Ryan3 | zaterdag 25 januari 2003 @ 15:34 |
Zo sta ik alom bekend. Als je het koken aan meneer Ryan overlaat dan is de kans 5 tegen 7 dat je de in de topictitel vermelde gerechten krijgt opgediend, zo gaat het verhaal. Nu is het zo dat bovenvermelde gerechten tegenwoordig verfijnd zijn door meer dan 20 jaar kokkerellen en dus likken mijn huisgenoten en gasten hun vingers er bij af. Vraag je me om een stamppotje te maken dan wil de sla-met-spekjes nogwel eens lukken, maar de zuurkool, peen-en-ui en boerenkool mislukken 7 van de 11 keer. Een erwtensoepje ligt ook gevoelig, want zelfs mijn moeder weet daar niet altijd de juiste textuur, aroma en dikte uit te halen. Bovendien is het zeker al weer zo'n 5 jaar geleden dat ik me aan het bereiden van dit brouwsel heb gewaagd... Nee, dan mijn favoriete goentesoepje. Heeeeeerlijk! Wat een lekker kruidig brouwseltje maakt meneer Ryan hier van zeg... Het pièce de la résistance is natuurlijk meneer Ryans chili (con carne). Hiervan zijn 3 ondersoorten te verkrijgen. 1. met bruine boon. 2. met kapucijn. 3 met witte boon in tomatensaus. De witte boon in tomatensaus is meneer Ryans favoriet. Sedert hij voor het eerst met dit zo op het eerste gezicht armzalig product van de schrale grond kennismaakte is hij niet meer weg te denken uit zijn culinaire hartstochten. Als ze aan meneer Ryan op zijn 100ste verjaardag vragen wat het geheim is van zijn lange leven dan komt dit door de verorbering van schier eindeloze hoeveelheden witte bonen in tomatensaus. Overigens is iedere ondersoort ook weer vertakt in ondersoorten rondom de carne. 1. met magere spek blokjes of reepjes (julienne) 2. met gehaktballetjes. 3. varkensreepjes 4. met verse worst. Een oneindige variatie behoort aldus tot de mogelijkheden. laat dus staan die biefstukken en kom gezellig eten bij meneer Ryan. Ook de conversatie is altijd goed... Kortom: nu aan jullie dus de vraag, wat zijn jullie culinaire geneugten in het leven? | |
Karboenkeltje | zaterdag 25 januari 2003 @ 15:40 |
Ook ik sta redelijk bekend om mijn chili. Die heb ik in drie varianten: Mild, voor de gasten waarvan ik weet dat ze niet veel kunnen hebben, heet, voor mij en andere mensen van onderscheid en als laatste heb ik tongverschroeiend, voor de pochers die zeggen dat ze alles kunnen hebben en zij die geen smaakpappillen meer hebben of er vanaf willen. Mijn eigen boerenkool met rookworst en uitgebakken spekjes weet ik zelf ook heel erg te waarderen. | |
fotoloog | zaterdag 25 januari 2003 @ 15:42 |
mijn receptuur voor chili: 500 gr half om half gehakt 1rode+1groene paprika 1 prei 3 uien bruine bonen chilipoeder van de A.H. surinaamse peper(adjoema) zout peper paprikapoeder alles 1 1/2 uur laten sudderen en smullen maar! | |
Ryan3 | zaterdag 25 januari 2003 @ 15:47 |
quote: ![]() | |
fotoloog | zaterdag 25 januari 2003 @ 15:50 |
quote:vooral die adjoema ,die maakt `m echt lekker! | |
punchdrunk | zaterdag 25 januari 2003 @ 15:52 |
nou, persoonlijk ben ik van mening dat mijn eigenverzonnenmaartochwelheelerglekkere curry van kip, boontjes en kokos zeker niet te versmaden is, en ik heb ook al menig positief commentaar gekregen op mijn zuurvlees (traditionel limburgs rundvlees stoofgerecht), mijn onovertroffen tortilla sandwiches, de meesterlijke gegrillde knoflookkippen en mijn watertandopwekkende lamsbout in bokbier. ik ga overigens nu zelf gedroogde tomaten maken. ben benieuwd.. | |
Ryan3 | zaterdag 25 januari 2003 @ 15:54 |
quote:Maak jij van die gehakt trouwens balletjes of niet...? | |
fotoloog | zaterdag 25 januari 2003 @ 15:55 |
quote:lamsbout in bokbier,klinkt ook wel errug lekker! | |
Ryan3 | zaterdag 25 januari 2003 @ 15:55 |
quote:Behoorlijk repertoire zeg... | |
Ryan3 | zaterdag 25 januari 2003 @ 15:55 |
Lamsbout? The silence of the lambs? | |
fotoloog | zaterdag 25 januari 2003 @ 15:56 |
[quote]Op zaterdag 25 januari 2003 15:54 schreef Ryan3 het volgende: [..] Maak jij van die gehakt trouwens balletjes of niet...? | |
punchdrunk | zaterdag 25 januari 2003 @ 15:58 |
quote:we doen ons best he? volgens mij is de cloe gewoon: goeie ingredienten kopen. gelukkig woon ik vlak bij belgie, waar "luxe" producten als steak, pesto, oosterse ingredienten en andere lekkere dingen een stuk goedkoper zijn. anders is het niet te betalen om lekker italliaans of oosters te koken. | |
Ryan3 | zaterdag 25 januari 2003 @ 15:59 |
quote:Deed ik eerst ook altijd, maar dan gaat er wel smaak verloren vind ik. In chili en pasta kneed ik altijd balletjes derhalve. | |
Ryan3 | zaterdag 25 januari 2003 @ 15:59 |
quote:En je moet de tijd hebben... | |
fotoloog | zaterdag 25 januari 2003 @ 16:00 |
zuurkool met kerrie klaarmaken af laten koelen dan in een koekepan opbakken (dan komt er zo`n licht korstje op) dan stoofvlees met een beetje ketjap eroverheen(yummie) een oraal orgasme! | |
Ryan3 | zaterdag 25 januari 2003 @ 16:04 |
In Duitsland heb ik zuurkool in wijn gegeten met aardappelpuree en twee heerlijke worsten, was simpel, maar heeeeeerlijk... Ga ik binnenkort thuis ook weer eens maken... I.p.v. altijd die eeuwige mislukte zuurkoolstampot... | |
fotoloog | zaterdag 25 januari 2003 @ 16:06 |
quote:wat mislukt er bij jou dan? ik vind het niet zo moeilijk om zuurkool te maken! | |
Ryan3 | zaterdag 25 januari 2003 @ 16:08 |
quote:Te lang of te kort doorkoken van de zuurkool. Teveel aardappelen. Spekjes te klein en dus smakeloos... etc... etc... | |
fotoloog | zaterdag 25 januari 2003 @ 16:10 |
[quote]Op zaterdag 25 januari 2003 16:08 schreef Ryan3 het volgende: [..] Te lang of te kort doorkoken van de zuurkool. Teveel aardappelen. Spekjes te klein en dus smakeloos... etc... etc... tja je moet wel ff goed de tijd in de gaten houden. | |
Fester | zaterdag 25 januari 2003 @ 16:10 |
Anders kun je de curry-variant van de zuurkool eens proberen. is een stuk meer vergevingsgezind als 't iets anders uitpakt ![]() Waar ik bekend om sta, is de grote variatie aan ovenschotels. | |
amnesiac | zaterdag 25 januari 2003 @ 16:11 |
Zuurkoolschotel is ook heerlijk ![]() Je doet al gebakken gehakt onderin een ovenschaal met daarbij uitjes, daarvoor doe je al de gekookte zuurkool en tenslotte de aardappelpuree. Zet het in de oven en uiteindelijk smullen maar | |
Ryan3 | zaterdag 25 januari 2003 @ 16:15 |
quote:Gehakt met zuurkool? Is dat lekker? Lijkt trouwens een beetje op shepard's pie. Ongeveer hetzelfde alleen steeds in laagjes en dan met winterpeen en ui. | |
fotoloog | zaterdag 25 januari 2003 @ 16:17 |
quote:klink lekker! die ga ik zeker`s proberen! iemand nog meer smakelijke tips? (wel een smakelijk topic dit!) | |
BE | zaterdag 25 januari 2003 @ 16:40 |
quote:Ik maak dit altijd met nog een beetje tomatenpuree door de gehakt en uitjes. Heerlijk! | |
Ryan3 | zaterdag 25 januari 2003 @ 16:45 |
quote:Zuurkool met gehakt is dus lekker...? Dan ga ik dat volgende week ook maken... | |
fotoloog | zaterdag 25 januari 2003 @ 16:48 |
quote:laat ff weten wat je d`r van vond! | |
Ryan3 | zaterdag 25 januari 2003 @ 16:56 |
quote:Doe ik... | |
Ryan3 | vrijdag 31 januari 2003 @ 15:27 |
quote:Mm, vond het een beetje tegenvallen, misschien teveel aardappelpuree en te weing zuurkool... Volgende keer maar een beetje aan engineren... | |
Vlens_de_Vos | vrijdag 31 januari 2003 @ 19:54 |
Ik kan behoorlijk goed koken, al zeg ik het zelf. Een paar voorbeeldjes: Een makkelijk gerecht: | |
zwijntje | vrijdag 31 januari 2003 @ 22:05 |
Ik ga helemaal watertanden en ben al bezig te bedenken op welke slinkse wijze ik kan regelen dat een van de heren uit dit topic mij zo'n maaltijd gaat voorzetten.... ![]() Lamsbout in bokbier? Klinkt boeiend ... | |
Berserker | zaterdag 1 februari 2003 @ 14:30 |
quote: ![]() ![]() | |
Goofup | zaterdag 1 februari 2003 @ 14:58 |
ik ben macaroni-koning, hehe Ik doe altijd een blikje mais, roerbakgroenten, gehakt, (macaroni), 2 honig pakjes, blikje perzik en een scheut ketjap erdoor. Smaakt erreg goed, hoeft zelfs geen ketchup meer over! |