abonnement Unibet Coolblue
pi_198449133
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 18:44 schreef PSVCL het volgende:

[..]

je lijkt wel een robot
je lijkt wel inhoudsloos
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
  donderdag 11 maart 2021 @ 18:47:42 #277
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_198449158
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 18:43 schreef PSVCL het volgende:

[..]

waarom zou je een vaccine nemen als de kans maar 0,004 is??
Omdat 1) de kans dat je daar last van krijgt nog veel kleiner is dan dat je corona krijgt en daar last van krijgt, 2) omdat je daarmee anderen beschermt, en 3) we dan weer sneller verder kunnen met ons leven.
Huilen dan.
pi_198449159
edit
pi_198449168
quote:
7s.gif Op donderdag 11 maart 2021 18:47 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Omdat 1) de kans dat je daar last van krijgt nog veel kleiner is dan dat je corona krijgt en daar last van krijgt, 2) omdat je daarmee anderen beschermt, en 3) we dan weer sneller verder kunnen met ons leven.
En als mij dat allemaal niet overtuigt?
  donderdag 11 maart 2021 @ 18:52:20 #280
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_198449245
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 18:48 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

En als mij dat allemaal niet overtuigt?
Dan laat je je toch vooral niet vaccineren?
Huilen dan.
pi_198449349
quote:
7s.gif Op donderdag 11 maart 2021 18:52 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Dan laat je je toch vooral niet vaccineren?
Welke gevolgen moet dat volgens jou hebben?
pi_198449378
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 18:44 schreef PSVCL het volgende:

[..]

je lijkt wel een robot
Een virus wil meestal minder schadelijk worden, omdat het zich zo kan voordelen, kan niet als elke gastheer doodgaat. Dit zal ook gewoon een verkoudheidvirus worden.
pi_198449415
quote:
7s.gif Op donderdag 11 maart 2021 18:47 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Omdat 1) de kans dat je daar last van krijgt nog veel kleiner is dan dat je corona krijgt en daar last van krijgt, 2) omdat je daarmee anderen beschermt, en 3) we dan weer sneller verder kunnen met ons leven.
Als proefkonijn fungeren omdat de kans 0,04 % is, en mocht ik besmet raken heb ik als jonge kerel een immuunsysteem gekregen die dat wel kan handelen.
  donderdag 11 maart 2021 @ 19:42:42 #284
273461 AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_198450157
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 18:26 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Leg mij dan eens uit hoe dit een blijvertje kan zijn/worden.
Kijk maar naar die avondklok. Die staat in een wet die ze altijd kunnen gebruiken. Geen definitieve einddatum, dus valt te rekken.

Ze hebben best wat slimme kopjes bij elkaar, die zullen ondertussen ook best wel hebben bedacht dat als het daadwerkelijk om de zorg zou gaan dit idee enkel een oplossing is voor een probleem wat we niet hebben. Van de zomer zijn de risicogroepen en ouderen gevaccineerd, dan zou je dat paspoort niet meer nodig hebben.

En toch stoppen ze er veel tijd in, terwijl het met mazzel volgende maand live kan voor enkele maanden.

Het is makkelijk om iets in de wet te krijgen; maar zie het er maar eens uit te krijgen. Betekent niet dat ze het gaan gebruiken, maar ze hebben dan wel op de optie. Ze moeten het alleen goed in de wet vastleggen en er geen einddatum aan verbinden.
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox Series X: Alwayshappyz | Photographer: D750, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, His Dark Materials, Veronica Mars, Fringe, The Good Wife, The Crown & More.
  donderdag 11 maart 2021 @ 19:42:45 #285
24329 KNAK
ff w88,......
pi_198450160
Mai pben rai~!
pi_198450324
Door Michael van der Galien 11 maart 2021
Gisteren kon FVD-Kamerlid Wybren van Haga kort in debat met Jaap van Dissel, van het RIVM. En dat legde de nummer twee van Forum voor Democratie geen windeieren: Van Dissel moest toegeven dat griep en het coronavirus uiteindelijk een te vergelijken sterftecijfer hebben, iets waar tot dusverre altijd met een grote boog omheen werd gefietst.

Wybren van Haga besloot in de laatste technische coronabriefing van de huidige Kamerperiode toch nog even die ene belangrijke vraag te stellen: corona en griep, lijken die virussen eigenlijk niet méér op elkaar dan de instanties tot dusverre wilden toegeven?

Eén van de punten waarop Van Haga duidelijkheid wilde is: hoe zit het nu eigenlijk met de Infection Fatality Rate (IFR, of sterftecijfer) van het coronavirus? Als hij naar de cijfers kijkt concludeert hij dat het in de buurt van die van de griep zit. Klopt dat? Het antwoord daarop van Van Dissel was duidelijk: ja, dat is inderdaad het geval.


“Ik worstel nog een beetje met die IFR’s, want ik zeg altijd dat de IFR van Covid vergelijkbaar is met die van een zware griep. Maar ja, er zijn zoveel verschillende getallen in omloop,” legde Van Haga uit aan Van Dissel. “De Wereldgezondheidsorganisatie zegt 0,23 procent en dan is er het getal van 0,17 procent voor influenza in 2017 in Nederland.” Van Haga wil dus duidelijkheid: Nu snap ik ook wel dat niet iedereen met influenza zich meldt dus dat die IFR moeilijker vast te stellen is en dat er een hoop vals-positieven zijn bij de testen van Covid-19, maar kunt u misschien aangeven wat het dan voor Nederland exact is, wat het voor de wereld exact is, en of het toch in dezelfde orde van grootte zit?”

Met andere woorden, kan Van Dissel aangeven of de IFR van corona inderdaad vergelijkbaar is met die van de griep of niet?

“Dat kan ik alleen maar weer zeggen met eigenlijk verwijzing naar het antwoord net,” antwoordde Van Dissel daarop: “Want je wilt dan natuurlijk de totale groep die het heeft gehad in de noemer hebben. De teller die kan je op het maximum zetten van de oversterfte van afgelopen jaar. En dan die twee delen. Dan kom je inderdaad op percentages zoals u die ongeveer noemt.”

Laat die woorden even goed op je inzinken. Ons wordt al lange tijd verteld dat we te maken hebben met een vreselijk killervirus. Mensen die het met de griep vergelijken worden weggezet als volidioten op zijn best, en vreselijke leugenaars op z’n slechtst. Maar nu zegt Van Dissel dus dat het het IFR ‒ het aantal mensen dat aan een besmetting overlijdt als percentage van het aantal mensen dat geïnfecteerd is met het virus ‒ inderdaad te vergelijken is met die van de griep. Want de griep is in een zwaar seizoen ongeveer 0,17%, en het IFR van corona ligt zo rond de 0,23% wereldwijd. Dat wordt hier bevestigd. Dat is geen nepnieuws, het is geen verdraaiing van wat Van Dissel zei.

Van Haga wilde dat nog maar een keer bevestigd hebben. “Dan is het toch wel in dezelfde orde van grootte?” vroeg hij Van Dissel voor de duidelijkheid.

Het antwoord daarop is: ja. Dat is het. Qua IFR is dat het geval.

Maar oeps! Van Dissel had in de gaten dat dit toch even een precair moment was. “Maar dat is niet het enige waar het om gaat,” zei hij daarom. “En de orde van grootte… Ik vind het dan nog steeds wat hoger voor de duidelijkheid.” Ja, ja, maar je had al aangegeven dat de cijfers van Van Haga kloppen en dat zijn statement – dat het in die orde van grootte is, niet dat het precies hetzelfde is – klopt, Jaap.

“Maar het punt bij Covid is natuurlijk niet alleen de sterfte,” ging Van Dissel verder. Oh nee, er zijn daarbij heel andere bezwaren! Vandaar ook dat er steeds angstporno herhaald wordt op tv en elders over dat enorme aantallen mensen doodgaan als “we” “niets doen.” Toch? “Het is ook de overbelasting van de zorg die je krijgt, omdat een ziektebeeld waar in principe nog niemand bescherming tegen had, natuurlijk de hele bevolking doorgaat. Dat is ook wat je met een hele nieuwe griep zou zijn. Dus een belangrijk deel waarvan Ernst Kuipers u hier net dingen heeft geïllustreerd, heeft natuurlijk niets te maken met sterfte door Covid, maar domweg met de aantallen die je krijgt als het […] ongelimiteerd rondgaat.”

Dat wordt inderdaad ook vaker gezegd, maar ook dat wordt in verband gebracht met angst. Angst, angst, angst. Er worden mensen op tv en in kranten aangepraat dat het een vreselijk killervirus is. Maar opeens blijkt dat toch wat mee te vallen ‒ denk aan de orde van grootte van de zware griep ‒ en is het grootste probleem dat de zorg de vraag moeilijk aan kan als het “onbeperkt” rondgaat. Hij verwees daarbij naar Bergamo, een stad die in een heel korte periode veel Covid kreeg. “Dat kunnen we gewoon niet aan. Zelfs al krijgen de meeste mensen het in geringe mate, het percentage dat het ernstig krijgt is domweg te hoog en gaat naar het ziekenhuis.”

Let wel, dat is dus te hoog voor het zorgsysteem dat de laatste jaren helemaal uitgekleed is door drie opeenvolgende kabinetten geleid door Mark Rutte.

En waarom is er dan de afgelopen veertien maanden niets gedaan om de zorg op te schalen? Want er wordt nog altijd gewacht op meer IC-bedden, en er kunnen ook best een paar ziekenhuizen bij. Er zijn de afgelopen ziekenhuizen gesloten. In noodsituaties kunnen er nieuwe ziekenhuizen open; er is nog genoeg medisch opgeleid personeel in Nederland dat geen werk heeft (in de zorg).

Maar daar wordt niets mee gedaan. Als het sterftecijfer een beetje hoger is dan een stevige griep kan Nederland het dodental prima aan. En de zorg kunnen we opschalen.

Het is dus duidelijk, Wybren van Haga en Thierry Baudet hebben al die tijd gelijk had over het lang niet zo dodelijke coronavirus
pi_198450458
quote:
7s.gif Op donderdag 11 maart 2021 18:04 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Nope, deze conclusie klopt niet.

Zie: https://www.rtlnieuws.nl/(...)stbewijs-samenleving , of voor een uitgebreidere beschouwing: https://tweakers.net/revi(...)lang-niet-klaar.html
[..]

Het is zonder twijfel belangrijk om kritisch te blijven over hoe de overheid omgaat met onze privacy, maar hier spreekt uw bange onderbuik.
Vind je het niet gek dat ik een beetje "bang" ben geworden voor onze overheid? Hoe ze het afgelopen jaar met ons om zijn gegaan en wat ze allemaal ingevoerd hebben gaat alle perken te buiten. Ook waar ze het allemaal over hebben. Sigrid Kaag sluit klimaat lockdowns niet uit, Jaap van Dissel zegt doodleuk dat we de maatregelen wellicht moeten aanhouden om andere ziektes te voorkomen, Hugo met zijn fiasco's, het continue verschuiven van de doelpalen om de maatregelen maar te blijven rechtvaardigen, angstzaaierij van het OMT en RIVM betreffende de Britse variant. Het lijstje is zo lang, mijn vertrouwen is echt compleet weg in onze overheid, en voor corona had ik dit helemaal niet. Er gebeuren gewoon dingen die niet door de beugel kunnen, en waarom zouden ze zonder pardon al hun zeggenschap, micromanagement weer opgeven om ons onze vrijheid weer terug te geven? Die persconferentie dat Rutte alle maatregelen weer opheft komt natuurlijk nooit, dat moeten we zelf afdwingen.
De uil van Minerva spreidt zijn vleugels bij 't vallen van de avond.
pi_198450534
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 19:50 schreef mir1986 het volgende:
Door Michael van der Galien 11 maart 2021
Gisteren kon FVD-Kamerlid Wybren van Haga kort in debat met Jaap van Dissel, van het RIVM. En dat legde de nummer twee van Forum voor Democratie geen windeieren: Van Dissel moest toegeven dat griep en het coronavirus uiteindelijk een te vergelijken sterftecijfer hebben, iets waar tot dusverre altijd met een grote boog omheen werd gefietst.

Wybren van Haga besloot in de laatste technische coronabriefing van de huidige Kamerperiode toch nog even die ene belangrijke vraag te stellen: corona en griep, lijken die virussen eigenlijk niet méér op elkaar dan de instanties tot dusverre wilden toegeven?

Eén van de punten waarop Van Haga duidelijkheid wilde is: hoe zit het nu eigenlijk met de Infection Fatality Rate (IFR, of sterftecijfer) van het coronavirus? Als hij naar de cijfers kijkt concludeert hij dat het in de buurt van die van de griep zit. Klopt dat? Het antwoord daarop van Van Dissel was duidelijk: ja, dat is inderdaad het geval.


“Ik worstel nog een beetje met die IFR’s, want ik zeg altijd dat de IFR van Covid vergelijkbaar is met die van een zware griep. Maar ja, er zijn zoveel verschillende getallen in omloop,” legde Van Haga uit aan Van Dissel. “De Wereldgezondheidsorganisatie zegt 0,23 procent en dan is er het getal van 0,17 procent voor influenza in 2017 in Nederland.” Van Haga wil dus duidelijkheid: Nu snap ik ook wel dat niet iedereen met influenza zich meldt dus dat die IFR moeilijker vast te stellen is en dat er een hoop vals-positieven zijn bij de testen van Covid-19, maar kunt u misschien aangeven wat het dan voor Nederland exact is, wat het voor de wereld exact is, en of het toch in dezelfde orde van grootte zit?”

Met andere woorden, kan Van Dissel aangeven of de IFR van corona inderdaad vergelijkbaar is met die van de griep of niet?

“Dat kan ik alleen maar weer zeggen met eigenlijk verwijzing naar het antwoord net,” antwoordde Van Dissel daarop: “Want je wilt dan natuurlijk de totale groep die het heeft gehad in de noemer hebben. De teller die kan je op het maximum zetten van de oversterfte van afgelopen jaar. En dan die twee delen. Dan kom je inderdaad op percentages zoals u die ongeveer noemt.”

Laat die woorden even goed op je inzinken. Ons wordt al lange tijd verteld dat we te maken hebben met een vreselijk killervirus. Mensen die het met de griep vergelijken worden weggezet als volidioten op zijn best, en vreselijke leugenaars op z’n slechtst. Maar nu zegt Van Dissel dus dat het het IFR ‒ het aantal mensen dat aan een besmetting overlijdt als percentage van het aantal mensen dat geïnfecteerd is met het virus ‒ inderdaad te vergelijken is met die van de griep. Want de griep is in een zwaar seizoen ongeveer 0,17%, en het IFR van corona ligt zo rond de 0,23% wereldwijd. Dat wordt hier bevestigd. Dat is geen nepnieuws, het is geen verdraaiing van wat Van Dissel zei.

Van Haga wilde dat nog maar een keer bevestigd hebben. “Dan is het toch wel in dezelfde orde van grootte?” vroeg hij Van Dissel voor de duidelijkheid.

Het antwoord daarop is: ja. Dat is het. Qua IFR is dat het geval.

Maar oeps! Van Dissel had in de gaten dat dit toch even een precair moment was. “Maar dat is niet het enige waar het om gaat,” zei hij daarom. “En de orde van grootte… Ik vind het dan nog steeds wat hoger voor de duidelijkheid.” Ja, ja, maar je had al aangegeven dat de cijfers van Van Haga kloppen en dat zijn statement – dat het in die orde van grootte is, niet dat het precies hetzelfde is – klopt, Jaap.

“Maar het punt bij Covid is natuurlijk niet alleen de sterfte,” ging Van Dissel verder. Oh nee, er zijn daarbij heel andere bezwaren! Vandaar ook dat er steeds angstporno herhaald wordt op tv en elders over dat enorme aantallen mensen doodgaan als “we” “niets doen.” Toch? “Het is ook de overbelasting van de zorg die je krijgt, omdat een ziektebeeld waar in principe nog niemand bescherming tegen had, natuurlijk de hele bevolking doorgaat. Dat is ook wat je met een hele nieuwe griep zou zijn. Dus een belangrijk deel waarvan Ernst Kuipers u hier net dingen heeft geïllustreerd, heeft natuurlijk niets te maken met sterfte door Covid, maar domweg met de aantallen die je krijgt als het […] ongelimiteerd rondgaat.”

Dat wordt inderdaad ook vaker gezegd, maar ook dat wordt in verband gebracht met angst. Angst, angst, angst. Er worden mensen op tv en in kranten aangepraat dat het een vreselijk killervirus is. Maar opeens blijkt dat toch wat mee te vallen ‒ denk aan de orde van grootte van de zware griep ‒ en is het grootste probleem dat de zorg de vraag moeilijk aan kan als het “onbeperkt” rondgaat. Hij verwees daarbij naar Bergamo, een stad die in een heel korte periode veel Covid kreeg. “Dat kunnen we gewoon niet aan. Zelfs al krijgen de meeste mensen het in geringe mate, het percentage dat het ernstig krijgt is domweg te hoog en gaat naar het ziekenhuis.”

Let wel, dat is dus te hoog voor het zorgsysteem dat de laatste jaren helemaal uitgekleed is door drie opeenvolgende kabinetten geleid door Mark Rutte.

En waarom is er dan de afgelopen veertien maanden niets gedaan om de zorg op te schalen? Want er wordt nog altijd gewacht op meer IC-bedden, en er kunnen ook best een paar ziekenhuizen bij. Er zijn de afgelopen ziekenhuizen gesloten. In noodsituaties kunnen er nieuwe ziekenhuizen open; er is nog genoeg medisch opgeleid personeel in Nederland dat geen werk heeft (in de zorg).

Maar daar wordt niets mee gedaan. Als het sterftecijfer een beetje hoger is dan een stevige griep kan Nederland het dodental prima aan. En de zorg kunnen we opschalen.

Het is dus duidelijk, Wybren van Haga en Thierry Baudet hebben al die tijd gelijk had over het lang niet zo dodelijke coronavirus
Mijn stem gaat naar FvD en ik heb mijn hele familie en een paar collegas ook overtuigd. Dit coronageneuzel stopt namelijk nooit en anders vinden ze wel weer wat anders.
De uil van Minerva spreidt zijn vleugels bij 't vallen van de avond.
pi_198450537
quote:
7s.gif Op donderdag 11 maart 2021 19:42 schreef AlwaysHappy het volgende:

[..]

Kijk maar naar die avondklok. Die staat in een wet die ze altijd kunnen gebruiken. Geen definitieve einddatum, dus valt te rekken.
nee, dat kunnen ze niet
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_198450568
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 19:50 schreef mir1986 het volgende:
Michael van der Galien
Een auteur van De Dagelijkse Standaard: het lijfblad van FvD. Verrassend dat die nu net de kant kiest van van Haga

Nog meer pareltjes van deze 'auteur' :
https://www.dagelijksestandaard.nl/author/michael-van-der-galien/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  donderdag 11 maart 2021 @ 20:01:44 #291
273461 AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_198450587
quote:
1s.gif Op donderdag 11 maart 2021 19:59 schreef devlinmr het volgende:

[..]

nee, dat kunnen ze niet
Oke.
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox Series X: Alwayshappyz | Photographer: D750, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, His Dark Materials, Veronica Mars, Fringe, The Good Wife, The Crown & More.
pi_198450718
quote:
1s.gif Op donderdag 11 maart 2021 19:59 schreef devlinmr het volgende:

[..]

nee, dat kunnen ze niet
Jij was vast ook zo'n iemand die zei dat er nooit een vaccinatiepaspoort, avondklok of mondkapjesplicht zou komen.
De uil van Minerva spreidt zijn vleugels bij 't vallen van de avond.
pi_198450937
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 20:00 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Een auteur van De Dagelijkse Standaard: het lijfblad van FvD. Verrassend dat die nu net de kant kiest van van Haga

Nog meer pareltjes van deze 'auteur' :
https://www.dagelijksestandaard.nl/author/michael-van-der-galien/
En wat is hier aan gelogen? Dit staat toch gewoon op beeld? De IFR is dus gewoon 0,23%
pi_198451049
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 20:14 schreef mir1986 het volgende:

[..]

En wat is hier aan gelogen? Dit staat toch gewoon op beeld? De IFR is dus gewoon 0,23%
Ik ga je na een jaar niet voor de 100e keer uitleggen dat het niet het sterftecijfer is van corona waar iedereen zich zorgen over maakt. Dat riedeltje ken je inmiddels wel.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_198451258
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 20:18 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Ik ga je na een jaar niet voor de 100e keer uitleggen dat het niet het sterftecijfer is van corona waar iedereen zich zorgen over maakt. Dat riedeltje ken je inmiddels wel.
Het is ook niet alsof iedereen in het ziekenhuis terecht komt. Mochten straks de kwetsbare mensen straks gevaccineerd zijn en de ziekenhuizen leeg, waarom zou ik mij dan nog laten vaccineren?
pi_198451288
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 20:18 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Ik ga je na een jaar niet voor de 100e keer uitleggen dat het niet het sterftecijfer is van corona waar iedereen zich zorgen over maakt. Dat riedeltje ken je inmiddels wel.
Grappig dat we dan niet terug naar normaal gaan als de risicogroepen die de ziekenhuizen bezetten gevaccineerd zijn en er dus geen zorgprobleem meer is. Nee, we mogen met een vaccinatiepaspoort een festival op waar je ook nog eens een mondkapje moet dragen. Doelpalen worden continue verzet.
De uil van Minerva spreidt zijn vleugels bij 't vallen van de avond.
  donderdag 11 maart 2021 @ 20:29:21 #297
24329 KNAK
ff w88,......
pi_198451325
quote:
7s.gif Op donderdag 11 maart 2021 20:07 schreef DeVerzamelaar het volgende:

[..]

Jij was vast ook zo'n iemand die zei dat er nooit een vaccinatiepaspoort, avondklok of mondkapjesplicht zou komen.
Het is merkwaardig te noemen dat dit alles bij elkaar geen alarmbelletje laat afgaan.
Angst? Goedgelovigheid? Onvoorwaardelijk vertrouwen in de overheid? naïviteit?
Mai pben rai~!
pi_198451331
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 20:26 schreef mir1986 het volgende:

[..]

Het is ook niet alsof iedereen in het ziekenhuis terecht komt. Mochten straks de kwetsbare mensen straks gevaccineerd zijn en de ziekenhuizen leeg, waarom zou ik mij dan nog laten vaccineren?
Om te beginnen omdat vaccineren altijd veiliger is dan de ziekte oplopen. Vervolgens omdat je je medemens beschermt door je te laten vaccineren. En tenslotte omdat vaccineren je allemaal voordelen opleveren tov ongevaccineerd blijven.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_198451347
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 19:50 schreef mir1986 het volgende:
Door Michael van der Galien 11 maart 2021
Gisteren kon FVD-Kamerlid Wybren van Haga kort in debat met Jaap van Dissel, van het RIVM. En dat legde de nummer twee van Forum voor Democratie geen windeieren: Van Dissel moest toegeven dat griep en het coronavirus uiteindelijk een te vergelijken sterftecijfer hebben, iets waar tot dusverre altijd met een grote boog omheen werd gefietst.

Wybren van Haga besloot in de laatste technische coronabriefing van de huidige Kamerperiode toch nog even die ene belangrijke vraag te stellen: corona en griep, lijken die virussen eigenlijk niet méér op elkaar dan de instanties tot dusverre wilden toegeven?

Eén van de punten waarop Van Haga duidelijkheid wilde is: hoe zit het nu eigenlijk met de Infection Fatality Rate (IFR, of sterftecijfer) van het coronavirus? Als hij naar de cijfers kijkt concludeert hij dat het in de buurt van die van de griep zit. Klopt dat? Het antwoord daarop van Van Dissel was duidelijk: ja, dat is inderdaad het geval.


“Ik worstel nog een beetje met die IFR’s, want ik zeg altijd dat de IFR van Covid vergelijkbaar is met die van een zware griep. Maar ja, er zijn zoveel verschillende getallen in omloop,” legde Van Haga uit aan Van Dissel. “De Wereldgezondheidsorganisatie zegt 0,23 procent en dan is er het getal van 0,17 procent voor influenza in 2017 in Nederland.” Van Haga wil dus duidelijkheid: Nu snap ik ook wel dat niet iedereen met influenza zich meldt dus dat die IFR moeilijker vast te stellen is en dat er een hoop vals-positieven zijn bij de testen van Covid-19, maar kunt u misschien aangeven wat het dan voor Nederland exact is, wat het voor de wereld exact is, en of het toch in dezelfde orde van grootte zit?”

Met andere woorden, kan Van Dissel aangeven of de IFR van corona inderdaad vergelijkbaar is met die van de griep of niet?

“Dat kan ik alleen maar weer zeggen met eigenlijk verwijzing naar het antwoord net,” antwoordde Van Dissel daarop: “Want je wilt dan natuurlijk de totale groep die het heeft gehad in de noemer hebben. De teller die kan je op het maximum zetten van de oversterfte van afgelopen jaar. En dan die twee delen. Dan kom je inderdaad op percentages zoals u die ongeveer noemt.”

Laat die woorden even goed op je inzinken. Ons wordt al lange tijd verteld dat we te maken hebben met een vreselijk killervirus. Mensen die het met de griep vergelijken worden weggezet als volidioten op zijn best, en vreselijke leugenaars op z’n slechtst. Maar nu zegt Van Dissel dus dat het het IFR ‒ het aantal mensen dat aan een besmetting overlijdt als percentage van het aantal mensen dat geïnfecteerd is met het virus ‒ inderdaad te vergelijken is met die van de griep. Want de griep is in een zwaar seizoen ongeveer 0,17%, en het IFR van corona ligt zo rond de 0,23% wereldwijd. Dat wordt hier bevestigd. Dat is geen nepnieuws, het is geen verdraaiing van wat Van Dissel zei.

Van Haga wilde dat nog maar een keer bevestigd hebben. “Dan is het toch wel in dezelfde orde van grootte?” vroeg hij Van Dissel voor de duidelijkheid.

Het antwoord daarop is: ja. Dat is het. Qua IFR is dat het geval.

Maar oeps! Van Dissel had in de gaten dat dit toch even een precair moment was. “Maar dat is niet het enige waar het om gaat,” zei hij daarom. “En de orde van grootte… Ik vind het dan nog steeds wat hoger voor de duidelijkheid.” Ja, ja, maar je had al aangegeven dat de cijfers van Van Haga kloppen en dat zijn statement – dat het in die orde van grootte is, niet dat het precies hetzelfde is – klopt, Jaap.

“Maar het punt bij Covid is natuurlijk niet alleen de sterfte,” ging Van Dissel verder. Oh nee, er zijn daarbij heel andere bezwaren! Vandaar ook dat er steeds angstporno herhaald wordt op tv en elders over dat enorme aantallen mensen doodgaan als “we” “niets doen.” Toch? “Het is ook de overbelasting van de zorg die je krijgt, omdat een ziektebeeld waar in principe nog niemand bescherming tegen had, natuurlijk de hele bevolking doorgaat. Dat is ook wat je met een hele nieuwe griep zou zijn. Dus een belangrijk deel waarvan Ernst Kuipers u hier net dingen heeft geïllustreerd, heeft natuurlijk niets te maken met sterfte door Covid, maar domweg met de aantallen die je krijgt als het […] ongelimiteerd rondgaat.”

Dat wordt inderdaad ook vaker gezegd, maar ook dat wordt in verband gebracht met angst. Angst, angst, angst. Er worden mensen op tv en in kranten aangepraat dat het een vreselijk killervirus is. Maar opeens blijkt dat toch wat mee te vallen ‒ denk aan de orde van grootte van de zware griep ‒ en is het grootste probleem dat de zorg de vraag moeilijk aan kan als het “onbeperkt” rondgaat. Hij verwees daarbij naar Bergamo, een stad die in een heel korte periode veel Covid kreeg. “Dat kunnen we gewoon niet aan. Zelfs al krijgen de meeste mensen het in geringe mate, het percentage dat het ernstig krijgt is domweg te hoog en gaat naar het ziekenhuis.”

Let wel, dat is dus te hoog voor het zorgsysteem dat de laatste jaren helemaal uitgekleed is door drie opeenvolgende kabinetten geleid door Mark Rutte.

En waarom is er dan de afgelopen veertien maanden niets gedaan om de zorg op te schalen? Want er wordt nog altijd gewacht op meer IC-bedden, en er kunnen ook best een paar ziekenhuizen bij. Er zijn de afgelopen ziekenhuizen gesloten. In noodsituaties kunnen er nieuwe ziekenhuizen open; er is nog genoeg medisch opgeleid personeel in Nederland dat geen werk heeft (in de zorg).

Maar daar wordt niets mee gedaan. Als het sterftecijfer een beetje hoger is dan een stevige griep kan Nederland het dodental prima aan. En de zorg kunnen we opschalen.

Het is dus duidelijk, Wybren van Haga en Thierry Baudet hebben al die tijd gelijk had over het lang niet zo dodelijke coronavirus
Volgens de berekenenmethode die V Dissel hier aanhoudt.. Met zijn eigen schatting van 3miljoen besmettingen kom je uit op een IFR van 0.45%

Dat is 2.5* meer dan die 0.17%

Oversterfte was een factor 6 hoger...

Aantal besmettingen iets meer dan 3....

Die cijfers komen gewoon helemaal overeen met wat je nu ziet. En lijken mij het meest plausibel.

De zorg is alleen nu beter voorbereid tegen covid dus de IFR ligt lager. De andere bias is dat het nieuw is.. Dat heeft effect op IFR en besmettelijkheid.

Die cijfers zullen dus dalen, zeker nu er gevaccineerd wordt. De potentie van dat virus is straks helemaal weg en vervalt in een soort griep.

En ik vind het ronduit hypocriet dat we met dat eindresultaat - > praktisch gewoon de griep qua symptomen, dodelijkheid en manier van besmetten. Dat er aanvullende eisen worden gesteld en dat we met mondkapjes en andere maatregelen blijven zitten.

Maar ik schat de kans eigenlijk het grootste in dat het OMT wordt bezet door grote angstporno virologen met totaal geen diversiteit in meningen. Soort zoekt soort. En Rutte en De Jonge zijn verstandig genoeg om te weten dat ze er niks vanaf weten, maar dat is nou net in deze situatie kut.

En wie weet hebben de maatregelen een factor 2 besmettingen gescheeld... Vraag me dan toch nog steeds af of we dit niet efficiënter te lijf hebben kunnen gaan.

Letterlijk ieder persoon met economisch inzicht, hebben in de gaten dat we geen doelmatig beleid hebben gevoerd.

Isdatzo onderken jij die cijfers? 0.45% en 0.17%? En de oversterfte die een factor 6 hoger was in 2020 VS 2018 vanwege ogenschijnlijk griep?
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_198451358
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 20:29 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Om te beginnen omdat vaccineren altijd veiliger is dan de ziekte oplopen. Vervolgens omdat je je medemens beschermt door je te laten vaccineren. En tenslotte omdat vaccineren je allemaal voordelen opleveren tov ongevaccineerd blijven.
Maar de medemens is toch gevaccineerd en kan niet meer ziek worden?
De uil van Minerva spreidt zijn vleugels bij 't vallen van de avond.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')