abonnement Unibet Coolblue
pi_199668824
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 mei 2021 21:30 schreef Quoi het volgende:
Ah nee, 2 maanden is lang. Ik dacht alleen maar dat ze iets op het niveau van gedrag konden betekenen. Ben benieuwd wat er dan wordt bedoeld met het seintje sterker laten worden.
Ik ook, denk dat het wel gedeelte gedrag is. We zullen zien.
pi_199754139
Mijn kleuter mag na de zomervakantie naar groep 3 (ze wordt pas eind oktober 6, dus een vroege leerling)! Ze is er zelf dolgelukkig mee, want ze kan al heel behoorlijk lezen en schrijven.

Ik hoorde dat haar beste vriendinnen in groep 2 blijven (zijn respectievelijk 2 weken ouder en jonger dan mijn meisje), en dat vindt ze niet eens erg ("Maar die zie ik dan nog wel bij het buitenspelen!").

Zo trots op haar O+
Zo trots zelfs dat ik die afzichtelijke sandalen met lichtjes voor haar heb gekocht omdat ze er verliefd op was :')
  maandag 7 juni 2021 @ 09:48:57 #203
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_199779355
Wat goed zeg @MorganLeFay! Wel een dingetje dat ze niet meer bij haar vriendinnetjes zit. Ik zou dat geloof ik wel heel belangrijk vinden. Maar goed, als ze het zelf graag wil en zo hard gaat in ontwikkeling :)

Wij hadden zwemles op de laaaaaaaaange baan geschoven. Hij staat op een lange wachtlijst, want had er nog geen interesse in en is niet zo'n waterrat op zijn zachtst gezegd. Eerst maar wat meer watervrij worden en mooie bijkomstigheid is dat we er tzt ook meer bij betrokken kunnen zijn (vanwege coronamaatregelen). Maar nu wil hij! Nu als een dolle op zoek naar iets met een kortere wachtlijst én komende weken maar een beetje vrijzwemmen :s)
pi_199784535
quote:
0s.gif Op maandag 7 juni 2021 09:48 schreef Quoi het volgende:
Wat goed zeg @:MorganLeFay! Wel een dingetje dat ze niet meer bij haar vriendinnetjes zit. Ik zou dat geloof ik wel heel belangrijk vinden. Maar goed, als ze het zelf graag wil en zo hard gaat in ontwikkeling :)

Wij hadden zwemles op de laaaaaaaaange baan geschoven. Hij staat op een lange wachtlijst, want had er nog geen interesse in en is niet zo'n waterrat op zijn zachtst gezegd. Eerst maar wat meer watervrij worden en mooie bijkomstigheid is dat we er tzt ook meer bij betrokken kunnen zijn (vanwege coronamaatregelen). Maar nu wil hij! Nu als een dolle op zoek naar iets met een kortere wachtlijst én komende weken maar een beetje vrijzwemmen :s)
Ja, ik had er - geloof ik - meer moeite mee dan A dat ze niet meer bij haar besties in de klas zit :')
Heb er veel met haar over gepraat dit weekend, maar ze wil gewoon heel graag echt lezen en schrijven. Ze heeft ook eens opgemerkt dat ze wel nieuwe vriendinnetjes maakt (misschien komt het ook wel doordat ze op de bso wel met andere kinderen moet spelen).

Wat leuk dat Max wil gaan zwemmen! Zo rond de 5 jaar is prima om te beginnen. A gaat pas sinds begin dit jaar met wat meer enthousiasme en ze durft ook steeds meer. Is de wachtlijst bij het kleinere zwembad hiero in de stad niet iets korter dan bij die afgelegen grote? Hoorde dat vooral de zaterdaglijst heeeeeel lang is.
pi_199785203
Morgan, wat fijn voor haar, dat ze door mag naar groep 3 en daar zo blij van wordt!

Hier wordt het groepje van 4 vrienden (mijn jongste zoon, 2 vriendjes en 1 vriendinnetje) in de nieuwe klas opgesplitst. Ik mocht aangeven wat ik liever had, overstappen met de 2 vriendjes of met het ene vriendinnetje. Vanwege de dynamiek met de 3 jongens onderling (DRUK!) leek het me beter om voor het meisje te kiezen. De jongste is meer van het leve-de-lol en waar heb je dat lezen toch in hemelsnaam voor nodig?? Dus ik denk dat het beter is als hij met zijn vriendinnetje in een wat rustiger setting in groep 3 kan starten.

Quoi, wat leuk dat Max nu graag op zwemles wil!! Wij zijn gestart toen A. bijna 5 was, in groepjes van 12 kinderen. Helaas wilde hij liever spelen dan serieus bezig zijn (zie vorige alinea :') ). In augustus vorig jaar kregen wij het advies om over te stappen naar groepjes van 4, zodat de meester of juf er beter 'bovenop' kan zitten. Na 9 maanden zwemles zat hij nog steeds in badje 1, niet zo heel motiverend... Maar door alle lockdown perikelen en bedroevend slechte administratie van het zwembad (hij zou bovenaan de wachtlijst komen, maar dat is tot 3x toe misgegaan) mocht hij afgelopen zaterdag eindelijk weer starten. Hij is in februari 6 geworden, dus ik hoop dat hij nu echt snel kan doorpakken. Qua kracht zal hij er nu ook beter voor staan.
Venus in pocketformaat
© loveli
  maandag 7 juni 2021 @ 20:59:07 #206
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_199788264
quote:
0s.gif Op maandag 7 juni 2021 16:53 schreef Phaidra het volgende:
Qua kracht zal hij er nu ook beter voor staan.
Zeker dat! Ik merk ook dat hij nu ook ineens sterker is. Hij is er klaar voor gewoon :s) Balen dat het zo'n rompslomp was met het zwembad. Maar waarschijnlijk rolt hij glansrijk door naar zijn diploma.

En dat opsplitsen ja, dat gaat komen bij groep 3. Ben benieuwd hoe dat bij onze drie-eenheid gaat. Ook beste maatjes, alleen ik zie ze de laatste tijd qua ontwikkeling uit elkaar groeien waardoor ik niet weet of ze volgende zomer alle drie naar groep 3 gaan. Afijn, dat is voorlopig nog ver van ons bed.

Hij speelde vanmiddag met 2 meisjes op het schoolplein na judoles. Wat een verademing, leuk rustig spelen. Wel rondrennen en rollenspellen, maar niet dat eeuwige geschreeuw en gestoei. Er giert de laatste tijd nogal wat testosteron over dat schoolplein als Max met zijn gebruikelijke maatjes speelt :')

Het blijft elke dag weer hameren op: niet schreeuwen, we staan dichtbij 8)7 Verder is het zo'n zachtaardige lieverd, wát een contrasten af en toe.
  maandag 7 juni 2021 @ 21:45:26 #207
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_199789027
Wat leuk dat A naar groep 3 gaat Morgan *O*
N ook, die is er ook wel klaar voor, ook al zal zij ook de jongste van de klas zijn.

Met zwemmen gaat het ook prima, godzijdank waren we precies voor de eerste lockdown begonnen 8)7 maar met vele onderbrekingen zijn we inmiddels in het 4e van de 5 badjes beland. Geen idee hoe lang de wachtlijsten nu zijn, maar heel wat kinderen in haar klas zijn nog niet eens begonnen...

Vandaag was ik mee naar het park wandelen met de hele klas :P inderdaad ook zo'n kluwen jongetjes die enorm wild zijn, steeds grenzen opzoeken (niet netjes in de rij lopen, vieze woorden roepen, niet meedoen met liedjes zingen) en ook totaal niet luisteren als je ze terechtwijst. N speelt liever ook niet met hun, vooral met een paar van de wat stillere jongens en een aantal meisjes. Daar heeft ze ook vaak speelafspraakjes mee, erg gezellig O+
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_199789033
Ik heb hem voor 3 zwemscholen ingeschreven, maar van niks iets terug gehoord. Eentje was een eenmanszaak en die heeft zichzelf tegen een boom gereden :X toen ik dat hoorde nog bij 2 andere een mail gestuurd maar blijkbaar zijn e zo druk dat terugmailen niet op hun prioriteitenlijst staat. Ik had gedacht zo rond september te beginnen, maar ik ben er bang voor.

Hij blijft tot januari nog in de zelfde klas met 4 dagen de zelfde juf, daarna splitsen ze groep 2. Een deel bij groep 1(de jongsten) en de rest bij groep 3. Mocht hij dan bij groep 3 komen krijgt hij een andere juf, anders houdt hij de zelfde nog.

Ik heb onze zoon gisteren zo blij gemaakt door naar monkeytown te gaan nu het weer mag O+
Ik zat alleen aan de andere kant van de hal dus hoorde niet dat hij niet meer naar beneden durfde. Gelukkig hielp een andere moeder hem.
pi_199796189
Quoi, de zwemvereniging waar O zwemt heeft op een aantal dagen direct plaats. Ik weet niet waar je heen bent verhuisd, maar als dat aan mijn kant van de A13 is, is dat wellicht ook nog een optie. Onze ervaring met de zwemvereniging is overigens heel positief. Hij zwemt nu in een groepje van 5 met 2 juffen. Uitgaande van elke week les was de zwemvereniging daarnaast ook nog goedkoper dan via de organisatie die de gemeente in de arm heeft genomen voor zwemlessen.

O zat dit jaar al in groep 2/3 en dat was voor hem echt een uitkomst. Hij kon nog lekker spelen maar ook aansluiten bij groep 3-werkjes wanneer hij wenste. We hebben toevallig vrijdag de formatie doorgekregen, volgend jaar is die combinatie er helaas niet maar zijn er drie echte kleuterklassen (in een school met maar 9 klassen...), ouders van kinderen uit groep 1 waren wel een beetje teleurgesteld. Volgend jaar gaat hij dus sowieso naar groep 3/4, ik heb alleen geen idee of ze de groepen dan nog door elkaar gaan gooien. O is een allemans vriendje dus maakt voor hem ook weinig uit. De juf gaf hier overigens ook aan dat kleutervriendschappen vaak nog heel vergankelijk zijn. Dat kan nog zomaar wisselen/vormen, en ik herken dat ook wel van mijn eigen schooltijd eigenlijk, mijn beste vriend kreeg ik in groep 3 pas.

Hier schuiven kinderen geboren tot november overigens automatisch door naar groep 3, tenzij er een reden is om daarvan af te wijken. Die kinderen zijn ook in groep 1 al gestart aan het begin van het schooljaar. O is qua leeftijd dus gemiddeld, er zijn er relatief veel jarig in september en oktober. Ik ben wel benieuwd wat ze met mijn jongste officieel-nog-niet-kleuters gaan doen. Of ze de huidige twee kleuterklassen gaan verdelen over 3, of van de derde klas juist een nieuwe startgroep gaan maken. Maar het maakt de meiden weinig uit denk ik.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_199799945
@FlyingFish kindjes die eind oktober 4 worden beginnen dan eind augustus dan al op school? Ik zou dat best heftig hebben gevonden bij Willem, die was daar echt nog niet aan toe (en nog niet zindelijk :X) Het is een eind oktober kind.

Willem zit nu dus in groep 1 en wordt in oktober 6. Kinderen uit oktober / november en december zijn hier altijd bespreekgevallen en ik merk gewoon dat het een hele goede beslissing is geweest voor hem. Hij was in september echt nog niet toe aan groep 2 en nu maakt hij enorme sprongen.
Z’n 2 besties (ook een uit oktober en de ander uit november) zitten beide nog in groep 1
pi_199799999
En Willem heeft donderdag z’n eerste zwemles!
Dat zou eigenlijk afgelopen donderdag zijn, maar toen zat ie in quarantaine ;(
Hij heeft er zin in *O*
  dinsdag 8 juni 2021 @ 21:22:25 #212
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_199800152
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juni 2021 21:09 schreef Adrian4 het volgende:
En Willem heeft donderdag z’n eerste zwemles!
Dat zou eigenlijk afgelopen donderdag zijn, maar toen zat ie in quarantaine ;(
Hij heeft er zin in *O*
*O* Succes!

quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juni 2021 15:28 schreef FlyingFish het volgende:
Quoi, de zwemvereniging waar O zwemt heeft op een aantal dagen direct plaats. Ik weet niet waar je heen bent verhuisd, maar als dat aan mijn kant van de A13 is, is dat wellicht ook nog een optie. Onze ervaring met de zwemvereniging is overigens heel positief. Hij zwemt nu in een groepje van 5 met 2 juffen. Uitgaande van elke week les was de zwemvereniging daarnaast ook nog goedkoper dan via de organisatie die de gemeente in de arm heeft genomen voor zwemlessen.
We zijn aan "jouw kant" gaan wonen ;) En inderdaad, daar zijn toch wel mogelijkheden zat. We hebben nu al een zwemschool gevonden waar hij na onze vakantie kan beginnen.
pi_199801639
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 juni 2021 21:06 schreef Adrian4 het volgende:
@:FlyingFish kindjes die eind oktober 4 worden beginnen dan eind augustus dan al op school? Ik zou dat best heftig hebben gevonden bij Willem, die was daar echt nog niet aan toe (en nog niet zindelijk :X) Het is een eind oktober kind.

Willem zit nu dus in groep 1 en wordt in oktober 6. Kinderen uit oktober / november en december zijn hier altijd bespreekgevallen en ik merk gewoon dat het een hele goede beslissing is geweest voor hem. Hij was in september echt nog niet toe aan groep 2 en nu maakt hij enorme sprongen.
Z’n 2 besties (ook een uit oktober en de ander uit november) zitten beide nog in groep 1
Uiteraard kijken ze daarbij wel naar het kind, ouders maken uiteindelijk de beslissing of hun kind er klaar voor is. Maar in principe mag iedereen die tot de herfstvakantie jarig is sowieso begin van het schooljaar starten. Wel starten ze hier standaard met halve dagen bij nieuwe leerlingen. Em en Lala gaan ook nog steeds halve dagen (nu vier dagen per week, de 19e zijn ze jarig).

Ik heb sowieso het idee dat de ontwikkeling heel erg in sprongen gaat. O heeft de eerste tijd bij de kleuters vrij weinig ontwikkeling doorgemaakt, daarna juist een flinke sprong en toen stond het weer een tijdje stil. Als je dan je sprong net iets later maakt kan dat een flink verschil lijken.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_199808757
quote:
0s.gif Op maandag 7 juni 2021 21:45 schreef Nazil het volgende:
Ik heb hem voor 3 zwemscholen ingeschreven, maar van niks iets terug gehoord.
Hoe werkt dat dan met inschrijven?
Bij de zwemschool waar wij naar neigen, kun je alleen inschrijven als je meteen een aanbetaling doet. Lijkt me niet dat je je kind dan bij 3 zwemscholen inschrijft als je elke keer een aanbetaling kwijt bent :)
Hangt misschien ook per zwemschool af??

Simon wordt in juli 4, maar vanwege de wachtlijsten overwegen we om hem nu al in te schrijven, zodat ie rond zijn 5e kan beginnen.
pi_199809650
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juni 2021 17:41 schreef TolstoiFan het volgende:

[..]

Hoe werkt dat dan met inschrijven?
Bij de zwemschool waar wij naar neigen, kun je alleen inschrijven als je meteen een aanbetaling doet. Lijkt me niet dat je je kind dan bij 3 zwemscholen inschrijft als je elke keer een aanbetaling kwijt bent :)
Hangt misschien ook per zwemschool af??

Simon wordt in juli 4, maar vanwege de wachtlijsten overwegen we om hem nu al in te schrijven, zodat ie rond zijn 5e kan beginnen.
Je kan ook eerst informeren naar de wachtlijsten, hebben wij ook gedaan. En die verschillen ook enorm per regio, O kon in principe direct beginnen toen ik informeerde. Bij de lokale zwemschool overigens nog niet, daar was de wachttijd twee maanden.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_199818451
Hoi,
Lang geleden dat ik wat postte op fok.
Emmy is alweer bijna 5 en ik zoek een leuk cadeau.
Is de Osmo creative kit leuk? Ervaringen?
pi_199819408
Ik zou die vraag in het speelgoedtopic plaatsen Arja. Ik weet dat iemand spul van Osmo had een paar jaar terug.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_199820400
Osmo O+ Sjaak vindt dat erg leuk om te spelen. We mogen het af en toe lenen van zijn begeleidster en hij speelt het dan dagelijks.
pi_199825720
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juni 2021 23:26 schreef FlyingFish het volgende:

[..]

Uiteraard kijken ze daarbij wel naar het kind, ouders maken uiteindelijk de beslissing of hun kind er klaar voor is. Maar in principe mag iedereen die tot de herfstvakantie jarig is sowieso begin van het schooljaar starten. Wel starten ze hier standaard met halve dagen bij nieuwe leerlingen. Em en Lala gaan ook nog steeds halve dagen (nu vier dagen per week, de 19e zijn ze jarig).

Ik heb sowieso het idee dat de ontwikkeling heel erg in sprongen gaat. O heeft de eerste tijd bij de kleuters vrij weinig ontwikkeling doorgemaakt, daarna juist een flinke sprong en toen stond het weer een tijdje stil. Als je dan je sprong net iets later maakt kan dat een flink verschil lijken.
Fijne school hebben jullie O+

Willem heeft 1,5 jaar op de wachtlijst gestaan, maar had vandaag dus zijn eerste zwemles. In zijn groepje zaten twee meisjes uit de klas en het kwam helemaal goed. Hij was daar super blij aan het zijn *)
Maar ik snap nog niet goed hoe hij daar zwemmen leert, het was vooral spetteren in het water. Maar ik heb geen verstand van zwemles uiteraard :@
pi_199825931
Is het ook bij Swimscool toevallig? Want dat is dus veel spetteren, maar ook meteen zonder bandjes het water in.
Ik zie nu al hoeveel S. durft in het water en zichzelf een beetje meer kan redden, terwijl hij pas in november begon met SpetterHelden en net 3 weken bezig is met SuperSpetters.
Hij heeft er zo’n lol in en dat vind ik al goud waard (met zelf een behoorlijk zwemles-trauma en alleen diploma a op zak :{ ).

Hoi Arja :W hoe is het met jullie?
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_199826482
Wij zijn ook erg blij met onze school Adrian! En dat terwijl we er waarschijnlijk niet eens waren gaan kijken als ze niet toevallig net de dichtstbijzijnde kinderopvang hadden geopend :X

Volgens mij beginnen ze bij zwemles eerst met watervrij maken en dat is vooral spelen. O leert bijvoorbeeld met zijn hoofd onder water gaan en dan zijn ogen open doen, en ringen ‘opduiken’. En drijven oefenen ze veel. Pas in badje 2 gaan ze iets met slagen doen volgens mij. En ze gebruiken hier volgens mij niet de methode die LeSage noemde.

O was in ieder geval overtuigd dat hij nu kan zwemmen, die sprong afgelopen weekend zo het water in als eerste, en weigerde nog te wachten bij de wildwaterbaan (de 1e keer, daarna heeft hij op zijn kop gekregen en probeerde hij in de buurt te blijven). Maar in de ene minuut dat hij zonder zwemvest mocht zakte hij nog zo onder water.

We zijn in hof van Saksen geweest afgelopen weekend. Erg mooi park en een wildwaterbaan die redelijk rustig is, dus erg geschikt voor kleuters (Lala vond hem ook geweldig, had het liefst niets anders gedaan). En de verschillende clubjes die ze daar hebben zijn ook erg leuk, al is alleen de knutselclub echt geschikt voor kleuters, de rest is vanaf 8 dus we moeten over een jaar of 4 sowieso nog maar eens terug, ook omdat ze dan de recordbrekende glijbanen mogen doen. Het is een erg duur park (schoonvader betaalde *O*) maar de prijs-kwaliteitverhouding is ook goed.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_199828176
Dat is een goede FF

Mevrouw cactus: welke set speelt hij mee? Het is vooral tekenen toch en dat het dan tot leven komt?
Maar dus wel goed voor uren vermaak?
Het is best duur en ze houdt erg van tekenen. Maar heb al vaker cadeaus gekocht waar ze dan nauwelijks mee speelde. Ze is dan soms nog blijer met een stuiterbal met glitters dan met het poppenhuis dat ze zo graag wilde :')

Leseage hoe is het met jou en jouw zoons?
Met ons gaat het goed. Emmy vindt school superleuk en is leergierig. Ze houdt van tekenen en spelen met veel fantasie. Ze heeft een enorme woordenschat en stelt soms leuke vragen, zoals laatst: wijzend naar haar knieholtes: mama zijn dit je hurken?
Ik zeg nee dat zijn je knieholtes en ga op mijn hurken zitten en zeg dat. Maar mama als je op je hurken gaat zitten, waar zijn dan je hurken?

Verder is ze in de ban van haar vijfde verjaardag. Nieuwe jurk gekocht, feestje bij ballorig gepland. Daar wil ze al een jaar heen. En vorige week voor het eerst weer wezen zwemmen, prachtig vond ze dat.

Motorisch is ze onzeker. Fietsen zonder zijwieltjes lukt nog niet zo, maar ze wil het meteen en zonder te vallen perfect kunnen. Ik voorzie ook problemen met zwemles in september. Ze wil geen water in haar ogen etc. Ik zie wel dat ze meer begint te durven bv op het klimrek. En ze kan hard rennen
pi_199830281
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juni 2021 17:41 schreef TolstoiFan het volgende:

[..]

Hoe werkt dat dan met inschrijven?
Bij de zwemschool waar wij naar neigen, kun je alleen inschrijven als je meteen een aanbetaling doet. Lijkt me niet dat je je kind dan bij 3 zwemscholen inschrijft als je elke keer een aanbetaling kwijt bent :)
Hangt misschien ook per zwemschool af??

Simon wordt in juli 4, maar vanwege de wachtlijsten overwegen we om hem nu al in te schrijven, zodat ie rond zijn 5e kan beginnen.
Hier kan je overal vrijblijvend inschrijven, wordt veel gedaan. Maar aangezien ik bij 2 officieel heb ingeschreven maar alleen bij 1 wat terug heb gehoord, ben ik bang dat het die wordt. Had liever de andere gehad omdat die persoonlijker en sneller is maar goed.
  vrijdag 11 juni 2021 @ 14:49:58 #224
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_199831928
Wij hebben dan maar dubbel inschrijfgeld betaald. We zullen er niet failliet door gaan. Hij gaat nu naar een zwemles waarbij er één diep bad is waar ze met zwemvestjes in gaan. Aldaar wordt dan gekeken naar verdere differentiatie.

Leuk om over Emmy te lezen @Arja ! Alles op zijn (haar ;) ) tijd.

Ik ben net gevaccineerd *O*
pi_199854769
Hoi Q. :W

Hoe is het met jou en M.?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')