quote:Op maandag 6 september 2021 09:37 schreef dezomervoorbij het volgende:
Afgelopen weekend maar weer eens low & slow spareribs bereid volgens de 3-2-1 methode.
Toch zijn bij mij de resultaten weer elke keer anders.
Ondanks dat ik de temperatuur constant rond de 115c had, waren mijn ribbetjes niet lekker mals. Moest echt flink kluiven terwijl ik toch meer fan ben van fall of the bone.
Gek genoeg dat ik op dezelfde manier soms wél fall of the bone spareribs bereid.
Methode die ik dan hanteer:
2,5 uur -> Roken
1,5 uur -> inpakken in folie met boter en appelsap
1 uur -> aflakken
Ligt er ook aan wat je standaard is.quote:Op maandag 6 september 2021 19:43 schreef Scorpie het volgende:
En heel belangrijk meet de temp van je rooster en niet van je dome!
Kan beiden.quote:Op vrijdag 22 oktober 2021 11:40 schreef dezomervoorbij het volgende:
Vanmiddag Pork Belly burn ends maken om vanavond op tafel te kunnen zetten bij visite.
Nu vraag ik me af:
Als je ze maakt volgens 3-2-1 (roken, stomen, laten garen/karameliseren) is het dan verstandig om die laatste fase pas vanavond te doen?
Of zouden jullie ze al volledig maken en dan vanavond alleen heel even opwarmen?
Heb je nog meer gerechten die je moet klaarmaken?quote:
Nee dit is het enige. Los van een stokbroodje en wat smeersels die nog in de oven gaat.quote:Op vrijdag 22 oktober 2021 12:56 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Heb je nog meer gerechten die je moet klaarmaken?
Porchetta, shortribs en de bijgerechten. Die bijgerechten moet ik nog uitkiezen.quote:
Moinkballs ?quote:Op donderdag 9 december 2021 10:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Porchetta, shortribs en de bijgerechten. Die bijgerechten moet ik nog uitkiezen.
Je eigen bbq meenemen?quote:Op donderdag 9 december 2021 10:43 schreef dimmak het volgende:
Ik heb aangeboden om met oud en nieuw te gaan BBQ'en bij een vriend. Het enige probleem is dat hij een klein Lidl eitje heeft staan. Nog even bedenken wat ik daarmee ga doen.
Nee joh .quote:
Goeie tip! Zie deze vaker voorbij komen. Gaat op mijn to do lijstjequote:Op dinsdag 4 januari 2022 23:44 schreef Thaddeus het volgende:
Ik heb vandaag Moinkballs gemaakt en gegeten.
Ik heb gehakt en spek van de slager gekocht en ik heb het vlees op de BBQ klaargemaakt.
Temperatuur BBQ: 120 graden
Kern temperatuur Moinkball: 60 graden insmeren met BBQ saus, 70 graden klaar
Conclusie: Het is zeer lekker en leuk om te maken, een echte aanrader voor een beginnend of een ervaren BBQ-er. Mijn vriendin (geen fan van spek) vond ze fantastisch smaken.
Ik heb het volgende recept gevolgd: https://www.bbq-nl.com/moink-balls/
Resultaat:
[ afbeelding ]
BTW voor degene die nog leest: Een leuk feitje waarom ze Moinkballs genoemd worden, dit is in verband met de combinatie van rundvlees (Moo) en varkensvlees (oink).
Oh wauw, je hebt er zin in. Voor hoeveel personen is dit?quote:Op donderdag 6 januari 2022 20:01 schreef Thaddeus het volgende:
Ter voorbereiding voor een vis weekend met bbq:
21 zelfgemaakte burgers waarvan 15 met spek
60 moinkballs
18 houthakker steaks
2 dikke worsten
[ afbeelding ]
Klopt erg veel zin in!quote:Op donderdag 6 januari 2022 20:17 schreef dimmak het volgende:
[..]
Oh wauw, je hebt er zin in. Voor hoeveel personen is dit?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |