abonnement Unibet Coolblue
pi_201352699
Mooi.
  dinsdag 14 september 2021 @ 13:24:36 #152
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_201352740
Pieter Klein,'Ik wíl niet meer vernederd worden. Door niemand meer' _O_

Sommige verhalen van mensen kruipen onder je huid en laten je nooit meer los. Ze vreten aan je, woekeren lang onzichtbaar verder. Tot op het punt waarop je ontdekt dat het ongezond is, dat het beter is om afstand te nemen – uit lijfsbehoud. Omdat je anders jezelf verliest. Het overkwam me in het toeslagenschandaal, waarover ik samen met Jan Kleinnijenhuis van dagblad Trouw nu zo'n twee en een half jaar heb gepubliceerd.

Verhalen van gedupeerde ouders grepen me bij de keel en bleven me bij. Maar ook de Haagse reflex van ontkennen en bagatelliseren zat me oneindig dwars. En onopgehelderde losse eindjes. En ook het aanhoudend gemompel in politiek-bestuurlijke kringen (en bij de Belastingdienst): ja, maar eigenlijk lag het aan de Kamer. Gekmakende spin. Beste bestuurders en ambtenaren: lees de snoeiharde en akelig precieze analyse Kafka in de rechtsstaat van advocaat Ellen Pasman, over het bestuurlijk en juridisch systeemfalen, en houd daarna je mond. En los dat ongekend onrecht eindelijk op.

Je voelt al: ik ben nog niet helemaal vrij van het virus. Terwijl het me in de vakantie eindelijk en voor het eerst echt lukte – afstand nemen, loslaten, mezelf er niet in verliezen. Sommige collega’s – onder wie m’n bazen – waarschuwden me: maak je hoofd leeg. Neem vrij. Ga alsjeblieft weg. Ga iets leuks doen met je leven. Andere collega’s maakten grappen, na het zoveelste verhaal over het moeras dat de 'hersteloperatie' is. Voor vele gedupeerden is het nog láng niet voorbij. "Je zult tot aan je pensioen verstrikt blijven in die affaire."

Enfin, ik probeer dus te doseren. Minder verbeten te zijn. Nieuwe wegen in te slaan, nieuwe onderzoeken. Maar op de een of andere manier tikt de nasleep me telkens op de schouders. Omdat het tot op de dag van vandaag doorziekt in Den Haag. En soms kan ik niet anders. Bijvoorbeeld toen Derya – een van de gezichten van de toeslagenaffaire – me laatst vroeg: kom je naar de voorvertoning van de documentaire Alleen tegen de staat? Ik antwoordde: uiteraard. Tegen Derya zeg je geen nee. Niet als je weet hoeveel er in het leven van deze sterke, bijzondere vrouw kapot is gemaakt.

Het leek gisterochtend net een reünie, in de Amsterdamse Filmhallen. Vooraf was de stemming een beetje uitgelaten en vrolijk – mensen van wie de levens door een speling van het lot met elkaar verknoopt waren geraakt. Long time no see! Pieter Omtzigt was er. Renske Leijten. Farid Azarkan. Klokkenluider Pierre Niessen. Advocate Eva Gonzales Perez. Advocate Ellen Pasman. Jan en ik. Kristie Rongen ook, de gedupeerde ouder die het Mark Rutte zo lastig maakte. De vijf gedupeerde vrouwen die in de documentaire van filmmaker Stijn Bouma hun indringende verhaal vertellen: Derya, Janet, Nazmiye, Badriah en Naoual. Ik maakte foute grappen, waarschijnlijk omdat ik wist en voelde wat komen zou. Ik had al vaker stilletjes meegehuild als ouders me hun verhaal vertelden.

Het patroon dat de vijf vrouwen beschreven, is bekend. Stopzetting van toeslagen. Tig keer in bezwaar en stukken aanleveren. Terugvorderingen, over een reeks van jaren. Loonbeslag. Auto afgepakt. Baan kwijt. Schulden. Onder bewind staan. Uit huis gezet. Of je kind van je afgepakt. Niet gehoord worden. Niet geloofd worden – het is immers de Belastingdienst. Je zal wel íets fout hebben gedaan.

Wat dat aanrichtte, naast de armoe en de materiële ellende? Het gevoel te falen.
De vrouwen kwamen allemaal in de financiële 'gevangenis' van de Belastingdienst, waaruit geen ontsnappen mogelijk was. Wat dat aanrichtte, naast de armoe en de materiële ellende? Het gevoel te falen. Falen als moeder. Falen als kind ten opzichte van ouders ('Zo hebben we je toch niet opgevoed?'). Falen als partner. Falen als mens. En na dat vermeende falen – de schaamte. Voor de omgeving, voor familie, vrienden. Een ongelooflijk tekort schieten, terwijl je er met je verstand niet bij kan: "Ik moet wel dom zijn, want ik snap het niet."

Het leidt tot ziekte, depressie, angst, baanverlies. De vijf vrouwen vertellen hoe ze afstompten. Zich afsloten, geen contact meer hadden, relaties uit de weg gingen en emoties verdrongen – jarenlang. Er was de periode voor en na de rampspoed. "We waren heel normale burgers”, zegt Nazmiye. Totdat alles kapot gaat, en ze op enig moment geen uitweg meer ziet en zelfs hoopt dat Allah er een einde aan maakt.

"Een ander mens geworden, een andere persoonlijkheid. Derya vertelt dat ze zich, als ze in de spiegel kijkt – die ze liever mijdt – afvraagt: wie is dat?"
Jaren rond proberen rond te komen in een overlevingsstand bracht onuitwisbare krassen op de ziel. Wantrouwen, tegenover alles en iedereen. Een ander mens geworden, een andere persoonlijkheid. Derya vertelt dat ze zich, als ze in de spiegel kijkt – die ze liever mijdt – afvraagt: wie is dat?

En, nog pijnlijker: de schade die is aangericht bij de eigen kinderen. Getekend door armoe, de stress, de spanning. Kids die reageren door het gedrag van ouders te kopiëren: afsluiten, niet toegankelijk zijn. En alle andere psychische schade die je kunt verzinnen. En dan heb ik het nog niet eens over de kinderen die als gevolg van het toeslagenschandaal uit huis zijn geplaatst.

"Een woord keert steeds terug en hakt erin: het gevoel van permanente, stelselmatige 'vernedering'. Verplaats je daar eens in."
Een woord keert steeds terug en hakt erin: het gevoel van permanente, stelselmatige 'vernedering'. Verplaats je daar eens in. Als je je kinderen wéér iets moest ontzeggen. Als je wéér naar de voedselbank moest. Als je kind van je werd afgenomen.
quote:
Als je door rechters wéér niet werd geloofd. De ogen van Badriah – die iedere instantie wantrouwt – schieten vuur als ze zegt: "Ik wíl niet meer vernederd worden. Door niemand meer." Ik ken haar verhaal – en het gaat me door merg en been.
Het is akelig stil in het filmtheater. Ik stel me voor hoe iedereen in het donker een traan van de wangen veegt. Er wordt maar één keer gelachen. Dat is als Derya, die eind vorig jaar publiekelijk politici en ambtenaren had 'vergeven', zegt: "Ik haat ze. Ze kunnen allemaal de tering krijgen, allemaal. Ik haat ze." Om er even later zachtjes aan toe te voegen: "Ik ben geen hater." Dat is ze ook niet – in de film zie je hoe Derya instinctief en liefkozend de baby van een medegedupeerde aanraakt, terwijl er wordt geïnterviewd.

"Als mensen dit zien, staat iedereen morgen met een hooivork op het Binnenhof."
Na afloop vertelt filmmaker Stijn Bouma waarom hij de documentaire maakte. "Omdat ik heel erg boos was." Dat herkende ik wel – onze eigen journalistieke speurtocht ging van verwondering naar irritatie en, uiteindelijk: woede. Stijn zei te hopen dat heel veel mensen de documentaire zien, om te voelen wat de impact was en nog steeds is.

quote:
"Als mensen dit zien, staat iedereen morgen met een hooivork op het Binnenhof."
^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^

Het lijkt mij vooral ook belangrijk dat iedere politicus, iedere bestuurder, iedereen die werkt bij een uitvoeringsorganisatie, de documentaire ziet. Iedereen die betrokken is bij de kabinetsformatie. Alle demissionaire bewindslieden. Informateur Johan Remkes. Om te snappen wat jarenlange vernedering aanricht. Om te zorgen voor oplossingen. En om Derya, Janet, Nazmiye, Badriah en Naoul te bedanken voor de moed om hun verhaal te doen.

quote:
Alleen tegen de staat van filmmaker Stijn Bouma wordt volgende week maandag 20 september uitgezonden in 2Doc op NPO2 om 20.25 uur.
https://www.rtlnieuws.nl/(...)en-de-staat-politiek

Kijken dus en op naar het Binnenhof ^O^
pi_201352927
Ik ga het zeker bekijken! De problematiek van de toeslagaffaire staat zeker niet op zichzelf weet ik uit ervaring.
pi_201353591
quote:
6s.gif Op vrijdag 10 september 2021 19:26 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
Wanprestatie van ongekend formaat elite kijkt toe en dekt elite af
Tweede kamer is woest en terecht _O_

Woede en verbazing in Kamer over vastlopen afhandeling toeslagenaffaire
Onbegrijpelijk en pijnlijk

Het is onbegrijpelijk, pijnlijk en zorgelijk dat de afhandeling van de toeslagenaffaire weer vertraging oploopt. Dat vindt de Tweede Kamer. Ernstig gedupeerde ouders moeten maanden wachten op de afhandeling van hun zaak. En komen zo opnieuw in de financiële problemen.

Uit onderzoek van RTL Nieuws en Trouw blijkt dat er opnieuw schrijnende situaties dreigen te ontstaan, zoals huisuitzettingen. Het gaat om een eerste groep van zo’n driehonderd ouders die door de Belastingdienst eerder zijn erkend als slachtoffer in de toeslagenaffaire en in aanmerking kwamen voor de compensatie van 30.000 euro.

Deze eerste groep is nu in afwachting van een beoordeling door de Commissie Werkelijke Schade (CWS). Die externe commissie moet de dienst Toeslagen adviseren over compensatie voor extra materiële en immateriële schade. Die ontstond door verlies van banen, huisuitzettingen en opeenstapeling van schulden. Dit gebeurde nadat toeslagen voor kinderopvang werden stopgezet en grote bedragen werden teruggevorderd.

45 zaken afgehandeld
De 30.000 euro die de eerste groep als compensatie heeft gekregen, is in veel gevallen onvoldoende. Verwacht wordt dat een deel van de meer dan 45.000 slachtoffers zich bij de commissie zal melden voor vergoeding van de extra schade. De commissie is voor de zomer uitgebreid met medewerkers en juristen, maar nog altijd is het werk van de CWS in de 'opbouwfase'. Tot nu toe zijn 45 zaken afgehandeld.

CDA-Tweede Kamer Inge van Dijk noemt het 'zeer zorgelijk' dat de problemen zich alleen maar op lijken te stapelen. "Ondanks dat de Kamer keer op keer heeft gevraagd de samenwerking beter in te richten, knelpunten op te lossen en ouders die in acute problemen zitten snel te helpen. Waar is de beloofde menselijke maat? Ik wil dinsdag van de Staatssecretaris weten welke uitweg zij uit deze misère ziet."

Ook PvdA'er Henk Nijboer noemt het onbegrijpelijk dat het kabinet gedupeerden zo lang laat wachten. "Zo komen ze steeds dieper in de ellende. De staatssecretaris moet zich er persoonlijk voor inzetten om te voorkomen dat mensen nog dieper in de put komen dan ze al zaten."

Woestmakend
SP-leider Lilian Marijnissen noemt het 'woestmakend'. "Kapotgemaakt door de overheid, maar zelfs dat nu bekend is, dreigen huisuitzettingen. Wat een verdriet. En wat maakt dit demissionaire kabinet er een puinhoop van."

Ook DENK-Kamerlid Farid Azarkan is allerminst te spreken over de afhandeling. "Wat echt niet kan is dat ouders gewoon niet aan de beurt komen omdat daar te weinig te weinig mensen zitten, te weinig capaciteit is en te weinig slagkracht."

VVD-Kamerlid Folkert Idsinga noemt het pijnlijk, maar neemt het ook op voor het kabinet. "Ik begrijp de moeilijke situatie waarin deze ouders verkeren, maar ik zie ook dat er met man en macht aan gewerkt wordt."

Verantwoordelijk staatssecretaris Van Huffelen zegt dat de commissie die dit moet afhandelen, het erg druk heeft. "We zien dat er ontzettend veel op de CWS afkomt, dat zich veel ouders melden en dat de situaties waar het om gaat vaak heel gecompliceerd zijn. Daarom is eerder al besloten om meer geld en ondersteuning beschikbaar te stellen voor de CWS. Er is ook periodiek overleg met de CWS om zorgen te bespreken. Op korte termijn staat er ook een dergelijk overleg gepland."

https://www.rtlnieuws.nl/(...)vastlopen-afhandelen

Nieuw overleg :') |:( nou dat gaat helpen :O
Er is dus weer een commissie opgetuigd, CWS, met te weinig mankracht en mogelijkheden (adviserend). En het loopt ook nog eens niet lekker tussen die commissie en de belastingdienst. En dan vindt de politiek het vreemd dat het niet snel afgehandeld wordt? Wie is er verantwoordelijk voor het bepalen van het budget voor het CWS?
  dinsdag 14 september 2021 @ 14:39:42 #155
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_201353734
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 september 2021 14:31 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
.... Wie is er verantwoordelijk voor het bepalen van het budget voor het CWS?
Rutte iig niet :r Dat sujet herkent zich niet in het geschetste beeld :') :r
En voelt zich ook niet verantwoordelijk :') :r
Tuig hoort allang in de gevangenis :(
pi_201354180
quote:
6s.gif Op dinsdag 14 september 2021 14:39 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
Rutte iig niet :r Dat sujet herkent zich niet in het geschetste beeld :') :r
En voelt zich ook niet verantwoordelijk :') :r
Tuig hoort allang in de gevangenis :(
Ik lees hier dat er 5 leden zijn benoemd, maar dat die aangevuld kunnen worden met een secretariaat. Maar is 5 leden niet een beetje karig om 35.000 dossiers te beoordelen, zelfs als deze leden alleen het samenvattende werk van het secretariaat moeten controleren en bevestigen?
De commissie is ingesteld door staatssecretaris Van Uffelen, dus het lijkt me dat zij verantwoordelijk is voor het functioneren van de commissie.
  dinsdag 14 september 2021 @ 15:20:46 #157
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_201354378
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 september 2021 15:10 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
.... Maar is 5 leden niet een beetje karig om 35.000 dossiers te beoordelen, zelfs als deze leden alleen het samenvattende werk van het secretariaat moeten controleren en bevestigen?.....
Zal ik je een geheim verklappen :?
Ze willen helemaal geen oplossingen want:
Dat gaat zoveel geld kosten dat de boosheid alleen maar toeneemt maar dan bij het hele volk
Ze willen daarmee precedent werking voorkomen daar bedoelen ze mee dat als ze alle fouten uit het verleden moeten vergoeden nederland failliet is en de verantwoordelijke op het marktplein worden geëxecuteerd
Daarom is de modus operandi uitroken net zo lang totdat ze bezwijken en dan kunnen ze concluderen dat het allemaal wel meeviel en er niets hoeft te veranderen
Ja dat is doodziek maar zo liggen de feiten wel
Al lang voor de kot affaire deden ze het zo
Tuig is het :( :(
pi_201354868
quote:
6s.gif Op dinsdag 14 september 2021 15:20 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
Zal ik je een geheim verklappen :?
Ze willen helemaal geen oplossingen want:
Dat gaat zoveel geld kosten dat de boosheid alleen maar toeneemt maar dan bij het hele volk
Ze willen daarmee precedent werking voorkomen daar bedoelen ze mee dat als ze alle fouten uit het verleden moeten vergoeden nederland failliet is en de verantwoordelijke op het marktplein worden geëxecuteerd
Daarom is de modus operandi uitroken net zo lang totdat ze bezwijken en dan kunnen ze concluderen dat het allemaal wel meeviel en er niets hoeft te veranderen
Ja dat is doodziek maar zo liggen de feiten wel
Al lang voor de kot affaire deden ze het zo
Tuig is het :( :(
Met Omtzigt met een burnout thuis hebben ze wel weer extra ruimte gekregen om er een potje van te maken.
En overheden geven zelden fouten toe, inderdaad omdat dat vaak tot onoverzichtelijk veel kosten zou kunnen lijden. En als je ziet dat van de 5 namen van de moeders in de documentaire er 4 niet oorspronkelijk Nederlands lijken, dan weet je ook dat er veel stemmers (PVV bijv) er weinig moeite mee zullen hebben dat die mensen niet geholpen worden, en dat versterkt het kabinet om maar te blijven aanmodderen.
pi_201372915
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 september 2021 15:52 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
Met Omtzigt met een burnout thuis hebben ze wel weer extra ruimte gekregen om er een potje van te maken.
...
Omtzigt direct kritisch: ‘Visioenen van toeslagenouders’
https://www.telegraaf.nl/(...)-van-toeslagenouders

Pieter _O_ _O_
pi_201377099
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 september 2021 15:52 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]
Met Omtzigt met een burnout thuis hebben ze wel weer extra ruimte gekregen om er een potje van te maken.
En overheden geven zelden fouten toe, inderdaad omdat dat vaak tot onoverzichtelijk veel kosten zou kunnen lijden. En als je ziet dat van de 5 namen van de moeders in de documentaire er 4 niet oorspronkelijk Nederlands lijken, dan weet je ook dat er veel stemmers (PVV bijv) er weinig moeite mee zullen hebben dat die mensen niet geholpen worden, en dat versterkt het kabinet om maar te blijven aanmodderen.
Uh sinds wanneer heeft de PVV een probleem met buitenlanders?
pi_201380668
quote:
0s.gif Op woensdag 15 september 2021 22:50 schreef 110 het volgende:

[..]
Uh sinds wanneer heeft de PVV een probleem met buitenlanders?
PVV stemmers ontvangen Afghanen en andere vluchtelingen doorgaans met open armen in hun eigen huis :')
pi_201382734
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 09:55 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]
PVV stemmers ontvangen Afghanen en andere vluchtelingen doorgaans met open armen in hun eigen huis :')
Dat heeft te maken met de religie……
pi_201443862
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 september 2021 15:10 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]
Ik lees hier dat er 5 leden zijn benoemd, maar dat die aangevuld kunnen worden met een secretariaat. Maar is 5 leden niet een beetje karig om 35.000 dossiers te beoordelen, zelfs als deze leden alleen het samenvattende werk van het secretariaat moeten controleren en bevestigen?
De commissie is ingesteld door staatssecretaris Van Uffelen, dus het lijkt me dat zij verantwoordelijk is voor het functioneren van de commissie.
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de Commissie Werkelijke Schade 35.000 dossiers gaat beoordelen. Zij kijken alleen naar de mensen die vinden dat ze er bij de standaard regeling bekaaid vanaf komen. Uiteindelijk zal maar een klein deel van die tienduizenden dossier bij de CWS terecht komen. Wat overigens niet wegneemt dat de huidige bezetting mogelijk te klein is.
  maandag 20 september 2021 @ 22:30:29 #164
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_201447715
quote:
0s.gif Op maandag 20 september 2021 18:30 schreef maan_man het volgende:

[..]
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de Commissie Werkelijke Schade 35.000 dossiers gaat beoordelen. Zij kijken alleen naar de mensen die vinden dat ze er bij de standaard regeling bekaaid vanaf komen. Uiteindelijk zal maar een klein deel van die tienduizenden dossier bij de CWS terecht komen. Wat overigens niet wegneemt dat de huidige bezetting mogelijk te klein is.
ik neem aan dat iedere benadeelde, een epistel moeten ondertekenen met een overeenkomst van volledige kwijting voor de ze die 35.000 euro op de rekening krijgen

Dan is men wel gelijk klaar met alle schuldeisers ook

In de gevallem met verlies van woning , baan en scheiding kan ik me voorstellen dat er goed naar gekeken moet worden met een individuele vaststelling
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_201448196
quote:
0s.gif Op maandag 20 september 2021 22:30 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
ik neem aan dat iedere benadeelde, een epistel moeten ondertekenen met een overeenkomst van volledige kwijting voor de ze die 35.000 euro op de rekening krijgen

Dan is men wel gelijk klaar met alle schuldeisers ook

In de gevallem met verlies van woning , baan en scheiding kan ik me voorstellen dat er goed naar gekeken moet worden met een individuele vaststelling
Foute aanname. Ouders moeten zich gewoon melden en uiteindelijk wordt er een besluit genomen dat vatbaar is voor bezwaar en beroep. En bij iedere stap wordt het geld waar de ouder volgens de overheid recht op heeft al uitbetaald en dat wordt nooit meer teruggevorderd.
  maandag 20 september 2021 @ 23:25:00 #166
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_201448466
Vijf moeders Toeslagenaffaire vertellen op tv hun (vreselijke) verhaal

Slachtoffers van de zogeheten Toeslagenaffaire vertellen hun verhaal binnenkort op televisie. De vijf moeders doen dat in de BNNVARA-documentaire Alleen tegen de Staat.
Pakkende titel natuurlijk voor de docu van maker Stijn Bouma. Hij wist vijf moeders die slachtoffer werden van de Toeslagenaffaire, voor zijn camera te krijgen. De vorm waarin Bouma de verhalen giet is opvallend. „In ijzingwekkende monologen vertellen de vrouwen hoe hun leven en dat van hun kinderen werd verwoest. Verwoest door een systeem waaruit iedere menselijke maat was verdwenen”, laat BNNVARA vandaag weten.

https://www.metronieuws.n(...)len-verhaal-tv-docu/

Dit was vanavond op npo2 uitgezonden om 20:25
Iemand gezien :?
  maandag 20 september 2021 @ 23:27:42 #167
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_201448496
Terugkijken doen we hier

Documentaire waarin vijf moeders die slachtoffer werden van het Toeslagenschandaal in ijzingwekkende monologen vertellen hoe hun leven en dat van hun kinderen werd verwoest door een systeem waaruit iedere menselijke maat was verdwenen. De vrouwen vertellen het complete verhaal, vanaf het moment dat de eerste vorderingsbrieven van de belastingdienst hun leven voorgoed veranderde. Het zijn indringende verhalen over vernedering, verlies van eigenwaarde en een groot wantrouwen tegen alle overheidsinstanties die willens en wetens het leven van hun gezin kapotmaakten.

https://www.uitzendinggemist.net/aflevering/564119/2doc.html
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 maandag 20 september 2021 @ 23:45:35 #168
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_201448634
quote:
6s.gif Op maandag 20 september 2021 23:25 schreef ikweethetookniet het volgende:
Vijf moeders Toeslagenaffaire vertellen op tv hun (vreselijke) verhaal

Slachtoffers van de zogeheten Toeslagenaffaire vertellen hun verhaal binnenkort op televisie. De vijf moeders doen dat in de BNNVARA-documentaire Alleen tegen de Staat.
Pakkende titel natuurlijk voor de docu van maker Stijn Bouma. Hij wist vijf moeders die slachtoffer werden van de Toeslagenaffaire, voor zijn camera te krijgen. De vorm waarin Bouma de verhalen giet is opvallend. „In ijzingwekkende monologen vertellen de vrouwen hoe hun leven en dat van hun kinderen werd verwoest. Verwoest door een systeem waaruit iedere menselijke maat was verdwenen”, laat BNNVARA vandaag weten.

https://www.metronieuws.n(...)len-verhaal-tv-docu/

Dit was vanavond op npo2 uitgezonden om 20:25
Iemand gezien :?
Ja.
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_201448699
quote:
6s.gif Op maandag 20 september 2021 23:25 schreef ikweethetookniet het volgende:
Vijf moeders Toeslagenaffaire vertellen op tv hun (vreselijke) verhaal

Slachtoffers van de zogeheten Toeslagenaffaire vertellen hun verhaal binnenkort op televisie. De vijf moeders doen dat in de BNNVARA-documentaire Alleen tegen de Staat.
Pakkende titel natuurlijk voor de docu van maker Stijn Bouma. Hij wist vijf moeders die slachtoffer werden van de Toeslagenaffaire, voor zijn camera te krijgen. De vorm waarin Bouma de verhalen giet is opvallend. „In ijzingwekkende monologen vertellen de vrouwen hoe hun leven en dat van hun kinderen werd verwoest. Verwoest door een systeem waaruit iedere menselijke maat was verdwenen”, laat BNNVARA vandaag weten.

https://www.metronieuws.n(...)len-verhaal-tv-docu/

Dit was vanavond op npo2 uitgezonden om 20:25
Iemand gezien :?
Ja

Dat de verantwoordelijke ambtenaren en politici zich nog niet hebben opgehangen is mij een raadsel.

Hebben die wezens geen geweten?
En dan nog met een ijzeren smoelwerk de schuld afschuiven en maar rekken met de schadevergoeding.

'Godver wat een teringlijers'.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 21 september 2021 @ 19:46:59 #170
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_201459593
twitter
pi_201461911
quote:
Ik denk dat er een commissie opgezet moet worden om dat te onderzoeken. En de commissie-leden gaan dat natuurlijk niet allemaal zelf doen, die huren daar dan consultants voor in uiteraard.
  dinsdag 21 september 2021 @ 22:47:10 #172
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_201462691
quote:
gericht om de divdendbelating af te schaffen en de werkenden te schofferen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 21 september 2021 @ 22:52:40 #173
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_201462769
quote:
0s.gif Op maandag 20 september 2021 23:56 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Ja

Dat de verantwoordelijke ambtenaren en politici zich nog niet hebben opgehangen is mij een raadsel.

Hebben die wezens geen geweten?
En dan nog met een ijzeren smoelwerk de schuld afschuiven en maar rekken met de schadevergoeding.

'Godver wat een teringlijers'.
Dat die moeders er nog zijn verbaast me, ik denk niet dat ik door was blijven gaan, ik was waarschijnlijk in de vlaggenstok van het belastingkantoor gaan hangen.

Baan kwijt, kind kwijt, niet meer te eten hebben en ten onrechte als fraudeur neergezet, wat de oorzaak is van de andere punten.
Er zijn er zat die voor minder uitgestapt zijn.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_201463935
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 september 2021 22:52 schreef Leandra het volgende:

[..]
Dat die moeders er nog zijn verbaast me, ik denk niet dat ik door was blijven gaan, ik was waarschijnlijk in de vlaggenstok van het belastingkantoor gaan hangen.

Baan kwijt, kind kwijt, niet meer te eten hebben en ten onrechte als fraudeur neergezet, wat de oorzaak is van de andere punten.
Er zijn er zat die voor minder uitgestapt zijn.
Die zijn er ook.

Plus nog de gestrande huwelijken/relaties en kinderen die in gebroken gezinnen opgroeien.

Dat de verantwoordelijke ambtenaren en politici er nog zitten getuigd alleen van het gebrek aan empathie en inlevingsvermogen.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_201465169
Gedupeerden toeslagenaffaire vragen koning om excuses: ‘Ons leed was in zijn naam’

https://www.volkskrant.nl(...)-zijn-naam~b0918a8e/

Nu gaat het gebeuren :') :')
Willempie gaat zich ermee bemoeien :|W
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')