abonnement Unibet Coolblue
pi_198937071
Had hier helemaal geen voorkeur voor geslacht.
Wel altijd gedacht een meisje te krijgen, ook al wilde ik geen kinderen haha.
Nu hebben we straks gewoon 3 jongetjes in huis O+
De drie musketiers.
pi_198937248
Heyy Cava? Is het weer zover, of moest je het gewoon even van je hart? :D

Maria wat relaxt dat het einde in zicht is. Eindelijk! Fijn dat je goed gehoord bent door deze gynaecoloog. En Cygne ook fijn dat het ziekenhuis zich aan jouw wensen houdt.

LL, ik ging ook met week 12 over. Ik had nog wat kleding liggen, dus dat scheelde. Maar veel daarvan is net en semi-ongemakkelijk kantoorspul en daar kom ik nu toch niet. En als ik heel eerlijk ben naar mezelf heb ik sinds 15 maart 2020 nooit iets anders aangehad dan een zwarte legging.. Dus heb ik 7 nieuwe leggings voor zwangeren aangeschaft bij de H&M. Ook 4 pakken met 2 stuks basic lange zwangerschapsshirts in verschillende kleuren. Trui erbij en klaar. Voor de zomer heb ik wat loszittende zomerjurkjes die ook over een zwangere buik heen passen en ik heb een boel jasjes en vesten, die passen ook altijd. 2 zwangerschapspanty's en ik heb nog wat croptop-achtige dingen die prima staan met een zwangere buik eronder. Ik had nog twee zwangerschaps jeans en een "sexy" zwart kanten jurkje voor speciale gelegenheden. Vorige zwangerschap was dat de kerstperiode.

Toevallig vandaag mijn inloopkast uitgemest en alles waar ik nooit meer in ga passen naar vriendinnen gestuurd. Een categorie met voor na de zwangerschap naar zolder en mijn zwangerschapskleding in de kast. De babykleertjes moeten ook in die kast, want de baby krijgt de eerste tijd toch geen eigen kamer. Dat is het kantoor van mijn vriend. Daarbij heeft Lily ook twee jaar bij ons gelegen, dus er zit geen druk op.
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_198937304
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 april 2021 19:53 schreef Flav het volgende:
Had hier helemaal geen voorkeur voor geslacht.
Wel altijd gedacht een meisje te krijgen, ook al wilde ik geen kinderen haha.
Nu hebben we straks gewoon 3 jongetjes in huis O+
De drie musketiers.
Wat een tof idee. O+
  vrijdag 9 april 2021 @ 20:45:49 #179
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_198937998
Ik heb ook mijn eigen jurken gedragen, en pantys van snag tights O+

Wel 1 jeans/legging gekocht, een trui en een jeansjurk. Oh en een blousejurk. Maar die kan ik ook gewoon aan zonder buik. (De jeansjurk kocht ik zelfs ruim voor de zwangerschap want leuk)
Kwak
pi_198938381
Snags! O+
Hier ook dagelijks aan, love them.
pi_198943814
Weet je waar ik gestoord van word? Dat Lily sinds weken eindelijk weer doorslaapt en ik nu elke nacht drie uur lang wakker ben. Waarom ook echt.
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_198944252
Wat fijn dat je een datum hebt Maria! Fijn zo’n begripvolle gyn.

Ennn de rest ben ik vergeten, wel alles gelezen, sorry.

Meld met baby nog steeds IN de buik :7 Ondanks dat ik denk: ze heeft nog een paar dagen, knijp ik ‘m zo voor een inleiding. Ik wil dat echt niet liever niet (wat moet dat moet en als het medisch noodzakelijk is ben ik de eerste die naar het ziekenhuis sjeest, even disclaimer). Vandaag 41+4. Heb me vanochtend laten strippen. Had 1 cm ontsluiting maar bmm nog wel stug. Ik verwacht er niet veel van. Heb voor maandag volgende controle staan & evt weer strippen.

Ben nu alleen een beetje emo want “huhhuuh moet ik niet gewoon de natuur zijn gang laten gaan”. Maar goed, als ik wel ingeleid moet worden, zou ik weer denken “had ik me niet moeten laten strippen”.

Ik ben op zich wel bereid om nog een paar dagen na de 42w door te lopen. Zijn er hier mensen met ervaring daarmee? (Heb al wel 2 ervaringsverhalen in m’n wat verdere omgeving, maar ben gewoon benieuwd.)
Dit, dat, alles.
  zaterdag 10 april 2021 @ 12:28:06 #183
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_198944772
Ik snap je gevoel Philo. Nu ik dus een datum heb heb ik mentaal een boost gekregen en denk ik 'ach, ik kan toch nog wel iets langer doorlopen en het natuurlijk afwachten?' Maar ja, dat is gewoon omdat ik nu weet dat ik niet lang meer hoef.

Ik geloof niet dat het ziekenhuis happig is op over de 42 weken lopen, maar als je verloskundige relaxed is zie ik niet echt een reden om er erg bang voor te zijn. Reden is dat er meer complicaties kunnen ontstaan, maar dat is met een inleiding ook denk ik dan, dat is dan toch om het even zou je denken. Succes met het maken van de keuze en hopelijk werkt het strippen toch!
L'Enfer, c'est les autres.
pi_198945925
Ik dacht dat @Burdie ook langer dan 42 weken heeft gelopen, maar weethet niet meer zeker?
pi_198947778
Ik had ook geen voorkeur voor geslacht, zou allebei even leuk vinden. Wel hadden we al veel eerder potentiële meisjesnamen in gedachten dan jongensnamen. Een jochie zou heel leuk zijn voor onze neefjes, maar een dametje is juist weer heel grappig, omdat het uniek is binnen de familie van mijn man. Er is daar al 62 jaar geen meisje meer geboren. :D
En nu gaan wij breken met die traditie, haha.
We hebben trouwens geen echte gender reveal gedaan, daar zijn we veel te nuchter voor. We wilden het zelf als eersten weten en vorig weekend hebben we het verteld aan m'n ouders en schoonfamilie met behulp van een klein cupcakeje met slagroom en roze muisjes. Vrienden vroegen er zelf naar en die hebben we dus gewoon een berichtje gedaan. Het gaat verder ook niet op social media. Iedereen mag het weten als ze willen, maar ik ga het niet actief rondbazuinen.

LauriLynne, ik ging ongeveer met 11 weken over op zwangerschapsmaillots/-panty's. Ik draag normaal ook altijd veel jurkjes en m'n gewone panty's zaten echt voor geen meter meer. Ook had ik rond week 10 m'n twee meegroeibh's in huis. Het echt dragen van positiekleding ging ik doen in week 14.
Nu draag ik eigenlijk alleen maar positiekleding, het zit zo lekker. Ik heb een paar items nieuw aangeschaft in de online sale van Zalando (3 jurkjes, 3 shirts en 2 rokken). Verder heb ik nu 4 zwangerschapspanty's van Noppies en 3 meegroei-/voedingsbh's zonder beugel. De rest heb ik allemaal via Marktplaats aangeschaft of gekregen van een vriendin. Ik ben er dus niet veel geld aan kwijt geweest.

Vandaag 21+4 en ons dametje wordt steeds drukker. Ze beweegt echt op vaste momenten, 's morgens vroeg en 's avonds vanaf half 9. Het wordt ook steeds wat harder. Heel gezellig!

KC en Maria, succes met de laatste loodjes. 😘
pi_198948348
Waar ik op de gynaecologie stage gelopen heb gingen ze doorgaans met uiterlijk 42 wel inleiden met als argument dat starten met inleiden niet betekend dat je binnen 24 uur een baby hebt. Maar ik snap je terughoudendheid tav inleiden heel goed Philo. Ik zou het tijdens je controle gewoon bespreekbaar maken. Dan duim ik heel hard dat de baby zich een deze dagen gewoon vanzelf meld.

Maria fijn dat een datum je rust geeft. Ik vind het al bewonderenswaardig dat je de 38 weken gehaald hebt. Wees lief voor jezelf je hebt straks ook nog kracht en energie nodig voor de bevalling en kraamtijd.

Dank dames, het is dus niet raar dat ik over 1 of 2 weken wel over moet naar zwangerschapskleding. Ik ben nu bijna 15 weken.
Ik ga snag tights bestellen nu jullie lovende reacties. Wellicht dat ik dan jurkjes wat meer ga waarderen.

Ik draag normaal altijd broeken met shirtjes dus mijn kast bevat weinig geschikte kleding. Zalando heeft 50% korting dit weekend op geselecteerde items. Zit ook best wat positiespul tussen voor wie nog wat zoekt.
pi_198948851
Ik heb alle opties al wel doorgesproken met de vk, dus voel me al wel redelijk geïnformeerd. :) Het is bekend dat de werking van de placenta afneemt na 42 weken, maar wanneer dat precies is, verschilt per vrouw en het kan zijn met 42+1 of met 42+6 etc etc. De enige manier om te “controleren” of het goed blijft gaan is volgens de vk of je de baby nog goed voelt.

In het ziekenhuis zijn ze er idd volgens mij niet zo happig op. De vk gaf aan dat er ook gewoon weinig data bekend is over doorlopen na 43 weken, omdat er veelal voor gekozen werd om in te leiden met 42 weken tot nu toe.
Kon iemand me het maar op een briefje geven he :') Ik besef me ook dat ik me ergens in een luxepositie bevind hoor. Ik ben gezond, zwangerschap verloopt goed, etc. Ik mag in m’n handjes knijpen, als ik lees hoe zwaar sommigen van jullie het hier hebben. :*

Maria, snap heel goed dat je nu denkt van oeh misschien houd ik het nog even vol :D

Bij zwangerschap 1 ging ik volgens mij met 14 weken zwangerschapsbroeken dragen. Dit keer wel wat eerder. Denk met elf weken? Of 9? :') Doen wanneer het voor jou lekkerder voelt om zo’n broek/die kleding te dragen! Er zijn geen regels voor :) Maar met 15 weken klinkt heel logisch!
Dit, dat, alles.
  zaterdag 10 april 2021 @ 19:42:45 #188
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_198950018
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 april 2021 13:57 schreef Aure het volgende:
Ik dacht dat @:Burdie ook langer dan 42 weken heeft gelopen, maar weethet niet meer zeker?
Klopt, mijn jongste is met 42+5 geboren.

Ik vond dat zelf niet bijzonder spannend, het ziekenhuis wel. Maar eerlijk is eerlijk, als ze niet waren gaan inleiden, zat hij er nu waarschijnlijk nog.

Op een gegeven moment is zo'n baby wel echt "af" en moet je voor jezelf de afweging gaan maken wat de meerwaarde zou zijn van het blijven doorlopen versus de bevalling opwekken.
KuikenGuppy
pi_198950090
Qua geslacht ook geen voorkeur. Vind beiden leuk, dus kom maar op. Het zal mij niks verbazen als B2 ook een jongetje is.

Zwangerschapskleding heb ik inmiddels al een weekje aan. Een van mijn favoriete broeken ging kapot, heb wel nog een nieuwe gekocht om wat naar uit te kijken voor na de bevalling, ooit :+ . Ik heb nu 3 fijn zittende broeken, een paar jurkjes en een najaar/winter-jas die ook een draaginzet heeft. Dat gaat met deze baby wel echt heel fijn zijn straks. Heb nu 1 nieuw bloesje gekocht, maar er komt nog wel wat bij denk ik. Wat zomerspul, een extra broek en wat leggings. Sommige zagen er al niet meer zo best uit.

Ugh Rebubbled, ik heb daar nu ook last van inderdaad. Vannacht ook weer, niet kunnen slapen. Ben uiteindelijk maar naar het logeerbed verhuisd om daar te netflixen zodat manlief niet wakker zou worden.

Philo, ik hoop voor je dat ze zich snel zelf meld :* . Lastige keuze ook inderdaad.

Maria een datum, wat fijn *O*

We hadden vandaag de termijnecho, we zagen een prachtig kindje O+. UD is begin november :s) .
pi_198956702
Heey rebubbled, voorlopig is er nog niks bekend. Ik wilde het gewoon even delen :P
pi_198957570
quote:
1s.gif Op donderdag 8 april 2021 18:41 schreef KapiteinCupcake het volgende:
Oef Flav, wanneer mag je?

Mahra, wat fijn van de goede NIPT uitslag! *O*

Cygne, hoe is het nu? Is alles nu een beetje geland?

Hier thuis nog alles semi rustig. Heb best wel wat last van gerommel vanmiddag, maar het is heel onregelmatig en kan ook uren weg zijn. Maar soms zijn de steken best venijnig! Ben dit niet gewend van de vorige zwangerschap, want toen werd ik dus met 36 weken ingeleid, dus dat gerommel hoeft niks te zeggen, straks loop ik vrolijk door tot 42 weken :')

Thanks voor de vluchttas tips trouwens! Vandaag wat Liga koeken en Betweens ingeslagen, lipbalsem en drinkfles heb ik ook op de stapel spullen gegooid die nu oneerbiedig op de commode liggen te wachten tot ik de grote tas van zolder heb getrokken. Het voelt net als een ouderwets schoolreisje :+
Dankjewel! Jij heel veel succes met de laatste loodjes.
pi_198957605
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 april 2021 16:17 schreef Rebubbled het volgende:
Post maar! Ik ben benieuwd wat je hebt gehaald. Misschien doe ik nog ideeën op. Je kunt het altijd achter een spoiler zetten, zodat niet iedereen telkens langs 30 foto's hoeft te scrollen. :D

Ik heb al mijn hele leven het gevoel dat ik twee meiden zou krijgen. Het zou daardoor echt wennen zijn als het een jongen wordt. Ook zou het lekker praktisch zijn qua hergebruik van de spullen en kleding, want lang niet alles is genderneutraal. Meisjesnamen vind ik ook makkelijker dan jongensnamen. Dus ja, een meisje heeft mijn voorkeur, maar dat is vooral praktisch haha. Maar een jongen is net zo welkom en dat zou mijn vriend echt fantastisch vinden. Ik hoop ook op hetzelfde geslacht voor mijn vriendin en mij. Zo leuk om twee jongens of twee meisjes te hebben die een maand na elkaar geboren worden. Maar ook dat is een fantasiewereld, want wie weet liggen ze elkaar niet. Uiteindelijk maakt het allemaal geen bal uit haha.
Ik zal vandaag even alles op foto zetten en posten.

Een voorkeur hebben is heel begrijpelijk. Herkenbaar ook dat meisjesnamen veel makkelijker zijn dan jongensnamen. Hier hetzelfde namelijk. Wanneer weet jij het geslacht?
pi_198957628
Ik had we een voorkeur voor een meisje, maar droomde tot twee keer toe over een jongen en iedereen had het gevoel dat het een jongen zou zijn. Ik had me er dus al helemaal op ingesteld tot we de envelop opende en er stond dat we een meisje krijgen.
pi_198957632
quote:
17s.gif Op zaterdag 10 april 2021 19:48 schreef douche-eendje het volgende:
Qua geslacht ook geen voorkeur. Vind beiden leuk, dus kom maar op. Het zal mij niks verbazen als B2 ook een jongetje is.

Zwangerschapskleding heb ik inmiddels al een weekje aan. Een van mijn favoriete broeken ging kapot, heb wel nog een nieuwe gekocht om wat naar uit te kijken voor na de bevalling, ooit :+ . Ik heb nu 3 fijn zittende broeken, een paar jurkjes en een najaar/winter-jas die ook een draaginzet heeft. Dat gaat met deze baby wel echt heel fijn zijn straks. Heb nu 1 nieuw bloesje gekocht, maar er komt nog wel wat bij denk ik. Wat zomerspul, een extra broek en wat leggings. Sommige zagen er al niet meer zo best uit.

Ugh Rebubbled, ik heb daar nu ook last van inderdaad. Vannacht ook weer, niet kunnen slapen. Ben uiteindelijk maar naar het logeerbed verhuisd om daar te netflixen zodat manlief niet wakker zou worden.

Philo, ik hoop voor je dat ze zich snel zelf meld :* . Lastige keuze ook inderdaad.

Maria een datum, wat fijn *O*

We hadden vandaag de termijnecho, we zagen een prachtig kindje O+. UD is begin november :s) .
Goed nieuws! Nu lekker genieten.
pi_198958094
Wat fijn D-E! *O*

Hier zijn we begonnen aan de badkamer.
Zelf even een muurtje slopen, de stof die daar vanaf komt :')
Over 4 weken beginnen ze en zou 2 weken duren.
Kan ik daarna lekker met m'n dikke buik ronddobberen in ons bad O+
pi_198960071
Oh relaxt Flav! Eat mis ik wel hoor, een bad. We zijn tijdens de zwangerschap van Lily verhuist en vind het echt een gemis. Maar ja we hebben een tuin en drie verdiepingen in Amsterdam, dus echt klagen mag ik niet.

Mahra, dinsdag is het zover! Dan horen we het.

@Cava, ah alright. Hopelijk snel dan. :D Het is jullie zo gegund.

Gisternacht een levensechte droom gehad over robot aliens die de mensheid gingen uitroeien, waarbij ik gescheiden raakte van mijn vriend en Lily en ze net telaat met een auto zag wegrijden. Vannacht gedroomd dat ons huis in de fik ging. Gaat lekker brein. :')
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_198965169
quote:
0s.gif Op zondag 11 april 2021 13:43 schreef Rebubbled het volgende:
Oh relaxt Flav! Eat mis ik wel hoor, een bad. We zijn tijdens de zwangerschap van Lily verhuist en vind het echt een gemis. Maar ja we hebben een tuin en drie verdiepingen in Amsterdam, dus echt klagen mag ik niet.

Mahra, dinsdag is het zover! Dan horen we het.

@:Cava, ah alright. Hopelijk snel dan. :D Het is jullie zo gegund.

Gisternacht een levensechte droom gehad over robot aliens die de mensheid gingen uitroeien, waarbij ik gescheiden raakte van mijn vriend en Lily en ze net telaat met een auto zag wegrijden. Vannacht gedroomd dat ons huis in de fik ging. Gaat lekker brein. :')
Spannend hoor! Ik heb ook de gekste dromen sinds ik zwanger ben. Zal er wel bij horen, denk ik?
pi_198965211
Ik zit hier in een dubio. De ramadan gaat dinsdag van start en eigenlijk zou ik wel graag willen vasten ( om de dag in plaats van de volle 29/30 dagen). Nu zijn er geen wetenschappelijke bewijzen dat het slecht zou zijn voor het kind maar wordt het wel afgeraden door mijn verloskundige. Wat zouden jullie doen? Ik voel me verder goed en heb geen last van misselijkheid of andere zwangerschapsgerelateerde kwalen en denk daarom dat ik prima om de dag kan vasten.
pi_198965822
Ik zou het niet doen. Je baby neemt gewoon wat het nodig heeft van je, dus daar hoef je niet bang voor te zijn. Maar al de calcium die je mist in die dagen komt uit jouw botten en tanden bvb. IJzer hoog genoeg houden is al lastig genoeg zonder maaltijden te missen. Is later in het jaar inhalen een optie? Dat is een optie voor de gemiste menstruatiedagen toch? Of moet inhalen direct na de periode?
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_198966066
quote:
0s.gif Op zondag 11 april 2021 20:14 schreef Rebubbled het volgende:
Ik zou het niet doen. Je baby neemt gewoon wat het nodig heeft van je, dus daar hoef je niet bang voor te zijn. Maar al de calcium die je mist in die dagen komt uit jouw botten en tanden bvb. IJzer hoog genoeg houden is al lastig genoeg zonder maaltijden te missen. Is later in het jaar inhalen een optie? Dat is een optie voor de gemiste menstruatiedagen toch? Of moet inhalen direct na de periode?
Ja, maar ik mag natuurlijk in de avond eten en kan dan mijn calcium en al het andere aanvullen? Of is dat niet voldoende? Ik ben nog erg in twijfel. Inhalen kan natuurlijk altijd later als ik bevallen ben en daar heb ik gewoon een heel jaar ( tot de volgende ramadan) voor. Het is meer dat ik iets fouts doe voor mijn gevoel omdat ik al bijna 18 jaar lang vast elk jaar. Al is het natuurlijk niet fout en ben ik vrijgesteld.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')