abonnement Unibet Coolblue
pi_198867683
Hahaha, hoelang nog? ..Maand of 4? Lol. Bij Lily was ik echt een wandelende planeet. Ik draag enorm naar buiten. Scheelt wel dat ik gewoon kan blijven eten e.d. omdat al mijn organen gewoon op hun plek blijven volgens mij. :P Ik weet nog wel heel goed dat ik vanaf week 30 elke week wel dacht 'no way dat dit nog groter kan groeien.' en dan kwam er toch nog buik bij. :')

Verloskundige gesmst of er morgen nog een plekje is.
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
  dinsdag 6 april 2021 @ 05:51:13 #102
456899 VenusFlyTrap
vind alles leuk
pi_198874967
Ik wordt ook altijd gevraagd hoe lang nog. Ik ben klein (1.62) en was al te dik bij aanvang van de zwangerschap.
Dan zeg ik: 20 weken en krijg dan zo’n heerlijke verbaasde blik.

quote:
0s.gif Op maandag 5 april 2021 10:10 schreef Lemijn het volgende:
Mijn baby wordt zo groot en sterk :o . Deze ochtend zijn de trappen gericht op mijn blaas. Dat is moeilijk te negeren met stalen gezicht, blij dat ik vandaag niet werk... Maar alles dus prima hier. Nog 3 maanden te gaan :s) .
Ninja baby! 😍

Vrijdag ook Corona-gedoe gehad hier. De nacht van donderdag op vrijdag was V (net 2) aan het spoken. Toch naar het KDV gebracht want mijn man en ik werken buiten de deur. Om 10:30 gemiste oproep van het KDV en even later een appje van mijn man: “V is ziek en heeft koorts”. 3 minuten later was ik afgelost en stond ik buiten. Thuis lekker geknuffeld met de kleine en allebei een Corona test gedaan voor de zekerheid. Zoontje sliep 4,5 uur! Hij knapte er wel enorm van op. Dit paasweekend hebben we alle 3 veel lopen hoesten. Strakjes weer werken, 1 dagje deze week. Ik werk in een sector die nu op z’n gat ligt dus ik ben veel vrij en zit betaald thuis.

Vrijdag heb ik 2x 3 km gefietst op een mountainbike (van mijn man, bakfiets moet in de stalling maar die is zo vroeg nog niet open) en kreeg steeds harde buiken op de fiets. Echt geen pretje! Sowieso een stuk meer harde buiken dan bij V, ik herinner mij dat ik daar later pas last van kreeg. Het was geen plezier ritje want ik moest de trein hebben. Met de auto naar het station is ivm betaald parkeren ook geen optie 😭. Volgende week maar eens contact leggen met mijn teamleider hoe we dit aanpakken, hooguit 2x per maand moet ik naar deze locatie.
  dinsdag 6 april 2021 @ 11:04:09 #103
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_198877373
Even een korte meld. Morgen 38 weken. Ik heb gewoon niks leuks te melden dus ik post niet echt meer mee, sorry.
Baby zit nog prima in elk geval. De groeiachterstand-eindstand qua echo is zo'n 3 weken achterstand (P7). Met nog steeds een actief en prima kind dus het zal vast goed zijn :)
Ik lig of in bed of ik zit op de bank en dat is alles, meer lukt me niet meer. Donderdag weer controle.

Excuses dat ik niet op anderen reageer. Ik lees nog wel trouw mee!
L'Enfer, c'est les autres.
pi_198880664
Maria, heb je een einddatum? Of wacht je het af?

VFT, harde buiken zijn balen. Zou 2x per maand wel te doen zijn voor je? Of wil je helemaal niet meer heen?
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
  dinsdag 6 april 2021 @ 16:11:30 #105
379851 KapiteinCupcake
Unicorn chaser
pi_198882666
Woehoe, vandaag 37 weken! Heb ik nu meldplicht? :D

Maria, het schiet op he. Ik ken dat wel, al heb ik het in mindere mate dan jij uiteraard. Maar het leven met peuters is gewoon even heel erg zwaar, zeker nu ze onrustig beginnen te worden en aanvoelen dat de baby bijna komt.

Ben bezig met de vluchttas klaarzetten. Iemand nog essentials die ik niet mag vergeten?

Venus, wat vervelend van de harde buiken op de fiets! Misschien trekt het weer weg als je vaker fietst?

Rebubbled, kon je nog bij de vk terecht?
  dinsdag 6 april 2021 @ 17:04:25 #106
456899 VenusFlyTrap
vind alles leuk
pi_198883668
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 14:28 schreef Rebubbled het volgende:
VFT, harde buiken zijn balen. Zou 2x per maand wel te doen zijn voor je? Of wil je helemaal niet meer heen?
Deze locatie houdt ermee op per 1-7 (verlof gaat in op 8-7) dus ik hoop dat ik nog zo veel mogelijk hier kan werken. Mijn gevoel zegt dat ik het rustiger aan moet gaan doen. De zwangerschap is zo veel zwaarder dan bij V en ik win echt geen medaille als ik langer door ga. Mijn collega's zijn gelukkig heel lief en begripvol O+
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 april 2021 16:11 schreef KapiteinCupcake het volgende:
Venus, wat vervelend van de harde buiken op de fiets! Misschien trekt het weer weg als je vaker fietst?
Nee fietsen blijft ellende. Heb ik geen harde buiken dan maakt het plaats voor bekken pijn :'(

Wat ik heb gemist in mijn beval-koffer:
Lipbalsem
Flesje water of bidon

Verder:
Tandenborstel + tandpasta niet vergeten (ook niet voor de papa in wording)

Voor V hadden we een leuk pakje mee voor over zijn geboortepakje (lekker warm) maar mocht niet in de Maxicosi want het had een capuchon. Ik geloof dat we toen een dekentje om hem heen hebben gewikkeld.

Ik dacht slim te zijn door dikke sokken in te pakken. Dit in combinatie met een infuus met vocht (was nog twijfel of ik een zak bloed zou krijgen) kreeg ik mijn schoenen moeilijk aan. Ik ben met hele losse veter naar de auto gerold :P Nu ik beval in hopelijk augustus denk ik aan slippers genoeg te hebben.
  dinsdag 6 april 2021 @ 17:25:31 #107
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_198884096
Mijlpaal, KapiteinCupcake! *O* .

Dat klinkt vooral heel saai Maria2.0 :* . Voel je vooral niet verplicht om leuk te doen als je je rot voelt. En eentonige verhalen zijn ook welkom. Ik zou echt somber worden van zo weinig variatie maar je neerleggen bij je lot is waarschijnlijk effectiever. Fijn dat je baby het goed doet! En: hou vol ^O^ .

Wat lastig dat fietsen niet goed gaat VFT. Dat gaat hier juist relatief goed, maar ik heb dan ook geen bekkeninstabiliteit. Wel pijn, maar juist van lopen :{w . Je zieke peuter klinkt ook behoorlijk onhandig! Ik vrees voor de dag dat ik met de mijne in quarantaine moet. Gelukkig is ie al ruim 3 en heeft nog maar zelden koorts, maar hij gaat wel naar de crèche dus wie weet wat we nog oplopen.

Ik moest lacheb om je ninja-baby-opmerking. Zo voelt het soms wel ja... ik herinner me dat helemaal niet van de vorige keer, dat die bewegingen gewoon ronduit vervelend kunnen zijn (8> . Maar ja veel is anders een tweede keer, ondanks alle gelijkenissen die er natuurlijk te vinden zijn.

Kon je nog langs, Rebubbled?
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  dinsdag 6 april 2021 @ 19:05:34 #108
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_198885873
Geen einddatum. Mijn vaste behandelaar wilde niet dat ik voorbij week 40 ging, maar zij is gestopt bij mijn ziekenhuis. Andere gynaecologen die ik zag delen die mening niet. Dus het is afwachten, maar ik ga wel verwijzen naar haar overdracht. Dan zien we het wel.

Eentonig is het zeker, dagen duren heel lang. Ik heb boeken en ik kleur veel momenteel, lekker hersenloos en de tijd gaat wel sneller dan.

Vluchttas is bij ons vrij uitgebreid, ik heb zelfs tijdschriften erin gedaan haha. En een bluetooth speakertje want ik ontspan het best met van die yogamuziek. Als je een cordring wilt gebruiken dan die niet vergeten (hadden wij wel bijna, zat nog in het kraampakket) en kabeltjes en dergelijke voor opladen van telefoons en camera. Wij blijven sowieso 48 uur na de bevalling dus bij ons is alles qua kleding en flesjes en verzorging wat uitgebreider.
L'Enfer, c'est les autres.
  dinsdag 6 april 2021 @ 19:19:34 #109
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_198886167
Mijn tas bestond uit 3 delen omdat ik toen nog de hoop had om thuis te bevallen maar dat liep allemaal even anders.
Tas 1: kleertjes voor baby
Tas 2: spullen voor tijdens bevalling (lege fles, tennisballen, doek voor rebozo, massagespul, boxje, fijn shirt etc)
Tas 3 was groot genoeg om tas 1&2 erbij in te gooien en zaten spullen in voor ziekenhuis: extra kleding voor manlief en mij, ereader, tablet, wat kabels en een stekkerblok, wat eten.

Een van de tips is inderdaad ook schone kleding voor je partner, wat vermaak en paracetamol. Je wilt niet dat er iemand naast je staat die ineens hoofdpijn heeft :P. En ik had het 1e pakje voor Bas duidelijk aangegeven in een apart zakje, briefje erbij met 1e pakje erop.

Dit keer zal het sowieso een ziekenhuisbevalling worden dus dat pakt ook wel makkelijker. Denk dat ik er deze keer wel gewoon lekker een voedingsbh bij ingooi en mijn haakaa.

Mijn buik doet ook al lekker mee zeg, jeetje. Zullen vast mijn darmen zijn maar ik merk dat het zoveel sneller gaat al dan de vorige keer.
pi_198888330
Maria. :*

Ik merk dat ik me wat sip voel. Verwerking van alles nu het eindelijk een beetje rustig is, denk ik. Wat voor bizar traject het eigenlijk was en dat daar nog iets uitgekomen is ook. Het vechten daarvoor, daarna het knokken voor goede zorg. Ben heel blij en dankbaar maar ook mentaal op.

Vandaag was voor het eerst ons kindje via Buurtgezinnen weer hier. Was op wat eenkennigheid in het begin weer prima. En toen Wolf uit school was vlogen ze elkaar in de armen. En daarna nog een hele poos gespeeld. Ze hadden elkaar zo gemist. O+
pi_198888987
Ik ben nog niet geweest, morgenochtend mag ik. Ik had een SMS gestuurd, maar die komen door het doorschakelsysteem soms pas vertraagd aan als de volgende VK de lijn overneemt. Ik weet dat het 90% mijn anxiety is en wil ze daar dan ook niet mee lastigvallen door te bellen op tweede paasdag. Maar de VK die mij net belde om een afspraak voor morgen in te plannen was juist heel lief. Ze stelde voor om de komende weken een wekelijkse afspraak te maken om naar het hartje te luisteren, als mij dat meer geruststeld. Ik ben natuurlijk nu ook onder behandeling voor een prenatale angststoornis, dus ze willen zoveel mogelijk onnodige stress bij me wegnemen waar het kan. Heel lief. Ze zei ook dat ik vooral niet mijn gevoel moet wegcijferen de hele tijd, want als het dan wel een keer juist is, is de kans groter dat ik ook dat wegcijfer. Heeft ze ook gelijk in.

Qua ziekenhuistas had ik Bluetooth speakers wel fijn gevonden om muziek mee af te spelen. Sloffen, voor als je moet blijven. Ik had een make up tas mee, dat was overbodig. De eerste 6 maanden na de bevalling heb ik die niet aangeraakt volgens mij. :')
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_198893137
Fijn dat je terecht kunt straks Rebubbled, en wat fijn dat ze zo lief zijn en meedenken. Veel succes! 😘

Maria en KapiteinCupcake, allebei alweer meldplicht! Veel succes met de laatste loodjes. En Maria, hopelijk dient je baby zich binnenkort lekker aan. Lijkt me vervelend om niets meer te kunnen.

VFT, wat vervelend van die klachten... Ik had er afgelopen weekend dus last van. Lijkt me echt niet tof om er continu last van te hebben. Ga je al naar de fysio?

Zal Philo al lekker aan het babyknuffelen zijn?

Hier geen nieuw nieuws. Voel me weer prima. Morgenavond weer controle bij de VK.
pi_198893249
Ik merk dat ik het nog lastig vind om echt aan te sluiten hier. Ben toch wel flink gespannen deze keer en hoop dat dit minder wordt wanneer we de 16 weken voorbij zijn.

Maar gisteravond goed nieuws; eerste echo zag er prima uit! Erg blij mee! (En dan toch dat stemmetje in m’n achterhoofd wat zegt ‘wacht nou maar af vorige keer had je ook 2 prima echo’s :{ ). Kleine bonus; een hele week vooruit gezet! Is dan toch een weekje korter in spanning. Nu 8weken en 3 dagen. Binnen 2 weken de intake in het ziekenhuis.
pi_198893838
Ah Takkie, heel erg begrijpelijk hoor. Ik hoop dat je het na de 16 weken wat los kan laten. Ik weet hoe naar het is om geen vertrouwen te hebben. Fijn dat deze echo goed was!
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_198895327
Alles is ok! We waren in de echoruimte en de VK zei 'Weet je wat, niet doorvertellen, we gaan wel even snel kijken.' Toen werd het duidelijk waardoor ik weinig voel. De placenta ligt pontificaal aan de voorkant, de hele voorkant, alles is placenta. 😅 Dus de kans dat ik de baby geregeld ga voelen is tot week 24 best klein.

Ze vroeg of ik al wist wat het wordt. Volgende week met de 20 weken echo pas helaas. 'Oh dan vertel ik het dan wel, leuk met je partner samen.' Noouuuuuuu.. ik ben zooo benieuwd. :D Met mijn ongetrainde oog dacht ik twee schaamlippen te zien. Maar dat kunnen ook tenen en een onderarm zijn geweest. Weet ik veel. :')
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
  woensdag 7 april 2021 @ 11:13:15 #116
56471 pinquit
oh my lama!
pi_198895379
Omg ik vind het dan juist weer zo gemeen dat zij 't nu wel weet en jij niet :+

Gelukkig alles goed!
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_198895516
Ja hahahha ik ben nu al de hele tijd echo's aan het bekijken. Maar ja, tijd om het nog 6 dagen los te laten. Het geslacht verandert er toch niet door. 😅
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_198895724
Fijn dat alles goed was rebubbled! Ik vind het knap dat je je kon inhouden. Als ik het was, had ik al wel gevraagd wat ze ziet. Mijn nieuwsgierigheid wint het altijd :P

Bij de zwangerschap van Mayra heb ik met 15 weken een pretecho laten maken, omdat ik het moest weten en geen geduld had :P

Bij een volgende wil ik het wel netjes afwachten tot de 20 weken echo :)
  woensdag 7 april 2021 @ 12:01:10 #119
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_198896089
Fijn Rebubbled! En ik moest lachen om het niet veranderende geslacht. Succes met wachten :P.

:* voor Takkie. Het is gewoon veel te spannend... en voor Cygne ook.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_198896433
Ik dacht ook beide keren dat 20 weken zo om zijn. En bij allebei bereik ik met 18 weken een moment dat het die 50 euro voor een echo waard is. Maar dan vertel ik mezelf dat ik best nog twee weken kan wachten. En die twee weken duren dan vervolgens eeeeeeuwig. 😬
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_198896455
Ik heb echt ontzag voor jou, Lemijn. :D maar het is ook zo'n cool idee om het na de bevalling te ontdekken. Zo speciaal. Ik ben daar niet cool genoeg voor.
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
  woensdag 7 april 2021 @ 12:38:53 #122
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_198896576
Nou zo cool ben ik ook niet hoor... al waardeer ik je lof natuurlijk :P. Maar als ik het geslacht nu al wist dan zou ik nog steeds even benieuwd zijn naar de baby zelf. Want die ken ik niet opeens als ik weet of het een jongen of een meisje is. Voor mij begint het leren kennen straks als ik de baby eindelijk kan zien en aanraken en besnuffelen en zo. En dan kunnen we ook eindelijk ontdekken hoe ie heet. Niet dat we al een naam hebben trouwens }:| , dat verloopt natuurlijk net zo moeizaam als de vorige keer.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_198896808
Rebubbled, tof dat je verloskundige ‘stiekem’ een echo heeft gemaakt! Nu nog je geduld bewaren voor volgende week!

Wij hebben ook gewacht tot de 20 weken echo, ook omdat die toevallig op oudjaarsdag was, dus leuke dag om erachter te komen.

Spannende tijd Takkie!

En voor KapiteinCupcake en Maria de laatste loodjes. Hopelijk wachten ze niet te lang..
  woensdag 7 april 2021 @ 12:54:38 #124
149959 SQ
snelle trees
pi_198896856
quote:
0s.gif Op woensdag 7 april 2021 12:38 schreef Lemijn het volgende:
Nou zo cool ben ik ook niet hoor... al waardeer ik je lof natuurlijk :P. Maar als ik het geslacht nu al wist dan zou ik nog steeds even benieuwd zijn naar de baby zelf. Want die ken ik niet opeens als ik weet of het een jongen of een meisje is. Voor mij begint het leren kennen straks als ik de baby eindelijk kan zien en aanraken en besnuffelen en zo. En dan kunnen we ook eindelijk ontdekken hoe ie heet. Niet dat we al een naam hebben trouwens }:| , dat verloopt natuurlijk net zo moeizaam als de vorige keer.
39 weken is vroeg zat om een knoop door te hakken ;) :*

Ik vond het echt heel leuk om het niet te weten, maar ik merkte wel dat het daardoor heel lang "de baby" bleef. Ook na zijn geboorte :')
disclaimer
pi_198897228
Ik heb nog wel even overwogen om af te wachten tot na de geboorte maar dan had ik pech gehad. _O-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')