abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 24 maart 2021 @ 17:43:48 #76
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_198669291
Ze kunnen dat vaccin lekker in hun reet steken. Zorg moet voor iedereen toegankelijk zijn en blijven, met of zonder vaccinatie. We betalen tenslotte allemaal zorgpremie.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
pi_198669809
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 maart 2021 21:55 schreef Fugue het volgende:
Genoeg gereformeerden die ook geen verzekeringen afsluiten maar wel gebruik maken van de zorg als dat nodig is.

Een beetje hypocriet is het wel.
Die mensen betalen daar gewoon een vervangende belasting voor: https://www.hetcak.nl/regelingen/gemoedsbezwaarden

En ja het is achterlijk en ja het is eigenlijk gewoon hetzelfde maar dan met een ander labeltje. Maar het is dus niet zo dat ze niks betalen en wel lekker zorg afnemen.
pi_198675634
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 maart 2021 21:36 schreef Scorpie het volgende:

[..]

De bewezen effecten van een vaccinatie uitleggen is heel wat anders dan brainwashing of het beïnvloeden van koopgedrag voor slecht eten of drinken van mensen.

En als je nu de werking van een vaccin gaat ontkennen schaar ik je onder de categorie wappies en ben ik wel klaar met deze “discussie”.
Het gaat niet zozeer om dat het vaccin niet werkt. Het gaat om de mogelijk schadelijke bijwerkingen op de lange termijn die niet zijn onderzocht op het moment. Het is voor iedereen afzonderlijk te bepalen of zij het risico op deze bijwerkingen willen nemen of toch liever het risico op het virus zelf.
pi_198679025
Ach zat mensen die geen orgaandonor zijn maar wel op de lijst willen als ze iets nodig hebben. Die helpen we ook.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
pi_198679485
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 maart 2021 14:25 schreef Vasilevski het volgende:

Ik vind de streng gereformeerde 'pro-life' types wel bijzonder trouwens. Tegen vaccins en allerlei andere moderne hulpmiddelen, want niet volgens Gods plan. Maar als God jou met corona verblijdt dan zijn alle moderne technische snufjes geoorloofd, ook al is de behandeling totaal zinloos, ook al blijft er niks anders dan een kasplantje over. Dan staat de familie rond het bed: "Dokter, u moet hem (90 jaar oud, valt bij het kleinste briesje al om) redden!" Want al het andere is euthanasie en dat mag ook niet van de Heer. :')
Dat heb ik dus ook nooit begrepen. En ook naastenliefde prediken, maar je niet willen laten inenten.
pi_198679560
Feitelijk bewezen en aangetoond.

De Gezondheidszorg is afgeschaald en wegbezuinigt.
Lichamelijke Opvoeding is uit het onderwijs gehaald.
De Voedingsindustrie kan ons volproppen met ongezonde dikmakende producten. En ze mogen zelfs slim liegen op hun etiketten.

En dit zijn slechts 3 hoofdpunten van belang, dus nog wel behoorlijk aan te vullen met overige sociaal maatschappelijke knelpunten.

Wat hier veel ongelooflijker is,is dat onze corrupte politici er weer eens mee weg blijken te komen. En het is ze weer gelukt... Om de verantwoording maar weer eens bij de burger zelf te leggen. En blijkbaar zelfs de burgers tegen elkaar uit speelt. Dat terwijl ze precies dat doen waar ze werkelijk voor aangenomen zijn. Ze nemen jou bij de neus en spelen grote marktleiders in de kaart.

Dus met bovengenoemde feiten krijgen de burgers zelf de verantwoordelijkheid om gezond en fit te zijn en te blijven. Ook lichamelijke opvoeding is geheel je eigen pakkie aan. Wil je of snap je dat niet dan bied de markt je de mogelijkheid je zo vet en ongezond te vreten als je maar wil. Maar niemand verplicht je op je gat te blijven zitten en het is immers je eigen hand die al dat ongezonde in je smoel propt.

Maar toch wil je geholpen worden en zullen wij je helpen wanneer het fout gaat... We gaan zelfs zover dat we de verantwoord gezond levende mens helpen/verplichten jou te helpen zodat jij lekker ongezond verder kunt leven en vreten. Liever nog willen we dat je je kinderen dit ook leert te doen.
  Forum Admin / Grootste Aanwinst 2022 donderdag 25 maart 2021 @ 09:47:01 #82
8731 crew  Netsplitter
#jesuisMasi
pi_198679570
Nein nein nein nein
Als ze dood gaan heeft god dat zo gewild. Flikker ze het ziekenhuis zodat mensen die het wel verdienen geholpen kunnen worden.
OxygeneFRL-vrijdag 8 mei 2020 @ 08:52:59: Ik had een pleuris hekel aan je maar nu ik weet dat je tegen een vuurwerkverbod ben, hou ik van je.
pi_198679646
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 maart 2021 12:26 schreef KroketBroodje het volgende:
Ik weiger een vaccin maar een zwarte lijst vind ik prima, zolang zorg ook wordt geweigerd bij rokers, drugsgebruikers, dikke mensen, mensen die vrijwillig te lang in dezelfde houding zitten, enz.
Daar kan nog wel het een en ander bij: mensen die alcohol drinken, sportblessures... enfin, de lijst is lang.

Ik vind een zwarte lijst helemaal niet prima. Ook voor vaccinatieweigeraars niet. Dan is al snel het einde zoek, denk ik.
pi_198680411
Ik vraag me echt af of Rutte (en de andere partijen) herkozen waren geweest als de regering had besloten om alle te dikke 60-plussers verplicht op dieet te zetten en gedwongen aan fitness te laten doen. Ik denk dat dit de enige reden is geweest (plus het mankeren van de wettelijke basis maar dat kan geregeld worden) waarom dit niet gebeurd is.

Verder heb ik geen oplossing in gedachten voor de Coronaproblematiek. Wel vind ik het ontzettend oneerlijk dat goedwillende mensen die altijd veel moeite hebben gedaan om gezond te blijven al een jaar zwaar moeten boeten voornamelijk voor hen die daarin niet willen investeren.

Nogmaals, welk model regering ik wel zou willen weet ik niet. Daarom vond ik deze verkiezingen ook zo lastig.
pi_198680490
quote:
0s.gif Op donderdag 25 maart 2021 10:39 schreef unfocused het volgende:
Ik vraag me echt af of Rutte (en de andere partijen) herkozen waren geweest als de regering had besloten om alle te dikke 60-plussers verplicht op dieet te zetten en gedwongen aan fitness te laten doen. Ik denk dat dit de enige reden is geweest (plus het mankeren van de wettelijke basis maar dat kan geregeld worden) waarom dit niet gebeurd is.

Verder heb ik geen oplossing in gedachten voor de Coronaproblematiek. Wel vind ik het ontzettend oneerlijk dat goedwillende mensen die altijd veel moeite hebben gedaan om gezond te blijven al een jaar zwaar moeten boeten voornamelijk voor hen die daarin niet willen investeren.

Nogmaals, welk model regering ik wel zou willen weet ik niet. Daarom vond ik deze verkiezingen ook zo lastig.
Ik snap die redenatie niet: mensen dwingen een bepaalde levensstijl te volgen.
Zelfs de meeste oppresieve regimes doen dat niet.

Verder is de mens nogal hypocriet, zo schreeuwt een kennis van me moord en brand dat de overheid mensen moet aanpakken die een ongezonde levensstijl er op na houden, terwijl hij 2 jaar geleden nog moord en brand schreeuwde dat de overheid zich niet moest bemoeien met zijn levensstijl door roken overal te ontmoedigen of verbieden...

Enfin: grondwettelijk kan dit niet, verder geef je zelf al aan dat dit niet wordt geaccepteerd door het volk.

De overheid is al jaren bezig met het bewegen mensen gezonder te leven, maar dat levert de nodige weerstand op en mensen willen het niet, die willen genieten van het leven.
En daarop is vrijwel niemand uitgezonderd.
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
pi_198680749
@Wantie - het opsluiten van mensen is ook een minstens even zware ingreep, maar daarvoor bestond al een beperkte wettelijke basis dus minder omstreden.

@Watuntrik - ik denk dat als ongezond eten verboden of beperkt verkrijgbaar zou zijn, er heel snel kleine clandestiene fabriekjes zouden worden opgericht die gezonde producten zouden gaan raffineren tot ongezonde maar lekkerder producten om die te verhandelen op de zwarte markt. Er zouden workshops ontstaan om dit zelf thuis te kunnen doen (hoe maak ik wit meel van volkorenmeel? Hoe maak ik zelf de lekkerste chips? Hoe maak ik van mais dextrose en andere suikers om daarvan snoepgoed te kunnen maken? :)
pi_198680948
quote:
0s.gif Op woensdag 24 maart 2021 10:57 schreef Herkauwer het volgende:

[..]

Het is ook niet te vatten hoe die logica werkt. Ik weet wel dat het een glijdende schaal is als je mensen gaat uitsluiten, want dan vinden we steeds weer iets om niet te hoeven ondersteunen. Voorlichting en praten zijn voor mij de oplossing, en ja dat duurt lang en gaat erg langzaam.

Er zijn genoeg mensen die moeten leren door te ervaren, het heeft geen nut om dat zwaar af te dwingen met regels want daar luistert men toch niet naar en werkt averechts.
Het probleem is alleen dat ze verzorgend personeel ook meesleuren in hun leerervaring..
  donderdag 25 maart 2021 @ 11:30:32 #88
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_198681137
quote:
0s.gif Op woensdag 24 maart 2021 10:54 schreef Drekkoning het volgende:
Weigeren zorg als straf voor wetsovertredingen of onvoorzichtig gedrag is echt het meest debiele idee dat ik deze pandemie gehoord heb.

En dat zegt wat ja
Het is schrikbarend om te zien hoeveel mensen die in NL in alle vrijheid zijn opgegroeid, deze vrijheid nu vooral willen gebruiken om de vrijheid van anderen in te perken. Sterker nog, zelfs hun eigen vrijheid en privacy geven ze zonder blikken of blozen op.
You can sleep in a racecar, but you can't race a house!
Op zaterdag 12 november 2022 13:41 schreef knoopie het volgende:
Daar kan je wel om lachen, maar de motorolie vervangen is een stuk handiger in de badkuip dan op je vloerkleed in de woonkamer.
  donderdag 25 maart 2021 @ 11:40:06 #89
47047 Herkauwer
een dag niet gehuppeld .......
pi_198681308
quote:
9s.gif Op donderdag 25 maart 2021 11:17 schreef Tocadisco het volgende:

[..]

Het probleem is alleen dat ze verzorgend personeel ook meesleuren in hun leerervaring..
Klopt, daar kunnen we ons verzorgend personeel op voorbereiden door ze voldoende middelen (geld, training, bescherming) te geven.

Vrijheid is wat dat betreft duurder in sommige aspecten.
Zonnepanelen 28 * 290 = 8120 Wp - W - 11° hellingshoek
pi_198681510
quote:
0s.gif Op donderdag 25 maart 2021 11:02 schreef unfocused het volgende:
@:Wantie - het opsluiten van mensen is ook een minstens even zware ingreep, maar daarvoor bestond al een beperkte wettelijke basis dus minder omstreden.

Nee, veel ingrijpender.
Avondklok is inderdaad ook best ingrijpend, maar toch is die beperkter dan overheidsingrijpen in wat mensen eten en hoe mensen bewegen.
Ook omdat de avondklok sowieso tijdelijk is, en gezond leven levenslang.
Plus dat veel mensen na 22:00 toch amper buiten waren en er dus minder van merken.
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
pi_198681958
quote:
0s.gif Op woensdag 24 maart 2021 22:24 schreef mark16 het volgende:

[..]

Het gaat niet zozeer om dat het vaccin niet werkt. Het gaat om de mogelijk schadelijke bijwerkingen op de lange termijn die niet zijn onderzocht op het moment. Het is voor iedereen afzonderlijk te bepalen of zij het risico op deze bijwerkingen willen nemen of toch liever het risico op het virus zelf.
De bijwerkingen van het virus zijn ook maar deels bekend. Maar die bijwerking van dat virus die nu al bekend zijn zijn vele malen erger dan die van het vaccin kunnen zijn. Een paar mensen hebben trombose gekregen van het vaccin, vele mensen hebben trombose gekregen door het virus.

Het vaccin lijkt op het virus maar dan veel minder sterk. Dus de bijwerkingen kunnen ook op die van het virus lijken maar dan ook weer veel minder sterk.

Daarnaast is het uiterst zeldzaam dat een vaccin nog bijwerkingen geeft langere tijd na de vaccinatie en gezien het aantal mensen wat al gevaccineerd is kan je wel stellen dat de bijwerkingen vrijwel geheel wel in kaart gebracht zijn.
pi_198684091
quote:
0s.gif Op donderdag 25 maart 2021 11:51 schreef Wantie het volgende:

[..]

Nee, veel ingrijpender.
Avondklok is inderdaad ook best ingrijpend, maar toch is die beperkter dan overheidsingrijpen in wat mensen eten en hoe mensen bewegen.
Ook omdat de avondklok sowieso tijdelijk is, en gezond leven levenslang.
Plus dat veel mensen na 22:00 toch amper buiten waren en er dus minder van merken.
Dat zal voor ieder verschillend zijn; ikzelf zou me schikken in ander voedsel. Niet mijn huis uit kunnen vind ik veel en veel erger dan slechts toegelaten voedingsmiddelen te mogen eten. En geloof me ik weet waar ik het over heb. Heb lange tijd niet kunnen lopen, en toen wou ik maar één ding: kunnen lopen. Daar zou ik het zelfs voor over hebben gehad om nooit meer iets lekkers te kunnen eten. Terwijl het in werkelijkheid een kwestie van wennen & goed kunnen koken is. Je kan verrukkelijke kost maken uit gezonde levensmiddelen.
pi_198684985
quote:
0s.gif Op donderdag 25 maart 2021 11:02 schreef unfocused het volgende:
ik denk dat als ongezond eten verboden of beperkt verkrijgbaar zou zijn, er heel snel kleine clandestiene fabriekjes zouden worden opgericht die gezonde producten zouden gaan raffineren tot ongezonde maar lekkerder producten om die te verhandelen op de zwarte markt. Er zouden workshops ontstaan om dit zelf thuis te kunnen doen (hoe maak ik wit meel van volkorenmeel? Hoe maak ik zelf de lekkerste chips? Hoe maak ik van mais dextrose en andere suikers om daarvan snoepgoed te kunnen maken?
Het heeft weinig met verbieden te doen, het is een sociaal maatschappelijk en opvoedkundig probleem.

Zoek MRT eens op (Motorisch Remedial Teaching) een redelijk nieuw ontwikkeld bedrijfstakje... Omdat elke gemeente onderkent dat de kinderen al voordat ze op de lagere school belanden een achterstand hebben in motorische ontwikkeling en te kampen hebben met overgewicht. En de scholen doen er geen flikker aan, de leerkrachten zijn niet meer opgeleid om hier naar te kijken laat staan wat aan te kunnen doen. Lichamelijke opvoeding interesseert ze niet meer, omdat het buiten hun expertise en verantwoording valt.

Hoe komen de kinderen aan deze problemen? Ze bewegen niet gezond en er zit teveel rotzooi in het eten. Gezond voedsel is voor gezinnen met de kleine beurs niet te betalen. Die moeten dozen frikandellen kopen om rond te kunnen komen als op het eind van het geld nog een week over is.

Die verantwoording is dus bij de ouders neergelegt die om überhaupt rond te kunnen komen beiden een baan moeten hebben. En zo hun kinderen voor het grootse gedeelte van de dag weer op de crash onder moeten brengen. Kinder Crash eronischer kun je het niet noemen.

Ik ken mensen die in de MRT werkzaam zijn... Ze krijgen door gemeentes milioenen budgetten aangeboden om Motorische achterstand en overgewicht onder kinderen te verbeteren. Maar er wordt feitelijk alweer eens alleen maar een verdienmodel van gemaakt, omdat het probleem niet bij de kern wordt aangepakt. Het wordt een nieuw mag ik even vangen bedrijfstakje. Die emmertjes water naar de zee brengen.

Geef ze maar een spuitje dan komt het wel goed... :9~

[ Bericht 1% gewijzigd door Watuntrik op 25-03-2021 15:29:32 ]
pi_198685964
quote:
0s.gif Op donderdag 25 maart 2021 12:17 schreef qajariaq het volgende:

[..]

De bijwerkingen van het virus zijn ook maar deels bekend. Maar die bijwerking van dat virus die nu al bekend zijn zijn vele malen erger dan die van het vaccin kunnen zijn. Een paar mensen hebben trombose gekregen van het vaccin, vele mensen hebben trombose gekregen door het virus.

Het vaccin lijkt op het virus maar dan veel minder sterk. Dus de bijwerkingen kunnen ook op die van het virus lijken maar dan ook weer veel minder sterk.

Daarnaast is het uiterst zeldzaam dat een vaccin nog bijwerkingen geeft langere tijd na de vaccinatie en gezien het aantal mensen wat al gevaccineerd is kan je wel stellen dat de bijwerkingen vrijwel geheel wel in kaart gebracht zijn.
Jammer dan, dat mogen mensen individueel zelf bepalen.
pi_198686031
quote:
0s.gif Op donderdag 25 maart 2021 16:14 schreef mark16 het volgende:

[..]

Jammer dan, dat mogen mensen individueel zelf bepalen.
Of je je liever ziek wordt met mogelijk langdurige gevolgen of een vaccin neemt met meestal minimale of geen bijwerkingen mag je wel zelf bepalen.

Maar het promoten van valse info is niet zo netjes.
pi_198686955
Gezond voedsel hoeft niet duur te zijn hoor @Watuntrik. Voor 69 centjes heb je al een grote zak van een kilo wortels, de broccoli kostte van de week 69 cent een grote kool en de prei 49 cent. Voor minder dan 2 euro heb je een grote zak linzen; paprika 1,49 per zak (en soms vind je daarvan aanbieding voor minder dan de helft), kwark kost ook zoiets als 69 cent per pond. Je kan voor heel weinig je buik rond eten maar het probleem is echt dat men er niet aan wil. Men kan het niet verdragen dat men moet afzien van zijn gehaktbal in jus, zijn pizza's en van zijn chips, koek en frites mét. Het instinct om zich vol te eten met veel geraffineerde koolhydraten is sterker dan wat dan ook. Ze hebben er nare herinneringen aan toen ze voor het laatst probeerden om veranderingen door te voeren.

En dit geldt voor de helft van de bevolking. De helft heeft overgewicht. Dat is een flinke kiezersgroep die een politieke carrière kan maken of breken.
pi_198688378
quote:
84s.gif Op woensdag 24 maart 2021 10:12 schreef Starhopper het volgende:

[..]

Waarom?
Vrijheid

Over keuzevrijheid beschikken zonder dat die keuze gevolgen heeft voor je rechten (zoals recht op zorg) is naar mijn mening één van de belangrijkste beginselen die we kennen in onze samenleving. In dit geval, het recht op toegang tot zorg, betekende dat iedereen als gelijke wordt behandeld zonder vooroordeel, is in ons aller belang. Een groep mensen selectief uitsluiten en hun rechten ontnemen is een veel grovere schending van vrijheid dan elke coronamaatregel die we tot nu toe kennen.

Dat gezegd hebbende, heb ik begrip voor jouw opvatting. Ik heb hetzelfde met alle mensen die roken, overgewicht hebben en/of niet bewegen/sporten, maar ik moet bekennen dat ik zelf ook niet heilig ben in mijn eigen levensstijl. Selectieve uitsluiting van het recht op toegang tot zorg is naar mijn mening ethisch onjuist, bijzonder hypocriet en daarin een precedent gaan scheppen nooit wenselijk.
pi_198696753
quote:
0s.gif Op donderdag 25 maart 2021 17:18 schreef unfocused het volgende:
Gezond voedsel hoeft niet duur te zijn hoor @:Watuntrik. Voor 69 centjes heb je al een grote zak van een kilo wortels, de broccoli kostte van de week 69 cent een grote kool en de prei 49 cent. Voor minder dan 2 euro heb je een grote zak linzen; paprika 1,49 per zak (en soms vind je daarvan aanbieding voor minder dan de helft), kwark kost ook zoiets als 69 cent per pond. Je kan voor heel weinig je buik rond eten maar het probleem is echt dat men er niet aan wil. Men kan het niet verdragen dat men moet afzien van zijn gehaktbal in jus, zijn pizza's en van zijn chips, koek en frites mét. Het instinct om zich vol te eten met veel geraffineerde koolhydraten is sterker dan wat dan ook. Ze hebben er nare herinneringen aan toen ze voor het laatst probeerden om veranderingen door te voeren.

En dit geldt voor de helft van de bevolking. De helft heeft overgewicht. Dat is een flinke kiezersgroep die een politieke carrière kan maken of breken.
Dat mag dan wel zo wezen,maar dat deze problematiek bestaat en onderkent wordt, dus ook gecreeërd is. En nu het kalf eigenlijk al verzopen is de gemeentes er millioenen in willen pompen om het op te lossen zegt meer dan genoeg. Dat er dus een heel groot deel van de bevolking door de bomen het bos niet meer zien in deze (te) snel groeiende society en niet geleerd is hoe fatsoenlijk huis te houden, laat staan het gezin en met name de kinderen gezond op te voeden. Zoiets komt niet vanzelf uit de lucht vallen, dit is gecreeërd door de economie sociaal maatschappelijk kapot te bezuinigen. Zover zelfs dat onze kinderen, onze toekomst generatie er fysiek ongezonder van geworden is.

Dit is onderwijsverlakkerij en gezondheidszorgverlakkerij en dus volksverlakkerij.

Heel gemakkelijk politiek correct antwoord... Je kunt het wanneer je dat wilt, doe je het niet is dat je eigen pakkie aan om te vervallen in decadensie... Dus de burger is het zelf maar schuld, ze willen er in al hun stompzinnigheid niet aan. Maar dat is slechts de halve waarheid. Zo'n fenomeen wordt gecreeërd door een overheid gerund door marketing bedrijven die via sociale media mensen opleiden in een bepaald patroon te denken. Hier bezuinigen en daar een hoop verdienen... Laat ze maar aan hun lotje over verder.

En zo'n overheid gaat je dan ook nog eens op het hart drukken dat als je hun spuit niet in je reet wil dan ben je een gevaar voor de volksgezondheid. De Vaccinatieweigeraar, Wappie, Trumpiaan,complotdenker etc. etc.

Ze doen hun best maar...Zij zijn het gevaar voor de volksgezondheid want ze verlakkeren het helemaal weg. Met een Zorgmaatschappij geleidilijk op slinkse wijze naar een Risicomaatschapij te converteren.

De definitie van Maatschappij in de zin van het woord is verleden tijd... Het is slechts nog Heerschappij.

Verdeel en Heers.
pi_198697859
@Watuntrik - mijn mening hierover is dat informatiecampagnes over gezonde voeding weinig nut hebben, omdat het gros van de mensen al besloten heeft doof en blind hiervoor te zijn. Ze willen er niet aan en zijn volledig in ontkenning. Het is ontzettend slecht nieuws voor ze wat ze niet meer tot zich door willen laten dringen.

Overigens heb je er wel gelijk in dat er een enorm grote voedselindustrie is die niet wil veranderen. Die er baat bij heeft om mensen verslaafd te houden aan gemaksvoedsel.

Normaal interesseert het me niet wat de mensen doen maar nu hun slechte voedingstoestand ervoor zorgt dat ik al een jaar thuis moet zitten ben ik er af en toe best een beetje boos over. Ik probeer het niet te zijn want ik heb alleen mezelf ermee: de mensen waar het over gaat raakt het niet.
pi_198698220
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 maart 2021 11:30 schreef unfocused het volgende:
@:Watuntrik - mijn mening hierover is dat informatiecampagnes over gezonde voeding weinig nut hebben, omdat het gros van de mensen al besloten heeft doof en blind hiervoor te zijn. Ze willen er niet aan en zijn volledig in ontkenning. Het is ontzettend slecht nieuws voor ze wat ze niet meer tot zich door willen laten dringen.

Overigens heb je er wel gelijk in dat er een enorm grote voedselindustrie is die niet wil veranderen. Die er baat bij heeft om mensen verslaafd te houden aan gemaksvoedsel.

Normaal interesseert het me niet wat de mensen doen maar nu hun slechte voedingstoestand ervoor zorgt dat ik al een jaar thuis moet zitten ben ik er af en toe best een beetje boos over. Ik probeer het niet te zijn want ik heb alleen mezelf ermee: de mensen waar het over gaat raakt het niet.
Klopt, ik heb zelf bijna een jaar geleden heb het roer omgegooid, en dan merk je dat je gewoon 2/3 van de supermarkt kunt overslaan. En dat is best een eye opener.
De voedingsindustrie doet overigens wel iets aan verbetering van de gezondheid van hun producten, zo wordt het zoutgehalte langzaam afgebouwd. Dat vind ik inmiddels wel merkbaar in die kruidenmixen voor bijvoorbeeld macaroni, die zijn een stuk minder hartig.
En je ziet meer ovengebakken snacks en zoutjes als vervanger voor gefrituurde.

Maar het blijven niche producten,het overgrote deel van de consumenten houden vast aan oude patronen en de voedingsindustrie verdient daar helaas het meeste aan.
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')