Ziet er wel lekker uit zeg!quote:Op donderdag 11 maart 2021 19:19 schreef Hupje het volgende:
@:Yinny Ik ben benieuwd hoe ze smaken!
Ik maakte balkenbrij met cranberry compote.
[ afbeelding ]
Niet helemaal zoals het hoort, want geen restvlees gebruikt en iets te kort de tijd genomen voor het opstijven. Maar vriend vond het aardig in de buurt komen van zijn herinneringen.
En wat een werk johquote:Op donderdag 11 maart 2021 21:30 schreef Yinny het volgende:
Ze smaakten naar koekjes...ongeveer naar stroopwafel kruimels, maar dan alleen een knapperige buitenkant en binnen een beetje zacht.
@:Molo
IJzer was nieuw. De baktijden heb ik niet goed aangehouden, want ik had ze na 2 min moeten omdraaien, maar dan waren ze nog bleek, dat was op stand 3. Toen op hoogste temperatuur en kon ik korter bakken...Al met al bijna een uur bezig geweest met 22 koekjes bakken
Wat zit er nu voor vlees in? Gaaf dat je dat hebt gemaakt!quote:Op donderdag 11 maart 2021 19:19 schreef Hupje het volgende:
@:Yinny Ik ben benieuwd hoe ze smaken!
Ik maakte balkenbrij met cranberry compote.
[ afbeelding ]
Niet helemaal zoals het hoort, want geen restvlees gebruikt en iets te kort de tijd genomen voor het opstijven. Maar vriend vond het aardig in de buurt komen van zijn herinneringen.
Ik was nieuwsgierig en had het nooit gegeten, dus watergruwel gemaakt en nu aan het etenquote:Op woensdag 10 maart 2021 19:35 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik wist meteen wat ik zou maken, watergruwel (krentjebrij).
Mijn moeder maakte dit een paar keer per jaar en als zij uit de keuken kwam met een zwarte pan wisten wij het al, genieten. Ik heb het het recept uit het Haagse Kookboek aangehouden. Erg lekker maar ik verdenk mijn moeder ervan indertijd veel meer suiker te gebruiken. Niet voor het eerst trouwens, net als met zout
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Warm vind ik het ook niets. Ik eet het 'l liefst direct uit de koelkast.quote:Op vrijdag 12 maart 2021 12:18 schreef Yinny het volgende:
[..]
Ik was nieuwsgierig en had het nooit gegeten, dus watergruwel gemaakt en nu aan het eten
....hmmmmwah....misschien dat ik het koud lekkerder vindt...
Koud is het idd een stuk beter te doen...maar het is nog steeds geen "wauw, dit ga ik vaker maken!"quote:Op vrijdag 12 maart 2021 12:25 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Warm vind ik het ook niets. Ik eet het 'l liefst direct uit de koelkast.
Er zijn veel mensen die het ook niet lusten. Had het op FB geplaatst en mijn nichtje uit Australië leek het lekker, maar ze had het nooit gehad zei ze, haar vader en onze oma hadden het nooit gemaakt.
Maar toen zij een tijd bij ons woonde was haar eerste reactie "what an awful color" en na 1 hap "sorry, I don't eat this"
Zij kon zich dit niet meer herinneren, maar wij weten het nog precies, hadden er zo'n lol om.
Voor mij is het denk ook heel sterk een herinnering. En mijn moeder was niet origineel in desserts. Vla en yoghurt, met als hoogtepunt hopjesvla. En als ze het zelf maakte griesmeelpudding of ditquote:Op zaterdag 13 maart 2021 11:53 schreef Yinny het volgende:
[..]
Koud is het idd een stuk beter te doen...maar het is nog steeds geen "wauw, dit ga ik vaker maken!"
Door de gort wil ik dit wel maken:
http://www.tastehongkong.(...)nuts-and-jobs-tears/
Zooooo dat ziet er lekker uit zeg!quote:Op zaterdag 13 maart 2021 14:26 schreef dimmak het volgende:
[ afbeelding ]
Paprijst met boter en suiker en gebakken noodzeetong.
Aparte combinatie!quote:Op zaterdag 13 maart 2021 14:26 schreef dimmak het volgende:
[ afbeelding ]
Paprijst met boter en suiker en gebakken noodzeetong.
Jij kruidnagelt en lauriert je azijn niet?quote:Op zaterdag 13 maart 2021 20:22 schreef Cat-astrophe het volgende:
[ afbeelding ]
Kilootje rundvlees gaat een nachtje kuren in azijnbad. Wordt vervolgd.
Uierboord wordt verkocht door slagerij Ooteman, op de Oude Binnenweg.quote:Op maandag 8 maart 2021 06:55 schreef Yinny het volgende:
Ben beniuwd of je eigenlijk wel uiers kan kopen bij een slager
Uierboord kochten we vroeger wel eens voor op brood, doet een beetje denken aan lever qua smaak.
Zoervleisquote:Op zaterdag 13 maart 2021 20:22 schreef Cat-astrophe het volgende:
[ afbeelding ]
Kilootje rundvlees gaat een nachtje kuren in azijnbad. Wordt vervolgd.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik zag later dat dat ook onderdeel was van de behandelingquote:Op zondag 14 maart 2021 06:45 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Jij kruidnagelt en lauriert je azijn niet?
quote:Op zondag 14 maart 2021 12:01 schreef Hupje het volgende:
Tijd voor lunch!
[ afbeelding ]
Een stuk beter gelukt dan mijn vorige poging.Skonne broojkes!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
In het vissersdorp waar ik weg kom is dit traditionele zaterdag kost.quote:
Ach,ik marineer meestal niet eens. Na tig uur in hete azijn is het ook zat.quote:Op zondag 14 maart 2021 12:25 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Ik zag later dat dat ook onderdeel was van de behandeling
Maar een uurtje geleden is het vlees plus uien plus kruidnagels en laurieren in de slowcooker verdwenen. Ik heb er vertrouwen in dat de kruiderij de komende zes uur op peil gaat komen.
Het kwam ook meer doordat ik gisteravond geen zin had het slowcookerklaar te maken.quote:Op zondag 14 maart 2021 15:06 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Ach,ik marineer meestal niet eens. Na tig uur in hete azijn is het ook zat.
Doe ik altijd meteen, anders lost het zo slecht op.quote:Op zondag 14 maart 2021 15:15 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Het kwam ook meer doordat ik gisteravond geen zin had het slowcookerklaar te maken.
Azijnbadje kon nog net. En damn, die proef ik wel door saus heen zeg! Maar er moet dadelijk nog peperkoek bij
Een helequote:Op zondag 14 maart 2021 15:17 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Doe ik altijd meteen, anders lost het zo slecht op.
Misschien komt dat omdat er hier een hele in gaat
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |