abonnement Unibet Coolblue
pi_198297622
Beste Fok!-kers,

Vorig jaar heb ik voor het eerst pulled pork gemaakt op de BBQ, en het wat 'serieuzere' BBQ-en smaakte enorm naar meer. Dit jaar ben ik van plan om dit veel meer te doen, en me daarbij natuurlijk ook te richten op andere stukken vlees. Daarom heb ik mijn oude BBQ naar de vuilstort gebracht, en een nieuwe Weber Master Touch 57 cm besteld.

Nu is mijn vraag aan jullie, welke accessoires raden jullie aan om sowieso in huis te hebben?

Ik heb:
- Weber Master Touch 57cm (+ beschermhoes)
- Vleesthermometer (2 probes)
- Briketstarter

Ikzelf dacht aan:
- Uiteraard: briketten/houtskool/rookhout
- Schoonmaakspullen --> wat raden jullie aan?
- Gereedschap (tang/spatel/marinadekwast) --> wat raden jullie aan?
- Char baskets
- Rookbox --> noodzakelijk? Wat is het makkelijkst om te roken?
- Alu folie / alu bakjes

Zie ik dingen over het hoofd? Zijn dingen uit bovenstaand lijstje overbodig?
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 3 maart 2021 @ 09:06:35 #2
74056 crew  ToT
pi_198297798
Rookbox is niet nodig; gewoon hickory houtsnippers (of andere snippers) over de kolen heen tyfen en DIRECT de koepel er op doen zodat het niet gaat branden.

Zo'n starter is wel ideaal.
Voor de zekerheid kun je ook nog een elektrische onkruidbrander aanschaffen om het wat extra aan te jagen als het niet wil branden.
Zelf leg ik altijd wat briketten op de bodem van de bbq, doe daar wat aanmaakblokjes op en als die branden zet ik daarop die starter met een mengsel van houtskool en briketten met ook wat aanmaakblokjes er doorheen. Ook 2 of 3 helemaal er bovenop om de rook van onvolledige verbranding ook wat te laten branden om overlast voor de buurt te verminderen.

Wijzelf zijn afgelopen jaar overgestapt op echt goede kwaliteitsvlees op de bbq, zoals bavette. (ZEER sterke aanrader i.c.m. hickory houtsnippers!)
pi_198297835
Wij gebruiken gewoon de tang, kwast, spatel en ovenschalen uit de keuken. Ik zie het nut er niet zo van in om daar speciale barbecuevarianten voor de kopen.

Ik zou wel investeren in een lekbak en een goede rol alufolie.
Spoilers!
pi_198297853
@fietsie weet iets over een steen voor op de Weber zodat je goed low and slow kunt barbecueën.
Spoilers!
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 3 maart 2021 @ 09:12:11 #5
74056 crew  ToT
pi_198297855
Qua schoonmaken gebruik ik gewoon zo'n soort staalborstel voor de bbq (soms gewoon een normale uit de schuur, maar dat beschadigt het rooster wel aardig) en ontvetter zoals Dasty. Wel ERG goed schoonmaken naderhand, want die troep wil je natuurlijk niet binnen krijgen.

Aanmaakvloeistof heb ik een paar keer geprobeerd, maar dat stinkt als de tering en kan nooit gezond zijn. :N
  woensdag 3 maart 2021 @ 09:30:57 #6
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_198298072
quote:
1s.gif Op woensdag 3 maart 2021 09:12 schreef Lucky_Strike het volgende:
@:fietsie weet iets over een steen voor op de Weber zodat je goed low and slow kunt barbecueën.
Om een goede stabiele temperatuur te kunnen houden, zeker in mijn vrij wind-gevoelige achtertuin, zet ik op het kolenrooster een grote aluminium bak met (heet) water.
Op het grillrooster ligt, boven de kolen, een grote brok natuursteen, en dan op het indirecte gedeelte mijn vlees.

Ik heb het ook wel zonder deze twee gedaan, maar dan vind ik het erg lastig om goed stabiel te blijven met de temperatuur, en voel ik me gedwongen de hele tijd bij de BBQ te blijven, iets wat gewoon niet altijd kan.

Nadeel is wel dat als je een digitale thermometer op afstand gebruikt om te bepalen of je briketten moet bijvullen, de temperatuur drop later komt (door het bufferende effect van water en steen). Je zult dus wel op tijd gebaseerd moeten controleren of er nog voldoende briketten aanwezig zijn.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_198298092
Jammer van die Weber. Beter had je een Rösle gekocht.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_198298127
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_198298144
quote:
7s.gif Op woensdag 3 maart 2021 09:32 schreef vosss het volgende:
Jammer van die Weber. Beter had je een Rösle gekocht.
Te laat. TS heeft geen aankoopadvies meer nodig.

Wat gebruik jij voor gereedschappen e.d. bij je bbq?
Spoilers!
pi_198298164
quote:
1s.gif Op woensdag 3 maart 2021 09:36 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Te laat. TS heeft geen aankoopadvies meer nodig.

Wat gebruik jij voor gereedschappen e.d. bij je bbq?
Een tang. :7
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 3 maart 2021 @ 09:42:27 #11
74056 crew  ToT
pi_198298221
quote:
6s.gif Op woensdag 3 maart 2021 09:37 schreef vosss het volgende:

[..]

Een tang. :7
Leuk dat je je vriendin het vlees laat bakken! *O*]

;)

Neuh, een tang is idd ook het enige wat ik gebruik, en een schraper (en borstels) voor de schoonmaak.
i.p.v. een dure schraper kun je uiteraard ook gewoon een plamuurmes gebruiken.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 3 maart 2021 @ 09:45:56 #12
74056 crew  ToT
pi_198298264
Een tijd geleden had je bij de Jumbo van die spaar-acties voor bbq-benodigdheden. Moet je flink veel zegeltjes sparen en dan nog steeds flink bijlappen om die troep te kunnen kopen, en het is echt niks beter dan spul wat je voor 10% van de prijs bij de Action kunt halen.
Ja, het voelt wat robuuster aan allemaal, maar die borstels slijten net zo hard of misschien zelfs sneller, en verder heeft het allemaal gewoon dezelfde functie.
  Official ESF Kreviewer woensdag 3 maart 2021 @ 09:50:59 #13
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_198298324
quote:
0s.gif Op woensdag 3 maart 2021 09:45 schreef ToT het volgende:
Een tijd geleden had je bij de Jumbo van die spaar-acties voor bbq-benodigdheden. Moet je flink veel zegeltjes sparen en dan nog steeds flink bijlappen om die troep te kunnen kopen, en het is echt niks beter dan spul wat je voor 10% van de prijs bij de Action kunt halen.
Ja, het voelt wat robuuster aan allemaal, maar die borstels slijten net zo hard of misschien zelfs sneller, en verder heeft het allemaal gewoon dezelfde functie.
Goed verhaal.
pi_198298572
quote:
0s.gif Op woensdag 3 maart 2021 09:42 schreef ToT het volgende:

[..]

Leuk dat je je vriendin het vlees laat bakken! *O*
:D
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  woensdag 3 maart 2021 @ 11:29:20 #15
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_198299740
Ik denk dat men jou in dit topic volop advies kan geven:
CUL / BBQ Topic #10 De heerlijke geur van smeulend vleisch
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_198301303
Een want zodat je hete dingen kan aanraken.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_198301978
quote:
7s.gif Op woensdag 3 maart 2021 13:27 schreef dimmak het volgende:
Een want zodat je hete dingen kan aanraken.
Goeie. Wij gebruiken er lashandschoenen voor.

We hebben trouwens ook een set handschoenen dat gebruikt wordt voor het vastpakken van kolen en niets anders.
Spoilers!
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 5 maart 2021 @ 17:43:14 #18
414785 sirdanilot
pi_198340683
quote:
0s.gif Op woensdag 3 maart 2021 09:06 schreef ToT het volgende:
Rookbox is niet nodig; gewoon hickory houtsnippers (of andere snippers) over de kolen heen tyfen en DIRECT de koepel er op doen zodat het niet gaat branden.
Vroeger noemden wij dit gewoon rookmot, waar gaat dat heen met ons taaltje :(
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_198341381
Aanrader...
Wat rookhout is ook altijd wel lekker, vooral wanneer je langzame indirecte garing doet... Dan kun je heel simpel wat houtsnippers in alu folie wikkelen en daar wat gaatjes in prikken. En omdat je langzaam indirect garen op lage temp doet, +/- 150°C kun je de folie met snippers op de kolen leggen. Deksel dicht en het gaat lekker roken. Enzo geeft elk soort hout zijn eigen smaak accenten af aan het vlees.

Afrader is de hoes, hiermee gaat het zweten en stagneerd lucht circulatie... Je krijgt er een schimmelboeltje van...
Beter is een afdakje bouwen en zo zorgen dat je BBQ niet al te vaak te nat wordt.
  vrijdag 5 maart 2021 @ 18:45:23 #20
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_198341639
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 maart 2021 17:43 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Vroeger noemden wij dit gewoon rookmot, waar gaat dat heen met ons taaltje :(
Rookmot is niet hetzelfde als snippers.
Spoilers!
pi_198343108
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 maart 2021 18:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
Rookmot is niet hetzelfde als snippers.
Maar het rookt beide... :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')