maar het bleek ng beter, want Willem-Alexander Claus George Ferdinand, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg liep langs met een hartelijk "goedemorregeh!" om daarna boven te kijken en later beneden een tour te krijgen.Iedereen wilde daar grg even op wachten, zulk bezoek gaat uiteraard voor en zo maak je nog eens wat mee op je donderdagochtend jongens! Zowel Wim-Lex als de pers werd getrakteerd op een speciale korte licht-showcase. Multitaskend stonden we met open mond alles te aanschouwen, keken we onze ogen uit en maakten we volop foto's. Deze foto's vind je onderaan het verslag!

Er was tijd voor een korte koffie- en thee-pauze met iets lekkers om alle indrukken tot dan toe te verwerken - en dat waren er nogal wat. Daarna liepen we naar de vloer. Als je zo tussen de greenroom-bankjes door loopt weet je bijna niet wat je allemaal tegelijk voelt. Het is al zo bijzonder dt je daar bent, op die vloer waar straks tijdens de shows geen publiek maar alleen artiesten zijn. En daar loop je dan zomaar!

Op de vloer was de mogelijkheid tot n-op-n interviews met Florian Wieder (stage designer), Sietse Bakker, Marnix Kaart (regisseur) en Erwin Rintjema, Head of Production. Het was hl druk met pers en de grote cameraploegen gingen eerst, maar wij wilden heel graag toch wachten om even met Erwin te spreken om vooral de technische vragen te kunnen stellen om veel van jullie blij te maken met wat antwoorden. Hieronder volgen onze vragen en zijn antwoorden:

Interview met Erwin Rintjema - Head of Production

Songfestivalforum (SF): Hallo! Wij zijn Corrie en Miranda van het Songfestivalforum.
Erwin: HALLO! Ik ben Erwin! (We vinden hem nu al leuk)
SF: Op ons forum zitten de die-hard Eurovisiefans. En ook een aantal echte liefhebbers van de techniek. Die zijn al jullie foto's helemaal aan het uitpluizen qua apparatuur. Daar hebben we een paar vragen van.
Erwin: Leuk, kom maar door!
SF: Als eerste, hoeveel weegt ongeveer het totaal van wat er nu aan het plafond hangt?
Erwin: 200 ton.
SF: En hoeveel procent van de totale draagcapaciteit is dat?
Erwin: Dat is 100% van de totale draagcapaciteit.

[zowel Erwin als uw verslaggevers staan even een momentje stil bij dit besef]

Erwin: We zijn echt tot een week vr we gingen bouwen samen met de constructeur aan het puzzelen geweest hoe we het z konden verdelen in het dak dat het er allemaal in mocht. En toen hebben we pas een stempel gekregen. Het was ook voor de constructeur een HELE grote puzzel.
SF: Hoe ver kunnen de telescopische droparms zakken?
Erwin: Z. Hatsekidee ze hebben echt opgelet. ZES METER.
SF: En hoeveel LED-pixels zijn er in totaal en per LED-muur/vloer? Ik heb net wel al een fotootje gemaakt toen er iets van die info op de LED-schermen te zien was, maar...
Erwin: Juist nou, ze mogen het zlf gaan uitrekenen, maar het scherm is 52 meter breed, 12 meter hoog en de resolutie is 4 millimeter. Dus elke 4 millimeter naar links en naar boven zit er een pixel.
SF: Hier gaan ze echt gelukkig van worden, van jouw antwoorden.
Erwin: Nou MOOI ZO!
SF: Wat was het moeilijkst te realiseren, technisch. Dat je zegt van zo daar heb ik wel een nacht of wat van wakker gelegen?
Erwin: Nou gelukkig slaap ik altijd wel goed, dus dat is mooi. Nee eh, dat gigantische scherm heeft in het midden 2 enorme draaideuren. En die resolutie van 4 millimeter is z hoog, dat het aansluiten van die deuren en het scherm cht op de millimeter nauwkeurig moet. Echt op de HALVE millimeter nauwkeurig. Tegelijkertijd moeten die deuren 180 graden kunnen draaien. Om dat draaien te bereiken moeten eerst de zijkanten van het scherm een stukje naar buiten, dus die zijn computergestuurd en op een rail schuiven ze dan iets naar buiten. Dn schuiven de deuren iets naar buiten om ruimte te creren. Dan draaien ze. En dan moeten ze ook weer terug. En dat voor z'n grote constructie met zo veel gewicht erin, dat was wel echt de grootste puzzel. En die is hl goed aan het lukken!
SF: En hoe vaak gaan die deuren straks eigenlijk open? Is dat een zeldzaam moment bijvoorbeeld bij de opening van een show, of gaat dat vaker gebruikt worden? Tijdens de acts van de landen?
Erwin: Zker! We hebben dat effect van die deuren die open kunnen en kunnen draaien ook aangeboden aan de delegaties. Heel veel tekeningen en visuals opgestuurd naar alle delegaties met alle mogelijkheden van onze set. Waaronder dus die deuren. Want ze kunnen dicht, ze kunnen een klein stukje open, ze kunnen ook helemaal dwars open staan, je kunt ze helemaal omdraaien. En het leuke is, uit mijn hoofd weet ik niet het exacte aantal maar er zijn maar zo tien of vijftien landen die dat ook echt gaan gebruiken in hun act.
SF: Speelt het budget van een land een rol bij het in kunnen zetten van alle technische snufjes hier?
Erwin: De basis die we hier hebben is voor lle landen te gebruiken. Zonder probleem. De extra's die ze eventueel willen, als zij bijvoorbeeld vuurwerk willen gebruiken of bijvoorbeeld een piramide op het podium willen hebben, dan moeten ze die zelf betalen.
SF: Bepaalt een land echt van A tot Z de act, of zeggen sommige landen ook "De productie mag creatief zijn, we hebben ongeveer wel iets in ons hoofd maar..."
Erwin: Nou preces wat je nu zegt. We krijgen van sommige landen een script echt op de seconde, met camera's uitgeschreven, met licht uitgeschreven, helemaal bedacht. En dat volgen we dan zo goed mogelijk. Als we dan dingen tegenkomen die echt niet kunnen of waarvan wij denken "jaaa misschien als je het net z doet" dan doen we die suggestie, maar zij gaan er dan over. En er zijn landen die zeggen "MAKE IT BEAUTIFUL". Punt. En dan maken we er wat van!
SF: Welk land zei dat laatste, bijvoorbeeld?
Erwin: Mjahhhhh, eh.... over een week of wat kan ik je daar wat voorbeelden van noemen. *grijnst*
SF: Tijdens het Songfestival 2016 is de totale venue vanwege het gewicht van alle technische apparatuur 35 millimeter de grond in gezakt. Is daar hier ook kans op?
Erwin: HAHAHA! Als ik het goed begrepen heb is 'ie niet de grond ingezakt maar is het dak gaan doorhangen. Dat zal ngetwijfeld hier ook het geval zijn. Door het gewicht, maar een stalen dakconstructie doet dat ook door temperatuur. Het is nu 15 graden, als het over twee weken 25 graden is dan gaat het allemaal een beetje uitzetten en verandert het ook weer. Het dak beweegt altijd wel een beetje. Geeft niks. Voor degenen die van de techniek houden op jullie forum is het wel leuk om te weten misschien dat dat de reden is geweest dat dat enorme scherm in zijn geheel op de grond staat. Als we dat scherm aan het dak zouden hangen, en we moeten die halve millimeter nauwkeurigheid realiseren onder andere voor het aansluiten en de deuren, dat kan niet! Want als het dan buiten 10 graden warmer wordt dan krijgen we het scherm niet meer dicht. Dus daarom moest dat allemaal aan de grond worden opgebouwd.
SF: De vleugels van het podium aan weerszijden, zijn die puur esthetisch of is het ook de bedoeling dat mensen er echt op kunnen staan?
Erwin: Ja, daar kunnen ze op staan! En er zijn landen die daar gebruik van gaan maken.
SF: En hiertussen *wijst wapperend naar het podium en het eiland* daar komt nog iets toch?
Erwin: Ja daar komt de catwalk tussen, tussen the main stage en de B-stage.
SF: Die kooi die daar afgedekt in de lucht hangt dat hebben we net al bij andere interviews met jou afgeluisterd, daar ga je niks over zeggen. Ook niet als wij het vragen zeker?
Erwin: HEHEHEHEHEHEHE
SF: Ok dan nog deze, gaan er meerdere landen gebruik maken van de droparms?
Erwin: Ja!
SF: En nu we je toch spreken... heb je eigenlijk al een moment gehad tijdens de opbouw dat je denkt Z BEN IK EVEN BLIJ DAT WE EEN BOUWHELM DRAGEN. Is er al iets naar beneden komen vallen?
Erwin: Nee gelukkig niet hahaha, houwe zo! Ik heb wel een keer gehad dat ik ergens onderdoor moest lopen en mijn hoofd stootte. Toen was die bouwhelm toch ook wel prettig.
SF: Gaan ze echt midden in de nacht ook nog door, nu?
Erwin: Ja. 's Nachts gebeurt er inmiddels wel minder, in het begin was het cht 24 uur per dag. Inmiddels hebben we shifts die de avond ingaan en als er dan nog dingen zijn om nog op te lossen gaan we dan wel wat langer door.
SF: Nog even iets anders en we zullen je antwoord niet tegen je gebruiken...
Erwin: HEHEHE
SF: Voordat jij hieraan werkte, keek je dan ook weleens naar het Songfestival?
Erwin: Ja! In mijn vak zijn er tw dingen: de opening van de Olympische Spelen en het Songfestival. Die twee zijn elke keer weer grensverleggend. Ik moet toegeven dat de muzek... dat me dat misschien IETS minder raakt... maar wat ze elk jaar verzinnen en hoe ze dat op televisie laten zien, ja daar zit ik elk jaar wel naar te kijken. En ik heb natuurlijk in 2019 wel even heel hard staan schreeuwen voor de televisie, HAHAHA!
SF: Onze persoonlijke favoriet is Frankrijk, straks. En ze heeft aangegeven dat haar Eurovisie-staging iets anders gaat worden dan die van hun nationale finale. Heb je Frankrijk al gezien eigenlijk, of...
Erwin: JA! JA! Voilaaaa voilaaaaa *galmt*
SF: Geef toe, is een mooi liedje he?
Erwin: Zker.
SF: Voor ons gevoel wordt haar Eurovision staging hl minimalistisch. Kan je daar alleen ja of nee op zeggen...?
Erwin: Ik weet wat ze hier gaat doen. *grinnikt*
SF: En? Wordt het minimalistisch?
Erwin: IK weet wel wat ze hier gaat doen. *grijnst*
SF: ....
Erwin: Ik denk dat het een HELE mooie performance wordt. Maar ik denk dat we heel veel mooie performances gaan zien.
SF: Komen er dingen die echt nog nooit eerder zijn gedaan op een Songfestival? Ierland? Griekenland? Daar gingen geruchten over.
Erwin: HAHAHAHAHA. HAHAHAHA. Dat gaan we dan vanzelluf zien h...? HAHAHA.
SF: Hij is wel goed he...
Erwin: Er zitten meerdere dingen in die nog niet eerder zijn gedaan.
SF: Wij zijn heel tevreden over je. Ondanks je ontwijkingen.
Erwin: HAHAHAHAHA! Ik kan zo de politiek in.
SF: Dit was het.
Erwin: Leuk! Dank jullie wel! Tot de volgende keer!
SF: Bedankt voor alles, werk ze en tot snel!

Nou, toch wel wat antwoorden voor jullie gekregen he?
Sietse was ondertussen nog stds voor de camera's met interviews bezig dus die zullen we niet storen. Op naar buiten, de bouwhelm en mondkap af en even wat frisse lucht na deze heerlijke en indrukwekkende n verrassende ochtend!
Nadat we de pas in hebben geleverd liepen we nog even naar de overkant van AHOY om de muurbeschildering van Jeangu in het echt te kunnen bewonderen. Het was een fantastische dag! DOUZE POINTS en meer!MR FOTO'S! *O*
(Erwin Rintjema - Head of Production)


[ Bericht 0% gewijzigd door Greys op 24-04-2021 09:41:25 ]
Koutist in opleiding.
  donderdag 22 april 2021 @ 16:49:52 #2
482080 AgnesGru
It’s sooo fluffy!
pi_199112326
Wat een leuk verslag en wat een fantastische ervaring!!

En De Koning ook nog zien _O_
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
  Eurovisie Songfestival Queen / Moderator donderdag 22 april 2021 @ 16:52:03 #3
163650 crew  Greys
Nee.
pi_199112354
Ja dat was heleml een verrassing! :D
Koutist in opleiding.
pi_199112408
13000 x 3000 pixels dus!
Super interessant interview, vooral dat stukje over de draaideuren vond ik gaaf.

En die draaideuren en vleugels worden dus gebruikt, ook goed om te weten. En er zijn dus meerdere landen die iets gaan doen wat nog niet eerder gedaan is. Kan niet wachten om het allemaal te zien *O*

Hebben jullie ook nog een sjoelbak gespot ergens?
Op donderdag 15 oktober 2020 21:18 schreef Koen66 het volgende: Koffie is leuk :Y
Op vrijdag 16 oktober 2020 11:18 schreef molloot200 het volgende: De ESF Playlist Hero :Y
pi_199112412
Ontzettend leuk weer allemaal!

Goed om te horen dat landen gebruik gaan maken van de draaideuren en de vleugels!
pi_199112481
Geweldig verslag! Veel mooie fotos, en tactische antwoorden van Erwin. ;) Goed om te horen dat zoveel landen gebruik zullen maken van de deuren en ook de vleugels. Het zou zo jammer zijn als niet het hele podium gebruikt wordt. Ik wil nog steeds weten wat er nou met die kooi gaat gebeuren... :')

Snelle berekening, het hoofdscherm heeft ongeveer 22-23 miljoen pixels rekening houdende met de schuin afgesneden stukken. Het is iets teveel om een goede berkening te maken zonder het precies aantal panelen te weten, of het exacte oppervlakte van het scherm zoals het te zien is.
pi_199112563
Echt super leuk :D _O_ wat een leuk gesprek!

Zo ontzettend benieuwd naar de show O+
pi_199112579
Wauw! Lijkt erop dat de landen wel echt gebruik gaan maken van de techniek. Vet. Dat werd in Tel Aviv toch minder gedaan kan ik me herinneren, alleen bijvoorbeeld bij Belgi viel het heel erg op.

Alleen maar meer zin gekregen in de repetities hierdoor ^O^
Op woensdag 30 december 2020 14:08 wilde Jobi trouwen met Mollie: TIJDENS MAAN.
pi_199112620
quote:
0s.gif Op donderdag 22 april 2021 17:10 schreef molloot200 het volgende:
Wauw! Lijkt erop dat de landen wel echt gebruik gaan maken van de techniek. Vet. Dat werd in Tel Aviv toch minder gedaan kan ik me herinneren, alleen bijvoorbeeld bij Belgi viel het heel erg op.

Alleen maar meer zin gekregen in de repetities hierdoor ^O^
Vet is het goeie woord :Y
Inderdaad ja, zover ik me herinner maakte bijvoorbeeld alleen Oostenrijk in Tel Aviv echt zichtbaar gebruik van die hangende driehoeken. Toch een beetje zonde van de moeite allemaal.
Op donderdag 15 oktober 2020 21:18 schreef Koen66 het volgende: Koffie is leuk :Y
Op vrijdag 16 oktober 2020 11:18 schreef molloot200 het volgende: De ESF Playlist Hero :Y
pi_199112622
Och jeetje, hier ga ik even goed voor zitten.
Op maandag 5 september 2016 23:16 schreef -Deluzion- het volgende:
En ik antwoord liever niet op Fascination. aka Alex Vause.
pi_199112689
Nice :) Mijn vraag is behandeld, bedankt w/ Benieuwd wat we gaan zien met die deuren, moet toch wel iets interessant mee mogelijk zijn, zoals Jamala die opening gebruikte in het begin
  Moderator donderdag 22 april 2021 @ 17:20:20 #12
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_199112699
Leuk *O* *O* *O*

Ook zo snel op fok foto's en het uitgetypte verhaal _O_
pi_199112744
quote:
0s.gif Op donderdag 22 april 2021 17:13 schreef koffieleuk het volgende:

[..]

Vet is het goeie woord :Y
Inderdaad ja, zover ik me herinner maakte bijvoorbeeld alleen Oostenrijk in Tel Aviv echt zichtbaar gebruik van die hangende driehoeken. Toch een beetje zonde van de moeite allemaal.
Hahaha ik gebruik het woord vet echt te vaak :@
Op woensdag 30 december 2020 14:08 wilde Jobi trouwen met Mollie: TIJDENS MAAN.
pi_199112786
quote:
0s.gif Op donderdag 22 april 2021 17:13 schreef koffieleuk het volgende:

[..]

Vet is het goeie woord :Y
Inderdaad ja, zover ik me herinner maakte bijvoorbeeld alleen Oostenrijk in Tel Aviv echt zichtbaar gebruik van die hangende driehoeken. Toch een beetje zonde van de moeite allemaal.
Was het eerst ook niet de bedoeling dat alle driehoeken naar beneden konden? Kan me ook wel voorstellen dat meer landen gebruik willen maken van alle functies en effecten als alles gewoon werkt :')
pi_199112803
quote:
0s.gif Op donderdag 22 april 2021 17:29 schreef Funhouse het volgende:

[..]

Was het eerst ook niet de bedoeling dat alle driehoeken naar beneden konden? Kan me ook wel voorstellen dat meer landen gebruik willen maken van alle functies en effecten als alles gewoon werkt :')
Dat is wel een vereiste ja :')
En natuurlijk ook wel handig als de locale regie een beetje meewerkt.
Op donderdag 15 oktober 2020 21:18 schreef Koen66 het volgende: Koffie is leuk :Y
Op vrijdag 16 oktober 2020 11:18 schreef molloot200 het volgende: De ESF Playlist Hero :Y
pi_199112830
Echt superleuk verslag! Heel leuk dat Erwin zo enthousiast was en de vragen had beantwoord :D die meubelstukken in de Green Room vind ik wel echt leuk, het geeft serieus een woonkamersfeer af met die poefjes en de designtafels, het is toch een beetje anders dan andere jaren.

Edit: tien of vijftien landen die de deuren gaan gebruiken, en/of ook de vleugels is echt top! Zijn er veel meer dan ik had verwacht iig

[ Bericht 16% gewijzigd door Nashipeer op 22-04-2021 17:42:19 ]
pi_199112955
Super leuk! Met plezier gelezen! En ook mooie foto's zeg! _O_
leven zoals het leven is
  donderdag 22 april 2021 @ 17:44:21 #18
165780 Luctor.et.Emergo
Fremantle Dockers FC
pi_199112958
Leuk *G*
Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
Know why the nightingale sings is the answer to everything
Meneer de Voorzitter, het is alles behalve onjuist dat ik ontkend heb dat ik niet tegen het verbod op het embargo ben.
  Eurovisie Songfestival Queen / Moderator donderdag 22 april 2021 @ 17:47:48 #19
163650 crew  Greys
Nee.
pi_199113000
De mysterieuze kooi!

Koutist in opleiding.
pi_199113273
Wat ontzettend gaaf dit! Gaan jullie nog vaker na vandaag of was dit eenmalig? Ik volg het meeste op twitter, zo leuk.

[ Bericht 0% gewijzigd door Zigsky op 22-04-2021 18:14:50 (Typefout ugh) ]
Ben hier voor het songfestivalforum.
pi_199113336


Ik neem aan dat deze rails voor een camera gebruikt gaan worden? Zag ook al soortgelijke rails op de grond voor het podium. Mooi dat ze alle extra ruimte gebruiken voor dat soort dingen!
  Redactie Sport / Supervogel donderdag 22 april 2021 @ 18:25:00 #22
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_199113398
Leuk ^O^
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
pi_199113432
quote:
0s.gif Op donderdag 22 april 2021 17:03 schreef NeilZar het volgende:
Geweldig verslag! Veel mooie fotos, en tactische antwoorden van Erwin. ;) Goed om te horen dat zoveel landen gebruik zullen maken van de deuren en ook de vleugels. Het zou zo jammer zijn als niet het hele podium gebruikt wordt. Ik wil nog steeds weten wat er nou met die kooi gaat gebeuren... :')

Snelle berekening, het hoofdscherm heeft ongeveer 22-23 miljoen pixels rekening houdende met de schuin afgesneden stukken. Het is iets teveel om een goede berkening te maken zonder het precies aantal panelen te weten, of het exacte oppervlakte van het scherm zoals het te zien is.
Het scherm van 2019 was tot nu toe het scherm met de hoogste resolutie ooit bij het songfestival met net minder dan 17 miljoen pixels. Deze gaat daar dus mooi overheen!
pi_199113462
quote:
0s.gif Op donderdag 22 april 2021 18:20 schreef Funhouse het volgende:
[ afbeelding ]

Ik neem aan dat deze rails voor een camera gebruikt gaan worden? Zag ook al soortgelijke rails op de grond voor het podium. Mooi dat ze alle extra ruimte gebruiken voor dat soort dingen!
De Greenroom ziet er zo huiselijk en Hollands gezellig uit, helemaal leuk vind ik het!
Op woensdag 30 december 2020 14:08 wilde Jobi trouwen met Mollie: TIJDENS MAAN.
  Eurovisie Songfestival Queen / Moderator donderdag 22 april 2021 @ 18:32:39 #25
163650 crew  Greys
Nee.
pi_199113465
quote:
1s.gif Op donderdag 22 april 2021 18:13 schreef Zigsky het volgende:
Wat ontzettend gaaf dit! Gaan jullie nog vaker na vandaag of was dit eenmalig? Ik volg het meeste op twitter, zo leuk.
We zijn er straks in mei twee weken bij in Ahoy! *O* We zijn enorme bofkonten! Dus dan gaan we jullie alles vertellen over de repetities, jullie vragen aan artiesten stellen etc!
Koutist in opleiding.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')