vanvond, simpele, amerikaanse spaghetti met bolognese gehakt saus met prei ui courgette paprika en champions, lekker slordig gesneden met extra tomaten pure extra en olijven en olijfolie, mischien noch ff vanavond langs bij de appie voor wat gnoccie er door heen. kan er weer wat emmentaler op.quote:Ingrediënten
150 gr penne pasta
2 sjalotjes
1 teen knoflook
1 kleine broccoli
½ rode peper zonder zaadjes
2 el olijfolie
¼ blik ansjovis (à 46 g)
50 gr zwarte olijven ringen
1 el kappertjes
300 gr passata (tomatensaus)
125 gr tonijn op olie (uitgelekt)
Bereidingswijze
1
Breng een ruime pan water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook in 8 min. beetgaar.
2
Snijd de knoflook en snipper de sjalotjes fijn. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Kook de broccoli de laatste 3 min. mee met de pasta.
3
Snijd de rode peper in ringen en houd deze apart.
4
Verhit de olijfolie in een hapjespan. Voeg de ui, knoflook en ansjovis met de helft van de olie uit het blikje toe en fruit 1 min. Voeg de olijven, kappertjes en rode peper toe aan de pan en fruit dit nog gedurende 3 minuten mee.
5
Blus het geheel af met de passata en breng aan de kook. Als de saus enkele minuten lichtjes heeft gekookt meng je de penne en broccoli samen met de tonijn door de saus.
knoflook is altijd lekker. heel veel knoflook ook.quote:Op dinsdag 20 april 2021 22:04 schreef Prego het volgende:
Van een « nieuw » Méditerraans/Grieks restaurant laten bezorgen: 4 pitas naturel, eendeborst plakjes in dadelsaus, souvlaki, houmous, tzaziki, pittige tarama, fetaballen « gepanneerd » in zwarte olijven en baklava’s als dessert.
Ik zit godnakes vol maar het was heerlijk (zijn er hier meer mensen die het lekker vinden om na de maaltijd knoflook op te boeren? )
Nu een pilsje
Broodje halfom heb ik nog nooit gegeten. Zie t vaak langskomen. Wil t wel eens proberen. Sowieso nooit 1 van die 2 ook los gegeten.quote:Op woensdag 21 april 2021 11:21 schreef Karzai het volgende:
vanmiddag kippensoep en een broodje halfom
vanavond andijviestamppot met rookworst
Is heerlijk. Pekelvlees en gekookte runderlever (geen varkens).quote:Op woensdag 21 april 2021 15:25 schreef FutureFairytale het volgende:
Broodje halfom heb ik nog nooit gegeten. Zie t vaak langskomen. Wil t wel eens proberen. Sowieso nooit 1 van die 2 ook los gegeten.
Ziet er niet slecht uit.quote:Op woensdag 21 april 2021 18:42 schreef Phoenyx-God het volgende:
[ afbeelding
Goedkope kippensoep met vrijwel niks erin en wat goedkoop ranzig droog brood. Jezus had het nog beter maar ja, dat is mijn vriendin die dit dan maakt
Fijn. Houwe zo!quote:Op woensdag 21 april 2021 16:02 schreef marc0871 het volgende:
Ha, gaat de goede kant weer op.
Vanmiddag kreeg ik ineens honger, na 3 dagen niet, en heb 4 bolletjes Saks naar binnen zitten werken.
Ze blijven nog zitten ook
Nou nog ff verzinnen waar ik vanavond trek in heb.
opzich is die gekookte lever en pekelvlees los niet zo lekker, maar bij elkaar ineens weer wel.quote:Op woensdag 21 april 2021 15:25 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Broodje halfom heb ik nog nooit gegeten. Zie t vaak langskomen. Wil t wel eens proberen. Sowieso nooit 1 van die 2 ook los gegeten.
Vanmiddag had ik uiensoep, crackers kaas en ei.
Vanavond, net als gisteren, pasta prosciutto.
de slow en multicooker is mijn hulpje, je moet wel nadenken over wanneer je groenten enzo toevoegt, vlees wordt lekker als je het lekker lang rustig laat garen, maar groenten niet zo, die moet je echt pas op het laatst toevoegenquote:Op woensdag 21 april 2021 19:01 schreef Scheepskok het volgende:
Gisteren aardappelblokjes en drumsticks uit de slowcooker.
Bodem belegd met uienringen, daarbovenop de voorgekookte aardappelblokjes en dan de drumsticks. Zes uur lang op de laagste stand.
Van de ui bleef weinig over. De aardappelblokjes waren niet lekker, maar dat lag aan de kruiding, kant en klaar voorgekookt AH met knoflookkruiden. Op zich was het goed, maar de smaak was superflauw.
Maar de drumsticks, wauw!! Het vlees schoof gewoon van het bot. Het kapje kraakbot viel ook gewoon vrij. Het bot was direct helemaal kaal en het vlees was supermals. Helemaal geen gedoe en gekluif meer.
Ik eet dit zelf ook regelmatig, alleen kook er altijd wat vermicelli mee. Handje vol is voldoende. Het is al snel teveel.quote:Op woensdag 21 april 2021 18:42 schreef Phoenyx-God het volgende:
[ afbeelding ]
Goedkope kippensoep met vrijwel niks erin en wat goedkoop ranzig droog brood. Jezus had het nog beter maar ja, dat is mijn vriendin die dit dan maakt
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |