abonnement bol.com Unibet Coolblue
  woensdag 24 maart 2021 @ 06:55:59 #1
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_198660519
quote:
https://nos.nl/artikel/23(...)naar-eigen-bv-s.html
'Oud-CDA-bestuurder in Limburg sluisde tonnen subsidiegeld naar eigen bv's'

De voormalige Limburgse CDA-politicus Herman Vrehen heeft als directeur van een natuurstichting tonnen subsidiegeld naar zijn eigen bedrijven doorgesluisd. Dat schrijft NRC.

Vrehen is directeur van de stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL) in Limburg die zich inzet voor behoud en ontwikkeling van het landschap. Dat gebeurt in opdracht van de provincie en gemeenten die hiervoor subsidies verleenden. Het zou gaan om ongeveer 3 miljoen euro op jaarbasis. Een deel van het geld kwam ook van de Postcodeloterij.

Voor de opdrachten werden statushouders en mensen met een arbeidshandicap via uitzendbureaus ingezet, maar een deel van de verleende subsidies, zo schrijft NRC, blijft via een inhuurconstructies achter in de bv's die in handen zijn van Vrehen. Ook verkocht hij producten van zijn eigen ondernemingen via de stichting.

CDA-verleden
De 59-jarige Vrehen leunt daarbij op zijn verleden als gedeputeerde voor het CDA in Limburg, schrijft de krant. CDA-gedeputeerden zouden hem aan opdrachten helpen.

Vrehen trad in 2009 af als CDA-gedeputeerde in Limburg, nadat er twijfels over zijn integriteit waren ontstaan. In de zogeheten Sinterklaasaffaire zou hij als bestuurder van de CDA-afdeling in zijn woongemeente Echt-Susteren heimelijk geld hebben toegespeeld aan bevriende organisaties. Ook waren er twijfels over de verkoop van zijn woonhuis aan een projectontwikkelaar met banden met het provinciebestuur.

Hoge beloning
Daarnaast zou Vrehen zichzelf laten inhuren voor bijna 130.000 euro voor een parttime aanstelling. Dat is twee keer zo veel als toegestaan door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). De toezichthouder stelt IKL daarom mogelijk onder verscherpt toezicht.

De raad van toezicht, onder leiding van CDA'er Dieudonné Akkermans (burgemeester van Eijsden-Margraten), gaf toestemming voor de hoge beloning. Het CBF gaat met de raad in gesprek. In afwachting van het onderzoek is Vrehen tijdelijk uit zijn functie ontheven.

Tegenover de krant erkent hij zaken te hebben gedaan met zijn eigen ondernemingen en daar nog altijd achter te staan. Dat geldt ook voor zijn hoge salaris. Desondanks zegt Vrehen tegen NRC "dat het misschien wel het moment is om te zeggen: we gaan het anders doen".
quote:
https://www.1limburg.nl/o(...)ikl-directeur-vrehen
'Onderste steen boven over handelen IKL-directeur Vrehen'

D66, GroenLinks en PVV in het Limburgs Parlement willen de onderste stenen boven hebben over het handelen van IKL-directeur Herman Vrehen. Hij zou tonnen aan subsidie hebben doorgesluisd.

De provinciale politiek is in actie gekomen naar aanleiding van een artikel in het NRC over directeur Herman Vrehen van de stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL).

Subsidie doorsluizen
Volgens de krant zou de voormalige CDA-gedeputeerde tonnen aan subsidies hebben doorgesluisd naar zijn eigen werkmaatschappijen die opdrachten uitvoerden voor IKL. Ook zou hij zich als directeur laten inhuren tegen een te hoog tarief.

Verbijstering
D66 in het Limburgs Parlement heeft 'met verbijstering' kennis genomen van het artikel. Fractievoorzitter Marlou Jenneskens heeft een reeks schriftelijke vragen gesteld aan het provinciebestuur over de rol van de provincie. Zij wil op 9 april een debat over de kwestie in het Limburgs Parlement en de schriftelijke vragen wil ze daarvoor al beantwoord zien. "Om een inhoudelijk debat te voeren over deze casus en de daarmee samenhangende bestuurscultuur in Limburg", zo staat in de vragen.

Ook GroenLinks heeft een reeks schriftelijke vragen ingediend. Verder heeft de PVV aan de bel getrokken. Die partij heeft een interpellatiedebat aangevraagd voor 2 of 9 april.

Tonnen subsidie
IKL krijgt jaarlijks een basissubsidie van 405.000 euro van de provincie. Daarnaast krijgt het geld van gemeenten en 'als goede doel' van de Postcodeloterij.

D66-fractievoorzitter Jenneskens wil onder meer weten of de provincie toezicht heeft gehouden op de besteding van haar subsidie en of die rechtmatig en doelmatig zijn besteed. Verder wil zij opheldering of de vermeende gang van zaken bekend was bij het provinciebestuur, of daar meldingen en signalen over zijn binnen gekomen en of daar ooit over is gesproken met IKL.

Vraagtekens
Ook zet Jenneskens grote vraagtekens bij het loon van Vrehen. Dat zou ruim boven de norm van de Wet Normering Topinkomens (WNT) liggen. Terwijl de provincie de WNT als uitgangspunt in haar subsidie-verordening heeft staan.

D66 verwijst eveneens naar de bewering in het NRC-artikel dat het provinciebestuur in januari 2014 besloot om het onderhoud van 250 hectare bos te gunnen aan een toen nog niet officieel opgerichte werkmaatschappij van Vrehen.

Toelaatbaar?
"Is het juridisch houdbaar, dan wel toelaatbaar, een principebesluit te nemen over de toekenning van een subsidie aan een nog niet reeds bestaand bedrijf. Zo ja, gebeurt dat vaker. Zo nee, wat was de aanleiding voor dit specifieke besluit en de gemaakte uitzondering", zo luidt één van de veertien vragen van Jenneskens.

Ze wenst ook een overzicht van alle subsidies en opdrachten die eventueel aan de werkmaatschappijen van Vrehen zijn verstrekt sinds 2011, 'indien nodig vertrouwelijk'.

Duidelijkheid
De PVV stelt 'heel snel' duidelijkheid te willen over de vraag of alle procedures goed gevolgd zijn. "Het gaat ons met name over de rol die iedereen gespeeld heeft en de belangen die er gespeeld hebben", aldus fractievoorzitter René Claassen. "We willen weten wat de rol van het provinciebestuur is (geweest) en met name van de CDA-gedeputeerden Hubert Mackus en Ger Koopmans."

Ook de fractie van GroenLinks verwijst in haar vragen onder meer naar de twee gedeputeerden en de suggestie dat zij de werkmaatschappijen van Vrehen aan opdrachten zouden hebben geholpen. "Zijn hier gedragscodes rondom integriteit geschonden", zo vraagt fractievoorzitter Thea Jetten.

Kan niet langer zo doorgaan
GroenLinks vindt verder dat ‘de integriteitskwesties rondom het provinciebestuur in Limburg alle perken te buiten gaan en dit niet langer zo door kan gaan. We staan weer in de schijnwerpers van integriteitsschendingen'.

Vrehen zelf is vorige week door de Raad van Toezicht op non-actief gezet in afwachting van de uitkomsten van een extern onderzoek. Burgemeester Dieudonné Akkermans van Eijsden-Margraten is voorzitter van die Raad van Toezicht. Akkermans was in het verleden ook voorzitter van het CDA-Limburg.
Zo te zien is er nog weinig verbetering te zien in de bestuurscultuur van de zuidelijkste provincie. Want dit is eigenlijk zo stereotype dat je bijna gaat denken dat het een parodie daarop is. Sowieso lijkt die Vrehen onverbeterlijk, want die moest in 2009 al opstappen om integriteitsproblemen. Maar zo te zien is hij buiten het provinciehuis vrolijk verder gegaan.

Wordt wel interessant want kennelijk weet ook het zittende provinciebestuur hier meer van. En ook die burgemeester van Eijsden-Margraten heeft denk ik een probleem.
  woensdag 24 maart 2021 @ 07:10:27 #2
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_198660567
Vind het een beetje idioot om te denken dat corruptie alleen in Limburg gebeurd.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  woensdag 24 maart 2021 @ 07:12:26 #3
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_198660578
quote:
0s.gif Op woensdag 24 maart 2021 07:10 schreef Harvest89 het volgende:
Vind het een beetje idioot om te denken dat corruptie alleen in Limburg gebeurd.
Niet alleen natuurlijk. Maar het komt daar wel heel vaak voor.
pi_198660626
quote:
0s.gif Op woensdag 24 maart 2021 07:12 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Niet alleen natuurlijk. Maar het komt daar wel heel vaak voor.
Is dit een aanname of kun je statistieken overleggen?
U MAD?
pi_198660838
quote:
0s.gif Op woensdag 24 maart 2021 07:23 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Is dit een aanname of kun je statistieken overleggen?
Vaak heb je in Limburg een ons-kent-ons clubjes en wat ook nog meespeelt daarin is het katholieke verleden van de provincie, waardoor je nu nog wel eens hebt dat de handelingen van een 'autoriteit' zoals de Provincie niet zo snel in twijfel worden getrokken, of wanneer het wangedrag te duidelijk naar de buitenwereld is, verdoezeld wordt.
pi_198660876
quote:
0s.gif Op woensdag 24 maart 2021 07:58 schreef 01100101 het volgende:

[..]

Vaak heb je in Limburg een ons-kent-ons clubjes en wat ook nog meespeelt daarin is het katholieke verleden van de provincie, waardoor je nu nog wel eens hebt dat de handelingen van een 'autoriteit' zoals de Provincie niet zo snel in twijfel worden getrokken, of wanneer het wangedrag te duidelijk naar de buitenwereld is, verdoezeld wordt.
Ik lees weer veel aannames.
U MAD?
pi_198660889
quote:
0s.gif Op woensdag 24 maart 2021 07:23 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Is dit een aanname of kun je statistieken overleggen?
Heet niks voor niks Limbabwe.
  woensdag 24 maart 2021 @ 08:16:56 #8
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_198660971
quote:
0s.gif Op woensdag 24 maart 2021 07:23 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Is dit een aanname of kun je statistieken overleggen?
Dat speelt al heel lang. In de jaren negentig werd het boek de vriendenrepubliek geschreven over een hele grote hoeveelheid zaken. Waarbij een duidelijke bestuurscultuur duidelijk werd
http://www.joepdohmen.nl/images/pdfs/de_vriendenrepubliek.pdf

En dat probleem lijkt behoorlijk hardnekkig te zijn.
pi_198661113
quote:
0s.gif Op woensdag 24 maart 2021 08:16 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Dat speelt al heel lang. In de jaren negentig werd het boek de vriendenrepubliek geschreven over een hele grote hoeveelheid zaken. Waarbij een duidelijke bestuurscultuur duidelijk werd
http://www.joepdohmen.nl/images/pdfs/de_vriendenrepubliek.pdf

En dat probleem lijkt behoorlijk hardnekkig te zijn.
Maar komt het vaker voor dan in andere provincies ? Dat een lokale journalist er een boek over schrijft, prima. In Brabant, Noord-Holland, Utrecht en Zeeland kun je er ook een boek over vol schrijven.
U MAD?
pi_198661115
quote:
0s.gif Op woensdag 24 maart 2021 08:04 schreef skrn het volgende:

[..]

Heet niks voor niks Limbabwe.
Nog nooit van gehoord.
U MAD?
pi_198661316
quote:
0s.gif Op woensdag 24 maart 2021 08:02 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Ik lees weer veel aannames.
Ik ben er geboren en woon er nog steeds. Dit soort schandalen zie ik terug in kleine verenigingen, carnevalsclubs tot aan de gemeente toe in mijn woonplaats. Andere provincies kennen net zo goed corruptie, alleen heerst hier een sterke gedoogcultuur wat het probleem structureler van aard maakt.
pi_198661334
quote:
0s.gif Op woensdag 24 maart 2021 08:56 schreef 01100101 het volgende:
Ik ben er geboren en woon er nog steeds. Dit soort schandalen zie ik terug in kleine verenigingen, carnevalsclubs tot aan de gemeente toe in mijn woonplaats. Andere provincies kennen net zo goed corruptie, alleen heerst hier een sterke gedoogcultuur wat het probleem structureler van aard maakt.
Ik woon er ook en herken het niet. Schandalen zijn er overal en altijd. Of het nou Limburg, Zeeland of Overijssel is. Het zit niet in het DNA, zoals jij het schetst. Maar nogmaals: als je met statistieken komt dan wil ik je wel geloven hoor.
U MAD?
pi_198661413
quote:
0s.gif Op woensdag 24 maart 2021 08:58 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Ik woon er ook en herken het niet. Schandalen zijn er overal en altijd. Of het nou Limburg, Zeeland of Overijssel is. Het zit niet in het DNA, zoals jij het schetst. Maar nogmaals: als je met statistieken komt dan wil ik je wel geloven hoor.
NRC en de Limburger hebben er onderzoek naar gedaan (mede naar aanleiding van de gequote bron van Hexagon) en geconcludeerd dat het nog steeds een probleem is:

https://www.transparency.(...)itici-banen-oprapen/

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20200721_00168876
pi_198661701
quote:
0s.gif Op woensdag 24 maart 2021 07:10 schreef Harvest89 het volgende:
Vind het een beetje idioot om te denken dat corruptie alleen in Limburg gebeurd.
Hoe verder naar het zuiden, hoe meer corruptie er is.
  vrijdag 26 maart 2021 @ 10:34:26 #15
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_198697122
https://nos.nl/artikel/23(...)jf-partijgenoot.html


De Limburgse gedeputeerden Ger Koopmans en Hubert Mackus treden per direct af. De reden voor hun vertrek is de ophef over de subsidieverlening aan bedrijven van CDA-partijgenoot en oud-gedeputeerde Herman Vrehen.


Jeetje, er zijn gevolgen. Dat zie je niet vaak.
pi_198697399
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 maart 2021 10:34 schreef VoMy het volgende:
https://nos.nl/artikel/23(...)jf-partijgenoot.html


De Limburgse gedeputeerden Ger Koopmans en Hubert Mackus treden per direct af. De reden voor hun vertrek is de ophef over de subsidieverlening aan bedrijven van CDA-partijgenoot en oud-gedeputeerde Herman Vrehen.


Jeetje, er zijn gevolgen. Dat zie je niet vaak.
Ik vind dit altijd zo'n rare formulering. De reden van vertrek is ophef .... Nee de reden van vertrek is corruptie.
  vrijdag 26 maart 2021 @ 11:06:26 #17
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_198697518
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 maart 2021 10:56 schreef arie_bc het volgende:

[..]

Ik vind dit altijd zo'n rare formulering. De reden van vertrek is ophef .... Nee de reden van vertrek is corruptie.
Betrapt worden is erger dan de daad zelf inderdaad. Daar ben je dan ook CDA'er voor.
  vrijdag 26 maart 2021 @ 11:06:53 #18
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_198697524
Dit explodeert snel
pi_198697552
Stuur Deef er maar op af, hij is begonnen!!
  vrijdag 26 maart 2021 @ 11:36:52 #20
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_198697964
Die Koopmans was wel een beetje de onderkoning van Limburg. Dus een flinke machtsverschuiving.
  vrijdag 26 maart 2021 @ 11:47:33 #21
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_198698101
Nog uit dat bericht van net:

De provincie had toen net de ophef achter de rug over de vele oud-politici die door Limburg werden ingeschakeld voor betaalde klussen. Onder andere demissionair minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) vroeg Limburg om opheldering.

Zo kreeg CDA-prominent Maxime Verhagen in vier jaar tijd 105.000 euro uitbetaald als ambassadeur voor het Limburgse bedrijfsleven. Oud-gedeputeerde Antoine Janssen (PVV) had zelfs 753.000 euro ontvangen voor advieswerk. Vorig jaar besloot Limburg de oud-politici, onder wie ook voormalig CDA-staatssecretaris René van der Linden, niet langer in te huren.

Volgens NRC zijn de partijen in de Provinciale Staten geschokt door het nieuwste schandaal. Er lijkt volgens de krant een meerderheid te zijn voor een nieuw onderzoek naar de bestuurscultuur binnen de provincie.


Maxime Verhagen die geld toegestoken krijgt. Toch wel de laatste van wie je dat verwacht hahahahaha. Owja, ook weer een mooi gegeven dat er uiteraard een PVV'er bij betrokken is. Lekker het volk opstoken tegen politici en aan de andere kant je zakken vullen met vriendendiensten, waar kennen we dat van?

En nog:
twitter
  vrijdag 26 maart 2021 @ 11:53:54 #22
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_198698179
7,5 ton voor advieswerk

ik heb echt het verkeerde beroep gekozen :')
pi_198706333
welk burg?
Limburg.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_198706386
Dik een ton plus verdienen voor 0.7 FTE werk bij een organisatie die in z'n geheel teert op subsidies en steun van loterijen. En dan een raad van toezicht die in z'n geheel bestaat uit vrienden van de beste man _O-
Absurd.
U MAD?
  zaterdag 27 maart 2021 @ 07:04:50 #25
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_198710900
Wel bijzonder dat Jos van Rey zich ermee gaat bemoeien
https://www.limburger.nl/cnt/dmf20210326_95716864
  zaterdag 27 maart 2021 @ 09:13:17 #26
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_198711594
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 maart 2021 10:34 schreef VoMy het volgende:
https://nos.nl/artikel/23(...)jf-partijgenoot.html


De Limburgse gedeputeerden Ger Koopmans en Hubert Mackus treden per direct af. De reden voor hun vertrek is de ophef over de subsidieverlening aan bedrijven van CDA-partijgenoot en oud-gedeputeerde Herman Vrehen.


Jeetje, er zijn gevolgen. Dat zie je niet vaak.
Ja aftreden en het later weer proberen. Arme mensen zeg
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  zaterdag 27 maart 2021 @ 09:16:08 #27
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_198711619
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 maart 2021 11:53 schreef Hexagon het volgende:
7,5 ton voor advieswerk

ik heb echt het verkeerde beroep gekozen :')
Je had gewoon de politiek in moeten gaan en ongefundeerd schuimbekken op frauderende moslims. Krijg je 7,5 ton _O-
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  zaterdag 27 maart 2021 @ 09:31:18 #28
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_198711782
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 maart 2021 07:04 schreef Hexagon het volgende:
Wel bijzonder dat Jos van Rey zich ermee gaat bemoeien
https://www.limburger.nl/cnt/dmf20210326_95716864
Want? Die man is zo integer als.... Euhmmmm tsja..... Wie? .....

_O- belachelijk inderdaad
  zaterdag 27 maart 2021 @ 11:25:14 #29
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_198713146
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 maart 2021 07:04 schreef Hexagon het volgende:
Wel bijzonder dat Jos van Rey zich ermee gaat bemoeien
https://www.limburger.nl/cnt/dmf20210326_95716864
Amerikaanse praktijken dit. _O- _O-
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  zaterdag 27 maart 2021 @ 19:30:41 #30
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_198721172
Vrehen houdt zo te zien de eer aan zichzelf
https://www.1limburg.nl/h(...)schap-van-het-cda-op
  zondag 28 maart 2021 @ 11:14:00 #31
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_198729106
https://www.volkskrant.nl(...)in-limburg~b932ddcd/

SP wil dat er schoon schip gemaakt wordt in het wingewest.
pi_198729198
quote:
0s.gif Op woensdag 24 maart 2021 08:34 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Maar komt het vaker voor dan in andere provincies ? Dat een lokale journalist er een boek over schrijft, prima. In Brabant, Noord-Holland, Utrecht en Zeeland kun je er ook een boek over vol schrijven.
In 2019 (kon zo snel even niets vinden voor 2020) niet in ieder geval, toen voerden Noord-Holland en Noord-Brabant de lijst aan:

https://eenvandaag.avrotr(...)e-meeste-schandalen/
pi_198730276
quote:
0s.gif Op zondag 28 maart 2021 11:22 schreef Tocadisco het volgende:

[..]

In 2019 (kon zo snel even niets vinden voor 2020) niet in ieder geval, toen voerden Noord-Holland en Noord-Brabant de lijst aan:

https://eenvandaag.avrotr(...)e-meeste-schandalen/
^O^
U MAD?
  donderdag 1 april 2021 @ 17:48:41 #34
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_198801590
Morgen het debat, gaat erg spannend worden
https://www.1limburg.nl/p(...)bovens-ter-discussie

Ook de Gouverneur zit in de problemen
  vrijdag 2 april 2021 @ 19:38:51 #35
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_198823597
Het debat is verdaagd tot een nieuw onderzoek klaar is. Dus Bovens is nog niet veilig.
https://www.limburger.nl/cnt/dmf20210402_96108655
  vrijdag 2 april 2021 @ 19:42:24 #36
495022 Fcu030
tittel noch jota
pi_198823643
Alles voor het geld bij die zogenaamde christendemocraten.
Appletje-Ez houdt van soep
Shine sight on the eternal darkness of the shadow people!
  vrijdag 9 april 2021 @ 17:53:56 #37
308523 the-eye
I'm a Live Wire
pi_198935295
quote:
0s.gif Op zondag 28 maart 2021 11:14 schreef VoMy het volgende:
https://www.volkskrant.nl(...)in-limburg~b932ddcd/

SP wil dat er schoon schip gemaakt wordt in het wingewest.
Renske Leijten _O_
pi_198935367
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 maart 2021 11:47 schreef VoMy het volgende:
Nog uit dat bericht van net:

De provincie had toen net de ophef achter de rug over de vele oud-politici die door Limburg werden ingeschakeld voor betaalde klussen. Onder andere demissionair minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) vroeg Limburg om opheldering.

Zo kreeg CDA-prominent Maxime Verhagen in vier jaar tijd 105.000 euro uitbetaald als ambassadeur voor het Limburgse bedrijfsleven. Oud-gedeputeerde Antoine Janssen (PVV) had zelfs 753.000 euro ontvangen voor advieswerk. Vorig jaar besloot Limburg de oud-politici, onder wie ook voormalig CDA-staatssecretaris René van der Linden, niet langer in te huren.

Volgens NRC zijn de partijen in de Provinciale Staten geschokt door het nieuwste schandaal. Er lijkt volgens de krant een meerderheid te zijn voor een nieuw onderzoek naar de bestuurscultuur binnen de provincie.


Maxime Verhagen die geld toegestoken krijgt. Toch wel de laatste van wie je dat verwacht hahahahaha. Owja, ook weer een mooi gegeven dat er uiteraard een PVV'er bij betrokken is. Lekker het volk opstoken tegen politici en aan de andere kant je zakken vullen met vriendendiensten, waar kennen we dat van?

En nog:
[ twitter ]
Ik lees dit nu pas maar dit is echt schandalig. :{
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
  vrijdag 9 april 2021 @ 18:03:15 #39
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_198935377
Walgelijke maffiosi daar in Limbabwe :r
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  vrijdag 9 april 2021 @ 18:12:30 #40
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_198935466
Alle andere gedeputeerden en ook Theo Bovens stapt op
https://www.1limburg.nl/g(...)te-voor-nieuwe-start

Zo'n crisis hebben we niet vaak gezien.
  Moderator / Redactie FP + Sport vrijdag 9 april 2021 @ 18:15:46 #41
408813 crew  trein2000
pi_198935505
Tja. Limbabwe strikes again.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  vrijdag 9 april 2021 @ 18:16:11 #42
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_198935509
Hulde voor de PVV om die lui met een motie van wantrouwen te wippen, overigens.

Nu hopen dat er types voor terugkomen die niet alleen met op slinkse wijze vullen van hun eigen portemonnee bezig zijn.

In Limburg zijn er daar verdacht veel van.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  vrijdag 9 april 2021 @ 18:20:35 #43
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_198935555
Ging trouwens wel snel. Artikeltje in de krant en drie weken later het hele bestuur weg.
  Moderator vrijdag 9 april 2021 @ 18:28:40 #44
54278 crew  Tijger_m
42
pi_198935626
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 april 2021 18:15 schreef trein2000 het volgende:
Tja. Limbabwe strikes again.
Corruptie in Limburg en water is nat ;)
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_198937482
Ze hadden natuurlijk beter gewoon kunnen zeggen dat ze er geen actieve herinnering aan hadden.
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 9 april 2021 @ 20:37:22 #46
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_198937869
VVD en corruptie, noem een beter duo.

Wacht...
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_198939537
Corruptie in Limburg is het nieuwe eerlijk.
pi_198939559
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 april 2021 18:16 schreef Perrin het volgende:
Hulde voor de PVV om die lui met een motie van wantrouwen te wippen, overigens.

Nu hopen dat er types voor terugkomen die niet alleen met op slinkse wijze vullen van hun eigen portemonnee bezig zijn.

In Limburg zijn er daar verdacht veel van.
Ik zou zeggen, probeer het eens boven de grote rivieren, want in Limburg vind je geen eerlijke bestuurder.
pi_198939903
quote:
0s.gif Op zondag 28 maart 2021 11:22 schreef Tocadisco het volgende:

[..]

In 2019 (kon zo snel even niets vinden voor 2020) niet in ieder geval, toen voerden Noord-Holland en Noord-Brabant de lijst aan:

https://eenvandaag.avrotr(...)e-meeste-schandalen/
Je vergelijkt appels met peren. De politieke integriteitsindex is véél breder dan corruptie alleen. Bovendien hebben Noord-Holland en Noord-Brabant veel meer inwoners dan Limburg dus nogal grote kans dat ze bovenaan staan in absolute aantallen. Daarbij is er in Limburg een gedoogcultuur waardoor corruptie juist minder aan het licht komt en dus ook niet in lijstjes en statistieken tot uiting.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
  woensdag 21 april 2021 @ 08:02:50 #50
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_199094275
Ook de burgemeester van Eijsden-Margraten stapt op
https://nos.nl/artikel/23(...)iteitsschandaal.html
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')