Zeker, top stukje vlees. Dikke aanrader.quote:Op dinsdag 3 augustus 2021 13:10 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Wat mij betreft een stukje onondekt vlees, als tegenhanger van de gehypte picanha
heb nog ongeveer 15kg in de vriezer liggen a 5,50 de kilo
Procureur is ook varken natuurlijk.quote:Op dinsdag 3 augustus 2021 13:19 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Met buikspek, spek kant heerlijk geroosterd. En babi pangang kan niet anders dan met varken wat mij betreft (babi betekent niet voor niets varken)
Nooit maar ik wil het wel heel graag eten. Bij voorkeur nuquote:Op dinsdag 3 augustus 2021 12:53 schreef dezomervoorbij het volgende:
Mensen hier die wel eens Babi pangang hebben gemaakt op de Q?
Zo ja, dat dan gedaan met buikspek of met procureur?
Laatste was een reactie op Ferdii.quote:Op dinsdag 3 augustus 2021 13:47 schreef dezomervoorbij het volgende:
[..]
Procureur is ook varken natuurlijk.
Maar buikspek lijkt mij ook meer geschikt. Met of zonder zwoerd?
Ah die had ik even gemist, sorry!quote:Op dinsdag 3 augustus 2021 16:00 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Laatste was een reactie op Ferdii.
Wij hadden met zwoerd en dan ingesneden
Mooi ding. Je kan wel een feestje hosten met al dat materieel.quote:Op donderdag 5 augustus 2021 11:56 schreef Mubassie het volgende:
Zo! Naast de plancha en de kamado afgelopen week de knoop doorgehakt.
Het is deze geworden:
[ link | afbeelding ]
Laat het weekend maar komen
ziet er mooi uit!quote:Op donderdag 5 augustus 2021 11:56 schreef Mubassie het volgende:
Zo! Naast de plancha en de kamado afgelopen week de knoop doorgehakt.
Het is deze geworden:
[ link | afbeelding ]
Laat het weekend maar komen
Je zou er bijna een kind voor nemenquote:Op donderdag 12 augustus 2021 20:43 schreef fietsie het volgende:
Vandaag had mijn dochter (11) regie over de BBQ.
In de sous vide, op 74 graden, gaarde ze kippenpootjes en kippendij filetjes, met een zelf samengesteld mengseltje van kruiden.
Ook deed ze een paar speklapjes in een eigen vacuum zakje; het geheel heeft ze daarna krokant gegrilled met wat champignons en een met feta gevulde courgette erbij.
Ook maakte ze komkommer in het zuur.
Het was prima
Plaatstaal kan, maar let op dat je hem mogelijk dan niet meer thuis kan gebruiken indien je inductie hebt.quote:Op woensdag 25 augustus 2021 08:27 schreef Mubassie het volgende:
Misschien een hele domme vraag, maar weten jullie welke pannen er op een BBQ kunnen?
Ik heb een gietijzeren skillet maar deze is te klein voor wat ik wil gaan doen.
Ik heb een plaatstalen pan van deBuyer, en nog wat Tefal koekenpannen.
Iemand enig idee of je deze op een gas BBQ kan gebruiken??
Okay thanks, binnenshuis gewoon een gasfornuis dus dat zou dan niet uit moeten maken.quote:Op woensdag 25 augustus 2021 08:31 schreef dimmak het volgende:
[..]
Plaatstaal kan, maar let op dat je hem mogelijk dan niet meer thuis kan gebruiken indien je inductie hebt.
Buikspek doenquote:Op dinsdag 3 augustus 2021 12:53 schreef dezomervoorbij het volgende:
Mensen hier die wel eens Babi pangang hebben gemaakt op de Q?
Zo ja, dat dan gedaan met buikspek of met procureur?
vind dat toch altijd wat tegenvallen, ben dan ook niet zon varkensvlees liefhebber (op spareribs na )quote:Op vrijdag 3 september 2021 13:26 schreef borrepus het volgende:
sowieso buikspek van de barbecue is altijd
Aan de techniek lijkt niks mis, misschien toch de temperatuur of niet voldoende indirect?quote:Op maandag 6 september 2021 09:37 schreef dezomervoorbij het volgende:
Afgelopen weekend maar weer eens low & slow spareribs bereid volgens de 3-2-1 methode.
Toch zijn bij mij de resultaten weer elke keer anders.
Ondanks dat ik de temperatuur constant rond de 115c had, waren mijn ribbetjes niet lekker mals. Moest echt flink kluiven terwijl ik toch meer fan ben van fall of the bone.
Gek genoeg dat ik op dezelfde manier soms wél fall of the bone spareribs bereid.
Methode die ik dan hanteer:
2,5 uur -> Roken
1,5 uur -> inpakken in folie met boter en appelsap
1 uur -> aflakken
Of aan de ribben?quote:Op maandag 6 september 2021 10:33 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Aan de techniek lijkt niks mis, misschien toch de temperatuur of niet voldoende indirect?
zou kunnen, hoewel ik maar weinig kwaliteits matige ribben heb gezien die niet lekker van het bot afkomen. Hoogstens een mindere smaak of een hoop vette blubberquote:
Wat voor soort ribben gebruik je?quote:Op maandag 6 september 2021 09:37 schreef dezomervoorbij het volgende:
Afgelopen weekend maar weer eens low & slow spareribs bereid volgens de 3-2-1 methode.
Toch zijn bij mij de resultaten weer elke keer anders.
Ondanks dat ik de temperatuur constant rond de 115c had, waren mijn ribbetjes niet lekker mals. Moest echt flink kluiven terwijl ik toch meer fan ben van fall of the bone.
Gek genoeg dat ik op dezelfde manier soms wél fall of the bone spareribs bereid.
Methode die ik dan hanteer:
2,5 uur -> Roken
1,5 uur -> inpakken in folie met boter en appelsap
1 uur -> aflakken
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |