abonnement Unibet Coolblue
pi_200714720
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 augustus 2021 13:10 schreef Ferdii het volgende:

[..]

Wat mij betreft een stukje onondekt vlees, als tegenhanger van de gehypte picanha :Y

heb nog ongeveer 15kg in de vriezer liggen a 5,50 de kilo :P
Zeker, top stukje vlees. Dikke aanrader.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_200714819
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 augustus 2021 13:19 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Met buikspek, spek kant heerlijk geroosterd. En babi pangang kan niet anders dan met varken wat mij betreft (babi betekent niet voor niets varken)
Procureur is ook varken natuurlijk.

Maar buikspek lijkt mij ook meer geschikt. Met of zonder zwoerd?
Mee doen is belangrijker dan winnen!
pi_200715235
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 augustus 2021 12:53 schreef dezomervoorbij het volgende:
Mensen hier die wel eens Babi pangang hebben gemaakt op de Q?
Zo ja, dat dan gedaan met buikspek of met procureur?
Nooit maar ik wil het wel heel graag eten. Bij voorkeur nu :9
Spoilers!
  dinsdag 3 augustus 2021 @ 16:00:42 #154
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_200717731
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 augustus 2021 13:47 schreef dezomervoorbij het volgende:

[..]

Procureur is ook varken natuurlijk.

Maar buikspek lijkt mij ook meer geschikt. Met of zonder zwoerd?
Laatste was een reactie op Ferdii.

Wij hadden met zwoerd en dan ingesneden
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_200731075
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 augustus 2021 16:00 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Laatste was een reactie op Ferdii.

Wij hadden met zwoerd en dan ingesneden
Ah die had ik even gemist, sorry!

Ik ga even een lekker stukje bestellen en dan eens wat expirimenteren :)
Mee doen is belangrijker dan winnen!
  donderdag 5 augustus 2021 @ 11:56:16 #156
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_200752751
Zo! Naast de plancha en de kamado afgelopen week de knoop doorgehakt.

Het is deze geworden:



Laat het weekend maar komen _O_
pi_200752842
quote:
1s.gif Op donderdag 5 augustus 2021 11:56 schreef Mubassie het volgende:
Zo! Naast de plancha en de kamado afgelopen week de knoop doorgehakt.

Het is deze geworden:

[ link | afbeelding ]

Laat het weekend maar komen _O_
Mooi ding. Je kan wel een feestje hosten met al dat materieel.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_200755346
quote:
1s.gif Op donderdag 5 augustus 2021 11:56 schreef Mubassie het volgende:
Zo! Naast de plancha en de kamado afgelopen week de knoop doorgehakt.

Het is deze geworden:

[ link | afbeelding ]

Laat het weekend maar komen _O_
ziet er mooi uit!
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_200755370
een dezer dagen een Ribeye op de Q.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_200882492
Vandaag had mijn dochter (11) regie over de BBQ.

In de sous vide, op 74 graden, gaarde ze kippenpootjes en kippendij filetjes, met een zelf samengesteld mengseltje van kruiden.
Ook deed ze een paar speklapjes in een eigen vacuum zakje; het geheel heeft ze daarna krokant gegrilled met wat champignons en een met feta gevulde courgette erbij.
Ook maakte ze komkommer in het zuur.

Het was prima :)
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_200882710
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 20:43 schreef fietsie het volgende:
Vandaag had mijn dochter (11) regie over de BBQ.

In de sous vide, op 74 graden, gaarde ze kippenpootjes en kippendij filetjes, met een zelf samengesteld mengseltje van kruiden.
Ook deed ze een paar speklapjes in een eigen vacuum zakje; het geheel heeft ze daarna krokant gegrilled met wat champignons en een met feta gevulde courgette erbij.
Ook maakte ze komkommer in het zuur.

Het was prima :)
Je zou er bijna een kind voor nemen _O_
Spoilers!
pi_200971935
Vanavond een paella gemaakt op de BGE :9~
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  woensdag 25 augustus 2021 @ 08:27:39 #163
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_201063798
Misschien een hele domme vraag, maar weten jullie welke pannen er op een BBQ kunnen?

Ik heb een gietijzeren skillet maar deze is te klein voor wat ik wil gaan doen.

Ik heb een plaatstalen pan van deBuyer, en nog wat Tefal koekenpannen.

Iemand enig idee of je deze op een gas BBQ kan gebruiken??
pi_201063833
quote:
1s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 08:27 schreef Mubassie het volgende:
Misschien een hele domme vraag, maar weten jullie welke pannen er op een BBQ kunnen?

Ik heb een gietijzeren skillet maar deze is te klein voor wat ik wil gaan doen.

Ik heb een plaatstalen pan van deBuyer, en nog wat Tefal koekenpannen.

Iemand enig idee of je deze op een gas BBQ kan gebruiken??
Plaatstaal kan, maar let op dat je hem mogelijk dan niet meer thuis kan gebruiken indien je inductie hebt.
Uitvinder van de biersmiley.
  woensdag 25 augustus 2021 @ 12:22:36 #165
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_201066090
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 08:31 schreef dimmak het volgende:

[..]
Plaatstaal kan, maar let op dat je hem mogelijk dan niet meer thuis kan gebruiken indien je inductie hebt.
Okay thanks, binnenshuis gewoon een gasfornuis dus dat zou dan niet uit moeten maken.
pi_201172686
Vandaag een dry aged Porterhouse van het Rubia rund op de kamado. Reverse sear, was echt bijzonder goed gelukt en heel smaakvol! Ik leer mijn BBQ steeds beter kennen. Mooie dingen :)
  woensdag 1 september 2021 @ 21:09:50 #167
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_201172709
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 augustus 2021 12:53 schreef dezomervoorbij het volgende:
Mensen hier die wel eens Babi pangang hebben gemaakt op de Q?
Zo ja, dat dan gedaan met buikspek of met procureur?
Buikspek doen
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_201194676
sowieso buikspek van de barbecue is altijd :9~ _O_
pi_201236957
Afgelopen weekend maar weer eens low & slow spareribs bereid volgens de 3-2-1 methode.
Toch zijn bij mij de resultaten weer elke keer anders.

Ondanks dat ik de temperatuur constant rond de 115c had, waren mijn ribbetjes niet lekker mals. Moest echt flink kluiven terwijl ik toch meer fan ben van fall of the bone.
Gek genoeg dat ik op dezelfde manier soms wél fall of the bone spareribs bereid.

Methode die ik dan hanteer:
2,5 uur -> Roken
1,5 uur -> inpakken in folie met boter en appelsap
1 uur -> aflakken
Mee doen is belangrijker dan winnen!
pi_201237525
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 september 2021 13:26 schreef borrepus het volgende:
sowieso buikspek van de barbecue is altijd :9~ _O_
vind dat toch altijd wat tegenvallen, ben dan ook niet zon varkensvlees liefhebber (op spareribs na :P )

doe mij maar rundvlees :Y
hardcoholic
pi_201237535
quote:
0s.gif Op maandag 6 september 2021 09:37 schreef dezomervoorbij het volgende:
Afgelopen weekend maar weer eens low & slow spareribs bereid volgens de 3-2-1 methode.
Toch zijn bij mij de resultaten weer elke keer anders.

Ondanks dat ik de temperatuur constant rond de 115c had, waren mijn ribbetjes niet lekker mals. Moest echt flink kluiven terwijl ik toch meer fan ben van fall of the bone.
Gek genoeg dat ik op dezelfde manier soms wél fall of the bone spareribs bereid.

Methode die ik dan hanteer:
2,5 uur -> Roken
1,5 uur -> inpakken in folie met boter en appelsap
1 uur -> aflakken
Aan de techniek lijkt niks mis, misschien toch de temperatuur of niet voldoende indirect?
hardcoholic
pi_201237556
quote:
0s.gif Op maandag 6 september 2021 10:33 schreef Ferdii het volgende:

[..]
Aan de techniek lijkt niks mis, misschien toch de temperatuur of niet voldoende indirect?
Of aan de ribben? :@
Mee doen is belangrijker dan winnen!
pi_201237579
quote:
0s.gif Op maandag 6 september 2021 10:35 schreef dezomervoorbij het volgende:

[..]
Of aan de ribben? :@
zou kunnen, hoewel ik maar weinig kwaliteits matige ribben heb gezien die niet lekker van het bot afkomen. Hoogstens een mindere smaak of een hoop vette blubber
hardcoholic
  maandag 6 september 2021 @ 19:35:26 #174
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_201243366
Gisteren spareribs op de 3-2-1 methode bereid en zalmzijde gerookt.
Beide zeer geslaagd.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  maandag 6 september 2021 @ 19:41:23 #175
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_201243463
quote:
0s.gif Op maandag 6 september 2021 09:37 schreef dezomervoorbij het volgende:
Afgelopen weekend maar weer eens low & slow spareribs bereid volgens de 3-2-1 methode.
Toch zijn bij mij de resultaten weer elke keer anders.

Ondanks dat ik de temperatuur constant rond de 115c had, waren mijn ribbetjes niet lekker mals. Moest echt flink kluiven terwijl ik toch meer fan ben van fall of the bone.
Gek genoeg dat ik op dezelfde manier soms wél fall of the bone spareribs bereid.

Methode die ik dan hanteer:
2,5 uur -> Roken
1,5 uur -> inpakken in folie met boter en appelsap
1 uur -> aflakken
Wat voor soort ribben gebruik je?
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')