abonnement Unibet Coolblue
pi_201466474
quote:
6s.gif Op woensdag 22 september 2021 08:35 schreef ikweethetookniet het volgende:
Gedupeerden toeslagenaffaire vragen koning om excuses: ‘Ons leed was in zijn naam’

https://www.volkskrant.nl(...)-zijn-naam~b0918a8e/

Nu gaat het gebeuren :') :')
Willempie gaat zich ermee bemoeien :|W
Willempie heeft daar helemaal geen zin in. Die loopt liever jolig door de oranjebuurt in Den Haag tijdens het EK, voor de beeldvorming met als doel draagvlak voor zijn financiering te behouden; kijk mij eens me tussen het normale gepeupel mengen. Maar verder boeit het hem geen reet. Tis echt een VVDer.
pi_201467509
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 september 2021 15:52 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]
Met Omtzigt met een burnout thuis hebben ze wel weer extra ruimte gekregen om er een potje van te maken.
En overheden geven zelden fouten toe, inderdaad omdat dat vaak tot onoverzichtelijk veel kosten zou kunnen lijden. En als je ziet dat van de 5 namen van de moeders in de documentaire er 4 niet oorspronkelijk Nederlands lijken, dan weet je ook dat er veel stemmers (PVV bijv) er weinig moeite mee zullen hebben dat die mensen niet geholpen worden, en dat versterkt het kabinet om maar te blijven aanmodderen.
Hè, dit is toch juist onder VVD gebeurd. Het me dus duidelijk dat VVD stemmers het niet interesseert en het kabinet dus beseft dat het met het schade berokkenen door kan gaan.
pi_201467559
quote:
0s.gif Op woensdag 22 september 2021 11:45 schreef nomina het volgende:

[..]
Hè, dit is toch juist onder VVD gebeurd. Het me dus duidelijk dat VVD stemmers het niet interesseert en het kabinet dus beseft dat het met het schade berokkenen door kan gaan.
Ook waar, maar ik denk dat de 'support' onder PVV stemmers nog wel iets groter is. Maar in principe weten de huidige kabinetspartijen al hoeveel schade ze er door hebben opgelopen, omdat er al weer verkiezingen zijn geweest. Niet veel schade inderdaad.
pi_201472254
Ouders waren ook te gast bij Khalid

Bekijk Khalid & Sophie op https://www.npostart.nl/BV_101406782

Terugkijken doen we daar :7
pi_201510636
Koolmees liet mij terugfluiten bij het CDA

Dit zei Pieter Omtzigt op Prinsjesdag tegen BNR. Omtzigt zegt verbaasd te zijn 'over minister Koolmees die in uw uitzending zegt dat het alleen over de beeldvorming ging. Hij was toen degene die in het kabinet zei dat het CDA mij moest terugfluiten, niemand anders. Als dan een minister in jullie uitzending zegt dat het aan de toon ligt, dan zou ik zeggen: dit is de inhoud, minister Koolmees.'

'De regering wist in 2019 heel precies wat er aan de hand was met die Toeslagenaffaire', zegt Omtzigt, 'Daar hebben ze een geheim intern onderzoek naar gedaan. Daarna is het naar buiten gekomen met die kabinetsnotulen, daarna is men de leden in de Tweede Kamer zoals Helma Lodders en Renske Leijten gaan bewerken om het daar niet over te hebben.'

quote:
'En daarom was ik ook verbaasd over minister Koolmees die in uw uitzending zegt dat het alleen over de beeldvorming ging. Hij was toen degene die in het kabinet zei dat het CDA mij moest terugfluiten, niemand anders en dit jaar zit er 5 miljard aan compensatie in en in de tussentijd heeft minister Koolmees nooit gezegd: dit hadden we anders moeten doen. Dat is heel bijzonder.'
Compensatie overhaast en politiek gemotiveerd
Volgens Omtzigt had er beter nagedacht moeten worden over hoe de compensatieregeling vormgegeven werd. 'Die compensatie is toen bedacht in het Casthuis. Ik heb toen in het Catshuis gezegd: 'Dat moet je zo niet doen.' Er waren mensen die hadden honderd euro schade en die krijgen nu dertigduizend euro, dat slaat echt helemaal nergens op.'

'Nu hebben ze een regeling van 5 miljard waarbij de ernstigste gevallen langer moeten wachten - er zijn nog maar 45 mensen aan de beurt geweest bij de commissie Werkelijke Schade - en mensen die nauwelijks schade hebben, die hebben een soort jackpot gekregen.'

En dat allemaal omdat men te snel besluiten heeft genomen, denkt Omtzigt. 'Eerst deed men twee jaar alsof er niks aan de hand was, totaal negeren en bovenop mij gaan zitten. En dan in één keer...'

Omtzigt noemt het een gebaar 'om er politiek vanaf te zijn. Dat lost het probleem niet op. Er zijn nog steeds ouders wiens kinderen uit huis geplaatst zijn en die kinderen zijn nog niet terug bij de ouders. Dankzij het toeslagenbeleid van dit kabinet. En als dan een minister in jullie uitzending zegt dat het aan de toon ligt, dan zou ik zeggen: dit is de inhoud, minister Koolmees.'


https://www.bnr.nl/nieuws(...)gfluiten-bij-het-cda

Koolmees is een sujet en totaal ongeschikt
pi_201576612
Compensatie gedupeerden toeslagenaffaire schiet niet op

De afhandeling van de toeslagenaffaire gaat traag en is complex. Sinds de vorige voortgangsrapportage in juni zijn de dossiers van 1600 ouders volledig afgehandeld, bevestigen bronnen aan RTL Nieuws.

In totaal hebben nu 4000 gedupeerden zo’n integrale beoordeling gehad, staat in de achtste voortgangsrapportage :') die vandaag naar de Tweede Kamer gaat. Dat zijn er veel minder dan gepland.

'Kost tijd'
Voor de zomer zei staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Financiën) al dat een integrale beoordeling van de individuele gevallen 'echt tijd kost'. Ze waarschuwde dat het waarschijnlijk niet zou lukken dit jaar ruim 8000 dossiers helemaal af te handelen, zoals eerder het voornemen was.

Een deel van de 1600 zaken die in de zomer zijn afgehandeld, zou bovendien versneld zijn afgedaan. Verwacht wordt dat het tempo de komende tijd eerder omlaag dan omhooggaat.

Mede op aandringen van de Tweede Kamer zijn deze zomer experimenten gedaan met de volledige afhandeling van zaken in één dag. Het idee was dat de gedupeerde met alle documentatie langskomt en dan dezelfde dag nog uitsluitsel krijgt. De voortgangsrapportage moet duidelijk maken of deze aanpak succesvol is en breder kan worden ingevoerd.

'Ik ga geen mensen belazeren'
Compensatie gaat in twee stappen. Iedereen die is erkend als gedupeerde van de toeslagenaffaire, krijgt ter compensatie van het aangedane leed een bedrag van 30.000 euro. Wie meer dan 30.000 euro aan toeslagen onterecht heeft moeten terugbetalen, kan daarna een integrale beoordeling krijgen van zijn of haar dossier.

Er hebben zich al tienduizenden mensen gemeld als gedupeerde. Duidelijk is al wel dat de afhandeling nog heel lang gaat duren. Een deel van de ouders heeft ook nog geen lichte toets gehad, die wordt gedaan voordat de 30.000 euro wordt uitgekeerd.

quote:
"Ik kan geen toezegging doen over wanneer het klaar is, ik ga geen mensen belazeren", zei demissionair premier Rutte daarover vorige week tijdens het debat van de Algemene Beschouwingen. "De situatie is zo complex dat er geen datum op te plakken is."
:') :r

Extra vergoeding
Als je zaak eenmaal volledig is beoordeeld, kan je ook nog naar de Commissie Werkelijke Schade (CWS). Die kijkt of een extra vergoeding is voor vervolgkosten, als je door de toeslagenellende bijvoorbeeld je huis of je baan bent kwijtgeraakt, je opleiding niet hebt kunnen afmaken of te kampen hebt gehad met psychische problemen.

Opnieuw loopt de afhandeling van de toeslagenaffaire vast. Gedupeerden krijgen de onterecht teruggevorderde toeslagen gecompenseerd. Maar een deel van hen wil ook vervolgschade vergoed hebben.
Enkele weken geleden werd al bekend dat de zaken zich opstapelen en dat het met het huidige tempo nog jaren en jaren gaat duren voordat iedereen die zich bij de CWS meldt uitsluitsel heeft.

Rapport over memo
Tegelijk met de publicatie van de voortgangsrapportage verschijnt ook het langverwachte PWC-onderzoek naar het mysterieuze verdwijnen van het memo-Palmen. In dit interne stuk van de Belastingdienst, dat stamt uit 2017, wordt de toeslagenaffaire al omschreven. Het advies luidt om gedupeerde ouders te compenseren, maar daar wordt noch in 2017 noch in 2019 - als het memo weer opduikt - iets mee gedaan.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)ng-dossier-integrale

Ik ga geen mensen belazeren :|W LUL je doet de afgelopen 14 jaar niets anders o|O o|O
pi_201578059
Als het zo traag gaat, waarom dan niet zorgen dat er meer mankracht beschikbaar voor kan komen?
pi_201578481
quote:
0s.gif Op donderdag 30 september 2021 13:09 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
Als het zo traag gaat, waarom dan niet zorgen dat er meer mankracht beschikbaar voor kan komen?
Omdat dan de beerput echt open gaat
Kot is slechts de druppel die de emmer deed overlopen
Zelfde drama is er met huur en zorgtoeslag
De ellende is niet te overzien als ze iedereen moeten compenseren die onrecht is aangedaan
Daarom tactiek gekozen van ontmoedigen en uitroken netto lang dat het het opgeven
Dan is er door verjaring weer een stukje opgelost en ziet het er weer beter uit voor de politiek :r
Dit pst precies in het plaatje van doorregeren met Rutte 4. Wat ze nu aan het doen zijn
Ook niet uit te leggen aan de slachtoffers
Het is om gek van te worden })
pi_201579213
quote:
6s.gif Op donderdag 30 september 2021 13:50 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
Omdat dan de beerput echt open gaat
Kot is slechts de druppel die de emmer deed overlopen
Zelfde drama is er met huur en zorgtoeslag
De ellende is niet te overzien als ze iedereen moeten compenseren die onrecht is aangedaan
Daarom tactiek gekozen van ontmoedigen en uitroken netto lang dat het het opgeven
Dan is er door verjaring weer een stukje opgelost en ziet het er weer beter uit voor de politiek :r
Dit pst precies in het plaatje van doorregeren met Rutte 4. Wat ze nu aan het doen zijn
Ook niet uit te leggen aan de slachtoffers
Het is om gek van te worden })
En hoe zit het eigenlijk met de huidige bezwaarprocedures. Zijn die inmiddels wel zo aangepast dat iemand niet gelijk en eenzijdig door de belastingdienst veroordeeld kan worden tot fraudeur?
pi_201585038
quote:
0s.gif Op donderdag 30 september 2021 14:56 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
En hoe zit het eigenlijk met de huidige bezwaarprocedures. Zijn die inmiddels wel zo aangepast dat iemand niet gelijk en eenzijdig door de belastingdienst veroordeeld kan worden tot fraudeur?
Gast, niet zo naief AUB
Minister voor rechtsbescherming aan het woord die zit vuistdiep in de reet van Grapperhaus en dan stinkt het echt heel hard
quote:
@ 7:25 min Het vertrouwen van burgers in de rechtspraak ongelofelijk hoog is
50.000 ouders vergeten, en rapport ongekend onrecht niet gelezen :r
Sander is een stuk stront, dat zijn weerga niet kent })
pi_201585228


‘Explosief memo toeslagenaffaire onvindbaar door ontbreken datum en aanhef’

Een explosief memo over de fraudejacht van de Belastingdienst op onschuldige ouders belandde nooit bij de politieke en ambtelijke top van Financiën. Eén van de oorzaken is dat de opstellende ambtenaar de memo niet dateerde, blijkt uit nieuw onderzoek van consultant PWC.
quote:
Opvallend is verder de weigering van een hoge ambtenaar om mee te werken. Ook oud-staatssecretaris Menno Snel werkte deels niet mee.
Ambtenaar Sandra Palmen-Schlangen, destijds vaktechnisch coördinator bij de dienst Toeslagen, schreef begin 2017 dat het team moest stoppen om ouders weg te zetten als fraudeurs. In plaats daarvan moesten de ouders juist gecompenseerd worden.

Onder de pet
Ondanks de vele infoverzoeken van Pieter Omtzigt (toen CDA), Renske Leijten (SP) en andere Tweede Kamerleden belandde het ‘memo-Palmen’ nooit bij het parlement. Ook niet toen de volle omvang van de toeslagenaffaire in juni 2019 bekend werd.

Ook allerlei Wob-verzoeken, onder meer van RTL Nieuws, leidden niet tot bekendmaking. Pas drie jaar later dook het memo op, toen Omtzigt toevalligerwijs achter het bestaan was gekomen. De consternatie was meteen groot.

Nu ligt er een rapport van consultant PWC, die voor het ministerie van Financiën onderzocht hoe het explosieve memo jarenlang onder de pet kon blijven. Het onafhankelijke onderzoek was door demissionair premier Rutte persoonlijk aan de Tweede Kamer beloofd na verschijning van het rapport Ongekend Onrecht door de parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag.

Geen medewerking
Opvallend is dat staatssecretaris Snel weigerde inzage te geven in zijn privételefoon. ‘Volgens staatssecretaris Snel bevatte zijn privételefoon geen zakelijke correspondentie’, schrijven de onderzoekers. Eén hoge ambtenaar van het managementteam Toeslagen weigerde eveneens medewerking.

De hoogste ambtenaar van Financiën, de directeur-generaal besloot daarop persoonlijk diens e-mailbox aan PWC te overhandigen. Toch is door de weigering mogelijk relevante info niet naar boven gekomen, stellen de onderzoekers.

twitter


Geen aanhef
Zo verzuimde ambtenaar Palmen om onduidelijke redenen haar memo in de bij het managementteam Toeslagen gebruikelijke standaardvorm te gieten. ,,Zo heeft het ‘memo-Palmen’ geen datering, geen aanhef, is het niet duidelijk aan wie het gericht is, noch van wie het afkomstig is. Tevens bevat het ‘memo-Palmen’ geen afsluiting en geen paraaf.”

Vervolgens werd het stuk niet in een officieel overleg van het managementteam Toeslagen besproken ‘wat invloed heeft gehad op de vindbaarheid.’ Niet dat de managers Palmens memo niet relevant achtten: ze stuurden het linea recta naar de directeur Toeslagen. Die adviseerde om het meteen de volgende dag te bespreken, alleen was er toen net een heidag. Het memo werd hierdoor niet gearchiveerd zoals gebruikelijk.

Politieke top
Wel werd er actie ondernomen en volgde een gesprek met de advocaat van gedupeerde ouders over compensatie. Dat leverde echter niets op. Bovendien bleef de dienst Toeslagen volhouden dat compensatie pas mogelijk was als ouders bewijsmiddelen overhandigden. Later bleek echter dat ouders die bewijsmiddelen helemaal niet konden hebben.

Uiteindelijk is Palmens vertrouwelijke memo in drie jaar tijd slechts bij 24 medewerkers van Financiën terechtgekomen, schrijft PWC. De onderzoekers stuitten op slechts één papieren versie.
quote:
De politieke en ambtelijke top blijft buiten schot.
:')

quote:
,,Uit ons onderzoek is niet gebleken dat het memo-Palmen gedurende de onderzoeksperiode is verstrekt aan minister Hoekstra, staatssecretaris Snel, de secretaris-generaal Financiën of de directeur-generaal van de Belastingdienst.”
Parlementaire commissie
Omdat de ambtelijke en politieke top het memo niet op het bureau kreeg, belandde het explosieve document volgens PWC ook niet bij de parlementaire ondervragingscommissie. Weliswaar stuurt ambtenaar Palmen haar eigen memo naar de ambtenaar binnen Financiën die relevante documenten voor de commissie verzamelde, maar die hoefde enkel stukken door te sturen die de minister, staatssecretaris en hoogste ambtenaren persoonlijk hadden gezien.

quote:
De vraag is uiteraard of PWC de hele waarheid boven tafel heeft gekregen. Volgens de onderzoekers zijn er ‘geen redenen om aan te nemen dat het ministerie van Financiën ons toegang tot informatie of medewerkers of bewindspersonen heeft onthouden.’
https://www.ad.nl/politie(...)-en-aanhef~a659e76e/

:') :')
Dit is een beerput die mag gewoon niet open :r :r :r :r
pi_201585318
Het stuk waar Pieter het over heeft vinden we hier

https://www.tweedekamer.nl/zoeken?search_str=2021D36272

Downloaden doen we hier
https://www.tweedekamer.n(...)-Palmen%E2%80%99.pdf

66 pagina's onzin zal een hoop geld gekost hebben }) })
  vrijdag 1 oktober 2021 @ 02:10:26 #188
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_201587959
Explosief memo toeslagenaffaire was bij 24 ambtenaren bekend :') :|W

Het explosieve memo-Palmen over de toeslagenaffaire was breed bekend op het ministerie van Financiën en de Belastingdienst. 24 ambtenaren kenden het cruciale document, maar het bestaan ervan werd toch jarenlang niet gemeld aan de Tweede Kamer, ondanks aandringen van lagere ambtenaren.

Dit blijkt uit onderzoek van accountantskantoor PWC naar het meermaals verdwijnen van het memo van Sandra Palmen uit 2017. De topjurist van Toeslagen adviseerde al in 2017 om tot compensatie over te gaan voor een groep van gedupeerde ouders, omdat hun toeslagen voor kinderopvang onrechtmatig waren stopgezet.

Onderzoek naar mail en app-verkeer
Dit advies werd jarenlang genegeerd en achtergehouden voor het parlement, en aanvankelijk zelfs voor de Parlementaire Ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag (POK). Het onderzoek van PWC werd toegezegd door premier Rutte aan Kamerlid Pieter Omtzigt, na de val van het kabinet. Kamervragen van Omtzigt over een doofpot werden niet beantwoord.

PWC deed onderzoek naar mailboxen en app-verkeer van ambtenaren en oud-politici en interviewde hen. Het eindrapport bevat volgens staatssecretaris Van Huffelen (Toeslagen) 'geen allesomvattend antwoord' op de vraag waarom het document zo lang geheim bleef. PWC heeft daar ook na maanden onderzoek geen helderheid over gekregen.

Het bestaan van het memo-Palmen bleek pas oktober vorig jaar, nadat een feitenrelaas opdook waarin werd verwezen naar het memo, die het ‘laakbaar’ handelen hekelde van de Belastingdienst rond stopzetting van toeslagen. Dit feitenrelaas lag in juni 2019 al op tafel tijdens crisisbesprekingen. 'Interne memo, moeten we hier niet iets mee. Laakbaar handelen', noteerde een lagere ambtenaar.

'Bewust buiten archieven gehouden'
De voormalige hoogste baas van de Belastingdienst, directeur-generaal Jaap Uijlenbroek, zei in zijn verhoor bij de POK onder ede dat hij 'op geen enkele manier kennis' had van het memo, voordat het in de publiciteit kwam. In het PWC-onderzoek staat nu dat het feitenrelaas – met de verwijzing naar het memo - op 5 juni 2019 wél met hem is besproken, dat wil zeggen: niet per bladzijde, maar op 'hoofdzaken', en dat daarna 'procesmatige afspraken' zijn gemaakt.

In de zomer onthulden Trouw en RTL Nieuws dat het memo toen bewust niet werd gearchiveerd. Van Huffelen zei daar eerder over dat het niet bedoeld was om informatie weg te moffelen. In een nu vrijgegeven mail uit januari van dit jaar zeggen ambtenaren zelf: "Het is nu ook duidelijk dat het bewust buiten de archieven is gehouden."

Hoge ambtenaar weigerde medewerking
Opvallend is dat een voormalig lid van het managementteam van Toeslagen, die in 2017 verantwoordelijk was voor de afhandeling van het memo, medewerking aan het onderzoek van PwC heeft geweigerd. Deze ambtenaar heeft inmiddels een andere hoge functie bij de Belastingdienst.

Uit haar emailverkeer - dat PWC wel kreeg - blijkt dat zij in oktober vorig jaar heeft gemeld dat in 2017 zowel toenmalig directeur-generaal Uijlenbroek als toenmalig staatssecretaris Eric Wiebes exact op de hoogte waren van het besluit om toen niet te compenseren – en dat zij daarmee instemden. PWC stelt dat door gebrek aan medewerking dat 'informatie waarover deze medewerker zou kunnen beschikken, niet naar boven is gekomen'.

'Het oogt als cover-up'
Brisant is verder dat dezelfde manager van Toeslagen haar dossier over deze zaak eerder heeft vernietigd. Dat gebeurde toen dit omstreden fraude-onderzoek 'CAF11' en de stopzetting van toeslagen publicitair onder vuur kwamen te liggen en de Kamer steeds meer vragen stelde.

Volgens Uijlenbroek ging het slechts om een 'opschoonactie' op basis van privacy-wetgeving en had het dossier al lang verwijderd moeten worden. Maar de hoogste baas van het ministerie, Manon Leijten, zei in apps in juni 2019 tegen Uijlenbroek: "Voor mij voelt het niet goed; dossier vernietigen in een zo gevoelige zaak. Dit kan namelijk ogen als een ‘cover-up’." Een oriënterend onderzoek leidde toen tot niets.

SP-Kamerlid Leijten: 'Rookgordijn'
Behalve de ex-manager van Toeslagen heeft ook oud-staatssecretaris Menno Snel, die in december 2019 aftrad, geen volledige medewerking gegeven aan het PWC-onderzoek. Hij weigerde inzage in de berichten op zijn privé-telefoon, omdat daar volgens hem geen zakelijke correspondentie tussen zit.

SP-Kamerlid Renske Leijten wil premier Mark Rutte in het vragenuurtje ter verantwoording roepen. "We kijken opnieuw naar een rookgordijn. Dit dure onderzoek geeft opnieuw geen antwoorden en roept vele vragen op. De nieuwe open cultuur in Den Haag is duidelijk nog niet aangekomen. Het lijkt er sterk op dat de parlementaire ondervragingscommissie niet alle stukken kreeg en dat is echt zeer ernstig."

Volgens haar was het juist een van de grootste frustraties dat ook de ondervragingscommissie de onderste steen over het memo-Palmen niet boven kreeg. "Antwoorden moeten nu echt op tafel, fouten erkend en ouders gecompenseerd. Helaas is dit allemaal nog altijd niet geregeld."

Pieter Omtzigt hekelt zwijgcultuur ^O^
Volgens Kamerlid Pieter Omtzigt laat het rapport zien dat het kabinet zelfs na de val over de toeslagenaffaire 'door is gegaan met het achterhouden van informatie', terwijl zijn eerdere vragen niet werden beantwoord.

Omtzigt: "Zeker 24 (top)ambtenaren wisten er tijdig van en hadden grote schade voor ouders kunnen voorkomen. Dat roept grote vragen op waarom er niet eerder gehandeld is. Het feit dat er geen alomvattend antwoord komt waarom dit zo lang geheim bleef zegt iets over de zwijgcultuur bij Financiën tot op de dag van vandaag.

De parlementariër, die samen met Leijten een drijvende kracht was in het onthullen van de toeslagenaffaire zegt dat het PWC-rapport en de 700 pagina's bijlagen 'veel vragen oproepen die ik snel zal stellen'. _O_

https://www.rtlnieuws.nl/(...)tzigt-renske-leijten

Alleen lagere ambtenaren wisten het :')
Hoger wordt beschermd en wist van niks :r
Rutte doctrine weer bevestigd })
  vrijdag 1 oktober 2021 @ 13:14:57 #189
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_201591642
8e :D :') Voortgangsrapportage Kinderopvangtoeslag naar de Tweede Kamer

Wekelijks melden zich nog altijd tussen de 250 en 300 mensen als gedupeerde bij Uitvoeringsinstantie Herstel Toeslagen (UHT). In totaal hebben zich nu ruim 47.000 mensen aangemeld. Veel meer dan aanvankelijk gedacht. :o :')

https://www.rijksoverheid(...)naar-de-tweede-kamer

Document vinden we hier ;) 54 pagina's waarom het nog steeds niet werkt :r
https://www.rijksoverheid(...)r-kot/8e-vgr-kot.pdf
pi_201591702
Wat een zooitje :N en de enige reden waarom ze het niet willen oplossen is omdat dan zichtbaar wordt hoe groot de puinhoop is.
Somebody that I used to know
  vrijdag 1 oktober 2021 @ 20:37:43 #191
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_201597708
Staatssecretaris Van Huffelen over de toeslagenaffaire

Demissionair staatssecretaris van Financiën Alexandra van Huffelen heeft gisteren een persconferentie gegeven over het onderzoeksrapport naar de toeslagenaffaire. Tegenover Nieuwsuur beantwoordt ze vragen.

21.30 vanavond dus ;)
  vrijdag 1 oktober 2021 @ 23:04:57 #192
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_201599985
En na de uitzending komt dit naar buiten :') :r

Van Huffelen: afhandelen toeslagenaffaire kan nog 'heel lang' duren

Het kan nog 'heel lang gaan duren' voordat alle ouders die slachtoffers werden in de toeslagenaffaire zijn gecompenseerd. Dat zegt demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen in tv-programma Nieuwsuur. Of het dan gaat om maanden of jaren, laat ze in het midden.

Minder dan tien procent van de toeslagenouders is volledig geholpen. Bijna 50.000 mensen hebben zich als gedupeerde gemeld bij de Belastingdienst.

50.000 mensen
Inmiddels is bij meer dan 20.000 toeslagenouders vastgesteld dat ze recht hebben op compensatie. Zij hebben inmiddels al een tegemoetkoming van minstens 30.000 euro gekregen, maar velen kampen nog steeds met schulden of andere problematiek door de toeslagenaffaire. Chiara is een van hen:

RTL Nieuws - Chiara wacht maanden op schadevergoeding toeslagenaffaire: 'Daardoor moet ik mijn huis uit'

Volgens de staatssecretaris moet er veel gebeuren om te zorgen dat ouders sneller worden gecompenseerd. Ze wijst erop dat nog steeds ouders zich melden en dat de Belastingdienst gemiddeld langer bezig is met een dossier dan eerder gedacht.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)len-schadevergoeding

Om te :r dus
  zaterdag 2 oktober 2021 @ 10:19:07 #193
168739 Red_85
'echt wel'
pi_201602340
Het stopt niet...
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zaterdag 2 oktober 2021 @ 18:39:40 #194
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_201607733
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 oktober 2021 13:19 schreef Postbus100 het volgende:
Wat een zooitje :N en de enige reden waarom ze het niet willen oplossen is omdat dan zichtbaar wordt hoe groot de puinhoop is.
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 oktober 2021 10:19 schreef Red_85 het volgende:
Het stopt niet...
Inderdaad groeit als onkruid met woekerrente :(

En is niet beperkt tot de kot :(
Kassa: Huurtoeslagaffaire neemt toe

In het programma Kassa is er vandaag uitgebreid aandacht voor misstanden rond de huurtoeslag. Net als bij de kinderopvangtoeslag, lijken ook bij de huurtoeslag mensen tegen problemen aan te lopen.

Die signalen ontvangt de Woonbond ook, op het Meldpunt huurtoeslag. Mensen geven aan dat ze hoge bedragen moeten terugbetalen, ofdat huurtoeslag wordt gestopt of geweigerd, terwijl daar geen duidelijke rechtsgeldige reden voor is.

Honderden meldingen
In de eerste twee maanden van het meldpunt ontvingen we 320 meldingen. De helft daarvan had geen duidelijke rechtsgeldige reden bij het terug moeten betalen of stopzetten van de toeslag.

OGS
Tientallen keren is er bij deze zaken de code OGS (opzet of grove schuld) gebruikt. De code die bij de Kinderopvangtoeslagenaffaire ook is gebruikt wanneer mensen ten onrechte als fraudeur werden aangemerkt.

Overlap met kinderopvangtoeslag
Uit de meldingen blijkt dat er vaak een overlap is met de Kinderopvangtoeslagaffaire. Mensen raakten hier eerst in de problemen, waarna ze ook het recht op andere toeslagen verloren of hier bedragen zijn teruggevorderd.

Doe een melding
Maar bij tientallen gevallen is het niet duidelijk of er ook problemen spelen met de kinderopvangtoeslag, of alleen met de huurtoeslag. Kassa(externe link) heeft wel signalen ontvangen dat er ook ten onrechte huurtoeslag is stopgezet en/of teruggevorderd, zonder dat er eerst een probleem was bij de Kinderopvangtoeslag. Dit suggereert dat de problemen rond de toeslagenaffaire nog groter zijn dan al werd gedacht. De Woonbond roept huurders die dit hebben meegemaakt op een melding te doen op het Meldpunt huurtoeslag.

Compenseer slachtoffers
De Woonbond vindt dat de overheid moet onderzoeken bij welke toeslagontvangers het mis is gegaan, en snel moet komen met een ruimhartige compensatie.

https://www.woonbond.nl/nieuws/kassa-huurtoeslagaffaire-neemt-toe

Ook hier zelfde werkwijze en geen enkele ambtenaar bestraft :r :r
  zaterdag 2 oktober 2021 @ 18:42:56 #195
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_201607771
Toeslagen laten geven door de belastingdienst is een zieke idee gebleken
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 2 oktober 2021 @ 18:44:31 #196
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_201607789
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 oktober 2021 18:42 schreef michaelmoore het volgende:
Toeslagen geven is een zieke idee gebleken
Maar heeft KPMG heel veel geld opgeleverd bij het bedenken ervan en heeft veel VVD ers ook veel opgeleverd
onder motto marktwerking :r Je zakken vullen
  zaterdag 2 oktober 2021 @ 18:47:11 #197
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_201607813
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 oktober 2021 18:42 schreef michaelmoore het volgende:
Toeslagen laten geven door de belastingdienst is een zieke idee gebleken
Klopt die Bulgaren die er met 750 miljoen vandoor zijn gegaan hebben nog steeds buikpijn van het lachen :)
  zaterdag 2 oktober 2021 @ 18:48:28 #198
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_201607828
quote:
6s.gif Op zaterdag 2 oktober 2021 18:47 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
Klopt die Bulgaren die er met 750 miljoen vandoor zijn gegaan hebben nog steeds buikpijn van het lachen :)
Dat is achteraf een schijntje met wat de correctie van de toeslagen affaire nu kost , een 7 miljard euro
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 2 oktober 2021 @ 19:30:45 #199
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_201608301
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 oktober 2021 18:48 schreef michaelmoore het volgende:
Dat is achteraf een schijntje met wat de correctie van de toeslagen affaire nu kost , een 7 miljard euro
En ook bij de correctie gaan de vvd ers er weer met miljarden vandoor aan advieskosten en rapportages
Zoals dat 66 pagina’s onderzoek vanPWC waar je je reet mee af kan vegen omdat het puur een opsomming van feiten is en de accountant geen enkel risico wilde nemen door conclusies te trekken
Hoop vaag gelul met allerlei voorbehouden zodat de accountant niet gepakt kan worden
Kostprijs van dit prutswerk, …..
Een godsvermogen :( :r
  zaterdag 2 oktober 2021 @ 19:33:03 #200
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_201608331
quote:
6s.gif Op zaterdag 2 oktober 2021 19:30 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
En ook bij de correctie gaan de vvd ers er weer met miljarden vandoor aan advieskosten en rapportages
Zoals dat 66 pagina’s onderzoek vanPWC waar je je reet mee af kan vegen omdat het puur een opsomming van feiten is en de accountant geen enkel risico wilde nemen door conclusies te trekken
Hoop vaag gelul met allerlei voorbehouden zodat de accountant niet gepakt kan worden
Kostprijs van dit prutswerk, …..
Een godsvermogen :( :r
En de VVD is altijd voor een kleinere overheid geweest en ondertussen groeit het ambtenaren leger als kool
En dat al jaar op jaar .
en iedere faaal ambtenaar wordt erna herbenoemd in een dikkere functie
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')