abonnement Unibet Coolblue
pi_199065788
Een goede oplossing voor huisdierproblemen en onvrede daarover in dichtbevolkte buurten zou een vergunningsysteem zijn... En dan ongeacht wat voor huisdier je zou willen houden vraag je een vergunning aan en wordt men aan een cursus gebonden en getoetst op geschiktheid. Zowel,persoon, huisvesting, omgeving, waarom en hoezo onderbouwen en er zijn tal andere zaken te verzinnen die je in de toets zou kunnen opnemen.

Val je buiten de gestelde criteria, zoals dichtbevolkt wijkje, geen kattenvergunning, geen vergunning voor een Deense dog of een Pitbull, houd het maar ben een teckel of zo iets, mits je als persoon kunt bewijzen dat je een hond kundig en verantwoord weet op te voeden. Heb je niet de ruimte voor een grote ren voor binnenkat, zoals wonen in appartementencomplex geen kattenvergunning. Heb je niet de ruimte voor een grote volière voor vogeltjes.Helaas geen vogeltje. Etc. etc.

Wil je een grote hond en of een buitenkat, kippen of andere vogels,konijnen dan ga maar fijn landelijk en ruim wonen. Zodat je niemand tot overlast bent en de dieren een degelijk en ruim met x m³ verblijf kunt bieden.

Maar ja, zo'n regelgeving krijg je economisch technisch al niet van de grond in dit land... Want dan kun je 80% van de huisdieren aan de kapstok hangen en dan gaat ten koste van een bloeiende huisdierenindustrie. Er gaan nogal wat centen om met het vogelvrij houden van huisdieren. Dus mooi idee maar dat gaat het dus nooit worden.

In Duitsland zijn daar wel al stapje verder... Daar bestaat zelfs een wet dat je aansprakelijk gesteld kunt worden voor het toebrengen van dierenleed wanneer je te veel of te grote vissen in je aquariumpje hebt. Hier in Nederland hebben ze er nog steeds recht op schijt aan en zijn een groot deel van de aquariumhouders eigenlijk dierenbeulen. Maar dat is niet Nederland alleen, de Goudvis is wereldwijd het meest ondergewaardeerde en meest mishandelde huisdier. Er belanden miljoenen per jaar in het toilet en miljoenen per jaar vliegen dus weer over de toonbank.

Daar kun je allemaal de overheid en gebrek aan educatie verantwoordelijk voor houden.

Maar het wat lopen kankeren en zeiken over één specifiek huisdier is onzinnige hypocrisie. Wil je het aanpakken moet je de Big Picture aanpakken en dan kom je vingers te kort om te wijzen.

[ Bericht 1% gewijzigd door Watuntrik op 19-04-2021 08:35:15 ]
  maandag 3 mei 2021 @ 11:09:35 #77
335476 oppiedoppie
My mind is my small universe..
pi_199258941
quote:
7s.gif Op vrijdag 16 april 2021 16:01 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Je zou de inheemse fauna maar een warm hart toedragen. Die kleine rovertjes richten een gigantische schade aan.

Het is belachelijk dat iedereen en z'n oma die beesten gewoon buiten rond laat struinen, en gelukkig komt de discussie daarover langzaam maar zeker op gang.
We hebben onze katten vooral om de muizen in en rond de boerderij te vangen anders komen we er in om. Dan horen we de muizen op zolder lopen en sluiten er een kat bij op.
Werkt prima. We hebben dan ook geen buren die er last van hebben.
To BG or not to BG!
pi_199259166
quote:
7s.gif Op vrijdag 16 april 2021 16:11 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Die beesten kunnen er ook niks aan doen. De katteneigenaren zijn het probleem.
Ja, godver. Wat is het nou? Als ie nou even duidelijk bent over wie er dood moet dan kunnen we aan de slag.
  maandag 3 mei 2021 @ 11:44:25 #79
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_199259297
quote:
0s.gif Op maandag 3 mei 2021 11:33 schreef WaikikiWim het volgende:

[..]

Ja, godver. Wat is het nou? Als ie nou even duidelijk bent over wie er dood moet dan kunnen we aan de slag.
Eigenaren.
Huilen dan.
pi_199259399
quote:
0s.gif Op maandag 3 mei 2021 11:09 schreef oppiedoppie het volgende:

[..]

We hebben onze katten vooral om de muizen in en rond de boerderij te vangen anders komen we er in om. Dan horen we de muizen op zolder lopen en sluiten er een kat bij op.
Werkt prima. We hebben dan ook geen buren die er last van hebben.
En in dat geval lopen je katten ook vrijwel exclusief op je eigen terrein waarschijnlijk. Beetje afhankelijk van hoeveel grond jullie erbij hebben en hoe de ligging is. Daar gaat het in dit topic dus niet over.

quote:
1s.gif Op vrijdag 16 april 2021 18:22 schreef Stepperoller het volgende:
Op basis van de OP lijkt me vrij duidelijk dat het gaat om een verbod van katten die buiten het terrein van hun eigenaar komen. Niet een algeheel verbod.
Met oog op de flora en fauna kan het alsnog een idee om de katten 's nachts binnen (of iig niet vrij buiten, dus een grote schuur die je zo af kan sluiten dat de katten er binnen blijven) te houden in het broedseizoen of voor die periode standaard een belletje om te doen (wel eentje die losgaat bij blijven haken en dan na kwijtraken een nieuwe omdoen).
Op dinsdag 10 mei 2022 20:00 schreef Souryhet volgende: Dan was ik fout, maar zover mijn radar gaat is die troela niet echt overtuigend en ze was een fan. Please dit riekt naar aandacht
  maandag 3 mei 2021 @ 12:56:58 #81
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_199260194
Mensen en hun eeuwige niets mag MIJN plek verstoren...

Leer ermee leven! Dit is de aarde, vele wezens leven daar.
Als je buiten eet zal die wesp een stukje van je ham af komen pikken, laat die mus het net gaan boven jouw wasgoed en poept die kat in de tuin.

Wapper weg en mopper wat, maar verder leer ermee leven. Zeg potjandorie zeg, draag handschoenen als je in de tuin werkt en ga door met je leven.
Als één van je grootste problemen wat kattenpoep in de tuin is mag je jezelf gelukkig prijzen.

Ik woon in een zeer kat rijke buurt, in de provincie waar het niet alleen normaal is ze buiten te laten lopen, maar nestjes erg vaak nog prima zijn.
Ook ik heb plekjes in de tuin waar ik zelfs met mijn handschoenen denk dat ik leuke honden hebben, die geen vreemde katten dulden en ze wegjagen soms best fijn zou vinden. Maar nee, ik heb van die leuke honden die goh wat gezellig denken.
Kortom, ook ik denk weleens potjandorie.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_199260210
Katten
  maandag 3 mei 2021 @ 14:31:56 #83
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_199261554
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 april 2021 19:23 schreef Dven het volgende:
Noodlot heeft toegeslagen. Onderweg naar de kroeg een verlaten straatkitten gevonden op straat van ongeveer een week oud. Krijsen tot en met, half uur gescout, tot een andere kat begon te meppen. Helaas ben ik niet zo'n held als de meeste mensen hier dus net mee naar de dierenarts genomen en opeens mag ik om de twee uur een kitten gaan voeden.

Hallo Fokkie

[ afbeelding ]
Godverdomme veel gegroeid al. Was toen overigens niet al 'ongeveer een week' zoals eerste dierenarts zei maar eerder 'ongeveer' een dag.
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')