abonnement Unibet Coolblue
  maandag 6 september 2021 @ 19:43:59 #176
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_201243505
Kijk voor de NL ribs is 6 uur soms beetje overkill. De 3-2-1 methode gaat dan ook meer om de verhouding van de stappen; beginnen met roken, dan inpakken en dan aflakken.

Bij ribben van de Hanos doe ik eigenlijk altijd 2.5/1.5/.5 en dan krijg ik goede ribben met een klein beetje bite. Wil ik echt fall off the bone, dan laat ik de 1.5 oplopen tot 2 uur, en wil ik soms niet eens meer aflakken.

Maar 6 uur is voor veel ribben teveel, het kan met minder toe. En heel belangrijk meet de temp van je rooster en niet van je dome!
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_201485172
quote:
0s.gif Op maandag 6 september 2021 09:37 schreef dezomervoorbij het volgende:
Afgelopen weekend maar weer eens low & slow spareribs bereid volgens de 3-2-1 methode.
Toch zijn bij mij de resultaten weer elke keer anders.

Ondanks dat ik de temperatuur constant rond de 115c had, waren mijn ribbetjes niet lekker mals. Moest echt flink kluiven terwijl ik toch meer fan ben van fall of the bone.
Gek genoeg dat ik op dezelfde manier soms wél fall of the bone spareribs bereid.

Methode die ik dan hanteer:
2,5 uur -> Roken
1,5 uur -> inpakken in folie met boter en appelsap
1 uur -> aflakken
quote:
0s.gif Op maandag 6 september 2021 19:43 schreef Scorpie het volgende:
En heel belangrijk meet de temp van je rooster en niet van je dome!
Ligt er ook aan wat je standaard is.

Ik meet wel de dome en die hou ik tussen de 90 en 115 graden bij spare ribs.
Niks inpakken. Hooguit om het half uur inspuiten met droge cider of insmeren met bbq saus. In 5 a 6 uur wordt het bij mij altijd fall off the bone.

Wat ook meehelpt is dat je niet die afgesneden ribben moet hebben zonder vlees op de botten. Er moet een laag van minimaal 1,5cm bovenop liggen. In dat vlees zit het vet wat smaak geeft en het ook mals houdt.
Sligro verkoopt dat als 'dikke spare ribs' en anders vraag je het aan je slager.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_201798728
Vandaag 6 uur lang gegaarde iberico ribbetjes , 3 uur 105 graden gerookt met 2 blokjes hickory , ingepakt in folie cola / roomboter , bruine suiker , appelsap dat 2 uur laten pruttelen , daarna afgelakt met blues hog original en dat 1 uurtje ! Fantastisch diner !
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_201858667
Vanmiddag Pork Belly burn ends maken om vanavond op tafel te kunnen zetten bij visite.

Nu vraag ik me af:
Als je ze maakt volgens 3-2-1 (roken, stomen, laten garen/karameliseren) is het dan verstandig om die laatste fase pas vanavond te doen?

Of zouden jullie ze al volledig maken en dan vanavond alleen heel even opwarmen?
Mee doen is belangrijker dan winnen!
  vrijdag 22 oktober 2021 @ 11:41:11 #180
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_201858672
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 oktober 2021 11:40 schreef dezomervoorbij het volgende:
Vanmiddag Pork Belly burn ends maken om vanavond op tafel te kunnen zetten bij visite.

Nu vraag ik me af:
Als je ze maakt volgens 3-2-1 (roken, stomen, laten garen/karameliseren) is het dan verstandig om die laatste fase pas vanavond te doen?

Of zouden jullie ze al volledig maken en dan vanavond alleen heel even opwarmen?
Kan beiden.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_201858704
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 oktober 2021 11:41 schreef Scorpie het volgende:

[..]
Kan beiden.
Maar wat prefereer jij?
Mee doen is belangrijker dan winnen!
  vrijdag 22 oktober 2021 @ 12:56:07 #182
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_201859477
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 oktober 2021 11:44 schreef dezomervoorbij het volgende:

[..]
Maar wat prefereer jij?
Heb je nog meer gerechten die je moet klaarmaken?
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_201860063
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 oktober 2021 12:56 schreef Scorpie het volgende:

[..]
Heb je nog meer gerechten die je moet klaarmaken?
Nee dit is het enige. Los van een stokbroodje en wat smeersels die nog in de oven gaat.
Mee doen is belangrijker dan winnen!
  donderdag 9 december 2021 @ 09:26:56 #184
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_202535264
Bijna kerst *O* wat gaat er op?
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_202535937
quote:
99s.gif Op donderdag 9 december 2021 09:26 schreef Houniet het volgende:
Bijna kerst *O* wat gaat er op?
Porchetta, shortribs en de bijgerechten. Die bijgerechten moet ik nog uitkiezen.
Spoilers!
pi_202536000
Ik heb aangeboden om met oud en nieuw te gaan BBQ'en bij een vriend. Het enige probleem is dat hij een klein Lidl eitje heeft staan. ;( Nog even bedenken wat ik daarmee ga doen.
Uitvinder van de biersmiley.
  donderdag 9 december 2021 @ 11:09:58 #187
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_202536285
quote:
1s.gif Op donderdag 9 december 2021 10:36 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Porchetta, shortribs en de bijgerechten. Die bijgerechten moet ik nog uitkiezen.
Moinkballs :9?
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  donderdag 9 december 2021 @ 11:10:30 #188
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_202536290
quote:
0s.gif Op donderdag 9 december 2021 10:43 schreef dimmak het volgende:
Ik heb aangeboden om met oud en nieuw te gaan BBQ'en bij een vriend. Het enige probleem is dat hij een klein Lidl eitje heeft staan. ;( Nog even bedenken wat ik daarmee ga doen.
Je eigen bbq meenemen? :Y)
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_202536292
quote:
99s.gif Op donderdag 9 december 2021 11:09 schreef Houniet het volgende:

[..]
Moinkballs :9?
Nee, groente :D
Spoilers!
  donderdag 9 december 2021 @ 11:11:45 #190
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_202536305
quote:
1s.gif Op donderdag 9 december 2021 11:10 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Nee, groente :D
Nee joh :D . :R
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_202536335
quote:
99s.gif Op donderdag 9 december 2021 11:11 schreef Houniet het volgende:

[..]
Nee joh :D . :R
Groente >:)
Spoilers!
pi_202536443
quote:
99s.gif Op donderdag 9 december 2021 11:10 schreef Houniet het volgende:

[..]
Je eigen bbq meenemen? :Y)
Geen optie helaas. ;(
Uitvinder van de biersmiley.
pi_202549123
Kerst wordt de epic bbq platter
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  woensdag 29 december 2021 @ 09:35:43 #194
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_202888433


Hallo allemaal, ontmoet Côte.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_203039668
Ik heb vandaag Moinkballs gemaakt en gegeten.

Ik heb gehakt en spek van de slager gekocht en ik heb het vlees op de BBQ klaargemaakt.

Temperatuur BBQ: 120 graden
Kern temperatuur Moinkball: 60 graden insmeren met BBQ saus, 70 graden klaar

Conclusie: Het is zeer lekker en leuk om te maken, een echte aanrader voor een beginnend of een ervaren BBQ-er. Mijn vriendin (geen fan van spek) vond ze fantastisch smaken.

Ik heb het volgende recept gevolgd: https://www.bbq-nl.com/moink-balls/

Resultaat:



BTW voor degene die nog leest: Een leuk feitje waarom ze Moinkballs genoemd worden, dit is in verband met de combinatie van rundvlees (Moo) en varkensvlees (oink).
  woensdag 5 januari 2022 @ 01:42:37 #196
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_203040210
quote:
7s.gif Op dinsdag 4 januari 2022 23:44 schreef Thaddeus het volgende:
Ik heb vandaag Moinkballs gemaakt en gegeten.

Ik heb gehakt en spek van de slager gekocht en ik heb het vlees op de BBQ klaargemaakt.

Temperatuur BBQ: 120 graden
Kern temperatuur Moinkball: 60 graden insmeren met BBQ saus, 70 graden klaar

Conclusie: Het is zeer lekker en leuk om te maken, een echte aanrader voor een beginnend of een ervaren BBQ-er. Mijn vriendin (geen fan van spek) vond ze fantastisch smaken.

Ik heb het volgende recept gevolgd: https://www.bbq-nl.com/moink-balls/

Resultaat:

[ afbeelding ]

BTW voor degene die nog leest: Een leuk feitje waarom ze Moinkballs genoemd worden, dit is in verband met de combinatie van rundvlees (Moo) en varkensvlees (oink).
Goeie tip! Zie deze vaker voorbij komen. Gaat op mijn to do lijstje ^O^
pi_203051745
Vandaag heb ik bij de Makro een doos Spareribs gekocht. In de reacties in dit topic las ik dat de 3-2-1 methode niet aan te raden is maar ik heb dit wel gedaan en met succes. Ik heb het op een Kamado Joe bereid en gebruikte een Weber Smart Hub om de temperatuur te meten en ik kon de temperatuur zien op mijn telefoon via de Weber app. Werkte als een trein.

Recept: https://bbq-junkie.nl/bbq-recepten/overheerlijk-spareribs-recept/

Het resultaat:



Het was zeer lekker en erg mals en zeker aan te raden. Ik heb ongeveer 1 uur gebruikt om alles voor te bereiden en ik ben dus 6 uur bezig geweest met het klaarmaken van de spareribs. :)
pi_203067888
Ter voorbereiding voor een vis weekend met bbq:

21 zelfgemaakte burgers waarvan 15 met spek
60 moinkballs
18 houthakker steaks
2 dikke worsten

pi_203068168
quote:
1s.gif Op donderdag 6 januari 2022 20:01 schreef Thaddeus het volgende:
Ter voorbereiding voor een vis weekend met bbq:

21 zelfgemaakte burgers waarvan 15 met spek
60 moinkballs
18 houthakker steaks
2 dikke worsten

[ afbeelding ]
Oh wauw, je hebt er zin in. Voor hoeveel personen is dit? :P
Uitvinder van de biersmiley.
pi_203068852
quote:
0s.gif Op donderdag 6 januari 2022 20:17 schreef dimmak het volgende:

[..]
Oh wauw, je hebt er zin in. Voor hoeveel personen is dit? :P
Klopt erg veel zin in!

4, er komt een 5e eventjes langs. Wel voor vr, za en zondag.

Ps: er is ook wat groen voorbereid hoor :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')