Oh maar mijn kinders houden wel van spicy en gevarieerd gelukkig.quote:Op donderdag 15 april 2021 11:30 schreef lily het volgende:
Ik heb altijd veel gebruik gemaakt van een vedisch kookboek (vedische kookkunst heet het).
Maar dat is wel even wennen ivm het vele gebruik van allerlei kruiden. Voor jonge kinderen is dat niet altijd even handig, maar er staan heerlijke gerechten in.
ja, linzen hebben we al geregeld inderdeed!quote:Op donderdag 15 april 2021 11:35 schreef Erasmus het volgende:
[..]
Zoek naar linzenschotels, eiwitrijk, vaak met meerdere groentjes en kerngezond.
Eens. Daarom vind ik die Beyond Burger niet te hachelen. Alleen namaak van vleesproducten die zelf al hartstikke bewerkt zijn en weinig vlezig vind ik niet erg.quote:Op woensdag 14 april 2021 19:15 schreef Declan-Harp het volgende:
[..]
Ik ga heel slecht op namaak ''echt'' vlees Ik wil helemaal niet het idee hebben dat ik een echt dood dier op m'n bord heb.
En deze ook. Toen ik die voor het eerst at dacht ik dat ik per ongeluk een vleeskroket aan het eten was en dat ze verwisseld waren.quote:Op donderdag 15 april 2021 00:21 schreef Erasmus het volgende:
[..]
De enige vegakroket die 100% mijn goedkeuring geniet én smaakt naar de real deal zonder enige twijfel, is het volgende:
[ afbeelding ]
Ik heb hem ook geprobeerd (want gratis) Nopequote:Op donderdag 15 april 2021 11:45 schreef Stepperoller het volgende:
[..]
Eens. Daarom vind ik die Beyond Burger niet te hachelen. Alleen namaak van vleesproducten die zelf al hartstikke bewerkt zijn en weinig vlezig vind ik niet erg.
[..]
En deze ook. Toen ik die voor het eerst at dacht ik dat ik per ongeluk een vleeskroket aan het eten was en dat ze verwisseld waren.
Ik heb liever die van de Vegetarische Slager. Die vind ik ook echt lijken trouwens, maar daarvan is de vulling gewoon egaal en heb ik niet de vleesassociatie.
Heb nog geen lekkere vega-frikandel kunnen vinden. Kwa smaak is het natuurlijk vooral kruiden en smaakversterkers, maar in de structuur gaat het vaak mis.....quote:Op donderdag 15 april 2021 11:47 schreef Declan-Harp het volgende:
Vega frikandellen vind ik dan wél weer lekker, omdat er aan echte frikandellen al nauwelijks vleezigs zit natuurlijk
Ik vind gewone kroketten ook al zodanig bewerkt dat de structuur van de vleesvariant al weinig meer met vlees te maken heeft, dus dan vind ik het geen probleem.quote:Op donderdag 15 april 2021 11:46 schreef Declan-Harp het volgende:
[..]
Ik heb hem ook geprobeerd (want gratis) Nope
Bestelde bij de snackbar een groentekroket en kreeg zo eentje van de Vega Slager. Heb hem laten staan, ik geloofde niet dat het geen echte was
Ik weet niet eens meer hoe een echte frikandel smaakt joh, ik vind alles primaquote:Op donderdag 15 april 2021 11:51 schreef cafca het volgende:
[..]
Heb nog geen lekkere vega-frikandel kunnen vinden. Kwa smaak is het natuurlijk vooral kruiden en smaakversterkers, maar in de structuur gaat het vaak mis.....
Smaken verschillen, blijkt maar weer
Wat is er dan mis met die vega-kroketten?quote:Op donderdag 15 april 2021 11:53 schreef Declan-Harp het volgende:
[..]
Ik weet niet eens meer hoe een echte frikandel smaakt joh, ik vind alles prima
At de eerste 13 jaar van m'n leven sowieso geen vlees wat op dood dier leek, alleen maar vermomd en gepaneerd spul.
Die hebben draadjes aan de binnenkant en harde stukjesquote:Op donderdag 15 april 2021 11:56 schreef cafca het volgende:
[..]
Wat is er dan mis met die vega-kroketten?
Die van de Vegetarische Slager (dus niet die variant van de Vega Slager samen met Mora ) niet. Daarom ben ik daar zo'n fan van.quote:Op donderdag 15 april 2021 12:00 schreef Declan-Harp het volgende:
Die hebben draadjes aan de binnenkant en harde stukjes
Volgens de snackbar kreeg ik eentje van de VS, maar die zat dus vol draadjes en stukjes. Hebben ze hem dus tóch verwisseld.quote:Op donderdag 15 april 2021 12:02 schreef Stepperoller het volgende:
[..]
Die van de Vegetarische Slager (dus niet die variant van de Vega Slager samen met Mora) niet. Daarom ben ik daar zo'n fan van.
Die van Mora is in samenwerking met de VS.quote:Op donderdag 15 april 2021 12:03 schreef Declan-Harp het volgende:
[..]
Volgens de snackbar kreeg ik eentje van de VS, maar die zat dus vol draadjes en stukjes. Hebben ze hem dus tóch verwisseld.
Dat kan ook, zie ik nu aan de plaatjes hierboven.quote:Op donderdag 15 april 2021 12:04 schreef Stepperoller het volgende:
[..]
Die van Mora is in samenwerking met de VS.
Ik ook niet, maar had ze toen zelf ook besteld bij mijn boodschappen in de veronderstelling dat het de egale zouden zijn. Dat vlezige mondgevoel, brrr.quote:
Het is vooral een kwestie van truukjes leren om zonder vlees voldoende 'hartigheid' in je gerecht te krijgen. Bruine of zwarte linzen zijn bijvoorbeeld een prima vervanger voor gehakt in de pastasaus. In stukjes gesneden zongedroogde tomaat werkt ook prima of pastasaus, chili sin carne of stoofpotten wat meer body te geven.quote:Op donderdag 15 april 2021 11:24 schreef SQ het volgende:
Ik zou overigens wel graag écht vegetarisch leren koken. Dus niet gewoon een AGV-tje met een kaasschnitzel ofzo. Of bolognese met gehackt (niet te nassen overigens). Maar vegetarisch, lekker, en zonder vleesvervanger.
Zijn er onder de echte volleerde vega's hier nog mensen met tips voor bijvoorbeeld kookboeken? Websites?
Qua kookboeken vind ik "de dikke vegetarier" van Mark Bittman erg goed, een standaardwerk waar ik nog steeds vaak op terugval.quote:Op donderdag 15 april 2021 11:24 schreef SQ het volgende:
Ik zou overigens wel graag écht vegetarisch leren koken. Dus niet gewoon een AGV-tje met een kaasschnitzel ofzo. Of bolognese met gehackt (niet te nassen overigens). Maar vegetarisch, lekker, en zonder vleesvervanger.
Zijn er onder de echte volleerde vega's hier nog mensen met tips voor bijvoorbeeld kookboeken? Websites?
Van die website krijg ik acuut trek thanks!quote:Op donderdag 15 april 2021 13:45 schreef Farenji het volgende:
[..]
Qua kookboeken vind ik "de dikke vegetarier" van Mark Bittman erg goed, een standaardwerk waar ik nog steeds vaak op terugval.
En als je van indiaas houdt (en welke vegetarier doet dat niet?) dan is deze site tof: https://www.vegrecipesofindia.com/
Ik wijk dan behoorlijk af Nog nooit gegeten, zelfs geen curry.quote:Op donderdag 15 april 2021 13:45 schreef Farenji het volgende:
[..]
En als je van indiaas houdt (en welke vegetarier doet dat niet?) dan is deze site tof: https://www.vegrecipesofindia.com/
In India is bij mij de kiem gelegd voor het vegetarisme. Ik vond het eten vooral in zuid-india zo lekker dat ik opeens merkte dat ik bijna alleen nog maar vegetarische dingen wilde hebben. Zeker nadat ik daar een keer ontzettend ziek was geworden van een stuk kip cordon bleuquote:Op donderdag 15 april 2021 14:12 schreef Declan-Harp het volgende:
[..]
Ik wijk dan behoorlijk af Nog nooit gegeten, zelfs geen curry.
Ik ben een luie en very basic kok.
Doet me denken aan die ene schoolreis naar Engeland. Reservering bij het restaurant was niet goed doorgekomen, dus ze moesten snel snel wat patat en kip bakken. 99 kinderen van de 100 waren de volgende dag ziekquote:Op donderdag 15 april 2021 14:17 schreef Farenji het volgende:
[..]
In India is bij mij de kiem gelegd voor het vegetarisme. Ik vond het eten vooral in zuid-india zo lekker dat ik opeens merkte dat ik bijna alleen nog maar vegetarische dingen wilde hebben. Zeker nadat ik daar een keer ontzettend ziek was geworden van een stuk kip cordon bleu
Engeland is een goede plek als je het eten helemaal wilt afleren, inderdaad!quote:Op donderdag 15 april 2021 14:25 schreef Declan-Harp het volgende:
[..]
Doet me denken aan die ene schoolreis naar Engeland. Reservering bij het restaurant was niet goed doorgekomen, dus ze moesten snel snel wat patat en kip bakken. 99 kinderen van de 100 waren de volgende dag ziek
Sowiesoquote:Op donderdag 15 april 2021 14:29 schreef cafca het volgende:
[..]
Engeland is een goede plek als je het eten helemaal wilt afleren, inderdaad!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |