quote:Op zondag 21 februari 2021 19:56 schreef 111210 het volgende:
Ik heb zelf altijd de volgende wel in huis:
- paprikapoeder
- oregano
- nootmuskaat
- tijm
Verder nog wel meer, maar deze vier gebruik ik iedere week wel eens.
quote:
quote:
Zout, peper en knoflookpoeder zijn in de basis het enige wat je nodig hebt.quote:
Knoflookpoeder als je gewoon verse knoflook kan gebruikenquote:Op zondag 21 februari 2021 20:08 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
[..]
[..]
[..]
Zout, peper en knoflookpoeder zijn in de basis het enige wat je nodig hebt.
Hierboven over dat andere bocht slaat nergens op. Knoflook geeft alles de beste smaak. Die andere shit verpest het alleen maar
Smaakt gewoon hetzelfde Enige verschil is dat verse knoflook een bite heeftquote:Op zondag 21 februari 2021 20:08 schreef 111210 het volgende:
[..]
Knoflookpoeder als je gewoon verse knoflook kan gebruiken
quote:Op zondag 21 februari 2021 20:09 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Smaakt gewoon hetzelfde Enige verschil is dat verse knoflook een bite heeft
Dus al jouw eten smaakt hetzelfde?quote:Op zondag 21 februari 2021 20:08 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
[..]
[..]
[..]
Zout, peper en knoflookpoeder zijn in de basis het enige wat je nodig hebt.
Hierboven over dat andere bocht slaat nergens op. Knoflook geeft alles de beste smaak. Die andere shit verpest het alleen maar
alsof kruiden alle smaak geven. Slechte koks verhullen alle smaak met kruiden terwijl veel groentes al een hele lekkere smaak van zichzelf hebben als je het goed bereid.quote:
Wat is "goed bereiden" volgens jou?quote:Op zondag 21 februari 2021 20:38 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
alsof kruiden alle smaak geven. Slechte koks verhullen alle smaak met kruiden terwijl veel groentes al een hele lekkere smaak van zichzelf hebben als je het goed bereid.
Dat gaat niet altijd op, bijv de indiase keuken draait het vaak juist wel om de kruiden en specerijen. Probeer jij anders eens een linzencurry te maken zonder kruiden of specerijen, smaakt nergens naar.quote:Op zondag 21 februari 2021 20:38 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
alsof kruiden alle smaak geven. Slechte koks verhullen alle smaak met kruiden terwijl veel groentes al een hele lekkere smaak van zichzelf hebben als je het goed bereid.
hij bedoelt met "koken" dat hij af en toe wat in de magnetron gooit of een eitje bakt, niet serieus nemen, voor hem is idd peper en zout nét genoeg verantwoordelijkheid.quote:Op maandag 22 februari 2021 16:50 schreef Farenji het volgende:
[..]
Dat gaat niet altijd op, bijv de indiase keuken draait het vaak juist wel om de kruiden en specerijen. Probeer jij anders eens een linzencurry te maken zonder kruiden of specerijen, smaakt nergens naar.
Dus al die Michelinsterrenkoks die kruiden gebruiken om het eten nog lekkerder te maken zijn allemaal maar prutsers en slechte koks?quote:Op zondag 21 februari 2021 20:38 schreef Mikeytt het volgende:
Slechte koks verhullen alle smaak met kruiden terwijl veel groentes al een hele lekkere smaak van zichzelf hebben als je het goed bereid.
Ik ben genetisch benadeeld voor koriander, ik vind thais ook meestal niet lekker terwijl het er altijd zo lekker uit zietquote:Op maandag 22 februari 2021 17:23 schreef FlippingCoin het volgende:
Piment nootmuskaat laurier komijn koriander.
quote:Op maandag 22 februari 2021 18:06 schreef robber57 het volgende:
[..]
Ik ben genetisch benadeeld voor koriander, ik vind thais ook meestal niet lekker terwijl het er altijd zo lekker uit ziet
In het bijzonder bij verse, alsof ik een hap waspoeder zit te kanenquote:
is onzin. Sowieso een drogreden ("als je het goed bereid") in de valse soort, maar gewoon niet waar. Vrijwel alle recepten die iedereen gebruikt bestaan uit basis-voedingsmiddelen en smaakmakers. Aardappelen (= ook groenten) eet je net als rijst of pasta als vulling, en die geef je smaak. Hoe beter je een smaak weet neer te zetten met kruiden, des te minder zout heb je nodig om een interessante smaak te creëren. En bijvoorbeeld kip en bloemkool ook. Kun je op veel manieren bereiden (tot rauw aan toe, al zou ik dat bij kip niet doen) Veel bereidingen (bijvoorbeeld koken) leveren niet veel extra smaak op. Bakken wel, maar dan nog zal ongeveer iedereen er een smaakkie bij willen. En daar is Masale Kerrie voor uitgevonden!quote:Slechte koks verhullen alle smaak met kruiden terwijl veel groentes al een hele lekkere smaak van zichzelf hebben als je het goed bereid.
Die poeder meuk smaakt nergens naar. Bij voorkeur vers en wanneer je te lui ben om een teentje te pellen, dan gewoon een potje van dit in je koelkast bewaren:quote:
Karwij gaat bij mij samen met majoraan (marjolein) in de goulashquote:Op maandag 22 februari 2021 18:56 schreef robber57 het volgende:
Kruidentip voor een onbekend kruidje genaamd kummel of karwij zaad, het lijkt op komijn maar is het niet en smaakt heel anders.
Als je gebakken aardappels maakt je aardappels eerst koken in water met kummel/karwij, het is iets uit de duitse keuken, iets van een afgestreken eetlepel op een flinke pan water met kruimige aardappels uit laten dampen en in plakjes snijden en dan langzaam smoren in roomboter en dan langzaam krokant bakken+ spek en ui, serveren met een goede hand peterselie, oh boy
Lekker eten hoeft niet gecompliceerd te zijn.
Ik gebruik vers en poeder voor verschillende doeleinden. Kijk bijvoorbeeld naar deze video:quote:Op vrijdag 5 maart 2021 17:07 schreef Cheeseburgert het volgende:
[..]
Die poeder meuk smaakt nergens naar. Bij voorkeur vers en wanneer je te lui ben om een teentje te pellen, dan gewoon een potje van dit in je koelkast bewaren:
[ afbeelding ]
Die verse had hij natuurlijk niet in hele teentjes erop moeten leggen.quote:Op zondag 7 maart 2021 21:39 schreef Paddo het volgende:
[..]
Ik gebruik vers en poeder voor verschillende doeleinden. Kijk bijvoorbeeld naar deze video:
Deze gast heeft 1.3M abonnees, en ik ben het vaak met hem eens. (kook zelf ook sous vide)
Gewoon knoflook slaat niet zo sterk aan als poeder. Overigens komen uit bovenstaande test zowel poeder als de gehakte knoflook erg goed uit de bus. Mijn ervaring is echter wel dat je lang niet elk merk kunt gebruiken, er zijn ook hele slechte knoflook poeders.
Die teentjes moet je dan ook platslaan voor je ze in de boter gooit en als ze lekker zacht zijn geworden beetje zo prakken en op je vlees leggen en met het rusten bij het folie erbij inpakken.quote:Op zondag 7 maart 2021 21:39 schreef Paddo het volgende:
[..]
Ik gebruik vers en poeder voor verschillende doeleinden. Kijk bijvoorbeeld naar deze video:
Deze gast heeft 1.3M abonnees, en ik ben het vaak met hem eens. (kook zelf ook sous vide)
Gewoon knoflook slaat niet zo sterk aan als poeder. Overigens komen uit bovenstaande test zowel poeder als de gehakte knoflook erg goed uit de bus. Mijn ervaring is echter wel dat je lang niet elk merk kunt gebruiken, er zijn ook hele slechte knoflook poeders.
Papoea gespotquote:Op maandag 22 februari 2021 17:23 schreef FlippingCoin het volgende:
Piment nootmuskaat laurier komijn koriander.
Papoea keuken.quote:
Kannibalisme.quote:
Biefstuk bakken met aardappel en spruiten.quote:Op zondag 28 maart 2021 19:49 schreef Brybry het volgende:
Er staan stuk 30/40 verschillende kruiden en/of kruidenmixen in m'n kast. Pakjes en zakjes gebruik ik nooit.
Maar HOE, hoe kun je alleen maar koken met peper en zout?!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |