quote:
Op dinsdag 9 maart 2021 17:40 schreef Dave het volgende:Oh, altijd geleerd dat er gif in/net onder de schil van aardappelen zit en je ze dus beter kunt schillen.
quote:
Bevatten aardappels gif?
Ja, er zit gif in de aardappel. Dat wil zeggen: met name in de aardappelschil. De aardappel is namelijk lid van de nachtschadefamilie, een bepaalde familie van planten. Veel planten in deze familie zijn giftig en worden gebruikt voor allerlei medicijnen. Maar ook normale eetbare groente, zoals paprika, aubergine en tomaat behoren tot deze familie.
Het gif in de aardappelschil is in eerst instantie in een hele kleine hoeveelheid aanwezig. Als een aardappel langer ligt of is blootgesteld aan licht, dan ontstaan er groene plekken in en net onder schil. Daar ontstaan ook de uitlopers na verloop van tijd. De groene kleur geeft aan dat zich daar een verhoogde concentratie van solanine bevindt. Daarom worden aardappels ook best donker en koel bewaard.
Eet je een aardappel met een groen plekje, dan zal je daar niet meteen erg ziek van worden. Zoals met veel zaken is het vooral afhankelijk van de hoeveelheid die je binnen krijgt. Maar het beslist onverstandig om oude aardappels met uitlopers en al op te eten.
Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
Meneer de Voorzitter, het is alles behalve onjuist dat ik ontkend heb dat ik niet tegen het verbod op het embargo ben.
Het is echt waar, ik heb het in mijn dromen zelf gezien.