abonnement Unibet Coolblue
pi_198458890
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 10:30 schreef Ixnay het volgende:

[..]

Wat is je punt nu? Stel Hiddema heeft het gezegd, dan heeft hij het nu teruggenomen.

Hij en Baudet zijn nog steeds vrienden en er is niks mis tussen hun.

En met montage kun je veel. Als je de juiste dingen knipt en plakt. Als iemand zegt "met zulke racistische drek wil ik niks te maken hebben" wil niet zeggen dat hij het over Thierry had. Hij wil gewoon los van die hele discussie staan en daar ver weg van blijven.
Om het even op een rijtje te zetten:
quote:
Jaïr: U nam toen afscheid van Forum, later wilde u wel weer als lijstduwer en toen trok u zich daar weer van terug. Waarom trok u zich toen weer als lijstduwer terug?

Hiddema: Nou ik was nog een beetje psychologisch in de ban van de eerdere schok. Er kwam zoveel lelijkheid op mij af. Ik ben nogal ingericht op de schoonheid der dingen. Die appjes, dat was niet fraai.

*knip*

Jaïr: Later kwam Elsevier met een artikel waaruit bleek dat Thierry vrolijk aan die appjes meedeed. Hoe kijkt u daar dan naar?

Hiddema: Nou ja daarom ben ik toch ook weggelopen? Nou ja later, ik wist toen al wel wat er in die appjes stond, toen ik wegging.

(mogelijk een knip)

Jaïr: Dus eigenlijk zegt u dat u wist dat Thierry daar ook vrolijk aan meedeed.

Hiddema: Ja, dat zie je toch ook in de Elsevier? Ik greep op een moment in in dat appverkeer. Ik doe daar nooit aan mee. Er zijn belangrijker dingen dan deze spielerei want dat was het.

*knip*

Hiddema: En tussendoor had ik leuke strafzaken om handen want daar werd ik veel lichter van in mijn hoofd. En toen denk ik wat moet ik met die racistische drek om me heen, daar heb ik helemaal geen zin in
Het zal best zo zijn dat Hiddema tussendoor de uitspraken en ideeën van Baudet heeft genuanceerd. Gezegd dat het een vrolijk huppelend konijntje is dat geen vlieg kwaad wil doen. Nuance doet niks af aan de feiten die hij hier erkent, namelijk dat Baudet zich in racistisch getinte gesprekken ook zelf schuldig maakte aan racistische uitspraken.

Nuance en verzachtende oordelen toevoegen is heel iets anders dan woorden terugnemen. Je ziet Hiddema in zijn reacties op het item ook nergens zeggen dat hij de uitspraken terugneemt die de uitzending hebben gehaald. En zelfs als hij ze terug zou nemen zou dat erg merkwaardig zijn. Hiddema is iemand met het hart op de tong. Waarom zou hij iets belastends zeggen over een goede vriend, om dat even later terug te nemen omdat het zogenaamd niet waar is?

Wat Hiddema zelf vond van de racistische gesprekken blijft vaag. Enerzijds vond hij de 'drek' niet fraai, waar hij op ingreep en er vervolgens niets meer mee te maken wilde hebben. Anderzijds was het 'spielerei' en praat hij het feit dat Baudet hier aan meedeed (kennelijk ook in delen die de uitzending niet haalden) goed. Het beeld ontstaat dat Hiddema de uitspraken niet zo heel erg vond als hij af en toe doet voorkomen (wat zijn goed recht is) en vooral afstand heeft genomen van een actieve rol in de partij vanwege de ophef die de gelekte appjes teweeg brachten.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')