abonnement Unibet Coolblue
pi_199111592
quote:
0s.gif Op donderdag 22 april 2021 15:19 schreef VoMy het volgende:
Er moet niet te lichtzinnig gedaan worden over het openbaar maken van de ministerraadnotulen. Het schept een precedent met angst voor hellend vlak - wanneer worden deze in de toekomst wél of niet openbaar gemaakt? Bovendien neemt de mogelijkheid om dingen vrij te bespreken dan af, als iedereen er onbewust rekening mee moet houden dat het niet zo anoniem is als je hoopt. Ook nu er een sfeer heerst waarin alles wat wordt weggelakt verdacht is - ten onrechte, er kunnen goede redenen zijn om te lakken - kan ik me voorstellen dat men minder onbelast kan praten over gevoelige onderwerpen.
Voor sommige partijen zal het immers nooit goed genoeg zijn, en moet er altijd meer geopenbaard worden. Als daar niet op in wordt gegaan, is dat al een teken van schuld. Iets waar je je niet tegen kan verdedigen als minister/staatssecretaris. Op eenzelfde manier zijn advocaten en artsen kwetsbaar voor beschuldigingen waar ze zich niet over mogen uitlaten vanwege hun beroepsgeheimen.
Dat er goed wordt gekeken wie het lek is, lijkt me dan ook niet overbodig, en dat de hele notulen openbaar worden gemaakt lijkt me zeker niet evident of automatisch wenselijk.
Helemaal waar. Maar ik denk wel dat je een grens moet kunnen trekken bij het overtreden van de Grondwet waar er hier sprake van lijkt te zijn. Het zal niet de eerste keer zijn natuurlijk (en niet te laatste) maar door het lek weten we nu dat er bewust informatie is achtergehouden voor de Kamer. Een ambtsmisdrijf. Dan moet je ook dat onderzoeken. Niet alleen het lek.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')