De blaadjes worden nattig als ze bederven, net als bladgroenten. Voor die tijd kan je ze gewoon gebruiken.quote:Op maandag 8 maart 2021 21:15 schreef Mikeytt het volgende:
Heb voorgenomen om een weekje te proberen niet naar THT data te kijken om minder eten te verspillen.
Heb nu koriander met een THT van 5 maart in een bakje.
Bladeren zijn erg verwelkt, maar heeft geen vreemd geurtje ofzo. Kan je dat dan nog wel veilig consumeren? Of toch weggooien?
Gister gewoon gebruikt. Qua smaak viel er niks aan op te merken, behalve dat het niet heel veel smaak hadquote:Op maandag 8 maart 2021 23:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
De blaadjes worden nattig als ze bederven, net als bladgroenten. Voor die tijd kan je ze gewoon gebruiken.
Om de levensduur te verlengen kan je ze ook in een glas water zetten of in een stuk iets vochtige keukenrol in de koelkast leggen.
Is dat puur voor het uiterlijk of doet dat de smaak ook weer ten goede?quote:Op dinsdag 9 maart 2021 09:57 schreef Watuntrik het volgende:
Idd de blaadjes worden na verwelken langzaam slijmerig, dat is dood en vol bacteriën die rot veroorzaken.
Maar slappe en nog groene blaadjes kun je nog in een badje water leggen voor aantal uur en op lichte plaats wegzetten. Meestal kommen ze weer knapperig en fris tevoorschijn. Dit kan overigens ook met slappe sla...
Zolang er bladgroen is, zolang is er leven dat onder de juiste condities redelijk snel weer kan herpakken.
Een bosje kruiden of sla verschild hier niet zo veel van een bosje bloemen.
Dit zou wel eens heel afhankelijk kunnen zijn van wat het precies is... Bv. Rucola verander van structuur en smaak nagelang het blaadje ouder wordt. Dus ook al ziet het er nog goed uit maar paar dagen te oud is niet meer zo lekker mals en smakelijk als een vers jong blaadje. Dan zal te oud gewoon te oud blijven...quote:Op dinsdag 9 maart 2021 15:38 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Is dat puur voor het uiterlijk of doet dat de smaak ook weer ten goede?
Ik neem aan dat je Koriander bedoeld? Als de bladeren nog niet verkleurd zijn is er niets aan de hand. Als het slap is zal het qua structuur niet meer fijn zijn om te gebruiken als vers kruid. Maar dan kun je er altijd nog een bosje van binden en het te drogen hangen.quote:Op woensdag 10 maart 2021 04:11 schreef zhe-devilll het volgende:
Heb voorgenomen om een weekje te proberen niet naar THT data te kijken van mijn nieuwe vlam
Heb nu koriaan met een THT van 5 maart in een bakje.
Zijn Bladeren zijn erg verwelkt, maar heeft geen vreemd geurtje ofzo. Kan je dat dan nog wel veilig consumeren? Of toch beter weggooien?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |