Ziet er lekker uitquote:Op zaterdag 1 mei 2021 17:58 schreef AnneX het volgende:
Het kwam ervan: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1190934/dadelkoekjes
[ link | afbeelding ]
Meer werk dan ik dacht door het balletjes rollen van deeg en van de dadelpasta.
Dat weer in elkaar vouwen en balletjes van rollen. En 8 minuutjes langer in de combi oven.
Uiteindelijk prima koekje met vulling in balans: niks overheersend van dadel of walnoot of kaneel.
Welk recept heb je hiervoor gebruikt? Ziet er erg lekker uit!quote:Op maandag 3 mei 2021 21:02 schreef laziness het volgende:
Wat een heerlijke en ook hele vrolijke baksels hier! Ik hou van regenbogen en sprinkels in alle kleuren
Ik maakte strawberry bread met verse Hollandse aardbeien. Volgens mijn twee heren in de top 3 van lekkerste baksels ooit dus…
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Goed geluktquote:Op donderdag 13 mei 2021 13:38 schreef Hupje het volgende:
In het tijdschrift Okki zag mijn kleuter een recept voor drollen. En ik mocht helpen...
[ afbeelding ]
OH! Bokkenpootjescreme, dat klinkt echt heel lekker. Heb je een recept ?quote:Op maandag 17 mei 2021 10:01 schreef Yinny het volgende:
Mijn verjaardagstaart van afgelopen vrijdag!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Chocoladetaart met bokkenpootjescreme, chocolade botercrème en chocoladeglazuur!
Heel makkelijk! Een pak bokkenpootjes in de keukenmachine fijnmalen, 250ml slagroom opkloppen en dat met elkaar vermengenquote:Op maandag 17 mei 2021 10:23 schreef Debsterr het volgende:
[..]
OH! Bokkenpootjescreme, dat klinkt echt heel lekker. Heb je een recept ?
Thanks en nog gefeliciteerd natuurlijkquote:Op maandag 17 mei 2021 11:43 schreef Yinny het volgende:
[..]
Heel makkelijk! Een pak bokkenpootjes in de keukenmachine fijnmalen, 250ml slagroom opkloppen en dat met elkaar vermengen
Dank je welquote:Op maandag 17 mei 2021 11:44 schreef Debsterr het volgende:
[..]
Thanks en nog gefeliciteerd natuurlijk
Ik denk dat dat het niet is. Wat daar beschreven wordt was niet mijn ervaring. De cakejes rezen gewoon en zagen er geslaagd uit. Het spul dat ik gebruikt heb was wel van dat merk, maar zat in een zak.quote:Op maandag 28 juni 2021 22:11 schreef Bleie het volgende:
Ligt misschien aan de zoetstof? Ik kom bijv dit artikel tegen: https://www.kokenmetkarin(...)met-canderel-stevia/.
En 50 g erythritol heeft de zoetkracht van 34 gram suiker ongeveer...quote:Op dinsdag 29 juni 2021 11:48 schreef Elleska het volgende:
Heb je naar de dosering van het gebruikte zoetstof gekeken?
"1 theelepel Canderel Green Crunchy geeft dezelfde zoetkracht als 1 theelepel suiker."
"Als je een weegschaal gebruikt, moet je er rekening mee houden dat Canderel Green Crunchy 10 keer lichter is dan suiker. Als je bijvoorbeeld 100g suiker nodig hebt, hoef je slechts 10g Canderel Stevia poeder te gebruiken."
https://www.canderel.nl/n(...)nderel-green-crunchy
De gebruikte 50 gram zoetstof staat gelijk aan 500gram suiker.
Hoe zou je de nasmaak omschrijven? Want mij lijkt de hoeveelheid bakpoeder op dit redelijk kleine recept vrij groot?quote:Op maandag 28 juni 2021 21:19 schreef HiZ het volgende:
Ik hoop dat dit het juiste topic is, maar ik heb een vraag over waarom de onderstaande cake echt ongelooflijk goor smaakt. De eerste hap was nog redelijk 'zo, het lijkt wel echt cake', maar daarna is het vies met een nasmaak die niet weg lijkt te willen.
160 gr amandelmeel
4 eieren (M)
125 gr roomkaas
50 gr roomboter, ongezouten
50 gr erythritol
2 tl bakpoeder
2 tl vanille extract
snufje zout
Ik heb dit recept gevolgd, waarbij ik voor de roomkaas mascarpone heb gebruikt en voor de erythrirol Canderel green crunchy. Ik wil per se een keto vriendelijke cake proberen te bakken. Maar dit was met afstand het smerigste wat ik ooit heb gegeten,. Iemand enig idee waar het fout kan zijn gegaan? En belangrijker nog; hoe kan ik een keto vriendelijke cake bakken die niet smaakt alsof ik mezelf definitief van de cake af wil hebben?
Metalig.quote:Op donderdag 1 juli 2021 23:07 schreef Travok het volgende:
[..]
Hoe zou je de nasmaak omschrijven? Want mij lijkt de hoeveelheid bakpoeder op dit redelijk kleine recept vrij groot?
En uit ervaring weet ik dat teveel bakpoeder verschrikkelijk smerig is en die smaak blijft ook lang hangen.
Mag ik het recept wat je gebruikt hebt? Dit lijkt me een lekkere manier om mijn overschot aan aardbeien weg te werken!quote:Op maandag 3 mei 2021 21:02 schreef laziness het volgende:
Ik maakte strawberry bread met verse Hollandse aardbeien. Volgens mijn twee heren in de top 3 van lekkerste baksels ooit dus…
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |