abonnement Unibet Coolblue
pi_198747415
quote:
0s.gif Op maandag 29 maart 2021 09:08 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Hmm, met die opvatting ben ik het niet per se eens. Ik denk dat het pas een egotrip wordt op het moment dat je denkt dat jouw persoonlijke vorm van spiritualiteit, die jou wellicht een bepaalde gemoedsrust geeft, dé waarheid is die universeel zou moeten worden overgenomen. En dat zie je inderdaad wel vaak, dat mensen die menen de "verlichting" te hebben gevonden zich als een soort waanwijze goeroe gaan gedragen richting de "onwetende massa", of fenomenen uit de fysische wereld proberen te gebruiken om het objectieve bestaan van hun spirituele waarheid aan te tonen.
Ja. En in zekere mate neigen we daar allemaal in meer of mindere mate naar, denk ik.

Ik heb deze al vaker gedeeld, maar het blijft een klassieker:

-
pi_198747692
quote:
0s.gif Op maandag 29 maart 2021 10:34 schreef Haushofer het volgende:

[..]

Het enige dat ik beweer is dat jij onterecht meent met jouw christelijke opvattingen een uitweg te hebben gevonden uit die ego-opblazende neigingen.
Niet met 'mijn Christelijke opvatting'. Jézus is die uitweg. Het christelijk geloof is niet slechts een set geloofsovertuigingen, maar een interactie met God. Dat is heel wat anders.

quote:
Waar wij het over eens zijn, is dat onze menselijke natuur ons van een natuurlijke staat van geluk afleidt. Evolutionair is dat goed te verklaren: wij mensen zijn niet ontwikkeld om gelukkig te zijn, maar om vooral kortstondig comfort te zoeken en ons verlangen na te jagen. Religie is in mijn ogen slechts een hogere manier om datzelfde verlangen na te blijven jagen. We denken dat we daarmee uit die egotripperij en verlangen ontsnappen. Maar dat doen we niet. Kijk maar eens naar hoe jij andere mensen beschuldigt van de zaken waar je jezelf nog steeds te pas en te onpas aan schuldig maakt. Daar heb je geen theologische fantasie voor nodig om de verantwoordelijkheid daarvoor af te schuiven op een bloedoffer. Het is geen zelfinzicht om die neigingen bij jezelf te projecteren op en te verklaren vanuit een verzameling mythes die hun origine hebben in de bronstijd.
Waar of wanneer heb ik beweerd dat ik perfect ben dan?

En waar heb ik mijn 'verantwoordelijkheid afgeschoven op een bloedoffer'?

Hiermee bevestig je wat mij betreft simpelweg dat je niet begrijpt wat ik zeg. Ik neem juist verantwoordelijkheid voor mijn daden en accepteer mijn eigen zwakte. Maar ik accepteer ook dat in mijzelf de oplossing niet zit. Vervuild water kun je niet schoonmaken door erin te roeren, het moet worden gezuiverd of vervangen. Het christelijk geloof biedt die zuivering. Dat je als christen vervolgens niet in één klap perfect bent doet daar niets aan af. Je hebt goede en slechte dagen. Maar gelukkig is er dankzij Jezus vergeving en kracht om weer op te staan en het beter de doen. Dat heeft helemaal niks met je verantwoordelijkheid afschuiven te maken. Verantwoordelijkheid afschuiven is excuses bedenken voor je gedrag, het rationaliseren en rechtvaardigen ervan. Een beetje zoals je hierboven doet met je evolutieverhaaltje.Als Christen neem je verantwoordelijkheid voor je daden, je accepteert dat alleen God goed is, en geeft Hem de plek die Hij in moet nemen. Doe ik dat elke dag perfect? Nee, absoluut niet. En soms ben je er doodziek van en gooi je er het bijltje bij neer, totdat je weer nieuwe kracht hebt. Maar wie in de bijbel was perfect? Niemand, behalve Jezus. Zelfs de grote profeten waren het soms zo beu om God te dienen dat ze liever gewoon doodgingen. Mozes, die God had gezien, direct ermee had gesproken, kon er na 80 jaar niet meer tegen en rebelleerde tegen God. Omdat het geen makkie is.

De belofte van het Christelijk geloof gaat echter veel verder dan deze wereld en dit leven .De belofte is dat we een volledig nieuw lichaam krijgen, dat onsterfelijk is, dat puur is. Die belofte gaat pas in vervulling als Jezus voor de tweede keer komt, ditmaal voor het oordeel. En tot die tijd is het vallen en opstaan. Voor de Christen is dit leven meer een test en een tijdelijke aangelegenheid, dan het doel op zich. En nee, 'geluk' is dus ook niet de voornaamste motivatie. Jezus zegt duidelijk: Johannes 16: In de wereld zult u verdrukking hebben, maar heb goede moed: Ik heb de wereld overwonnen.

Dit leven bestaat grotendeel uit lijden en als christen ontsnap je niet aan dat lijden. Veel christenen hebben zelfs veel ernstiger geleden door vervolging en dergelijke. Denk je dat ze erg 'gelukkig' waren terwijl dat gebeurde? Of daarna als ze het overleefden en volledig getraumatiseerd waren? Nee. Maar doet er niet toe, want je weet dat er iets beters in het verschiet ligt.

quote:
Maar hier gaan wij natuurlijk niet uitkomen, dus doe ermee wat je goed lijkt :)
Bemoei je dan in het vervolg niet meer met discussies waarin je bijdragen volledig off topic zijn. Anders haal ik inderdaad gewoon weer opnieuw naar je uit, omdat ik het ongepast en topicvervuilend vind. Laat mensen toch gewoon in hun waarde in plaats van de psycholoog uit te hangen. Ik vind dit echt zeer storend en ongepast en heb dit in andere discussies ook al duidelijk gemaakt. Ik ga in een natuurkunde-discussie toch ook niet aankaarten dat je dat bestudeert omdat je denkt dat je net zo slim als Einstein bent of iets dergelijks? Of omdat je sociaal te incompetent bent om iets met mensenstudies te doen? (voor de duidelijkheid: ik wil absoluut niet zeggen dat je sociaal incompetent bent, daar heb ik geen flauw idee van) .Zou jij dat waarderen als het topic niet over de mensen die deelnemen aan de discussie gaat, maar over een inhoudelijk onderwerp? Ik neem aan van niet. Dus doe dan ook niet schijnheilig als ik je daarop aanspreek.

[ Bericht 3% gewijzigd door Ali_Kannibali op 29-03-2021 11:38:07 ]
pi_198748248
quote:
0s.gif Op maandag 29 maart 2021 11:01 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Niet met 'mijn Christelijke opvatting'. Jézus is die uitweg. Het christelijk geloof is niet slechts een set geloofsovertuigingen, maar een interactie met God. Dat is heel wat anders.
Uiteraard ervaar jij dat zo, net als al die andere gelovigen die menen met hun geloofsovertuiging "een interactie met god te hebben".

"Ja, nee, al die andere gelovigen hebben slechts geloofsovertuigingen en valse leren, maar ik heb een interactie met God".

quote:
Waar of wanneer heb ik beweerd dat ik perfect ben dan?

En waar heb ik mijn 'verantwoordelijkheid afgeschoven op een bloedoffer'?
Waar of wanneer heb ik beweerd dat jij beweerde dat je perfect bent?

Je schuift je verantwoordelijkheid af omdat je meent dat alleen god jou de verlossing kan geven waar je zo naar hunkert.

quote:
Hiermee bevestig je wat mij betreft simpelweg dat je niet begrijpt wat ik zeg. Ik neem juist verantwoordelijkheid voor mijn daden en accepteer mijn eigen zwakte. Maar ik accepteer ook dat in mijzelf de oplossing niet zit.
Dat accepteer je niet, dat veronderstel je.

quote:
Vervuild water kun je niet schoonmaken door erin te roeren, het moet worden gezuiverd of vervangen. Het christelijk geloof biedt die zuivering. Dat je als christen vervolgens niet in één klap perfect bent doet daar niets aan af.
Inderdaad. Jij meent dat te doen met je theologische opvattingen, maar die opvattingen zijn uitingen van, jawel, datzelfde ego dat gezuiverd dient te worden. De "zuivering" die het christelijke geloof biedt is in die zin dus net wat ik zeg: zelfde snoepje, maar dezelfde inhoud. Je zoekt verlossing voor je geest, en het is diezelfde geest die jou de verlossing voorschotelt in de verpakking van een goddelijk contact.

Ik snap heel goed wat je zegt. Ik ben het er alleen niet mee eens :)

quote:
0s.gif Op maandag 29 maart 2021 11:01 schreef Ali_Kannibali het volgende:

Bemoei je dan in het vervolg niet meer met discussies waarin je bijdragen volledig off topic zijn. Anders haal ik inderdaad gewoon weer opnieuw naar je uit, omdat ik het ongepast en topicvervuilend vind. Laat mensen toch gewoon in hun waarde in plaats van de psycholoog uit te hangen.
Zegt Ali die meent dat

quote:
De mens is ziek en heeft genezing nodig.
Zie je nou echt niet in hoe ironisch al die uitspraken van je zijn? Je hele uiteenzetting van hoe jij het christendom beleeft is voor mij 1 groot voorbeeld van hoe we onszelf voor de gek zitten te houden. En ik zeg "we'" , want het komt, denk ik, naar ons allemaal in verschillende gedaanten.

Mensen zijn niet van nature "ziek", ze zien vaak domweg niet in hoe ze gelukkig kunnen worden en hoe ze zichzelf voor de gek zitten te houden. De oplossing daarvoor is in mijn ogen niet een verklaring, een mythe, of een ander theologisch of filosofisch verhaal, maar de simpele langdurige en consistente waarneming van hoe je jezelf voor de gek houdt. Waarom zou je "verlossing" in een verklaring liggen in plaats van een waarneming?

Zou het stiekem kunnen zijn dat je op een subtiel niveau, dat je aandacht telkens weet te ontglippen, geniet van de profetenrol die je jezelf hier aanmeet op Fok!? Waarin je constant predikt hoe wij allemaal exact jouw opvattingen moeten overnemen om die spirituele verlossing te verkrijgen? Dat die nederigheid van je toch eigenlijk ietsje minder nederig is dan je het eigenlijk wilt laten voorstellen? Dat deze hele rol voor jou een manier is om die aloude demonen van je te voeden waar je claimde last van te hebben?

Ik zal nu ongetwijfeld weer de amateurpsycholoogkaart naar me geslingerd krijgen, want de enige persoon die daadwerkelijk mensenkennis bezit en ook nog eens een hotline met god, dat ben jij natuurlijk. Maar ik zie geen wezenlijk verschil tussen iemand die zijn verlangens bevredigt met materialistische aankopen, drugs, porno, social media discussies om zichzelf te profileren (ding-ding-ding, die rinkelt bij mij :7 ) of iemand die meent in het grote caviadoolhof des levens de enige uitgang te hebben gevonden (ding-ding-ding). Het klinkt allemaal reuze nederig, menen dat je het als mens zelf niet kunt, god nodig hebt omdat je van nature geneigd bent om te zondigen, enzovoort... en dan fluistert je ego je in: "Hey, psssst, fijn hé, maar dit geldt natuurlijk niet alleen voor jou! Dit geldt voor iedereen! Want dit is god die tegen je praat! Ga prediken dat andere schaapjes ook jouw opvattingen overnemen! Want anders zijn ze reddeloos verloren!"

En zo komt de egotripperij via de achterdeur weer fijntjes naar binnen. Ditmaal in een nieuw, spiritueel jasje! :7 En wat is het snoepje dat je ditmaal wordt voorgehouden?

quote:
Dit leven bestaat grotendeel uit lijden en als christen ontsnap je niet aan dat lijden. Veel christenen hebben zelfs veel ernstiger geleden door vervolging en dergelijke. Denk je dat ze erg 'gelukkig' waren terwijl dat gebeurde? Of daarna als ze het overleefden en volledig getraumatiseerd waren? Nee. Maar doet er niet toe, want je weet dat er iets beters in het verschiet ligt.
Zo, mijn egotrip is weer ff voorbij :P

[ Bericht 7% gewijzigd door Haushofer op 29-03-2021 12:00:59 ]
-
pi_198749275
quote:
0s.gif Op maandag 29 maart 2021 11:40 schreef Haushofer het volgende:

[..]

Uiteraard ervaar jij dat zo, net als al die andere gelovigen die menen met hun geloofsovertuiging "een interactie met god te hebben".
Ja, iedereen 'ervaart'. Buiten jouw eigen ervaring heb jij namelijk geen enkel bestaan. Jouw wereld bestaat uit jouw ervaring, of je nu gelovig bent of niet. Dat wil niet zeggen dat er buiten jou niets anders bestaat, maar je eigen ervaring en de dingen die je ervaart, gelooft en voor waar aanneemt is altijd je referentiekader.

quote:
"Ja, nee, al die andere gelovigen hebben slechts geloofsovertuigingen en valse leren, maar ik heb een interactie met God".
Je kunt allerlei (spirituele) ervaringen hebben. Of dat met God is, is inderdaad een ander verhaal.

quote:
Waar of wanneer heb ik beweerd dat jij beweerde dat je perfect bent?
Waarom spreek je me dan op mijn imperfecties aan als ik zeg dat God de bron van puurheid en liefde is?

quote:
Je schuift je verantwoordelijkheid af omdat je meent dat alleen god jou de verlossing kan geven waar je zo naar hunkert.
Kan een mens zichzelf uit de dood opwekken dan?

quote:
Dat accepteer je niet, dat veronderstel je.
Nee, ik weet dat. Omdat ik mijzelf niet uit de dood kan opwekken of onsterfelijk kan maken. Dat weet jij ook.

quote:
Inderdaad. Jij meent dat te doen met je theologische opvattingen, maar die opvattingen zijn uitingen van, jawel, datzelfde ego dat gezuiverd dient te worden. De "zuivering" die het christelijke geloof biedt is in die zin dus net wat ik zeg: zelfde snoepje, maar dezelfde inhoud. Je zoekt verlossing voor je geest, en het is diezelfde geest die jou de verlossing voorschotelt in de verpakking van een goddelijk contact.
Dat veronderstel je. Maar jij weet niet wat ik ervaar, en wat miljoenen andere christenen ervaren. Je beoordeelt dat van een afstand. Dat is je goed recht hoor, maar ik weet wel beter.

quote:
Zegt Ali die meent dat
[..]

Zie je nou echt niet in hoe ironisch al die uitspraken van je zijn? Je hele uiteenzetting van hoe jij het christendom beleeft is voor mij 1 groot voorbeeld van hoe we onszelf voor de gek zitten te houden. En ik zeg "we'" , want het komt, denk ik, naar ons allemaal in verschillende gedaanten.
Maar het punt is dus, nogmaals, dat het ONDERWERP van dit TOPIC helemaal niet is hoe IK het christelijk geloof ervaar, of wat MIJN opvattingen zijn. Waarom ben je zo vreselijk gefocussed op mijn persoon. Wat doet het ertoe? Dat bedoel ik met anderen in hun waarde laten. Dat is niet ironisch. Ik spreek je aan op gedrag wat ongepast en onfatsoenlijk is. Als ik jouw mening zou willen over wat jij van mijn Christelijke belevenis vindt, dan vraag ik je dat wel. In een topic over verschillen tussen Islam en Christendom is het volstrekt niet relevant, dus waar bemoei je je mee?

quote:
Mensen zijn niet van nature "ziek", ze zien vaak domweg niet in hoe ze gelukkig kunnen worden en hoe ze zichzelf voor de gek zitten te houden. De oplossing daarvoor is in mijn ogen niet een verklaring, een mythe, of een ander theologisch of filosofisch verhaal, maar de simpele langdurige en consistente waarneming van hoe je jezelf voor de gek houdt. Waarom zou je "verlossing" in een verklaring liggen in plaats van een waarneming?
Als de mens niet ziek was, was de wereld niet zoals hij nu is, gingen we anders met elkaar om en gingen we niet dood.

quote:
Zou het stiekem kunnen zijn dat je op een subtiel niveau, dat je aandacht telkens weet te ontglippen, geniet van de profetenrol die je jezelf hier aanmeet op Fok!?
Het zijn _jouw_ woorden dat ik mijzelf een profetenrol aanmeet. Ik heb dat nooit over mijzelf gezegd en heb dat idee ook helemaal niet.

quote:
Waarin je constant predikt hoe wij allemaal exact jouw opvattingen moeten overnemen om die spirituele verlossing te verkrijgen?
Predik ik dat constant dan? Citeer het eens? Ook opnieuw volstrekte onzin.

Ben je zelf niet degene die zichzelf een 'profetenrol' heeft aangeschreven met je boekje over de onzin van het geloof? En dat je hier opnieuw in dit topic die domme gelovigen weleens komt vertellen hoe het eigenlijk écht allemaal in elkaar zit? De pot verwijt de ketel dat 'ie zwart ziet.

quote:
Dat die nederigheid van je toch eigenlijk ietsje minder nederig is dan je het eigenlijk wilt laten voorstellen?
Heb ik gezegd dat ik nederig ben dan? Ik ben een arrogante klootzaak en vaak volstrekt ongevoelig. Ook neem ik weinig mensen serieus, omdat ik ze te dom vind om te poepen. Nederig?

Wat je steeds niet snapt, omdat je constant met het filter van je eigen overtuigingen zit te kijken, is dat als ik spreek over 'nederigheid' ik het niet heb over iets dat ik in mijzelf doe of bewerkstel, maar iets dat van God komt.

Ik zal je heel eerlijk zeggen dat ik extreem slecht heb geslapen en bijzonder geïrriteerd ben door je bijdragen in dit topic, om redenen die ik al eerder heb beschreven. Daarom reageer ik vrij gfitig omdat het maar niet tot je door wil dringen dat de waan dat je andere mensen begrijpt echt volstrekt gekleurd is door je eigen vooroordelen.

quote:
Dat deze hele rol voor jou een manier is om die aloude demonen van je te voeden waar je claimde last van te hebben?
Nogmaals, welke 'rol'? Jij bedeelt me die rol toe. Niet ik. Ik sta voor mijn overtuigingen en deel die met anderen. Wat anderen ermee doen, moeten ze zelf weten, dat is niet mijn probleem. Maar als je van een onderwerp houdt, een passie hebt, dan deel je die met anderen. Waarom ben jij leraar Haushofer? Waarom heb je jezelf die rol toebedeeld? Omdat je stiekem een dominante rol wil hebben over kindertjes die zelf nog geen denkkader hebben, zodat je ze kunt indoctrineren met jouw denkbeelden? Omdat het zoveel makkelijker is om met kindertjes et werken dan met volwassenen die je tegengas geven? Misschien hoop je diep van binnen wel dat je er zelfs seks met een kan hebben, of er op een andere manier van kan profiteren, door van hun kwetsbare positie misbruik te maken ....Ik kan dat soort debiele uitspraken ook doen hoor, maar ik ga er even vanuit dat je leraar bent geworden omdat je passie hebt voor je vak en dat graag aan anderen wilt overdragen. Maar blijkbaar is dat voor jou te ver gezocht als het om gelovigen gaat die graag over hun geloof spreken. Dan zijn er allerlei sinistere motivaties natuurlijk. Die Haushofer met zijn glazen bol heeft doorzien.

Punt is nogmaals dat dit het onderwerp niet is, en ik begrijp niet waarom je de behoefte hebt om dit op een publiek forum te plaatsen in een topic over Christendom vs Islam, of andere topics zoals in je in het verleden ook hebt gedaan. Is het om de domme fokkers te behoeden voor mijn 'discussiestrategieën' (ook zoiets. Jij ziet 'discussiestrategieën, zelf schrijf ik gewoon wat in me opkomt. Complotdenkerij?)? Is het omdat je mij wil helpen? Of toch maar weer die masturbatie of competitiedrang? Waarom ga je niet bij jezelf te rade en vertel mij het daarna eens (in een PM en niet in dit topic), dan heb ik er misschien meer begrip voor. Als ik moderator zou zijn, had ik je berichten in ieder geval allang verwijderd.

De rest kom ik later op terug want ik moet dringend aan het werk nu.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ali_Kannibali op 29-03-2021 14:16:38 ]
  maandag 29 maart 2021 @ 13:08:05 #180
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_198749491
quote:
0s.gif Op maandag 29 maart 2021 09:12 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Dan kun je de bijbel net zo goed in de prullenbak gooien en is deze hele discussie zinloos, want de uitspraken van Jezus zelf zijn ook door de evangelisten geschreven. Jezus zelf heeft geen boeken achtergelaten. God heeft altijd via mensen gesproken. Dus of we praten op basis van de hele bijbel, of we houden het voor gezien.
Amfoor heeft het beter door dan jij. :)
pi_198751054
quote:
0s.gif Op maandag 29 maart 2021 12:51 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Waarom spreek je me dan op mijn imperfecties aan als ik zeg dat God de bron van puurheid en liefde is?
Uhm, om je te wijzen op het feit dat je daarmee hypocriet reageert misschien?

quote:
Kan een mens zichzelf uit de dood opwekken dan?

Nee, ik weet dat. Omdat ik mijzelf niet uit de dood kan opwekken of onsterfelijk kan maken. Dat weet jij ook.
Kon Jezus dat dan?

quote:
Dat veronderstel je. Maar jij weet niet wat ik ervaar, en wat miljoenen andere christenen ervaren. Je beoordeelt dat van een afstand. Dat is je goed recht hoor, maar ik weet wel beter.
Koekoek, jij beoordeelt ook alles van een afstand, maar claimt met je absolute waarheden en goddelijke lijntje dat je toch andermans spirituele ervaringen weg kan zetten als "valse leren". Heb jij je eigen topics met b.v. @EttovanBelgie wel eens gelezen?

quote:
Maar het punt is dus, nogmaals, dat het ONDERWERP van dit TOPIC helemaal niet is hoe IK het christelijk geloof ervaar, of wat MIJN opvattingen zijn. Waarom ben je zo vreselijk gefocussed op mijn persoon. Wat doet het ertoe? Dat bedoel ik met anderen in hun waarde laten. Dat is niet ironisch. Ik spreek je aan op gedrag wat ongepast en onfatsoenlijk is. Als ik jouw mening zou willen over wat jij van mijn Christelijke belevenis vindt, dan vraag ik je dat wel. In een topic over verschillen tussen Islam en Christendom is het volstrekt niet relevant, dus waar bemoei je je mee?
Ik reageerde ontopic, waarop ik zei dat ik hierover een boek heb geschreven, en jij moest melden dat niemand op dat flutboekje zat te wachten.

quote:
Het zijn _jouw_ woorden dat ik mijzelf een profetenrol aanmeet. Ik heb dat nooit over mijzelf gezegd en heb dat idee ook helemaal niet.
Ja, dat zijn mijn eigen woorden. Je profeteert constant over God, over allerlei complotten en hoe de wereldgeschiedenis zich zal wenden onder de invloed van allerlei kwade invloeden. Dat noem ik profeteren.

quote:
Predik ik dat constant dan? Citeer het eens? Ook opnieuw volstrekte onzin.
Uhm, "de weg, de waarheid en het leven" misschien? :D Of geloof je daar niet meer in?

quote:
Ben je zelf niet degene die zichzelf een 'profetenrol' heeft aangeschreven met je boekje over de onzin van het geloof? En dat je hier opnieuw in dit topic die domme gelovigen weleens komt vertellen hoe het eigenlijk écht allemaal in elkaar zit? De pot verwijt de ketel dat 'ie zwart ziet.
Als je iedereen die op basis van wetenschappelijke papers een boek schrijft en daaruit zijn persoonlijke conclusies trekt een profeet wilt noemen, dan wel ja. :Y

quote:
Heb ik gezegd dat ik nederig ben dan? Ik ben een arrogante klootzaak en vaak volstrekt ongevoelig. Ook neem ik weinig mensen serieus, omdat ik ze te dom vind om te poepen. Nederig?

Wat je steeds niet snapt, omdat je constant met het filter van je eigen overtuigingen zit te kijken, is dat als ik spreek over 'nederigheid' ik het niet heb over iets dat ik in mijzelf doe of bewerkstel, maar iets dat van God komt.
En wat jij nog steeds niet snapt, is dat ik stel dat dat helemaal niet van God komt.

quote:
Ik zal je heel eerlijk zeggen dat ik extreem slecht heb geslapen en bijzonder geïrriteerd ben door je bijdragen in dit topic, om redenen die ik al eerder heb beschreven. Daarom reageer ik vrij gfitig omdat het maar niet tot je door wil dringen dat de waan dat je andere mensen begrijpt echt volstrekt gekleurd is door je eigen vooroordelen.
En het komt niet in je op dat jij dezelfde soort wanen zou kunnen hebben? :) Maar als ik je uit je slaap hou, dan kunnen we er beter een eind aan breien natuurlijk.

quote:
Ik kan dat soort debiele uitspraken ook doen hoor, maar ik ga er even vanuit dat je leraar bent geworden omdat je passie hebt voor je vak en dat graag aan anderen wilt overdragen. Maar blijkbaar is dat voor jou te ver gezocht als het om gelovigen gaat die graag over hun geloof spreken. Dan zijn er allerlei sinistere motivaties natuurlijk. Die Haushofer met zijn glazen bol heeft doorzien.
Ja, net zoals al die sinistere motivaties die jij meent te kunnen zien in jouw glazen bol als het om complotten gaat. :D

Maar ik heb het natuurlijk niet over "sinistere motivaties". Er is weinig "sinisters" aan. Het is niet goed of slecht. Ik zeg slechts dat je ego altijd wel weer een manier vindt om bepaalde zaken voor je te rechtvaardigen, die jij als christen dan onder de noemer "god" schuift. Daar is niks goddelijks of duivels of sinisters aan. Dat is, denk ik, de werking van onze geest.

Ik denk overigens dat dit voor veel mensen ook goed uitpakt; ze zullen er oprecht betere mensen naar zichzelf en anderen van worden. Zoals ik jou begrijp is dat bij jou ook zo. Mooi toch? Zie ook


waar ik eerder ook al naar refereerde.

quote:
De rest kom ik later op terug want ik moet dringend aan het werk nu.
Hoeft niet. Dit gesprek brengt mij allang niks meer, en ik denk dat het jou ook niks gaat brengen. Ik heb mijn punt gemaakt, en we zijn het hartgronding oneens. Prima toch? Dus bespaar je vooral de moeite :)

[ Bericht 2% gewijzigd door Haushofer op 29-03-2021 16:30:03 ]
-
  maandag 29 maart 2021 @ 15:24:03 #182
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_198751153
quote:
0s.gif Op zondag 28 maart 2021 21:45 schreef -Amfoor- het volgende:
Het gaat mij primair om Jezus en wat hij zelf zegt.
En hoe weten we dat? Het oudste evangelie is 40 jaar na zijn dood opgeschreven. Geen van de evangelisten was ooggetuige. Het is dus allemaal van tientallen jaren later uit de zoveelste hand.
pi_199331666
De koran is sowieso vals want Allah die zegt dat de bijbel van God is en te vertrouwen is en dus als de bijbel waar is dan is de koran vals, want God zegt buiten de bijbel geen onthullingen meer te doen en komt het boek van satan. En als de bijbel vals zou zijn is de koran ook vals want zegt dat het niet vals is dus welke kant je ook op gaat het blijft een vals boek.

pi_199351922
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 mei 2021 16:23 schreef Doedelzak77 het volgende:
De koran is sowieso vals want Allah die zegt dat de bijbel van God is en te vertrouwen is
Onzin. Kom maar met het bewijs dat de koran zegt dat de bijbel van God is
pi_199520807
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 mei 2021 16:23 schreef Doedelzak77 het volgende:
De koran is sowieso vals want Allah die zegt dat de bijbel van God is en te vertrouwen is
De originele indjiel , psalmen en de thora
pi_199553242
Het is grappig hoe dit soort filmpjes werken. Je kan aan de plaatjes en titels al zien dat je te maken gaat krijgen met een gigantische lading onzin.
Conscience do cost.
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 3 juni 2021 @ 11:56:45 #188
414785 sirdanilot
pi_199728844
Ik ben zelf christelijk opgevoed binnen de Evangelische Gemeente.

Bij ons in de kerk herinner ik me nog goed de preek, de voorganger (wij noemen het een voorganger en geen dominee bij ons) vroeg: 'wie denkt dat de god va nde Islam dezelfde is als onze God?' Ik en een paar anderen staken onze hand op, ik was nog een kind.

De rest van de preek ging het erover waarom de islamitische god niet dezelfde God is als de christelijke. Het voornaamste argument is dat Allah in de islam expliciet géén Zoon heeft, en dit wordt ook expliciet op meerdere plekken vermeld. Het is dus meer dan dat een Zoon Gods niet beschreven is, er staat actief dat Allah geen Zoon heeft. Daardoor is Allah per definitie anders dan de christelijke god, vanuit het christelijke perpsectief.

Echter, als je er met een seculiere bril naar kijkt, hebben de christelijke en islamitische god uiteraard dezelfde oorsprong: namelijk van de Abrahamitische godheid JHWH. En deze godheid gaat dan weer terug op de Oost Afrikaanse godheid met een naam die lijkt op Waqa of zoiets, maar dat heb ik ergens ooit heel lang geleden gelezen als je dat wil weten kun je het zelf misschien opzoeken. Die godheid komt uit Ethiopie/Eritrea/Somalie vandaan, die kant uit zegmaar.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_199730412
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juni 2021 11:56 schreef sirdanilot het volgende:
Ik ben zelf christelijk opgevoed binnen de Evangelische Gemeente.

Bij ons in de kerk herinner ik me nog goed de preek, de voorganger (wij noemen het een voorganger en geen dominee bij ons) vroeg: 'wie denkt dat de god va nde Islam dezelfde is als onze God?' Ik en een paar anderen staken onze hand op, ik was nog een kind.

De rest van de preek ging het erover waarom de islamitische god niet dezelfde God is als de christelijke.
Het voornaamste argument is dat Allah in de islam expliciet géén Zoon heeft, en dit wordt ook expliciet op meerdere plekken vermeld. Het is dus meer dan dat een Zoon Gods niet beschreven is, er staat actief dat Allah geen Zoon heeft. Daardoor is Allah per definitie anders dan de christelijke god, vanuit het christelijke perpsectief.

Echter, als je er met een seculiere bril naar kijkt, hebben de christelijke en islamitische god uiteraard dezelfde oorsprong: namelijk van de Abrahamitische godheid JHWH. En deze godheid gaat dan weer terug op de Oost Afrikaanse godheid met een naam die lijkt op Waqa of zoiets, maar dat heb ik ergens ooit heel lang geleden gelezen als je dat wil weten kun je het zelf misschien opzoeken. Die godheid komt uit Ethiopie/Eritrea/Somalie vandaan, die kant uit zegmaar.
Dit is toch aardig polytheistisch lijkt me. Want kennelijk is Allah echt een andere god.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 3 juni 2021 @ 15:02:02 #190
414785 sirdanilot
pi_199730786
quote:
6s.gif Op donderdag 3 juni 2021 14:21 schreef xpompompomx het volgende:
misschien opzoeken. Die godheid komt uit Ethiopie/Eritrea/Somalie vandaan, die kant uit zegmaar.
Dit is toch aardig polytheistisch lijkt me. Want kenne
Andere goden bestaan wel in het christendom hoor, maar dat noemen we demonen en niet 'goden'. Dus eigenlijk duivels.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 3 juni 2021 @ 15:12:30 #191
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_199730893
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juni 2021 11:56 schreef sirdanilot het volgende:
Het voornaamste argument is dat Allah in de islam expliciet géén Zoon heeft, en dit wordt ook expliciet op meerdere plekken vermeld. Het is dus meer dan dat een Zoon Gods niet beschreven is, er staat actief dat Allah geen Zoon heeft.
Het OT heeft het nergens over een zoon van God. Maar in het OT en zelfs in het NT wordt meermaals expliciet aangehaald dat er maar één God is en daarbuiten niets.

Wees u er daarom van bewust en laat goed tot u doordringen dat de HEER de enige God is, boven in de hemel en hier beneden op de aarde; een ander is er niet. (Deuteronomium. 4: 39)

Ik ben de HEER, er is geen ander, buiten mij is er geen god. (Jesaja 45: 5)

“Aanbid de Heer, uw God, vereer alleen hem.”’ (Matteüs 4:10)

…wat u zegt is waar: Hij alleen is God en er is geen andere God dan Hij (Marcus 12:32)

Want er is maar één God, en maar één bemiddelaar tussen God en mensen, de mens Christus Jezus (1 Timoteüs 2:5)
pi_199731042
Mosim: Aloe ackbar
nIet-moslim: Aloe vera
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
pi_199743204
quote:
6s.gif Op donderdag 3 juni 2021 14:21 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Dit is toch aardig polytheistisch lijkt me. Want kennelijk is Allah echt een andere god.
Een ander concept van God slimmerd.....
pi_199743250
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juni 2021 15:12 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Het OT heeft het nergens over een zoon van God. Maar in het OT en zelfs in het NT wordt meermaals expliciet aangehaald dat er maar één God is en daarbuiten niets.

Wees u er daarom van bewust en laat goed tot u doordringen dat de HEER de enige God is, boven in de hemel en hier beneden op de aarde; een ander is er niet. (Deuteronomium. 4: 39)

Ik ben de HEER, er is geen ander, buiten mij is er geen god. (Jesaja 45: 5)

“Aanbid de Heer, uw God, vereer alleen hem.”’ (Matteüs 4:10)

…wat u zegt is waar: Hij alleen is God en er is geen andere God dan Hij (Marcus 12:32)

Want er is maar één God, en maar één bemiddelaar tussen God en mensen, de mens Christus Jezus (1 Timoteüs 2:5)
En in de praktijk hebben christenen er een drie eenheid ervan gemaakt (wat niet te bewijzen is vanuit de bijbel). Het concept van God in de bijbel lijkt daarom grappig genoeg meer als de Islamitische concept van God dan waar christenen in geloven.
pi_199776197
@sirdanilot: apart, want die goden worden in het OT althans aangeduid als "elohim". Dat zijn geen demonen.
-
pi_199831692
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juni 2021 14:55 schreef BookFreak het volgende:

[..]

En in de praktijk hebben christenen er een drie eenheid ervan gemaakt (wat niet te bewijzen is vanuit de bijbel). Het concept van God in de bijbel lijkt daarom grappig genoeg meer als de Islamitische concept van God dan waar christenen in geloven.
Dat zou wel bijzonder zijn. Want de Bijbel stelt heel duidelijk dat God een Zoon heeft en wel Jezus Christus.
En dat doen de moslims niet, anders stond het niet pontificaal op de rotskoepel of de al aqsa moskee in Jeruzalem. want daar staat allah heeft geen zoon. ;)
En dan kom je dus al bij 1 van de grootste verschillen tussen de Islam en het Christendom. :)

En volgens mij kan iets niet het zelfde zijn als er verschillen zijn. ;)
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
pi_199832065
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 juni 2021 14:30 schreef sjoemie1985 het volgende:
En volgens mij kan iets niet het zelfde zijn als er verschillen zijn. ;)
Behalve als je de evangelieën en de brieven van Paulus naast elkaar neerlegt, natuurlijk. Dan zijn de verschillen weer juist een bevestiging van het gebruik van ooggetuigen :')
-
pi_199832346
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 juni 2021 14:59 schreef Haushofer het volgende:

[..]

Behalve als je de evangelieën en de brieven van Paulus naast elkaar neerlegt, natuurlijk. Dan zijn de verschillen weer juist een bevestiging van het gebruik van ooggetuigen :')
Dan nog blijft bij Christenen Jezus de Zoon van God en is Jezus geen zoon van allah, hooguit een profeet.
Ik zeg niet dat Jezus bij Christenen dan niet óók een profeet is maar Hij is dan als nog óók De Zoon van God.

Maar misschien kun jij je stelling wat verduidelijken met bijbelteksten en eventueel teksten uit de koran o.i.d.?
Een beetje onderbouwing in deze zou fijn zijn. :)
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
pi_199836062
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 juni 2021 14:30 schreef sjoemie1985 het volgende:

[..]

Dat zou wel bijzonder zijn. Want de Bijbel stelt heel duidelijk dat God een Zoon heeft en wel Jezus Christus.
En dat doen de moslims niet, anders stond het niet pontificaal op de rotskoepel of de al aqsa moskee in Jeruzalem. want daar staat allah heeft geen zoon. ;)
En dan kom je dus al bij 1 van de grootste verschillen tussen de Islam en het Christendom. :)

En volgens mij kan iets niet het zelfde zijn als er verschillen zijn. ;)
Joden roepen dat net zo hard als moslims, toch zie jij hun God als de jouwe en lees je zelfs dagelijks in hun deel van het boek, terwijl ze (itt moslims) het Jezus zelfs heel moeilijk hebben gemaakt en uiteindelijk hebben laten martelen en kruisingen. Joden verwerpen het idee (drie-eenheid, goddelijkheid en zoonschap van Jezus) dus net zo als moslims en zien het als lasterlijk en afgoderij.

In het OT (waarvan het NT een vervolg is) wordt de term "Zoon (van God)" ook regelmatig gebezigd en begrepen als in dat de betreffende persoon zeer vroom is en zich houdt aan de wetsvoorschriften. Is dus niet uniek voor Jezus, Jezus en zijn volgelingen wisten dit ook, want het waren immers zelf joden die het OT kende.

[ Bericht 0% gewijzigd door Invrijheidstelling op 11-06-2021 23:58:54 ]
pi_199844312
@sjoemie1985 Ik duidde slechts op het feit dat jij met de onderlinge verschillen tussen de evangelieën, en ook de brieven uit het NT, geen problemen hebt en dus een dubbele standaard gbruikt.
-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')