Ik gebruik ook Rutger zijn recept, 2 dus.quote:Op vrijdag 26 februari 2021 19:22 schreef MaJo het volgende:
Gelijk nog een vraag: ik gebruik nu het recept van Rutger bakt voor de banketbakkersroom. Ik heb even mijn "vaste" bakboek erbij gepakt uit nieuwsgierigheid of dat recept hetzelfde is. Er blijkt echter een groot verschil: in het recept van Rutger bakt worden 2 eierdooiers gebruikt en in mijn bakboek 6. Ik vind dit nogal een verschil Hoeveel eidooiers gebruiken jullie?
3quote:Op vrijdag 26 februari 2021 19:22 schreef MaJo het volgende:
Gelijk nog een vraag: ik gebruik nu het recept van Rutger bakt voor de banketbakkersroom. Ik heb even mijn "vaste" bakboek erbij gepakt uit nieuwsgierigheid of dat recept hetzelfde is. Er blijkt echter een groot verschil: in het recept van Rutger bakt worden 2 eierdooiers gebruikt en in mijn bakboek 6. Ik vind dit nogal een verschil Hoeveel eidooiers gebruiken jullie?
Ik heb inderdaad het recept aangehouden en er 2 gebruiktquote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:33 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Ik gebruik ook Rutger zijn recept, 2 dus.
sws eerst laten opstijven hè voordat je het gaat kloppen, of bedoelde je dat ook? En het beste is pas vOOr gebruik even opkloppen dan is het mooier. En wanneer je het laat afkoelen vershoudfolie op ( ja echt er op, niet zwevend erboven zoals normaal gedaan wordt met folie) het room leggen om velvorming tegen te gaan.quote:Op vrijdag 26 februari 2021 18:47 schreef MaJo het volgende:
Ik ga morgen een poging doen tot het maken van een chocolade-frambozentaart. Een van de onderdelen is banketbakkersroom en ik wil deze vanavond al maken zodat ik morgen een stap over kan slaan. Nu zie ik dat er in het recept staat dat je het mengsel vlak voor gebruik met de mixer op moet kloppen. Zal ik dan het mengsel in de koelkast zetten en deze morgen opkloppen of het geheel opkloppen en dan in de koelkast zetten?
Ik gebruik altijd een hele lange schaal zodat het niet erg hoog is en sneller afkoelt. Het is beter voor je koelkast om het er pas in te zetten wanneer het lauw is maar als je al gaat slapen zou ik het er gewoon vast indoen .quote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:43 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ik heb inderdaad het recept aangehouden en er 2 gebruikt
Het staat nu af te koelen op het aanrecht en het blijft erg heet. Wanneer kun je het in de koelkast zetten? Het lijkt me niet echt goed als het nog erg warm is?
Ik ga het inderdaad pas morgen gebruiken als ik de taart ga bakken, dan kan het de hele nacht opstijven De folie zit er inderdaad echt opgeplaktquote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:46 schreef madeliefff het volgende:
[..]
sws eerst laten opstijven hè voordat je het gaat kloppen, of bedoelde je dat ook? En het beste is pas vOOr gebruik even opkloppen dan is het mooier. En wanneer je het laat afkoelen vershoudfolie op ( ja echt er op, niet zwevend erboven zoals normaal gedaan wordt met folie) het room leggen om velvorming tegen te gaan.
Ik las in het recept al over een lage schaal maar ik dacht dat dat wel mee zou vallen, dat had ik verkeerd Ik ga inderdaad zo slapen dus ik ga het in de koelkast zetten, het staat inmiddels al 3 uur op het aanrechtquote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:48 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Ik gebruik altijd een hele lange schaal zodat het niet erg hoog is en sneller afkoelt. Het is beter voor je koelkast om het er pas in te zetten wanneer het lauw is maar als je al gaat slapen zou ik het er gewoon vast indoen .
Oo dat is erg lang ja haha.succes met je taart vastquote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:53 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ik ga het inderdaad pas morgen gebruiken als ik de taart ga bakken, dan kan het de hele nacht opstijven De folie zit er inderdaad echt opgeplakt
[..]
Ik las in het recept al over een lage schaal maar ik dacht dat dat wel mee zou vallen, dat had ik verkeerd Ik ga inderdaad zo slapen dus ik ga het in de koelkast zetten, het staat inmiddels al 3 uur op het aanrecht
Je zou het trouwens Alsnog in een andere schaal kunnen doenquote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:53 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ik ga het inderdaad pas morgen gebruiken als ik de taart ga bakken, dan kan het de hele nacht opstijven De folie zit er inderdaad echt opgeplakt
[..]
Ik las in het recept al over een lage schaal maar ik dacht dat dat wel mee zou vallen, dat had ik verkeerd Ik ga inderdaad zo slapen dus ik ga het in de koelkast zetten, het staat inmiddels al 3 uur op het aanrecht
Bedankt, ik zal morgen een verslagje postenquote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:54 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Oo dat is erg lang ja haha.succes met je taart vast
Dat had ik ook nog kunnen doen ja, gelukkig is het inmiddels genoeg afgekoeldquote:Op vrijdag 26 februari 2021 23:02 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Je zou het trouwens Alsnog in een andere schaal kunnen doen
Dat kan ik een volgende keer ook doen, goeie tipquote:Op zaterdag 27 februari 2021 00:13 schreef AnneX het volgende:
Vorige week zette ik de custard (van de Portugese taartjes) in een wijde plastic slakom in de gootsteen met koud water. Met folie erop. Dat ging best snel met afkoelen.
Wow dat ziet er goed uit! Was het ook lekker?quote:Op zaterdag 27 februari 2021 14:50 schreef Yinny het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik had 7 lagen, maar aangezien we maar met 3 personen zijn en het met stapelen hoog werd, 5 lagen gebruikt.
Heb je dan wel zelf bakpoeder toegevoegd?quote:Op zaterdag 27 februari 2021 19:44 schreef MaJo het volgende:
[..]
Wow dat ziet er goed uit! Was het ook lekker?
Ik ben bijna klaar met mijn chocolade frambozentaart, dat bleek nog een hele uitdaging met een baby in huis. Normaal gesproken doet hij een lange middagtuk maar uiteraard vandaag niet dus ik heb de taart in etappes gemaakt. Het biscuit staat nu af te koelen maar het lijkt niet erg hoog te zijn, ik ben benieuwd of ik er 3 lagen uit kan snijden.
Dit hoeft toch niet met zelfrijzend bakmeel? In het recept stond bloem, ik heb tarwebloem gebruikt.
Kreeg het daardoor wat chemisch? Dat is wel jammer!quote:Op zaterdag 27 februari 2021 20:29 schreef Yinny het volgende:
[..]
Heb je dan wel zelf bakpoeder toegevoegd?
De taart was lekker, maar ik vond de hoeveelheid kleurstof wat ik moest gebruiken wel erg veel. Dat proefde ik ook terug
De botercrème op basis van lammetjespap was heel erg lekker en voor herhaling vatbaar.
Zelfrijzend bakmeel is bloem met bakpoeder toegevoegd. Dus als je dat eerste vervangt door gewoon tarwebloem idd bakpoeder toevoegenquote:Op zaterdag 27 februari 2021 20:37 schreef MaJo het volgende:
[..]
Kreeg het daardoor wat chemisch? Dat is wel jammer!
Had ik bakpoeder toe moeten voegen? Dat staat niet in het recept
Maar in het recept stond bloem, had ik dat dan meteen moeten toevoegen? Ik ben altijd vrij letterlijk als het gaat om recepten lezenquote:Op zaterdag 27 februari 2021 20:40 schreef Yinny het volgende:
[..]
Zelfrijzend bakmeel is bloem met bakpoeder toegevoegd. Dus als je dat eerste vervangt door gewoon tarwebloem idd bakpoeder toevoegen
Het recept van rutgerbakt toch? Daar wordt gewoon bloem gebruikt. Als ik zijn foto bekijk, zijn zijn lagen ook maar smal. Heb je dezelfde grootte vorm gebruikt? Een iets grotere vorm geeft natuurlijk ook een lagere biscuit. Daar zijn omrekenhulpjes voor: https://rutgerbakt.nl/bakhulp/omrekentabel-bakvormen/quote:Op zaterdag 27 februari 2021 19:44 schreef MaJo het volgende:
het lijkt niet erg hoog te zijn, ik ben benieuwd of ik er 3 lagen uit kan snijden.
Dit hoeft toch niet met zelfrijzend bakmeel? In het recept stond bloem, ik heb tarwebloem gebruikt.
Had je die sprinkles per kleur los, of zelf uitgesorteerd? Wel heel tof.quote:Op zaterdag 27 februari 2021 14:50 schreef Yinny het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik had 7 lagen, maar aangezien we maar met 3 personen zijn en het met stapelen hoog werd, 5 lagen gebruikt.
Ik heb een ronde bakvorm gebruikt maar de diameter is hetzelfde Ik heb even naar een ander recept gekeken en daar staat dat je het echt heel voorzichtig door moet roeren, misschien heb ik dat toch niet voorzichtig genoeg gedaan. Ik ga morgen het gewoon opnieuw proberenquote:Op zaterdag 27 februari 2021 21:15 schreef Hupje het volgende:
[..]
Het recept van rutgerbakt toch? Daar wordt gewoon bloem gebruikt. Als ik zijn foto bekijk, zijn zijn lagen ook maar smal. Heb je dezelfde grootte vorm gebruikt? Een iets grotere vorm geeft natuurlijk ook een lagere biscuit. Daar zijn omrekenhulpjes voor: https://rutgerbakt.nl/bakhulp/omrekentabel-bakvormen/
Het zal vast alsnog smaken
Gelukkig per kleur los!quote:Op zaterdag 27 februari 2021 21:22 schreef Myraela het volgende:
[..]
Had je die sprinkles per kleur los, of zelf uitgesorteerd? Wel heel tof.
O, je had het over zelfrijzend bakmeel, ik dacht dat je dat had vervangenquote:Op zaterdag 27 februari 2021 20:54 schreef MaJo het volgende:
[..]
Maar in het recept stond bloem, had ik dat dan meteen moeten toevoegen? Ik ben altijd vrij letterlijk als het gaat om recepten lezen
Ik zie dat ik het een beetje vreemd had geschreven. Maar alleen bloem dusquote:Op zaterdag 27 februari 2021 21:56 schreef Yinny het volgende:
[..]
O, je had het over zelfrijzend bakmeel, ik dacht dat je dat had vervangen
Bloem is idd gewoon tarwebloem
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |