abonnement Unibet Coolblue
pi_199142909
SIG 58% Beste voorwaarden in schijf 1a
CCF 24% 1 default in 60 projecten
CRE 9% Tot op heden geen problemen, blijf wel alert
OVERIG 9% Geen problemen, maar zal niet veel verder uitgebreid worden.
pi_199147787
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 april 2021 19:34 schreef Jaco078 het volgende:

[..]

Ben zelf ook een groot fan van SIG uiteraard omdat er geen defaults zijn.
Ik vind alleen dat ze die professionalisering slag nooit gemaakt hebben. De betalingen lopen niet altijd synchroon, SIG is het enige platform waarbij ik maandelijks de transacties nakijk (bij andere platformen niet), de rekenfoutjes in pitches. Dit kan beter, zeker omdat ze zich maar op 1 type crowdfunding richten (puur vastgoed). Hoe zie jij dat?

Mijn ideale platform is een collin interface met sig-projecten met een NLI-toelichting.
Ik heb geen kennis van hoe betalingen intern geregeld worden en kan dan ook niets zeggen over waarom het af en toe mis gaat met betalingen. Dat zou inderdaad niet mogen gebeuren. Ik weet wel dat al het financiële (inclusief portefeuille beheer) volledig is uitbesteed aan Intersolve. Dus de vraag is ook waar de fout ontstaat.
Ook zeker met je eens dat ze foutjes in de pitch beter voorkomen moeten worden.

Naar mijn idee doen de 2 heren SiG nog steeds part-time naast hun advieskantoor. Dus zal wel schipperen zijn met het verdelen van hun tijd.
pi_199148172
quote:
Ik blijf dat zo jammer vinden bij SIG, dat er niet gewoon eerlijk/duidelijk wordt vermeld dat het een studentenhuis betreft. Sterker nog, er wordt m.i. zelfs bewust een verkeerd beeld geschetst door te spreken over een "kindvriendelijke buurt" als een van de voordelen van de woning.
pi_199148187
SamenInGeld - 76,88% - Beste voorwaarden, al lijken sommige projecten soms ook dubieus.
Geldvoorelkaar - 12,57% - Als eerste mee begonnen, maar opletten met crap projecten. Vooral gaan voor 1e hypotheekrecht.
Crowdrealestate - 6,18% - Tot nu toe goede ervaringen, deel hierin kan ook nog wel hoger. Lijkt veel op SIG maar helaas geen mogelijkheid m.b.t. keuze schijven.
Collin crowdfunding - 3,91% - Ook nog geen defaults in mijn projecten, deel hierin kan ook nog wel hoger.
Funding Circle - 0,46% - Eerste default mee, negatief totaal rendement, dus snel mee gestopt. Gelukkig hebben ze zelf ook de stekker eruit getrokken.

Zoals je ziet behoorlijk deel zit in SIG. Naar mijn idee krijg je, behalve met sparen, nergens zoveel zekerheid, helemaal als je telkens gaat voor schijf 1A of 1B, je bent bij default als eerste (1A) aan de beurt. Zelfs vóór de belastingdienst. Dus slechte spreiding, maar dit is een bewuste keuze waarover is nagedacht.
pi_199148292
quote:
0s.gif Op zondag 25 april 2021 09:48 schreef dyna18 het volgende:
Naar mijn idee doen de 2 heren SiG nog steeds part-time naast hun advieskantoor. Dus zal wel schipperen zijn met het verdelen van hun tijd.
De tijd dat ze het met twee deden is wel voorbij. Er zijn inmiddels 6 personen betrokken. Mogen ook wel een wat meer professionaliteit verwachten nu het platform erg gegroeid is.
https://www.vierklank.nl/(...)ad-met-200e-project-

[ Bericht 0% gewijzigd door KrekelJapie op 25-04-2021 11:46:44 ]
pi_199148340
CCF 20,2% en stijgend
SIG 19,9% en stijgend
Lendahand 18,6% en stabiel (herinvesteren wat er vrij komt)
CRE 13,7% en stabiel (mag wat stijgen maar met weinig nieuwe projecten en vervroegde aflossingen lukt dat niet echt met een standaard inleg)
GVE 9,1% en stabiel
Verder nog CAN, CP, HCN, NF, VDG en WvjG
en leeglopend CC, FNC, KOM & Lendico

Ik merk wel dat ik de laatste tijd vooral investeringen doe die op dit forum van harte aanbevolen worden. Deze factor wordt steeds belangrijker bij de afweging.
pi_199148398
quote:
0s.gif Op zondag 25 april 2021 10:36 schreef markmangler het volgende:
Zoals je ziet behoorlijk deel zit in SIG. Naar mijn idee krijg je, behalve met sparen, nergens zoveel zekerheid, helemaal als je telkens gaat voor schijf 1A of 1B, je bent bij default als eerste (1A) aan de beurt. Zelfs vóór de belastingdienst. Dus slechte spreiding, maar dit is een bewuste keuze waarover is nagedacht.
Toch, niet om twijfel te zaaien want ik investeer zelf ook :), het is een organisatie die slechts drijft op een klein team (continuïteit?), dat nog nooit een default heeft hoeven afwikkelen (dus ook geen trackrecord wat dat betreft), vaak zaken doet met snel geld patsers, dossiers aanneemt waar de bank zich niet aan brandt, pitches die haastig zijn opgesteld en daardoor fouten en onvolledigheden bevatten......

Maar goed zolang de notaris zijn werk goed doet, de OG markt niet compleet instort, de zaak dusdanig is afgetimmerd dat er geen belangentegenstellingen tussen de schijven onderling kunnen ontstaan, heb ik er ook nog steeds goed gevoel bij. Maar wel in proportie tot de rest.......
Pecunia non olet
pi_199148411
Ben in 2015 begonnen, soms ook een tijd helemaal niets gedaan. Vanaf begin 2018 echt actief en even later ontdekte ik dit forum w/ w/ w/. Veel geleerd dankzij de bijdragen van de verschillende deelnemers.

SIG 35%, vooral 2e helft 2020 zeer veel projecten meegenomen, bijna allemaal 1a.
CC 27%, neem nu vooral projecten mee met ( goede ) hypothecaire zekerheid. Netto rendement volgens site Collin 5,42%.
CRE 10%, even pas op de plaats bij dit platform. Rendement volgens de site 5,8%.
NLI 12%, veelal met hypothecaire zekerheid. Rendement volgens de site netto 6,15%.
HCN 6%, probeer kritisch te kijken naar de locatie, ervaring ondernemers en meegebrachte eigen middelen dan nog vaak alleen voor minimum bedrag. Gemiddeld netto rendement volgens de site 7,13%.
GVE 4%, de nieuwe site spreekt me minder aan, ben blij dat de verschillende APOC beginnen af te lossen, zat daar achteraf gezien veel te zwaar in.
CP 2%, weinig projecten, platform maakt op mij wel een goede indruk.
NF 2%, idem.
WvJG, 1%.
Voordegroei, Lenderspender, Vastgoedprojecten.nl, All4F, CC, Kom, FC totaal 2 %, gestopt of aflopend.

[ Bericht 1% gewijzigd door W1241302 op 25-04-2021 12:14:40 ]
  zondag 25 april 2021 @ 11:31:19 #284
443453 InVestEerder
wie zaait zal oogsten
pi_199148756
quote:
0s.gif Op zondag 25 april 2021 11:02 schreef obligataire het volgende:
Toch, niet om twijfel te zaaien want ik investeer zelf ook , het is een organisatie die slechts drijft op een klein team (continuïteit?), dat nog nooit een default heeft hoeven afwikkelen (dus ook geen trackrecord wat dat betreft), vaak zaken doet met snel geld patsers, dossiers aanneemt waar de bank zich niet aan brandt, pitches die haastig zijn opgesteld en daardoor fouten en onvolledigheden bevatten......

Maar goed zolang de notaris zijn werk goed doet, de OG markt niet compleet instort, de zaak dusdanig is afgetimmerd dat er geen belangentegenstellingen tussen de schijven onderling kunnen ontstaan, heb ik er ook nog steeds goed gevoel bij. Maar wel in proportie tot de rest.......
Echt 100% mee eens, Obli!
Ik investeer zelf ook daar maar als het onverhoopt mis zal gaan dan zal ik mezelf zeker verwijten dat het best een beetje dom is om je geld toe te vertrouwen aan zulke onzorgvuldige types ....
pi_199149954
Nou ik dan ook maar aan de lijstjes toevoegen. Binnen de Nederlandse platformen:
GvE 33% (eerste platform, paar relatief grote 'opstart' investeringen)
NLI 21%
OPC 18%
Collin 11%
LaH 4%
A4F 4%
HCN 4%
Greencrowd 4%

Na het begin ook meer gefocused op zekerheden.

Doe bij GvE in de praktijk niet zo veel meer. Rente/kosten/zekerheden zijn minder interessant geworden.

OPC doe ik al een tijdje niets meer. Het lagere rendement is niet per se een issue door maatschappelijk karakter, maar heb een probleemproject waar ik met de afhandeling moeite had en een vervolgproject waar met de zekerheden wat rommelig gedaan werd. Is wel uitgepraat (haha, lijkt wel een relatie) maar ben wat terughoudender. Zou dus nog wel kunnen als een leuk zinvol project langs komt.

Collin is voor mij vaak een twijfelgeval door de kosten (1.2% vanwege geen loyaliteit :6 en vaak direct projecten). Wel aan het toenemen overall denk ik.

LaH eens met opmerkingen hier onlangs. Het lijkt een sociaal platform, maar ik geloof het maar half. Zelf hoge kosten incasseren en stapelfinanciering waar ik niet in geloof. Bedrijven ook in zulke sectoren moeten na enige tijd op eigen benen kunnen staan. Rendement/risico vind ik voor sociale projecten daarmee ook niet meer geweldig. Dan geef ik het liever weg zodat er niet zo veel aan een tussenpartij blijft hangen.

A4F is inderdaad helaas niet meer in de running. Was een prima platform met aardige projecten (ook iets meer gunfactor projecten met toch een goed rendement).

Bij HCN is mijn eerste investering een probleemproject geworden en ook vanwege Corona en zwakke zekerheden voorlopig niets.

Greencrowd is ook een 'opstartproject' geweest. Loopt eigenlijk tegen verwachting aardig (is een probleemproject, maar blijft wel rente betalen en de informatievoorziening is in vergelijking met andere platformen prima in orde). Verder vind ik ook hier de (netto)rente/risico verhouding niet voldoende. Ik ben denk ik gewoon niet zo sociaal ingesteld O-)

Ik had ook een project bij Newfunding, maar dat is afgelopen, en er zijn al een tijdje geen nieuwe (interessante) projecten. Was/Is best een goed platform in mijn beperkte ervaring.

Je ziet dat ik niet bij SIG zit, als een van de weinigen hier. Ik doe vastgoed vooral bij Estateguru en Bulkestate vanwege de veel betere rendementen dan hier. Ben niet zo bang voor 'Oost Europa' alhoewel er natuurlijk ook risico's aan zitten. Wat betreft SIG heb ik ook veel gelezen over problemen / rommelen met pitches en betalingen, dus nooit ingestapt. Inmiddels gaat het ook veel over 'verhokken' en bijna speculeren op opgaande prijzen met overleveragede vastgoed 'boys' - die de komende jaren best eens kunnen gaan afvlakken of dalen. In vorige crisissen zie je ook dat vastgoed maar langzaam reageert. Dan vind ik de kortere looptijden in Oost Europa eigenlijk ook wel een voordeel.

Qua NL vs buitenlandse platformen is mijn verdeling 27% NL en 73% buitenland (waarbij ik dan P2P platformen als Mintos bij reken). Buitenland is ongeveer gelijk verdeeld tussen vastgoed, P2P en P2B waarbij de P2B aan het afschalen is (maar zijn wel grotendeels hypotheekgedekte projecten).

Heb overigens ook nog e.e.a. in Equity-based crowdfundung, maar dat is echt een andere tak van sport.

[ Bericht 7% gewijzigd door TechLight op 25-04-2021 13:16:53 ((foutje in de percentages!)) ]
pi_199150609
Gouverneurstraat 31 open, schijf 2 gelijk vol

¤ 180.905 van ¤ 159.900
99 investeerders
nog 29 dagen
113% bereikt

[ Bericht 40% gewijzigd door KrekelJapie op 25-04-2021 14:21:46 ]
pi_199150664
quote:
0s.gif Op zondag 25 april 2021 14:01 schreef KrekelJapie het volgende:
Gouverneurstraat 31 open, schijf 2 gelijk vol
meegenomen // SIG 35% / CCF 15% / GVE 18% / HCN 14% / CRE 17%
SIG hoog vanwege aflossingsvrij / meestal 1A / rest ontloopt elkaar niet zoveel

[ Bericht 6% gewijzigd door peterc op 25-04-2021 15:15:31 ]
pi_199150666
quote:
0s.gif Op zondag 25 april 2021 14:01 schreef KrekelJapie het volgende:
Gouverneurstraat 31 open, schijf 2 gelijk vol
Schijf 2 zelfs bijna dubbel ingeschreven

Schijf 1b ook ruim overschreven.
Bij anderen overigens ook weer de site moeilijk bereikbaar/foutmeldingen? Daar moeten ze toch echt wel iets aan gaan doen
pi_199150696
quote:
0s.gif Op zondag 25 april 2021 14:01 schreef KrekelJapie het volgende:
Gouverneurstraat 31 open, schijf 2 gelijk vol
1B ook al overschreven/
pi_199150713
quote:
0s.gif Op zondag 25 april 2021 14:04 schreef jsuijker het volgende:

[..]

Schijf 2 zelfs bijna dubbel ingeschreven
Idd, hopelijk was ik op tijd. Vond deze wel weer intressant voor een inleg in schijf 2.
pi_199150738
quote:
0s.gif Op zondag 25 april 2021 14:01 schreef KrekelJapie het volgende:
Gouverneurstraat 31 open, schijf 2 gelijk vol
Ik werd bij schijf twee nadat ik de uitgestelde betaal knop indrukte eruit gegooid. Daarna maar schijf 1 A meegenomen dat lukte wel.
Blijkbaar zijn de hogere schalen bij Pepijn populair daar hij in de regel vervroegd aflost.
pi_199150762
quote:
0s.gif Op zondag 25 april 2021 14:07 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Blijkbaar zijn de hogere schalen bij Pepijn populair daar hij in de regel vervroegd aflost.
Dat klopt, maar met een looptijd van twee jaar is de kans hierop nu wel wat kleiner
pi_199150824
quote:
0s.gif Op zondag 25 april 2021 14:07 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Ik werd bij schijf twee nadat ik de uitgestelde betaal knop indrukte eruit gegooid. Daarna maar schijf 1 A meegenomen dat lukte wel.
Blijkbaar zijn de hogere schalen bij Pepijn populair daar hij in de regel vervroegd aflost.
En omdat schijf 2 nog onder WOZ zit. Ik heb het ook geprobeerd in 2 maar kansloos.......... Schijf 1 A is ook goed voor wat risicovrije waterijsjes..... :P
Pecunia non olet
pi_199150837
Ik blijf bij 1A omdat ik SiG als een soort tussenvorm zie tussen een deposito en risicovolle investeringen. Zit inmiddels dicht tegen het maximum dat ik heb gesteld om bij 1 crowdfundingpartij onder te brengen. Maar ik verwacht ook aflossingen binnenkort, zoals de August Flamantstraat, dus dan ontstaat er iets meer ruimte.
pi_199150905
quote:
0s.gif Op zondag 25 april 2021 14:10 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

Dat klopt, maar met een looptijd van twee jaar is de kans hierop nu wel wat kleiner
Of Pepijn heeft bewust voor 2 jaar gekozen, omdat hij waarschijnlijk toch wel vervroegd aflost en dat de rente nu lager is.
pi_199151050
quote:
0s.gif Op zondag 25 april 2021 14:20 schreef quepos het volgende:

[..]

Of Pepijn heeft bewust voor 2 jaar gekozen, omdat hij waarschijnlijk toch wel vervroegd aflost en dat de rente nu lager is.
Daarom heb ik deze nu ook overgeslagen. Als wij het eerste risico mogen dragen dan moet hij maar hogere rente betalen voor een 5 jaars termijn. Als hij die dan eerder aflost met boeterente is het de moeite.

Maar dat zal voorlopig niet gebeuren als het nog zo snel vol zit.
pi_199154389
quote:
1s.gif Op zondag 25 april 2021 13:07 schreef TechLight het volgende:
Je ziet dat ik niet bij SIG zit, als een van de weinigen hier. Ik doe vastgoed vooral bij Estateguru
Ben daar tot vorig jaar ook (beperkt) actief geweest. Toen ik nieuwe voorwaarden door m'n strot geduwd kreeg die ook ineens voor oude projecten van toepassing waren en zonder acceptatie kon ik niet meer bij m'n inleg/projecten! Daarnaast vraag ik me af hoe (financieel) stabiel het platform zelf is als ik zie hoeveel geld ze zelf hebben opgehaald om zichzelf te financieren. Dat alls heeft mij doen besluiten afscheid te nemen na de laatste aflossing, rendement was zeker ok, maar vrij veel projecten eindigden met een recovery omdat de bullet niet geherfinancieerd kon worden of niet was verkocht etc., als dat een keer mis gaat dan blijft er weinig over.
pi_199161366
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 april 2021 12:48 schreef KrekelJapie het volgende:
5* all-you-can-eat culinaire hotspot horecacrowdfunding
https://horecacrowdfundin(...)gnon-huizen-z49y6wp6
Nog iemand die hier de wekker om 12.00 voor zet?
pi_199161482
quote:
0s.gif Op maandag 26 april 2021 09:23 schreef crowdiefunder het volgende:

[..]

Nog iemand die hier de wekker om 12.00 voor zet?
Ik heb 4 andere projecten van deze meneer die allemaal last hebben van Corona, daarnaast 1 vervroegd afgelost met beperkte vergoeding, in het kader van de spreiding laat ik m lopen.
pi_199161603
quote:
0s.gif Op maandag 26 april 2021 09:37 schreef escortmk2 het volgende:

[..]

Ik heb 4 andere projecten van deze meneer die allemaal last hebben van Corona, daarnaast 1 vervroegd afgelost met beperkte vergoeding, in het kader van de spreiding laat ik m lopen.
Goed punt, had ik nog niet naar gekeken. Sumo Hilversum (betalen normaal) en dat hotel (betalen alleen rente) heb ik ook. En die appartementen met karige vergoeding had ik ook. Laat hem ook lopen, komt vast weer genoeg moois voorbij.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')