quote:Op maandag 7 juni 2021 22:42 schreef Lospedrosa het volgende:
[..]
Onze Kamado Joe 3 heeft alleen nog maar vlees, asperges, pizza en mais gezien.
Bbq is nou niet echt een vegetarisch ding.
Niet zo ouderwets!quote:Op maandag 7 juni 2021 23:09 schreef Ferdii het volgende:
In een bbq topic ouwehoeren over groente spiesjes klinkt toch wel alsof je je ballen moet inleveren
Groente is in het algemeen niks mis mee, maar een vega bbq gaat in tegen alles wat bbqen is.quote:Op maandag 7 juni 2021 23:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik moet ineens denken aan de broer van mijn vriendin en diens vrienden. Die dachten stoer te doen door luidkeels te verkondigen dat groenten voor konijnen waren. Dat was toen ik 15 was al zeer sneu en volwassen mannen die dat zeggen zijn eigenlijk niet serieus te nemen.
Kom je zelf met een heel cliché verhaal aan.quote:Op maandag 7 juni 2021 23:16 schreef Seven. het volgende:
[..]
[..]
Niet zo ouderwets!
https://weekend.knack.be/(...)e-normal-807687.html
Onderzoek: genderstereotypen zetten mannen aan om ongezonder te eten
28/01/17 om 12:08 - Bijgewerkt om 12:07
Ongezonde eetpatronen worden als mannelijk gezien, gezonde gewoontes worden geassocieerd met vrouwen. Onderzoekers van de University of Manitoba stellen hoe genderstereotypen de gezondheid van mannen kunnen bedreigen.
Mannen verscheuren hompen vlees, spoelen ze door met ijskoud bier, vinden groenten voor konijnen en verorberen een hele zak chips als dessert. Mannen weten waarom. Of dat is toch wat het cliché wil, want uiteraard heeft wat je eet geen inherent verband met wat er tussen je benen zit. Toch hebben dergelijke genderstereotypen wel degelijk een impact op de gezondheid van mannen, zegt onderzoeker Luke Zhu in de Washington Post.
Mannen leven gemiddeld minder lang dan vrouwen en ze lopen meer risico op hartziekten en sommige kankers. Zhu en zijn team suggereert dat onze ideeën over mannelijkheid en vrouwelijkheid daar voor iets tussen zitten. Vrouwen eten in het algemeen gezonder dan mannen: aangeleerd gedrag, aldus Zhu. Vrouwen zouden volgens de studie vaker kiezen voor voedsel dat rijk is aan vezels en antioxidanten, terwijl mannen zich meer aangetrokken voelen tot verzadigde vetten en lege calorieën.
"Wanneer we een 'mannelijke' sfeer schepten, kozen testpersonen voor minder gezond voedsel. Toen we hetzelfde experiment herhaalden in een meer vrouwelijke context, grepen mensen naar gezonder voedsel," aldus Zhu. Zo'n sterk patroon kan gebruikt worden voor wie zijn genderidentiteit in de verf wil zetten. Mannelijk overkomen? Dan kies je toch gewoon voor een hamburger en frieten? Stoer en lekker, maar als het een vast patroon is, kan je gezondheid er wel onder lijden.
Wat kan je eraan doen?
Een simpele oplossing ligt volgens Zhu in bewustwording: wie beseft hoe ook de keuze voor voedsel een door genderstereotypen gemotiveerde keuze kan zijn, kan zelf kiezen om tegen de stroom in te gaan. Ook meer mindful eten ziet de onderzoeker als een oplossing. Hij stelt voor de focus meer op het eten te leggen en minder op je omgeving, door jezelf af te vragen waarom je voor bepaald voedsel kiest. Ook de verpakking van voedsel speelt een rol: mensen kiezen eerder voor ongezond voedsel als er een stoere verpakking rond zit. Daarom vraagt hij ook marketeers om een inspanning. "Dit gaat niet alleen over een bepaald gedrag teweegbrengen, dit gaat over gezondheid."
Hou op hoor.quote:Op maandag 7 juni 2021 23:09 schreef Ferdii het volgende:
In een bbq topic ouwehoeren over groente spiesjes klinkt toch wel alsof je je ballen moet inleveren
Ik maak wel eens een Apple Crumble op de kamado als toetje.quote:Op zaterdag 5 juni 2021 08:51 schreef caroro het volgende:
Iemand nog tips voor lekkere desserts die je op de kamado maakt? De standaard banaan met rolo en amaretto kennen we inmiddels wel
https://www.leukerecepten.nl/recepten/gegrilde-perziken-met-ijs/quote:Op zaterdag 5 juni 2021 08:51 schreef caroro het volgende:
Iemand nog tips voor lekkere desserts die je op de kamado maakt? De standaard banaan met rolo en amaretto kennen we inmiddels wel
Goeie tips, thanks! Die ananas stond al op het lijstjequote:Op dinsdag 8 juni 2021 12:22 schreef Seven. het volgende:
[..]
https://www.leukerecepten.nl/recepten/gegrilde-perziken-met-ijs/
https://ohmyfoodness.nl/g(...)carpone-en-pistache/
https://www.lovemysalad.c(...)erde-gegrilde-ananas
Deze maak ik straks:
https://bbq-junkie.nl/bbq-recepten/appeltaart-rolletjes/
Warm of koud roken? Allebei lekker overigens 😁quote:
Warm!quote:Op donderdag 10 juni 2021 16:05 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Warm of koud roken? Allebei lekker overigens 😁
Oeh, die gaat op mijn 'te proberen' lijstje!quote:Op donderdag 10 juni 2021 15:16 schreef kniftyhooker het volgende:
breekt in:
Leg eens een zoete aardappel tussen je kooltjes.
Compleet verbrand haal je ze er tussenuit, kom zelf maar tot de ontdekking wat je vind als je ze open snijdt en leeg lepelt met een lepeltje.
ongeveer 15 min afhankelijk van de grootte.
#Hemels
Dank hiervoor! Large bastard staat inmiddels in de tuin, komend weekend maar eens inwijden denk ikquote:Op woensdag 28 april 2021 09:02 schreef Gripper het volgende:
[..]
Je moet sowieso vertellen dat die BBQ maar een fractie kost van wat je aan een fiets uitgeeft, dus dat het eigenlijk allemaal best meevalt.
Er wordt hierboven wel gezegd dat een weber net zo goed is in low en slow, maar bij mij schoot het desondanks nog wel eens alle kanten op, en op een koude winterdag BBQ'en kost met een stalen ketel ook wat meer werk om alles op temp te houden. Voor mn gevoel is die kamado wat vergevingsgezinder met zn solide massa.
Heb de weber nog wel een tijdje gehouden voor "erbij" maar merkte na 2 jaar met de black bastard dat de weber haast nooit meer aanstond. Dus die is naar zwager verscheept.
Verder voor venus: als het in de tuin past, een large (diameter 57 cm) is voor de meeste gezinnen optimaal. Zo'n rooster is echt zo vol.
Denk dat een kamado, mits goede houtskool, sneller warm is dan een weber die je op briketten moet stoken.
Banaan en stroopwafel, met vanille ijs.quote:Op zaterdag 5 juni 2021 08:51 schreef caroro het volgende:
Iemand nog tips voor lekkere desserts die je op de kamado maakt? De standaard banaan met rolo en amaretto kennen we inmiddels wel
warm neem ik aan? Voor koud roken is het al te warm inmiddelsquote:
Goed bezig toch? Hier ook hoor, beetje bewustzijn over je milieu-afdruk in plaats van hompen vlees op de barbecue gooien zodat je je nog een beetje de man voelt.quote:Op dinsdag 8 juni 2021 21:25 schreef T-Force het volgende:
Thanks voor alle tips, mensen! Ik stelde de vraag natuurlijk bewust om een beetje te prikken en dat is gelukt
Vlees vind ik absoluut het aller lekkerste wat er is, maar ik heb wel problemen met mijn eigen milieu-afdruk. Daarom 2 maanden geleden de keuze gemaakt zelf geen dierlijke producten meer te kopen, maar 1 keer in de maand mag ik van mezelf wél dierlijke producten kopen en dan gaat de BBQ natuurlijk aan. Ben ondertussen onder de indruk van hoeveel mooie recepten je uberhaupt kunt maken van groenten, dus mijn perceptie vlees is VEUL lekkerder dan groenten is wel iets veranderd.
Mijn go-to groenten recept op de BBQ is paprika's roken totdat de schil zwart is, knoflook poffen. Schil van de paprika af, in stukken en samen met een mooie dressing en de gepofte knoflook. Om het nóg lekkerder te maken een beetje feta.
Wij hebben er een sinds een dikke week (de ibrido), dus echt ervaring nog niet.quote:Op vrijdag 11 juni 2021 18:57 schreef Lange_Lans het volgende:
Iemand ervaring met de barbecues van Boretti? Ik twijfel een beetje tussen de Boretti Carbone of toch weer gewoon de Weber GBS.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |