abonnement Unibet Coolblue
pi_199072333
quote:
0s.gif Op maandag 19 april 2021 14:27 schreef weetjewel5 het volgende:
Failure to obtain marketing approval for a product candidate will prevent us from commercializing the product candidate in a given jurisdiction. We have not received approval to market any biopharmaceutical product candidates from regulatory authorities in any jurisdiction, and it is possible that none of our product candidates, or any product candidates we may seek to develop in the future, will ever obtain regulatory approval. We have limited experience in filing and supporting the applications necessary to gain marketing approvals and may need to rely on third-party contract research organizations, or CROs, regulatory consultants or collaborators to assist us in this process. To our knowledge, there is no current precedent for an mRNA-based immunotherapy such as the type we are developing being approved for sale by the FDA, European Commission or any other regulatory agency elsewhere in the world. Although we expect to submit BLAs for our mRNA-based product candidates in the United States, and in the European Union, mRNA therapies have been classified as gene therapy medicinal products, other jurisdictions may consider our mRNA-based product candidates to be new drugs, not biologics or gene therapy medicinal products, and require different marketing applications. Securing regulatory approval requires the submission of extensive preclinical and clinical data and supporting information to the various regulatory authorities for each therapeutic indication to establish the product candidate’s safety and efficacy. Securing regulatory approval also requires the submission of information about the product manufacturing process to, and inspection of manufacturing facilities by, the relevant regulatory authority. Any product candidates we develop may not be effective, may be only moderately effective, or may prove to have undesirable or unintended side effects, toxicities or other characteristics that may preclude our obtaining marketing approval or prevent or limit commercial use.

https://investors.biontech.de/node/8746/html

ik wist niet dat t gentherapie is?
Het is vrij nieuw, en in de VS en de EU op dit moment als gentherapie geclassificeerd, maar zoals ze al aangeven kan dat elders anders zijn, en het kan ook nog veranderen. Er zijn goede argumenten om het niet als gentherapie te classificeren, het is immers geen therapie waarbij genen verandert worden of cellen met genetisch materiaal wordt ingebracht in een lichaam. Het verandert bijvoorbeeld niet iets permanents in je lichaam zoals bijvoorbeeld stamcel therapien bij beenmergtransplantaties of bepaalde knieproblemen.
Maar er zijn ook argument het niet als 'gewoon' nieuw medicijn te classificeren, want het is ook wel meer als een stofje.
  Moderator maandag 19 april 2021 @ 17:01:35 #27
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_199072348
quote:
Bent u geboren in of vóór 1954 dan kunt u via dit portaal een afspraak maken.
Voor als je mensen kent uit 1953 of 1954 :)
pi_199074283
quote:
0s.gif Op maandag 19 april 2021 17:01 schreef Momo het volgende:

[..]

Voor als je mensen kent uit 1953 of 1954 :)
Goed nieuws want een deel van die mensen krijgen blijkbaar AstraZeneca.
quote:
In de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Noord-Holland en Zeeland kan deze leeftijdsgroep ook door de huisarts worden benaderd om langs te komen voor een prik. Dat gebeurt als de huisarts doses van het AstraZeneca-vaccin overheeft na het inenten van mensen die zijn geboren in de jaren 1956 tot en met 1960.
https://nos.nl/liveblog/2(...)bcafes-om-nazit.html

Blijkbaar afhankelijk van waar de mensen wonen welk vaccin ze krijgen in die leeftijdscategorie. Maar als er maar geen doses van AstraZeneca 'verloren' gaan op het moment dat we ze het hardst nodig hebben.
pi_199074329
quote:
0s.gif Op maandag 19 april 2021 19:20 schreef Anton91 het volgende:

[..]

Goed nieuws want een deel van die mensen krijgen blijkbaar AstraZeneca.
[..]

https://nos.nl/liveblog/2(...)bcafes-om-nazit.html

Blijkbaar afhankelijk van waar de mensen wonen welk vaccin ze krijgen in die leeftijdscategorie. Maar als er maar geen doses van AstraZeneca 'verloren' gaan op het moment dat we ze het hardst nodig hebben.
Mijn tante van 1955 woont in Groningen en kreeg ook een oproep van haar huisarts. Kon meteen dezelfde middag langs voor een prik ^O^
pi_199074400
Opvallend dat sinds de data reset er in weekend ineens geen verschil is in verhouding GGD tov ziekenhuizen en huisartsen is te zien op coronabeeld.nl

Tot voor kort werd er in weekend veel minder geprikt dan doordeweeks
  maandag 19 april 2021 @ 20:16:20 #31
151515 verita
Happy days
pi_199075223
Ik ben gisteren 1e x gevaccineerd en ik kan je zeggen dat het uitermate druk was in de sporthal. Laden en lossen, zeg maar.
It ain't over 'till the fat lady sings
La prudencia es la madre de la ciencia.
pi_199075511
quote:
0s.gif Op maandag 19 april 2021 20:16 schreef verita het volgende:
Ik ben gisteren 1e x gevaccineerd en ik kan je zeggen dat het uitermate druk was in de sporthal. Laden en lossen, zeg maar.
Mooi zo. Hopelijk in de laatste week van deze maand 1 mil prikken en dan langzaam naar de beloofde 2 mil per week.
  maandag 19 april 2021 @ 20:39:30 #33
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_199075639
quote:
0s.gif Op maandag 19 april 2021 17:01 schreef Momo het volgende:

[..]

Voor als je mensen kent uit 1953 of 1954 :)
Thanks! Mijn oom kan 30 april en 4 juni terecht nu door deze tip! *O*
pi_199080222
quote:
0s.gif Op maandag 19 april 2021 20:16 schreef verita het volgende:
Ik ben gisteren 1e x gevaccineerd en ik kan je zeggen dat het uitermate druk was in de sporthal. Laden en lossen, zeg maar.
Fijn dat je eindelijk je eerste prik hebt gehad!
pi_199080253
quote:
0s.gif Op maandag 19 april 2021 20:39 schreef Mishu het volgende:

[..]

Thanks! Mijn oom kan 30 april en 4 juni terecht nu door deze tip! *O*
Het is blijkbaar net in welke regio je zit.
Mijn moeder (1953) heeft gistermiddag toen het naar 1953 en 1954 viersprong meteen een afspraak gemaakt en die kon 14 mei en 19 juni pas (regio Nijmegen).
Pfizer.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_199080811
quote:
2s.gif Op donderdag 15 april 2021 15:23 schreef skrn het volgende:
Ik heb heel hard nagedacht, maar eigenlijk is wat er met het vaccineren is gebeurd, juist heel typisch iets van nu. We zijn als samenleving gewend geraakt dat de uitzondering tegenwoordig de standaard is.

Al onze overheidsinstellingen zijn erop gericht: niet het collectief, namelijk zoveel mensen een redelijke dienst aanbieden, is de standaard. In plaats daarvan: zorg dat de dienst aansluit bij de betreffende persoon, ook al gaat dat ten koste van de kwaliteit als geheel.

De uitzondering als standaard noem ik het maar.

Dat zie je in het onderwijs ook heel goed. Vroeger had je regulier onderwijs, en het speciaal onderwijs met de LOM-scholen. Wat zie je nu? Iedereen moet regulier onderwijs krijgen, en elke kind dat wat heeft krijgt extra ondersteuning. Voor elk wissewasje is er wel iemand beschikbaar, en is er iets voorhanden. Dyslexie, authisme, logepedie, you name it. Leuk voor die kinderen die nu kunnen meedoen met het regulier onderwijs, maar onhandig voor het globale onderwijssysteem, dat met al die misfits rekening moet houden. Waardoor de kwaliteit als geheel omlaag gaat.

Ook in de kinderopvang. Omdat tegenwoordig bijna alle vrouwen met kinderen toch werken, kan kinderopvang tamelijk eenvoudig: zorg dat je tenminste 2, maar misschien 3 dagen, zo goed als gratis kinderopvang aanbiedt, aan alle ouders. Met 2 of 3 dagen per week onder de pannen kunnen beide ouders een 4-daagse werkweek werken, en dat zou voldoende moeten zijn. Nee, in plaats van daarvan tuigen we een ongelooflijk ingewikkeld toeslagen-systeem op, want werken moet altijd lonen, kinderopvang is niet bedoeld voor niet-werkende ouders, en als je veel verdient moet je ook wel naar rato meer betalen. Het moet kortweg voor iedereen acceptabel zijn, jong oud arm rijk maar tegelijkertijd niet toegankelijk voor wie het niet bedoeld is. Resultaat: een monster van een systeem.

Nog een ander voorbeeld. De vrijstelling van de overdrachtsbelasting voor starters. Op papier een leuk idee, maar in de praktijk lastig uitvoerbaar. Wie starter is, werd voorheen niet bijgehouden, en met scheidingen en opnieuw trouwen en wisselende relaties is het een stuk moeilijker dan vroeger om bij te houden wie eerder ooit een huis heeft gekocht op wiens naam. Dus wordt het voorstel van maar afgezwakt tot 'iedereen onder de 35 jaar die niet eerder gebruik gemaakt heeft van de eerdere vrijstellingsregeling' en owh ja, laten we dan maar de maximale huizenprijs limiteren tot 4 ton anders hebben er teveel mensen weer voordeel aan, en huppa je hebt weer een draak van een wet geïntroduceerd. En een hoop tumult op de woningmarkt om maar liefst 2% van de huizenprijs te besparen. En geen politicus die zeg: stop ho stop, diet moet je niet doen.

Eigenlijk begin ik het steeds beter te snappen waarom dat vaccineren slecht is gelopen. We durven niet meer te denken in grote systemen. Het moet altijd en overal maatwerk zijn. De uitzondering als standaard, zo noem ik het maar.
je hebt het hier heel goed te pakken. We zijn zo (relatief) goed in maatwerk geworden dat massa niet meer georganiseerd wordt.

Overigens is de logistiek nu goed op orde maar zijn er te weinig vaccins.

En waar ik mij over blijf verbazen is dat mijn vader (uit 56) al maanden zijn AZ prik gehad heeft.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_199080847
quote:
11s.gif Op dinsdag 20 april 2021 09:01 schreef StateOfMind het volgende:

[..]

Het is blijkbaar net in welke regio je zit.
Mijn moeder (1953) heeft gistermiddag toen het naar 1953 en 1954 viersprong meteen een afspraak gemaakt en die kon 14 mei en 19 juni pas (regio Nijmegen).
Pfizer.
Noord loopt hartstikke voor, hier Brabant duurt het ook nog een tijdje.
pi_199081311
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 april 2021 10:07 schreef skrn het volgende:

[..]

Noord loopt hartstikke voor, hier Brabant duurt het ook nog een tijdje.
Beter laten we bij een volgende pandemie de organisatie, regie en de uitvoering over aan Defensie.

Centraal gezag en centrale aansturing, korte lijnen, duidelijke hiërarchische structuur en enorm veel ervaring met grote logistieke operaties.

En laat al die GGD eilandjes de boel maar ondersteunen.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_199081420
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 april 2021 10:03 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

En waar ik mij over blijf verbazen is dat mijn vader (uit 56) al maanden zijn AZ prik gehad heeft.
Waarom? Dat is toch algemeen bekend dat ze de groep 60-65 AZ geven. Die hoeven toch niet te wachten tot ze iedereen boven de 65 met Pfizer hebben geprikt?
  Moderator dinsdag 20 april 2021 @ 20:32:15 #40
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_199089537
twitter


Het gaat onder andere om mensen met:

afwijkingen en functiestoornissen van de luchtwegen en longen;
een chronische stoornis van de hartfunctie;
diabetes mellitus;
chronische nierinsufficiëntie
een afweerstoornis of behandeling met medicijnen die de afweer onderdrukken (immuunsuppressiva) leidend tot verminderde weerstand tegen luchtweginfecties.
  dinsdag 20 april 2021 @ 21:02:27 #41
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_199090114
Klopt het schema nog zoals op de website van de overheid staat? Mijn stiefvader die geboren is in 1955 en COPD heeft is nog steeds niet opgeroepen. Vandaag heeft hij voor de tweede keer de huisarts gebeld maar die zeggen van niets te weten en kunnen hem niet helpen. Beetje vreemd.
  dinsdag 20 april 2021 @ 21:17:52 #42
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_199090356
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 april 2021 21:02 schreef Sunri5e het volgende:
Klopt het schema nog zoals op de website van de overheid staat? Mijn stiefvader die geboren is in 1955 en COPD heeft is nog steeds niet opgeroepen. Vandaag heeft hij voor de tweede keer de huisarts gebeld maar die zeggen van niets te weten en kunnen hem niet helpen. Beetje vreemd.
https://www.rivm.nl/nieuw(...)-en-1955-snel-op-mat

quote:
Mensen geboren in 1953 en 1954 ontvangen deze week de uitnodiging voor een coronavaccinatie. Mensen geboren in 1953 en 1954 kunnen vanaf vandaag via de online portal www.coronavaccinatie-afspraak.nl een afspraak inplannen met hun DigiD Digitale Identiteit . Mensen uit 1955 ontvangen volgende week woensdag en donderdag een uitnodiging van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . In totaal gaat het om ruim 600.000 mensen. Zij kunnen de komende weken een afspraak maken bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst voor vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer. De GGD heeft inmiddels ruim 100 vaccinatielocaties geopend.
Goed in de gaten houden want heel mss komt er de komende dagen bericht dat mensen geboren in 1955 al online een afspraak kunnen maken nog voor de brief in bus valt.. Zo ging het afgelopen tijd ook met eerdere geboorte jaren.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_199092122
Die directeur van Pfizer bij Beau spreekt wel zinnige teksten, ook eerlijk dat andere vaccins gewoon prima zijn, maar wel met de disclaimer dat sommige specifieke groepen (jonge vrouwen) wellicht een andere afweging zouden moeten maken, ondanks de zeer kleine kans op bijwerkingen
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_199092578
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 april 2021 22:42 schreef TheVulture het volgende:
Die directeur van Pfizer bij Beau spreekt wel zinnige teksten, ook eerlijk dat andere vaccins gewoon prima zijn, maar wel met de disclaimer dat sommige specifieke groepen (jonge vrouwen) wellicht een andere afweging zouden moeten maken, ondanks de zeer kleine kans op bijwerkingen
Ik zou ook liever Pfizer krijgen als dertiger, maar heb er weinig over te zeggen.
Tap tap tap
  woensdag 21 april 2021 @ 00:52:18 #45
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_199093477
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 april 2021 21:02 schreef Sunri5e het volgende:
Klopt het schema nog zoals op de website van de overheid staat? Mijn stiefvader die geboren is in 1955 en COPD heeft is nog steeds niet opgeroepen. Vandaag heeft hij voor de tweede keer de huisarts gebeld maar die zeggen van niets te weten en kunnen hem niet helpen. Beetje vreemd.
Volgende week is 1955 dus.
  woensdag 21 april 2021 @ 00:56:26 #46
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_199093500
quote:
11s.gif Op dinsdag 20 april 2021 09:01 schreef StateOfMind het volgende:

[..]

Het is blijkbaar net in welke regio je zit.
Mijn moeder (1953) heeft gistermiddag toen het naar 1953 en 1954 viersprong meteen een afspraak gemaakt en die kon 14 mei en 19 juni pas (regio Nijmegen).
Pfizer.
Dit was Amsterdam. In Alkmaar loopt het ook al in mei... mensen kunnen wel uitwijken naar een andere locatie maar de meeste oudjes hier zijn super koppig. Alleen in eigen stad en liefst allemaal om 14:00 uur 's middags.
  Public Relations / Redactie Film woensdag 21 april 2021 @ 08:08:48 #47
216132 crew  Roberto_BOZ
pi_199094316
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 april 2021 22:42 schreef TheVulture het volgende:
Die directeur van Pfizer bij Beau spreekt wel zinnige teksten, ook eerlijk dat andere vaccins gewoon prima zijn, maar wel met de disclaimer dat sommige specifieke groepen (jonge vrouwen) wellicht een andere afweging zouden moeten maken, ondanks de zeer kleine kans op bijwerkingen
Wij van WC-Eend...
pi_199094321
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 08:08 schreef Roberto_BOZ het volgende:

[..]

Wij van WC-Eend...
Hij adviseert nu juist géén WC-eend.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_199094442
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 april 2021 10:07 schreef skrn het volgende:

[..]

Noord loopt hartstikke voor, hier Brabant duurt het ook nog een tijdje.
Pff, zeg dat wel. In dit tempo ben ik niet gevaccineerd vóór die beloofde 1 juli.
  Public Relations / Redactie Film woensdag 21 april 2021 @ 08:55:44 #50
216132 crew  Roberto_BOZ
pi_199094606
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 08:09 schreef Monolith het volgende:

[..]

Hij adviseert nu juist géén WC-eend.
Jawel, hij suggereert dat jongere vrouwen beter voor Pfizer kunnen gaan. Pfizer komt als winnaar uit de bus van deze vaccinatie-strijd en dit is een goede manier van communiceren. 'Ja, de rest is ook goed, máár...'
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')