abonnement Unibet Coolblue
pi_198876017
Oeh een huizen opsom. O+

Wij wonen in een nieuwbouwwoning uit 2010. We hebben al heel wat afgeklust afgelopen jaren. Wij zijn allebei zelf nogal handig, dus we doen alle klussen m.u.v. loodgieterswerk en stucen zelf. Een dag na oplevering van onze woning hebben wij de hele achtergevel verwijderd en zelf een aanbouw geplaatst.
Vier jaar geleden hebben we een dakkapel op zolder geplaatst, ook zelfgemaakt. Twee jaar later de volgende dakkapel en een vliering aangelegd (ruimte voor rommel O+). Afgelopen zomer hebben we de keuken uitgebreid i.v.m. andere woonwensen (grotere koelkast en vriezer o.a.), een verrijdbare buitenkeuken in de tuin gemaakt voor onze BBQ's en afgelopen weekend ben ik begonnen aan wat onderhoudswerkzaamheden zoals plinten, schutting en tuinset schilderen.
Volgende week komen er zonnepanelen op het dak. Helaas maar 5, meer kunnen we niet kwijt. ;( Die laten we overigens wel aanleggen, want dat is best een specialistische klus.

Ondanks nieuwbouw klussen we dus nog best wat af. :)
  dinsdag 6 april 2021 @ 09:34:14 #202
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_198876090
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 09:28 schreef Ynske het volgende:
Vraagje, wat voor dweil bis het beste om nieuw laminaat mee te reinigen?

Eerst hadden we parket en steen op de vloer liggen en gebruikte ik een stoomreiniger. De boerenland raadde de stoomreiniger ten strengste af bij de nieuwe vloer. Hij zegt alleen met een suwiffer, maar met een hond en een kind zie ik dat niet zitten. Er zal echt wel met een vochtig iets schoongemaakt moeten worden. Tips?
Ik dweil echt bijna elke dag mn laminaat.
Vaker dan dat ik stofzuig. Met zo een ding:

Die kun je goed droog wringen voor je gaat dweilen.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  dinsdag 6 april 2021 @ 09:34:39 #203
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_198876094
:') Ik zie nu pas dat virus ding hahaha.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_198876128
Opsom O+

Huis uit 1904 hier, waar altijd iets aan gedaan moet worden en ik vind het heerlijk O+ . We doen bijna alles zelf (leidingen etc niet) en sparen iedere keer weer voor een nieuw project.
pi_198876269
Wij zijn niet geschikt voor huizen na 1930. We kregen ons huis uit de jaren 80 gewoonweg niet gezellig. Dat lag echt aan ons. Wij hebben blijkbaar hoge balkenplafonds en scheve deuren nodig.

Wij kochten dit huisje 4 jaar geleden, de verkoopster had het huis laten strippen en opnieuw opgebouwd. Daarbij is nogal veel vergeten bleek achteraf. Ze heeft 1 jaar laten verbouwen en er 1 jaar in gewoond dus alles was hoogstens 2 jaar oud.

Ik zal de lijst in een spoiler zetten....

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_198876314
Nieuwbouw 2013, we zijn de eerste bewoners dus.
Nu we er een aantal jaar wonen krijg je scheurtjes langs het plafond en moet het schilderwerk ge-update worden.
We willen deze zomer de tuin vernieuwen, kindvriendelijker maken. 7 jaar terug geen handige keuzes in gemaakt.
Of de zolder. :?
  dinsdag 6 april 2021 @ 09:48:51 #207
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_198876358
Ik wil mn appartement uit de jaren 80 wat ik 14 jaar geleden kocht schilderen en een nieuwe vloer erin maar ik heb nooit vrij en geen tijd en ik kan niks zelf en niemand heeft tijd om het te doen dus ach ja.
:')
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  dinsdag 6 april 2021 @ 09:58:37 #208
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_198876496
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 09:36 schreef MevrouwCactus het volgende:
Opsom O+

Huis uit 1904 hier, waar altijd iets aan gedaan moet worden en ik vind het heerlijk O+ . We doen bijna alles zelf (leidingen etc niet) en sparen iedere keer weer voor een nieuw project.
Komen klussen :P ?
De keukenkastjes hangen er in elk geval nog, dat is een van de weinige dingen die niet vervangen hoeven te worden dit jaar O+
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_198876502
Hier ook een huis uit 96. Toen we het kochten alleen alles laten stucen en toen was er geen budget meer voor ook een nieuwe keuken en vloer beneden (plus vloerverwarming). Dat komt over een paar jaar dan wel. Ondertussen is wel bijna alle (B/C-merk) apparatuur in de keuken vervangen.
Wij zijn achteraf wel heel erg blij dat we stucen 1ste prio hebben gegeven. Wat een smerig gedoe.
Er ligt dus nog laminaat en dat dweil ik ook rustig met de stoomreiniger. Maar ja, wij geven dan ook weinig om de levensduur van deze vloer :)
pi_198876568
Mijn vader mag over een week de eerste prik halen. Zat niet in de eerste risicogroep bij de huisarts(copd), maar blijkbaar is er toch plek voor hem. Daar zijn we blij mee..

Hier geen vloer onder de keuken. De tegelvloer van de vorige bewoners ligt er wel onder. Maar ons laminaat niet. Dat lijkt me nogal onhandig, als er iets lekt, moet je die planken onder de pootjes vandaan halen. Het laminaat ligt nu tot de pootjes. Ik zou er niet iets onder leggen dat minder lang meegaat dan de keuken zelf..

Die leifheit dweil heb ik ook. Werkt prima!

Het weekend lekker weg geweest. Even naar Landal. Mijn ouders zijn ook meegeweest. Even een "normaal" weekend met zijn allen. Zij konden daar lekker fietsen. Wij hebben wat gefietst, gewandeld, ge-escape-roomed, ge-koehandeld etc..
Beetje herinneringen maken met zijn allen O+
Al was het jammer dat de jongste er eentje aan toe moest voegen. Die had een mini-wondje aan zijn hand. Die liet ik het maar afspoelen onder de kraan. Hij stond er, zei "ik word duizelig", en ging opzij. Ik dacht nog even, zal wel overdreven zijn, dat doet dat kind vaker. Maar hij ging echt onderuit. En kwam heel naar terug van het flauwvallen. Echt stuipend en daarna best gedesoriënteerd. Hij had daarna een mooi paasei op zijn kop. Gelukkig na een uurtje wel weer aan het eten en alleen nog wat hoofdpijn.. Maar dat was niet ons plan van herinneringen maken :{
En dan eind van de dag nog eens naast me gaan zitten, zeggen dat hij wat wazig was en tegen me aan vallen. Dat grapje kwam te vroeg :X
pi_198876589
Huis uit '96 of rond die tijd.
We hebben de buitenboel een keer laten schilderen, ik denk dat dat bijna alweer mag.
De dakbedekking van de garage is vorig jaar vernieuwd.
Van binnen mag er eigenlijk van alles wel weer, als ik een lijstje begin te maken dan wordt die steeds langer.
Maar ja, er staat eerst een nieuwe auto op het verlanglijstje en daarna zullen we eerst weer moeten sparen, dus voorlopig doen we het maar met wat het is.
Misschien kunnen we tzt beter verhuizen ofzo :')
Mama van 2 lieve meiden :)
  dinsdag 6 april 2021 @ 10:24:48 #212
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_198876828
Hier huis uit 1962. Toen we hier 2 jaar geleden kwamen wonen hebben we de massief houten vloer laten opschuren en olieen, en een nieuwe badkamer geplaatst. Vorig jaar nieuwe voordeur en nieuwe cv ketel en binnen al het houtwerk geschilderd. Afgelopen najaar hebben we bijna alle ramen + kozijnen vervangen. Volgende project is de trap. Die is nog bedekt met blauw tapijt :r, maar ik wil ook een nieuwe bank... keuzes keuzes. En de keuken doet t nog, is 15 jaar oud, maar vind ik erg lelijk, dus daarvoor sparen we alvast...

Genoeg te doen dus, en ik heb een hekel aan klussen.
pi_198876862
Hier jaren 80 huis. Kozijnen beneden worden in mei vervangen. Dan moeten we dus gaan schilderen. In juli komt een extra dakkapel. Dat wordt klussen in de zomervakantie. Maar dan heeft mijn man eindelijk een werk-zolder met meer licht dat alleen een veluxraampje.. Dan gelijk zo inrichten dat we netter kunnen opbergen, een logeerbank en die werkplek allemaal er netjes kunnen staan. Mijn man klust wel en ik help wel..

En dan wil ik eigenlijk de tuin nog opnieuw laten betegelen. Of de huidige opnieuw erin leggen. Het is nogal een hobbel-bobbel landschap. Maar dat laat ik doen.
pi_198876942
Ik ben gelukkig wel gezegend met een hele handige vriend! Ons vorige huis hebben we letterlijk compleet gestript, aantal muren eruit, badkamer verplaatst. En dat heeft vriend samen met schoonvader helemaal zelf gedaan, inclusief leidingwerk, elektriciteit en stucen.
De keuken nu krijgt ook vernieuwde elektriciteit (grootste deel is nu gedaan), voor de koelkast moest er een waterleiding getrokken worden, de dubbele oven moet op 2 groepen. Allemaal zelf gedaan.
Plafond is inmiddels ook alweer gestuct.

Ik help waar nodig met wat schuur- en lakwerk :')
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_198876964
Oh ja, paar maanden geleden hebben ze ook met z’n twee de ketel vervangen. Kostte wat uurtjes en een hoop gevloek, maar ik zit er gewoon weer warmpjes bij :D
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_198876977
Ik ben wel superblij met mijn zwager die dus aannemer is. Die geeft eerlijk advies en kent ook overal mannetjes voor. Die mannen werken zoals hij: hard, goed en zonder gezeik. Wel altijd gezellige mannen, Utregse humor.
Voor zijn kleine zusje maakt hij vaak tijd en die mannen dus ook en we krijgen altijd de vraag 'met of zonder bon?'

Mijn schoonvader is ook handig, die kan vrijwel alles wel, maar is zo ontzettend langzaam geworden dat we die niet meet vragen. Die kan zo een week over een klein wandje tegelen doen.

Vriendin is overigens ook erg handig, tegelen, vloeren leggen, van alles ophangen etc etc. Maar het ontbreekt gewoonweg aan tijd over het algemeen.
  dinsdag 6 april 2021 @ 10:52:36 #217
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_198877191
:') Ik wil ook een handige vriend haha.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_198877320
@Deepfreeze, wat een nare ervaring met dat flauwvallen! Enig idee waar het ineens door kwam?
Venus in pocketformaat
© loveli
  dinsdag 6 april 2021 @ 11:06:15 #219
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_198877402
@Deepfreeze eng idd! Ik ben 1 x flauwgevallen in mijn leven, ik deed het meteen van boven aan de trap naar beneden, was een jaar of 13 denk ik, mijn moeder stond me te roepen beneden, voor school, en ik voelde me een een beetje raar, ik herinner me dat ik haar zag staan onderaan de trap met mijn broertje op de arm en ineens lag ik beneden op de bank en was iedereen in paniek. Ik had niks gelukkig, als je slap valt valt de schade meestal wel mee.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_198877707
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 10:59 schreef Phaidra het volgende:
@:Deepfreeze, wat een nare ervaring met dat flauwvallen! Enig idee waar het ineens door kwam?
Hij was al wat paniekerig aan het doen over het wondje (een prikje van een snijmes, dus echt klein). En daarbij misschien even de schrik van het koude water/de pijn daarvan op het wondje..

quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 11:06 schreef oh-oh het volgende:
@:deepfreeze eng idd! Ik ben 1 x flauwgevallen in mijn leven, ik deed het meteen van boven aan de trap naar beneden, was een jaar of 13 denk ik, mijn moeder stond me te roepen beneden, voor school, en ik voelde me een een beetje raar, ik herinner me dat ik haar zag staan onderaan de trap met mijn broertje op de arm en ineens lag ik beneden op de bank en was iedereen in paniek. Ik had niks gelukkig, als je slap valt valt de schade meestal wel mee.
Ik ben wel wat gewend.. Ga zelf relatief makkelijk out. Mijn bloeddruk daalt nogal makkelijk. Zelfs bijna tijdens mijn bevalling.. Maar ook bij buikgriep en mijn PDS-aanvallen(veel bloed naar buikspieren). In mijn puberteit ook. En een keer bij bloedprikken. Bij de laatste vaccinaties als kind.. De laatste jaren is het rustig. Denk in dit huis (nu 6 jaar), 1 keertje. Het jaar ervoor meerdere keren door PDS die niet onder controle was..

En mijn oudste gaat ook wel om. Na zijn 4-jaarsprik zat hij aan tafel en vroeg me waar de kleuren waren gebleven. Toen wist ik genoeg. Een paar jaar erna nog eens omdat hij veel bloed zag. Wij hebben het wel door, dus kunnen gaan zitten/hoofd tussen de benen doen, en dan voorkom je het vaak wel.

Mijn moeder kan het ook wel trouwens.. Lijkt een familieding te zijn zo.. :{

Alleen D ging er heel plotseling in en kwam echt lelijk eruit met stuipen en gedesoriënteerd. C en ik worden rustig wakker, alleen op de grond :P
  dinsdag 6 april 2021 @ 11:31:29 #221
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_198877789
Ja dat stuipen is echt eng. Ik ben echt maar 1 keer flauwgevallen, maar als ik het doe doe ik het goed haha.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_198877806
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 10:52 schreef oh-oh het volgende:
:') Ik wil ook een handige vriend haha.
Echt he. _O- Man is niet onhandig, maar zelf leidingen enzo doen wordt hem niet. En elektra vindt hij eng dus is meestal mijn taak. :+
  dinsdag 6 april 2021 @ 11:34:53 #223
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_198877848
Niemand van ons kan klussen. Mijn vader kan nog geen fietsenband plakken. Mooiste is dat mijn demente moeder bij hoog en laag beweert dat hij zelf kippenhokken bouwde vroeger en zo, en dan zegt ie niks en zit ie sneaky te lachen, ik weet nog wat dat geintje kostte van dat custom made kippenhok destijds, daar heeft ie 1000 gulden aan gespendeerd hahaha.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  dinsdag 6 april 2021 @ 11:38:00 #224
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_198877919
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 09:26 schreef Phaidra het volgende:
Onze aannemer kan nu pas weer klussen aannemen voor volgend jaar april/mei. Echt absurd! Wij hadden al 6 maanden voor de werkzaamheden konden starten, en nu is het meer dan een jaar.

Huis uit 1976 trouwens. Ik hou heel erg van oude huizen, maar wij zijn geen handige klussers. Nieuwbouw vind ik voor energiebesparende maatregelen wel heel mooi, maar qua sfeer zou ik daar toch niet graag wonen. Onze wijk is heel ruim opgezet met veel groen (de gemeente heeft daar vast spijt van nu :+ ), dat vind je niet bij nieuwbouw. En sowieso, alles wat bij ons nu gebouwd wordt, is helemaal gericht op expats of grootverdieners. Vanafprijs 8 ton oid.
De nieuwbouwwijk waar wij nu wonen en waar 400 meter verderop ons huis gebouwd wordt heeft behoorlijk wat groen, ook niet van die rechttoe rechtaan blokken huizen die haaks op elkaar staan, maar straten die schuin lopen ten opzichte van andere straten, straten die rond lopen, maar dan weer niet gelikt strak rond.

Ik heb het er echt enorm naar m'n zin, juist omdat er afwisseling is, ook qua huizen is er een hoop verschil qua uiterlijk (al zal het gros van de projectwoningen dezelfde indeling hebben, afhankelijk van rijwoning of 2-kapper).

Opsom:
Tijdelijk in een nieuwbouw (maart 2020 opgeleverd) appartement van 83m²
Over ongeveer 2 maanden naar een nieuwbouw (opleverdatum eind april 2021 D.V. <--- kijk mij integreren :D _O- ) vrijstaande woning van ongeveer 180m².
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_198878046
Ik heb een hele handige man. Hij mag alleen geen gaten meer boren in de badkamer, zondags om 17:00 :D
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')